Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΥΛΟΤΟΜΩΝ, ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ



Γιάννης Σηφάκης :  Συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτών , κτηνοτρόφων και υλοτόμων της Πέλλας
Απαιτείται να προχωρήσει ο νέος συνεργατισμός στην Πέλλα και να εφαρμοστούν πολιτικές προς όφελος τους

Ο βουλευτής ξεκίνησε σειρά συστηματικών συσκέψεων με αγρότες και κτηνοτρόφους της Πέλλας. Συναντήθηκε με εκπροσώπους συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών της Αλμωπίας και των Γιαννιτσών, υλοτόμους από τους Προμάχους  και το Γαρέφι καθώς και με τους κτηνοτρόφους της Κρώμνης Γιαννιτσών. 

Βασικά σημεία των συζητήσεων ήταν η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων, η ανάλυση των προγραμματικών δηλώσεων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την φορολογία, τον καθορισμό κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, τις επιδοτήσεις, τα νέα δικαιώματα, τις αποζημιώσεις, την ανάγκη συμμετοχής τους στις συζητήσεις για την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ,  τις πληρωμές, την αποκατάσταση των χρόνων πληρωμής, την κατάργηση των πελατειακών σχέσεων στον αγροτικό κόσμο, το πρόβλημα των βοσκοτόπων και για την νομοθεσία που έρχεται, για την νέα μορφή συνεργατισμού με την ίδρυση ομάδων παραγωγών αγροτών και κτηνοτρόφων με νέα κριτήρια ( σε πολύ λίγο θα προωθηθεί στην Βουλή  για ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο)  καθώς και την ανάγκη σοβαρής αυτοοργάνωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων της Πέλλας, σε ομάδες παραγωγών ανά προϊόν και κοινοπραξίες των ομάδων παραγωγών ανά προϊόν. 

Με τους υλοτόμους των Προμάχων συζητήθηκαν πέραν των βασικών προβλημάτων των υλοτόμων και σοβαρό πρόβλημα τους με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. 
Από μέρους των αγροτών και κτηνοτρόφων και υλοτόμων μεταφέρθηκαν στον βουλευτή συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αποφασίστηκε να επιδιωχθεί  από κοινού η λύση τους. 
Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπών διαβούλευσης που θα επιδιώξουν την οργάνωση των αγροτών και κτηνοτρόφων για να συγκέντρωση του προϊόντος, η διεκδίκηση αγορών και η επιδίωξη σοβαρής εκπροσώπησης  τους στις διεπαγγελματικές οργανώσεις, όπως επίσης και στις επιτροπές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Για τους υλοτόμους των Προμάχων και Γαρεφείου αποφασίστηκε να επιδιωχθεί  συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ


Υποκριτική η "ανησυχία" της ΕΕ για την ίση μεταχείριση των γυναικών στην εργασία, ενώ κλιμακώνει μαζί με τις κυβερνήσεις την επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα γεννάει τη γυναικεία ανισοτιμία, ενώ η αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων οδηγούν σε κοινή εξαθλίωση ανδρών και γυναικών, οξύνουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδίως οι γυναίκες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για "την εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης":
«Ανησυχεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την "ισότητα των γυναικών στη  απασχόληση" !  Ανησυχεί ο θύτης για τα θύματα του. Η κοροϊδία στη κορύφωση της.» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι η ΕΕ κάνει πως ξεχνά  τη βαρβαρότητα της ίδιας και του συστήματος που υπηρετεί και είναι η μήτρα της γυναικείας ανισοτιμίας. Με κατάργηση κάθε δικαιώματος, εξίσωση προς τα κάτω, κοινή εξαθλίωση γυναικών και ανδρών με όλες τις πρόσθετες επιβαρύνσεις για τις γυναίκες κι ιδιαίτερα της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα, των 3 μνημονίων της EE και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ουσιαστικά η σύνταξη μετατρέπεται σε επίδομα φτωχοκομείου για όσους καταφέρουν να την πάρουν, ιδιαίτερα τις γυναίκες, ενώ καραδοκούν τα μονοπώλια της ιδιωτικής ασφάλισης για να θησαυρίσουν από τη διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Αυξάνονται όρια ηλικίας (5 έως 17 χρόνια) και τα χρόνια εργασίας, όταν η ανεργία καλπάζει. Η αδήλωτη, μερική  απασχόληση, οι μισθοί πείνας οργιάζουν ιδιαίτερα στις γυναίκες, ως κίνητρο ανταγωνιστικότητας. Καταργείται η Κυριακάτικη αργία της  ξεκούρασης και της οικογενειακής επαφής.
Ένας δρόμος για επιβίωση απέμεινε, για γυναίκες και άνδρες: Σύγκρουση με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ των μνημονίων, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

12-10-2015                     Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΗΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Στην επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα εδώ και αρκετά χρόνια της Σχολικής Κοινότητας.
Μία παρέμβαση για την οποία είχαν προϋπολογιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή 40.000 ευρώ και εμείς σήμερα την υλοποιήσαμε με μόλις 10.000 ευρώ και μάλιστα κατηγορηθήκαμε γι’ αυτό από την προηγούμενη Διοίκηση.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Πολλές φορές η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου μας κατηγορεί ότι προβάλουμε τα αυτονόητα ως έργο. Δυστυχώς, αυτοί που το αναφέρουν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τέσσερα χρόνια δεν κατάφεραν να πράξουν ούτε τα αυτονόητα προς όφελος των συμπολιτών μας.
 Εμείς σήμερα πορευόμαστε με όραμα και διάθεση για προσφορά και είμαστε ενθουσιασμένοι που έστω και με τα όποια λάθη μας προχωράμε δυναμικά και δίνουμε λύσεις όπου αυτό είναι δυνατό.
 Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν ακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά τις δημιουργεί και αυτό είναι προφανώς που ενοχλεί μερίδα την μειοψηφίας. Η επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς υλοποιήθηκε με τον πιο οικονομικό τρόπο, γεγονός που αποδεικνύει την τεράστια διαφορά με την οποία διαχειριζόμαστε τα ζητήματα σε σχέση με τους προκατόχους μας».

KAIMAKTSALAN BIKE CHALENGE 2015

Ο Σύλλογος Νέων Όρμας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας διοργανώνουν για πρώτη φορά το Kaimaktsalan Bike Challenge, μια εθελοντική δράση με επίκεντρο το ποδήλατο.

 Σκοπός του συγκεκριμένου γεγονότος είναι να φέρει τους κάτοικους της γύρω περιοχής πιο κοντά με το ποδήλατο και τον αθλητισμό γενικότερα αλλά και να προσελκύσει τους λάτρεις του αθλήματος για να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου.

 Η εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία της Όρμας.
 Η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα αποτελείται από δύο διαδρομές. Μια μεγάλη των 32 χιλιομέτρων και μια μικρότερη που θα έχει μήκος 10 χλμ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο:


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...