Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣΧύμα και τσουβαλάτα τα είπε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας  την Κυριακή στην Αριδαία ,κατά των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε όχι μόνο στις διώξεις των ποντίων , αλλά και των ντόπιων , πολλοί από τους οποίους  είτε εκδιώχθηκαν είτε αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους . Υπενθύμισε ακόμα την στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών  από Κρήτες και Πελοποννήσιους . Κανένας ντόπιος δεν διοριζόταν στο δημόσιο γιατί το κράτος δεν τους είχε εμπιστοσύνη.
Ο Δ. Μπίνος , απέδωσε πολιτική σκοπιμότητα στις δηλώσεις του υπουργού παιδείας, ενώ τις χαρακτήρισε σκόπιμα διαστρεβλωμένες. Συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση.

«Ζούμε έναν σκοταδισμό της ιστορίας. Απαιτείται η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για τους Πόντιους τόνισε μεταξύ άλλων »


ΠΗΓΕΣ...
http://aridaia-gegonota.blogspot.gr

https://www.youtube.com/watch?v=jx4efxYy0Os

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ "ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ"


Τα Προμαχιώτικα Νέα ξεκινούν μια φιλόδοξη διαδραστική προσπάθεια κοινωνικής ευαισθητοποίησης με ανθρωποκεντρικό σκοπό, ενίσχυσης και αναβάθμισης των τοπικών θεσμών και δρώμενων.
Ύστερα από πρόταση της ομάδας "Ανώνυμων Ενεργών Πολιτών", αποφασίσαμε από κοινού να προβούμε στη δημιουργία μιας πρωτότυπης δράσης, ελπίζοντας να παρέμβουμε σε διάφορους τομείς, κοινωνικού κυρίως αντικειμένου, με την αρωγή και στήριξη της πλειοψηφίας των τοπικών επιχειρήσεων του χωριού.

Το εγχείρημα είναι απλό και πιστεύουμε παράλληλα, αποτελεσματικό:
Κόντρα στις αρχές της ιστοσελίδας μας, η οποία ΔΕΝ  είναι κερδοσκοπική, και ποτέ δεν πήρε χρήματα ή άλλα αγαθά από κανέναν, έχοντας μοναδικό γνώμονα  την ανάδειξη τοπικών ιστορικών  θεμάτων και διάφορων πολιτιστικών διοργανώσεων, ηθών και εθίμων, καταλήξαμε στην απόφαση για τη δημιουργία ενός διαφημιστικού πρότζεκτ της τοπικής αγοράς.
Οι δεκάδες μικρές, οικογενειακές κυρίως, επιχειρήσεις του χωριού, αγκάλιασαν την πρότασή μας με ενθουσιασμό, και με το μικρό-ελάχιστο αντίτιμο, που θα καταβάλουν και το οποίο θα διαχειρίζεται η ομάδα, έχουν δρομολογηθεί πολλές δράσεις κυρίως ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και θεμάτων παρέμβασης σε υποδομές του χωριού, στις οποίες η κεντρική διοίκηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Τα οφέλη από την συνεκτική αυτή κινητοποίηση είναι πάμπολλα και θα αναδείξουν πιστεύουμε την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και τον ανθρωπισμό των φιλότιμων κατοίκων του χωριού:
Στήριξη και διαφήμιση της τοπικής αγοράς,
 ενίσχυση συμπολιτών μας που ζουν στα όριά τους,
 αγορά τροφίμων σε οικογένειες,
 φαρμάκων σε αναξιοπαθούντες,
 πληρωμή λογαριασμών σε αδυνατούντες,
 αισθητικές παρεμβάσεις σε υποβαθμισμένες γειτονιές,
 αγορά βιβλίων σε μαθητές,
 πληρωμή φροντιστηρίων σε υποψήφιους,
 ενίσχυση σχολείων
 και πολλές άλλες δραστηριότητες, είναι μερικές από τις ενέργειες, που είναι στα σχέδια της ομάδας.

Σαν ιστοσελίδα, επαναλαμβάνουμε ότι ΔΕΝ αποκομίζουμε το παραμικρό όφελος, αλλά η  εξαιρετικά φιλόδοξη και γεμάτη Αγάπη αυτή πρόκληση, μας έχει κεντρίσει και ελπίζουμε με τη βοήθεια του Θεού, να αποδώσει καρπούς  και να χαρίσει ανάσες ανακούφισης σε πολλούς συνανθρώπους μας στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η πατρίδα μας.

Ευχόμαστε, όπως οι εκατοντάδες αναγνώστες μας έχουν αγκαλιάσει τα Προμαχιώτικα Νέα, έτσι και τώρα να πετύχει η προσπάθεια αυτή, η οποία πιστεύουμε ότι θα γιγαντωθεί και θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους βιοπαλαιστές του χωριού, που από το υστέρημά τους, γίνονται Άγγελοι Αγάπης.


Σ.Σ. Όσοι επιθυμούν να ενσωματωθούν στην δράση, βοηθώντας το εγχείρημά μας, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα "Π. Ν."

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΗ εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 διδάσκει πως οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά και αν χρειαστεί πρέπει να έρχονται σε ρήξη και να ανατρέπουν κάθε πολιτική που δρα σε βάρος τους.

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 μας καλεί, εδώ και  4 τέσσερις δεκαετίες, να παλέψουμε για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, καταδικάζοντας  τις δυνάμεις που τα προωθούν και τα στηρίζουν.
 Είμαστε απέναντι και ενάντια σε κάθε πολιτική και πολιτικό που απειλεί τα Δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων, τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας και της Υγείας, την Αξιοπρεπή Διαβίωσή μας, την Ανάπτυξη, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε πολιτική  που απειλεί το Δημόσιο Σχολείο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τη Δωρεάν Παιδεία.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε απόπειρα κατάλυσης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και του Πανεπιστημιακού ασύλου.
Καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλλήματα που προβάλλονται απ’ το πολιτικό σύστημα και έχουν ως μόνο σκοπό τη χειραγώγηση και υποταγή μας.
Με συνέπεια στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απορρίπτουμε τις πολιτικές των  μνημονίων, οι οποίες οδήγησαν στο κλείσιμο σχολείων, στην αποπομπή εκπαιδευτικών από τα σχολεία,  στο γκρέμισμα των ονείρων της νέας γενιάς, στο μαρασμό του δημόσιου σχολείου,στη χειραγώγηση και υποταγή του εκπαιδευτικού και του μαθητή, στην ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και στην ιδιωτικοποίηση του πιο σημαντικού κοινωνικού αγαθού, της παιδείας.

Θέλουμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές περήφανους και ανυπότακτους και όχι ραγιάδες, τυφλούς εκτελεστές  αυτών των πολιτικών.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις  μαθητικές οργανώσεις και  όλες τις οργανώσεις πολιτών, στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και πολιτισμού, να διαχύσουν το νόημα του Πολυτεχνείου και το πνεύμα της απαλλαγής απ’ οποιαδήποτε ξένη εξάρτηση. Καλούνται να διατρανώσουν το πνεύμα αντίστασης σε κάθε χώρο.

Σήμερα, πρέπει, ακόμη πιο μαχητικά, να διεκδικήσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, με ελευθερία και λαϊκή κυριαρχία.
Σήμερα, τιμάμε όσους έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι και δίνουμε υπόσχεση ότι κάθε μέρα θα τους τιμάμε με τους αγώνες μας για την ελευθερία και την κοινωνική προκοπή.
Σήμερα,μέρα  μνήμης και αγώνα πρέπει να βροντοφωνάξουμε για ακόμη μία φορά:

ΌΧΙ στην πολιτική εξάρτησης και υποταγής των μνημονίων
ΌΧΙ στην εγκληματική πολιτική που βιώνουμε
ΌΧΙ στην καταρράκωση της εκπαίδευσης
ΝΑΙ στα οράματα του Νοέμβρη του ‘73
ΝΑΙ στην εθνική ανεξαρτησία
ΝΑΙ στη λαϊκή κυριαρχία
ΝΑΙ  στη δημόσια  δωρεάν παιδεία για όλους.

Δουλγερίδου Μαριάννα


ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...