Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΟ Π.Α.Α. ΖΗΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ


Εξηγήσεις για την αδράνεια στο Π.Α.Α. 2014-2020 ζητά ο Γιώργος Καρασμάνης


           Πάνω από δέκα μήνες, ανενεργό εξακολουθεί να παραμένει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, προϋπολογισμού 6,2 δις ευρώ, με συνέπεια οι Έλληνες αγρότες και η αγροτικής μας οικονομία να στερούνται σημαντικών πόρων για επενδύσεις, υποδομές, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη.
           Για την καθυστέρηση εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. Γιώργος Καρασμάνης θέτει, με ερώτησή του στο Κοινοβούλιο προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μια σειρά ερωτημάτων για την πορεία του Προγράμματος και τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα στον κρίσιμο τομέα της αγροτικής ανάπτυξης στην ύπαιθρο.
           Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Καρασμάνη έχει ως ακολούθως:
                                                   

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΜΕΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Εξηγήσεις για το Π.Α.Α. 2014-2020»

    Κύριε Υπουργέ,
           Τόσο κατά την ομιλία σας στη Βουλή, στις 6 Οκτωβρίου 2015, στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, όσο και στις δηλώσεις σας, στις 5 Αυγούστου 2015, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 επισημάνατε ότι, «βρήκατε ως κυβέρνηση ένα Πρόγραμμα που δόθηκε στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Δεκέμβριο του 2014 και το οποίο σας επιστράφηκε ως απαράδεκτο». Επίσης, τονίσατε ότι, «με δική σας παρέμβαση, ουσιαστική και καθοριστική σε πολλά σημεία, το Πρόγραμμα αναθεωρήθηκε και τώρα βρίσκεται στη φάση της τελικής του έγκρισης από την Κομισιόν».
           Επειδή από τη θέση μου ως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ως τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου), αλλά και ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είμαι σε γνώση του περιεχομένου του εν λόγω Προγράμματος, αλλά και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και οι οποίες δεν συνάδουν με τα όσα δηλώσατε, σας παρακαλώ να μου διευκρινίσετε επακριβώς τα εξής :
1)     Την ακριβή ημερομηνία υποβολής προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.


2)     Την ακριβή ημερομηνία «επιστροφής» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως απαράδεκτου όπως υποστηρίζετε, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (να κατατεθεί στη βουλή το σχετικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).
3)     Την ακριβή ημερομηνία της εκ νέου υποβολής προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του νέου – αναθεωρημένου από εσάς – Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (να κατατεθεί στη βουλή το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).
4)     Πότε αναμένετε να εγκριθεί τελικά το νέο – αναθεωρημένο από εσάς - ελληνικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης

Βουλευτής Πέλλας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο Δήμος Αλμωπίας σας προσκαλεί την Πέμπτη  15/10/2015 και ώρα 11:00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας , σε ενημερωτική συνάντηση με θέματα:

1. Ενεργητική προστασία (αντιχαλαζικά κά.)
2. Δηλώσεις καλλιέργειας – εκτροφής

Εισηγητές είναι τα στελέχη του ΕΛΓΑ Υποκαταστήματος Βέροιας. 

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ



Ομιλία του Γιάννη Σηφάκη στην συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα 

Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα εμπεριέχει προαπαιτούμενα μέτρα στα πλαίσια της εφαρμογής της ψηφισθείσης από την Βουλή συμφωνίας στις 14 Αυγούστου. Μια συμφωνία για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος, αποτέλεσε δε και βασικό αντικείμενο συζήτησης στην προεκλογική περίοδο πριν τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στις οποίες ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του έδωσε μια μεγάλη πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την έγκριση του και την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πολύ δύσκολης κατάστασης. 
Η Ελληνική οικονομία, βλέποντας της βραχυπρόθεσμα και με μια αφαιρετική λογική, συνθλίβεται ανάμεσα στο μικρό της μέγεθος από την μια και τις δυσανάλογες εξωτερικές της υποχρεώσεις από την άλλη. Στην  κατάσταση αυτή μας οδήγησαν οι πολιτικές και οι κυβερνήσεις όλων των προηγούμενων δεκαετιών με αποκορύφωμα τις πολιτικές της τελευταίας 5ετίας. Πολιτικές που εφάρμοσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την πλήρη υποταγή τους στους δανειστές και τα ντόπια συμφέροντα, οδηγώντας σε εγκληματικές πολιτικές με κυρίαρχες την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας ( χάθηκαν 1.000.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν σε 17 χρόνια με μέσο ρυθμό ανάπτυξης περί το 4% τον χρόνο) , την διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων ( με αποκορύφωμα το καταστροφικό για τα ταμεία PSI που αναγκάζει σήμερα σε δύσκολα μέτρα) και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές με το τίμημα να οδηγείται απευθείας στην μαύρη τρύπα του χρέους. Και με την απόλυτη κυριαρχία των Τραπεζών που οδήγησε σε τεράστια διόγκωση και του ιδιωτικού χρέους. 
Οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να λύσουν το σημαντικό αυτό πρόβλημα της χώρας με την τεράστια και οριζόντια μείωση των δαπανών του κράτους οδηγώντας την κοινωνία ( ιδιαίτερα τα πιο φτωχά στρώματα της ) στο καναβάτσο, την υγεία, την παιδεία, την τοπική αυτοδιοίκηση , την κοινωνική πρόνοια, όλο το κοινωνικό κράτος στον Καιάδα.
Και αυτό γιατί δεν είχατε κύριοι καμιά λογική αύξησης των εσόδων του κράτους με πάταξη της ανεξέλεγκτης φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της κλεπτοκρατίας, της αρπαχτής, των κρατικοδίαιτων συμφερόντων που καταδίκασαν τον λαό σε υπερφορολόγηση, σε επιπλέον δανεισμό και σε συνεχή αύξηση των ελλειμμάτων. Και δεν είχατε καμιά τέτοια λογική, όχι επειδή δεν είστε τόσο έξυπνοι, αλλά γιατί ακριβώς εξυπηρετήσατε και εξυπηρετείτε όλα αυτά τα συμφέροντα, γιατί ταυτιστήκατε, γίνατε ένα με όλες αυτές τις παθογένειες. Γεννήσατε, συντηρήσατε και θεριέψατε την διαφθορά και την διαπλοκή, δημιουργήσατε ένα επιτηδευμένα γραφειοκρατικό κράτος σε όφελος αυτών των συμφερόντων. 
Για να μπορέσουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση, για να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία ( που είναι το πραγματικό ζητούμενο από την κοινωνία που ασφυκτιά), για την αποκατάσταση της χρηματοδότησης, για να αναδιαρθωθεί το δημόσιο χρέος ( που είναι ο μόνος τρόπος για να φύγει η θηλειά από το λαιμό μας), για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τρόπο που μετά την δίκαιη ρύθμιση των κόκκινων δανείων να αρχίσουν να περνούν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία  πρέπει να φθάσουμε στην σταθερότητα που ταυτίζεται αυτή την στιγμή με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
Κανείς δεν είναι ο ευτυχέστερος των ανθρώπων υπερασπιζόμενος πολλές από αυτές τις διατάξεις. Πολλές από αυτές είναι αντίθετες με το ιδεολογικό μας πεδίο, με τις βασικές αρχές που πιστεύουμε ότι πρέπει να κινείται η κοινωνία και η οικονομία. 
Όμως σε αυτή την φάση προέχει το μείζον, η σταθεροποίηση για να μπορέσουμε να σταματήσουμε την κατρακύλα, να πάρουμε φόρα για να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε, να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε και το παράλληλο πρόγραμμα που ψήφισε ο Ελληνικός λαός. 
Η κυβέρνηση έκανε το καλύτερο που μπορούσε σε αυτή την φάση, οι Υπουργοί προσπάθησαν γραμμή την γραμμή να βελτιώσουν την πολύ δύσκολη κατάσταση προς όφελος της κοινωνίας. Η μάχη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής έχει ξεκινήσει. Και δεν πρόκειται να σταματήσει γιατί κανένας δεν μας ελέγχει, κανένας δεν μας έχει στο τσεπάκι. Περιμένουμε τα αποτελέσματα που βάσιμα αναμένεται να είναι θεαματικά. Και έτσι θα δημιουργηθούν και τα ισοδύναμα για την άρση των αδικιών και την φοροελάφρυνση των μικρών και μεσαίων. 
Και αλήθεια, ποιόν νομίζουν ότι μπορούν να πείσουν αυτοί που σχεδόν «κλαυθήρεις» εμφανίζονται σήμερα ως δήθεν κοινωνικά ευαίσθητοι, ως προστάτες του φτωχού λαού ενάντια στην άδικη φορολογία, ως υπερασπιστές της εγχώριας προστιθέμενης αξίας και της εγχώριας βιομηχανίας όταν οι ίδιοι οδήγησαν σε απόλυτη αποβιομηχάνιση και μείωση των επενδύσεων από το 17% στο 11% του ΑΕΠ μέσα σε 5 χρόνια, όταν ήταν οι ίδιοι που φώναζαν στον Τσίπρα φέρε ότι συμφωνία και νάναι, όταν ακόμη είναι οι ίδιοι που ψήφισαν τη συμφωνία και τώρα δεν ψηφίζουν τα μέτρα που προέβλεπε και που σήμερα ανεβαίνουν δήθεν ακόμη και στα κάγκελα; 
Είναι σαφέστατο ότι δεν έβγαλαν ούτε τα στοιχειώδη συμπεράσματα από τις επαναλαμβανόμενες συντριβές τους σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και στην τελευταία μόλις πριν λίγες μέρες. Συνεχίστε κύριοι έτσι, είναι ο μαθηματικός τρόπος για να συνεχίσετε την κατιούσα. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες και ξέρει ακόμη ποιος τις παλεύει και σε ποιόν ελπίζει.  
Σας ευχαριστώ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...