Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΣΟΚ! ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Είναι περίπου 50 ετών και νιώθει ήδη απελπισμένος, εγκαταλελειμμένος και μόνος. Ο Β.Ι. από τον Οκτώβρη κοιμάται πάνω στο τσιμέντο σε έναν ανοιχτό χώρο στο δασάκι της Αριδαίας. Έχασε τη δουλειά του, μακρυά και από τη γυναίκα του.
 Έτσι,ενάμιση μήνα τώρα κοιμάται πάνω σε ένα στρώμα που του έδωσαν περαστικοί σε ένα ανοικτό λυόμενο χώρο εγκαταλειμμένος στα στοιχεία της φύσης και των ανελέητων θερμοκρασιών του χειμώνα.

Διατρέφεται με ότι βρει από αυτά που όλοι μας θεωρούμε ότι είναι για τον κάδο!!!!

«Όταν κάνει πολύ κρύο φορώ ότι έχω και το μπουφάν» δηλώνει και αμέσως μετά βυθίζεται ξανά στις σκέψεις του. Παραμένει σιωπηλός για λίγο και μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει «δεν χρειάζεται πολύ για να σε πάρει από κάτω η ζωή, κάτι να στραβώσει, εύκολα μετά ακολουθεί και κάτι ακόμη κι άλλο κι άλλο και βρίσκεσαι, όπως εγώ στο δρόμο.»
Προσπαθεί να εξασφαλίσει το φαγητό της ημέρας, δεν το καταφέρνει πάντα. Αυτό που οι περισσότεροι μας έχουμε δεδομένο. Όνειρο του είναι να βρει ξανά ένα σπίτι και βρεθεί κοντά σε συγγενείς και φίλους «Όχι πολλά- πολλά, ένα δωμάτιο και μια τουαλέτα να έχει, δεν χρειάζομαι περισσότερα» δηλώνει και με συντροφιά τη μοναξιά του, δέχεται λίγη βοήθεια από έναν συνάνθρωπο μας. 
Προχθές κάποιος του έφερε ένα μαγκάλι...     ...βυθίζεται ξανά στις σκέψεις του και μένει εκεί.
Εμείς όσο καλοπροαίρετα και να εκφραστούμε θα πρέπει η Πολιτεία, ο Δήμος(;) και όλοι μας να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας στις δύσκολες στιγμές που περνάει. 
 Να δείξουμε την ανθρωπιά μας!
Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι μπροστά μας! 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ - ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ



Ο μύθος λέει οτι πριν ακόμα υπάρξει η ανθρωπότητα, μαζεύτηκαν διάφορα τελώνια για να σκαρώσουν μια φάρσα. Λέει ένα από αυτά:
«Πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν οι άνθρωποι. Δεν είναι δίκαιο να έχουν τόσες αρετές και τόσες δυνατότητες. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να τους είναι πιο δύσκολο να πάνε μπροστά. Να τους γεμίσουμε διαστροφές κι ελαττώματα… Αυτό θα τους καταστρέψει».
Το μεγαλύτερο στα χρόνια τελώνιο, λέει:
«Προβλέπεται να έχουν ελαττώματα και διπροσωπία αλλά αυτό θα τους κάνει απλώς πιο ολοκληρωμένους. Νομίζω οτι πρέπει να τους στερήσουμε κάτι που, όπως και να ’ναι θα τους κάνει να ζουν κάθε μέρα κι από μια καινούργια πρόκληση».
«Τι πλάκα θα ’χει!!!» είπαν όλα μαζί.
Αλλά ένα νεαρό και πονηρό τελώνιο, από μια γωνιά, σχολιάζει:
«Πρέπει να τους πάρουμε κάτι σημαντικό… αλλά τί;»
Μετά από πολλή σκέψη, το μεγαλύτερο αναφωνεί:
«Το βρήκα! Θα τους πάρουμε το κλειδί της ευτυχίας».
«Θαυμάσια… φανταστική… καταπληκτική ιδέα!» φωνάζουν τα τελώνια χορεύοντας γύρω από ένα τεράστιο καζάνι.
Το γέρικο στοιχειό συνεχίζει:
«Το πρόβλημα είναι πού να το κρύψουμε για να μη μπορέσουν να το βρουν».
Το πρώτο τελώνιο ξαναπαίρνει το λόγο:
«Να το κρύψουμε στην κορυφή του πιο ψηλού βουνού του κόσμου».
Αμέσως, όμως, ένα άλλο τελώνιο απαντά:
«Όχι. Μην ξεχνάτε πως θα έχουν δύναμη και θα είναι πεισματάρηδες. Εύκολα, κάποια στιγμή, μπορεί ν’ ανέβει κάποιος και να το βρει, κι άμα το βρει ένας θ’ ακολουθήσουν όλοι, και τότε πάει, τελείωσε η πρόκληση».
Ένα τρίτο τελώνιο προτείνει:
«Να το κρύψουμε στο βυθό της θάλασσας».
Ένα τέταρτο, παίρνει το λόγο και απαντά:
«Όχι. Θυμηθείτε πως είναι περίεργοι. Κάποια στιγμή θα κατασκευάσουν μια συσκευή για να μπορούν να κατεβαίνουν στο βυθό, και τότε θα το βρουν πολύ εύκολα».
Το τρίτο τελώνιο λέει:
«Να το κρύψουμε σε έναν πλανήτη μακριά από τη Γη».
Οι άλλοι όμως απαντούν:
«Όχι. Μη ξεχνάς την ευφυία τους. Μια μέρα, κάποιος θα κατασκευάσει ένα πλοίο με το οποίο θα μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλους πλανήτες και θα το ανακαλύψουν».
Ένα γέρικο τελώνιο που είχε μείνει μέχρι τώρα σιωπηλό κι αφουγκραζόταν τις προτάσεις των άλλων, σηκώνεται, πάει στο κέντρο και λέει:
«Νομίζω πως ξέρω που πρέπει να το βάλουμε για να μην μπορέσουν πραγματικά να το βρουν. Πρέπει να το βάλουμε εκεί που δεν θα έψαχναν ποτέ».
Γυρνάνε όλοι έκπληκτοι και ρωτάνε μ’ ένα στόμα:
«Πού;»
Το γέρικο τελώνιο απαντά:
«Θα το κρύψουμε μέσα τους… πολύ κοντά στην καρδιά τους…»
Τα χειροκροτήματα πολλαπλασιάζονται, κι αρχίζουν να γελάνε όλα μαζί:
«Χα.. χα.. χα..! Θα ψάχνουν να το βρουν απ’ έξω, απελπισμένοι, και δεν θα ξέρουν πως το έχουν συνεχώς μαζί τους».
Ο νεαρός σκεπτικιστής σημειώνει:
«Οι άνθρωποι θα έχουν βαθιά επιθυμία να γίνουν ευτυχισμένοι, κι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ένας αρκετά σοφός ώστε να ανακαλύψει που βρίσκεται το κλειδί. Και τότε, θα το πει σε όλους».
«Μπορεί να γίνει κι έτσι» λέει το πιο ηλικιωμένο τελώνιο, ωστόσο, οι άνθρωποι θα έχουν επίσης μια έμφυτη δυσπιστία για τα πιο απλά πράγματα. Αν ποτέ υπάρξει αυτός ο άνθρωπος και αποκαλύψει πως το μυστικό κρύβεται μέσα στον καθένα… κανένας δεν θα τον πιστέψει».

Jorge Bucay «Φύλλα Πορείας IV-Ο δρόμος της ευτυχίας»




ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

eutyxia
Υπάρχει άραγε το μυστικό της ευτυχίας; Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από κάποιους άλλους ενώ μοιράζονται τις ίδιες συνθήκες ζωής; Τι είναι εκείνο που διαχωρίζει την ευτυχία από την ικανοποίηση; Υπάρχει άραγε η ευτυχία καθαυτή ή μήπως ως κατάσταση ταυτίζεται με την απουσία της δυστυχίας;
Η συζήτηση γύρω από την έννοια της ευτυχίας είναι μεγάλη, διαχρονική, γεμάτη αντιφάσεις και διαφωνίες. Αν υπάρχει ένας κοινός τόπος για το περιεχόμενο της, τότε αυτός είναι αυτός της σχετικότητας!
Υποκειμενική και σχετική η έννοια της ευτυχίας είναι διαφορετική και καθοριστική για κάθε άνθρωπο.
Αποτελεί την έμπνευση, το κίνητρο, το σκοπό αλλά και το ίδιο μέσο για να ζει τη ζωή του.
  • Η ευτυχία δεν είναι μια στατική κατάσταση, είναι προσωπική επιλογή με ατομικά χαρακτηριστικά που κάθε ένας από εμάς την καταλαβαίνει, τη ζει και τη αντιλαμβάνεται με το δικό του τρόπο. Ως εκ τούτου είναι αναποτελεσματικό να προσπαθούμε να την ορίσουμε με αντικειμενικότητα, να τη συγκρίνουμε και να της αποδίδουμε γενικά χαρακτηριστικά και κριτήρια επιτυχίας. Κάθε ένας από εμάς έχει το δικό τρόπο να ορίζει τι είναι «ευτυχία», τα μόνα αντικειμενικά κριτήρια είναι εκείνα που ορίζουν τι δεν είναι ευτυχία!
  • Ευτυχία δε σημαίνει ότι δεν έχω άγχος, φόβους, ανησυχίες και ότι ζω σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας. Μια τέτοια συνθήκη είναι απλά ανέφικτη, άρα δε μπορεί να υπάρξει.
  • Ευτυχία δε σημαίνει ότι ζω σε ιδανικές συνθήκες. Δε μπορούμε να περιμένουμε για κάτι που δεν υπάρχει για να είμαστε ευτυχισμένοι. Η ευτυχία βρίσκεται μόνο στο τώρα.
  • Ευτυχία δε σημαίνει έχω την τέλεια σχέση ή απλά έχω μια σχέση. Αν και μια ισορροπημένη σχέση μπορεί να μας γεμίσει χαρά δε σημαίνει ότι μόνος/η μου δε μπορώ να είμαι ευτυχισμένος. Αντίθετα η πραγματική έννοια της ευτυχίας περιλαμβάνει την ευτυχισμένη σχέση με τον εαυτό μας.
  • Ευτυχία δε σημαίνει ότι έχω πολλά χρήματα. Αν και με τα χρήματα αγοράζεις εκείνα που σε ικανοποιούν ή εκπληρώνεις τα όνειρα που σου δίνουν ευτυχισμένες στιγμές, εντούτοις δεν είναι τα χρήματα εκείνα που σε βοηθούν να κάνεις όνειρα ή εκείνα που αγοράζουν τη θετική σκέψη, την καλή διάθεση και την ευγνωμοσύνη πως έκανες το όνειρο σου πραγματικότητα.
  • Ευτυχία δε σημαίνει πως σε αποδέχονται οι άλλοι! Ευτυχία είναι όταν αποδέχεσαι εσύ τον εαυτό σου έτσι όπως είναι, έτσι όπως ζει, έτσι όπως ονειρεύεται! Ευτυχία είναι η αρμονική σχέση και η δημιουργική συμφωνία του «εγώ» με τον πραγματικό εαυτό.
Η ευτυχία δεν είναι κάτι έξω από εμάς! Η ευτυχία είναι μέσα μας. Είναι η επιλογή του «θέλω να είμαι ευτυχισμένος ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τους γύρω μου»!



Πηγή: neolaia.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η Πέλλα είναι παραμεθόριος – Όχι στον παροξυσμό με το πρόσχημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης



Ανοιχτή επιστολή απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προς τα κυβερνητικά όργανα και τους Έλληνες βουλευτές, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιχειρεί την εξαίρεση της Π.Ε. Πέλλας από τις περιοχές για τις οποίες καταβάλλεται το επίδομα παραμεθορίου. Αναφέρει ο κ. Θεοδωρίδης:

«Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς δημοκρατικό διάλογο, επιχειρείται ο καταποντισμός σημαντικών κατακτήσεων που στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε συνέβαλλαν στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Μετά από συνεχείς πιέσεις και αγώνες, εισακούστηκε η φωνή των πολιτών που ζούνε στην Ελληνική παραμεθόριο και ορθά θεσπίστηκαν μία σειρά από κίνητρα για την παραμονή και κοινωνικο-οικονομική ευημερία των κατοίκων που βιώνουν την απομόνωση, αλλά και ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την ικανοποίηση προσωπικών και επαγγελματικών τους αναγκών. Ένα λογικά τεκμηριωμένο και δίκαιο μέτρο ήταν και η θέσπιση του επιδόματος παραμεθορίου για τα στελέχη που ζουν και εργάζονται στην Πέλλα και άλλες παραμεθόριες περιοχές. Συνδεόμενο μάλιστα με συγκεκριμένες υποχρεώσεις, όπως η δεκαετή τουλάχιστον παραμονή στην περιοχή.

Έχουν σκεφτεί οι ιθύνοντες της νομοθετικής πρωτοβουλίας πόσα χρήματα χρειάζεται κάποιος για να ζεσταθεί το χειμώνα σε περιοχές του ορεινού όγκου της Πέλλας; Πόσα επιπλέον χρήματα χρειάζεται για τις μετακινήσεις του και τι δυνατότητες έχει για να προωθήσει τα προϊόντα του και να αναπτύξει εξωστρεφή επιχειρηματικότητα; Ή μήπως η λύση των προβλημάτων της παραμεθορίου είναι η εξαφάνισή της;

Το όραμα για αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη προϋποθέτει συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που με τόλμη οφείλει να προωθήσει η κυβέρνηση. Φυσικά, εφόσον προωθηθούν και είναι προς την αναπτυξιακή κατεύθυνση, θα τύχουν της πλήρης αποδοχής και στήριξης της Ελληνικής κοινωνίας. Δε συζητούμε για δράσεις συντεχνιακού ή μεροληπτικού χαρακτήρα, αλλά για παρεμβάσεις με αναπτυξιακό ορίζοντα και άμεση επίδραση στην τοπική πραγματική οικονομία.

Οι δημόσιοι λειτουργοί αποτελούν ένα ζωτικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού και τους φυσικούς συμμάχους της πολιτείας για την αντιμετώπιση της κρίσης και των οδυνηρών επιπτώσεών της. Η τοπική αγορά υποφέρει και αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές την περίοδο των εορτών που άλλοτε έσφυζε από ζωή ενώ φέτος βλέπουμε μαγαζιά πολλών δεκαετιών, με μόνιμη και σταθερή πελατεία, να κλείνουν ένα-ένα, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν τις υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν παρά την οικονομική ύφεση. 

Για τους ως άνω λόγους ζητώ την άμεση απόσυρση των διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου που εξαιρούν την Πέλλα από το επίδομα παραμεθορίου. Επιτέλους, πρέπει να μπει ένα τέλος στη λογική περιστολής δαπανών που εξαφανίζουν τα κίνητρα και την προοπτική για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Αναμένω να επικρατήσει η λογική στο Ελληνικό κοινοβούλιο και προσκαλώ όλα τα κυβερνητικά στελέχη να επισκεφτούν την Πέλλα και να συζητήσουμε μαζί για τα μέτρα και τις δράσεις που χρειάζονται ώστε τα δημόσια ταμεία να γεμίσουν με πόρους από εξαγωγές, επενδύσεις και τουρισμό και όχι από την αφαίμαξη των πολιτών.

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ



Στα πλαίσια κατάρτισης των ελευθέρων επαγγελματιών  ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Τεχνικών  Ασφαλείας Γ΄ κατηγορίας (χαμηλής επικινδυνότητας), που οργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας το Σάββατο 12 την Κυριακή13 Δεκεμβρίου.
Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μελλοντικά τα σεμινάρια, να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας  Πέλλης 11 καθημερινά από τις  11.00 – 13.00 μ.μ.  και στο τηλέφωνο 2381027367.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας με αλληλεγγύη και σεβασμό


Δωρεάν διανομή φρούτων και, συγκεκριμένα, πορτοκαλιών πραγματοποιήθηκε σήμερα σε όλα τα σχολεία της Πέλλας στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους ως μια συμβολική κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι μία πρώτη δράση που συμπεριλαμβάνεται στη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και υλικής συνδρομής που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από την Π.Ε. Πέλλας ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του ανέφερε: «Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες που προσφέρει η πολιτεία και η Ε.Ε., με συνέπεια, εργατικότητα και συνεργασία παίρνουμε πρωτοβουλίες και πραγματοποιούμε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Σήμερα χορηγήσαμε πορτοκάλια στα σχολεία της Πέλλας και τις ερχόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη διανομή επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους. Υψώνουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και υλοποιούμε δράσεις με σεβασμό στους συνανθρώπους μας και επίγνωση των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην κοινωνία μας».

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στα σχολεία των τεσσάρων Δήμων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους τοπικούς φορείς.


Στη διανομή, σε σχολεία της Έδεσσας παραβρέθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Καράμπελα, η Αντιδήμαρχος Έδεσσας Μαρία Βλάχου-Κατσάρα, η Υπεύθυνη Υλοποίησης της δράσης Ελένη Καραντώνη, ο Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Έδεσσας Δημήτριος Γερεμτζές, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χριστόφορος Τέλλιος και ο Διευθυντής 1ου ΓΕΛ Έδεσσας Ευάγγελος Μάρκου.



ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


ü  Όχι στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο! Όχι άλλες μειώσεις στους μισθούς μας!!
ü  Φτάνουν οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!
ü  Τέρμα πια στην κοροϊδία!
Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την ημέρα που θα έρθει στη Βουλή το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, μεταξύ των οποίων και το νέο μισθολόγιο
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι και το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016.
Με το νέο μισθολόγιο, η κυβέρνηση προχωρά σε παραπέρα μείωση των μισθών.
Ø  Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση, αποτυπώνει ακριβώς αυτή την τάση, αφού οι "μισθολογικές δαπάνες" μειώνονται κατά 18,3 εκ. ευρώ.
Ø  Η παραπέρα μείωση του "μισθολογικού κόστους" προβλέπεται ρητά και από το Μεσοπρόθεσμο του 2015 όπως και από το 3ο Μνημόνιο. Εξάλλου και μόνο με την διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του, βάζει στη λαιμητόμο ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ και κυρίως τους εργαζόμενους ΥΕ και ΔΕ κατηγοριών.
Ø  Το πάγωμα της μισθολογικής μας εξέλιξης για τα επόμενα «4 χρόνια» και η χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου κάθε 3 αντί για 2 χρόνια που ήταν μέχρι τώρα (για τις κατηγορίες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), οδηγεί αυτόματα σε ονομαστική μείωση των αποδοχών. Η αφαίρεση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και η προαναγγελία νέων περικοπών στο ανθυγιεινό επίδομα έρχεται να προστεθεί στη νέα αφαίμαξη. Ταυτόχρονα, για όσους παίρνουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά, η μισθολογική ωρίμανση θα εξακολουθεί να είναι παγωμένη ώσπου να εξισωθούν οι αποδοχές τους με όσους δεν παίρνουν την "προσωπική διαφορά".
Ø  Η σύνδεση του νέου μισθολογίου με το νέο Ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων (6,67%) για παροχές Υγείας - Ασφάλιση, την κατάργηση των ΒΑΕ σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, τις περικοπές στα ανθυγιεινά επιδόματα οδηγούν επίσης σε ονομαστική μείωση των μισθών.
Ø  Η σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα θα αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης και πειθαναγκασμού, θα εντείνει το βαθμό εκμετάλλευσης των δημοσίων υπαλλήλων. Στο πλαίσιο της λεγόμενης στοχοθεσίας και της αποδοτικότητας, εξ αντικειμένου ο μισθός θα συνδέεται με την αξιολόγηση. Καθιερώνεται η δυνατότητα μέσα από την  η αξιολόγηση  «της θέσης» εργασίας να δίνεται πρόσθετη αμοιβή. Κατηγοριοποιούνται έτσι οι εργαζόμενοι ακόμα κι αν έχουν τα ίδια προσόντα και εργάζονται στην ίδια υπηρεσία.
Ø   Πριμοδοτείται η "θέση ευθύνης" και προβλέπονται προκλητικές αυξήσεις για τα διευθυντικά - διοικητικά στελέχη.
Η κυβέρνηση πρέπει να ντρέπεται όταν ισχυρίζεται ότι θα δοθούν αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους.
Πρόκειται για εμπαιγμό και τεράστια κοροϊδία!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την ίδια επιχειρηματολογία των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την επίθεση αφαίμαξης και κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Όλα αυτά θα τα αποδεχτούμε;
Ένας δημόσιος υπάλληλος με τα μέχρι τώρα μέτρα έχει χάσει πάνω από 6 μισθούς το χρόνο!!!
·      2 μισθούς από την περικοπή 13ου και 14ου μισθού (Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδόματος Αδείας).
·      2 μισθούς από τις αυξήσεις των μηνιαίων εισφορών και κρατήσεων (υπέρ ΤΠΔΥ, υπέρ ΕΚΑΣ, έκτακτη εισφορά, εισφορά αλληλεγγύης κλπ).
·      2 μισθούς από την μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση, το πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων.
Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται η αύξηση του ΦΠΑ σε 23%, ο ΕΝΦΙΑ, η φοροληστεία, ο ΕΝΦΙΑ, οι περικοπές σε πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα κ.ά.
Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η συρρίκνωση και διάλυση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών ενισχύουν παραπέρα τις ανατροπές στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις και τη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να πιστέψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος, ότι η σφαγή των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα γίνεται για λόγους δικαιοσύνης και για να βελτιωθεί η δική τους θέση. Γίνεται για το ακριβώς αντίθετο: Για να αυξηθεί η πίεση για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών τους και για διεύρυνση των προσωρινών και ελαστικών σχέσεων εργασίας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στην Υγεία, στην Πρόνοια και αλλού θα χειροτερεύσουν. Ενώ η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει εισόδημα και συντάξεις φτώχειας, ένα τμήμα, η εργατική αριστοκρατία, που θα συμβάλλει στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, θα έχει υψηλούς μισθούς και προνόμια, όπως γίνεται και με τα στελέχη των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Η επίθεση στα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα των μισθωτών και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι ενιαία, δεν είναι προσωρινή και μπορεί να την αποκρούσει μόνο ένα ισχυρό ταξικό πανεργατικό - παλλαϊκό κίνημα. Κανένα τμήμα εργαζομένων δεν μπορεί από μόνο του να αποκρούσει τη βάρβαρη αυτή αντιλαϊκή πολιτική. Η παρεμπόδιση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ απαιτεί σήμερα απ’ όλους τους εργαζόμενους συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα, συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Να βάλουμε ένα τέλος στις θυσίες του λαού, την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Μεγάλες ευθύνες είχαν και έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως αυτή της ΑΔΕΔΥ, που αποπροσανατόλιζαν, καθησύχαζαν και απέκρυπταν από τους εργαζόμενους αυτά τα βάρβαρα μέτρα, ενώ εδώ και χρόνια είχαν ψηφιστεί στην ΕΕ, με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Αυτές οι ηγεσίες ούτε ήθελαν, ούτε θέλουν να συγκρουστούν με αυτή την πολιτική.
Αλλαγή του συσχετισμού σε κάθε σωματείο, σε κάθε Ομοσπονδία σε βάρος των συνδικαλιστικών δυνάμεων που καλλιεργούν την υποταγή και τις χρεοκοπημένες αυταπάτες ότι υπάρχει λύση χωρίς αντιπαράθεση με τα μονοπώλια και το κράτος τους.
Απαιτούμε:
·      Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009.
·      Κατάργηση των ν. 4024/2011 (μισθολόγιο) και ν. 4093/2013 (αξιολόγηση - πειθαρχικό).
·      Καμία σύνδεση μισθού με τη λεγόμενη αποδοτικότητα.
·      Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία - Πρόνοια για όλους. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για κράτος και εργοδοσία, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους.
·      Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μονιμοποίηση όλων των ΙΔΑΧ.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώσεις, συζητήσεις σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε τόπο δουλειάς, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις να κλιμακώσουν την πάλη τους, για την αποτροπή και την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στις μειώσεις των μισθών τους, ενάντια στην απλήρωτη εργασία, στην ανεργία, για μια καλύτερη ζωή.                                                                                                                Αθήνα, 13-12-2015

ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ



Την προσοχή των εγκύων εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εφιστούν οι γυναικολόγοι. Κι αυτό γιατί η προτεραιότητα τους θα πρέπει να είναι η ξεκούραση και η υγεία του εμβρύους τους κι όχι τα… ψώνια και το εορταστικό τραπέζι!
«Είστε έγκυος; Χαμηλώσετε ταχύτητα ενώ όλοι αρχίζουν να επισπεύδουν τις ετοιμασίες για τα τραπέζια, τις συναθροίσεις και τα δώρα. Αυτό είναι  το «μυστικό» για να περάσετε ευχάριστα και κυρίως ξεκούραστα τις γιορτές» τονίζει ο  Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς.

Σύμφωνα με τον κ Χανδακάη περίοδος των εορτών  για τις εγκύους κρύβει αρκετές παγίδεςστον τομέα των δραστηριοτήτων αλλά και του φαγητού, για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή .
Τι πρέπει να κάνει λοιπόν μια έγκυος καθώς πλησιάζουν οι γιορτές; Να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες των γυναικολόγων , οι οποίοι προτείνουν:
  • Όχι στρες.Φέρτε τις γιορτές στα μέτρα σας!
    Οι προετοιμασίες  είναι μια αρκετά αγχωτική διαδικασία και μπορούν να τις  περιορίσουν. Η βοήθεια του συζύγου η των οικείων με μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα, μειώνουν τις  άσκοπες μετακινήσεις στα μαγαζιά 
  • Μην το παρακάνετε, να σκέφτεστε για…δυο Ξεκουραστείτε(Τοποθετήστε τα πόδια σας ψηλά, Προσέξτε την πλάτη σας) όσο μπορείτε, γιατί την περίοδο της εγκυμοσύνης το σώμα σας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να στηρίξει εσάς και το μωρό σας με αποτέλεσμα να κουράζεστε πιο εύκολα.
  • Κοιμηθείτε. Οι αργίες και τα σαββατοκύριακα είναι μια ευκαιρία για ύπνο νωρίς το βράδυ ή και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επωφεληθείτε λοιπόν από τον ελεύθερο χρόνο χωρίς να νιώθετε υποχρέωση ότι πρέπει να ξενυχτάτε μέχρι το πρωί στα πάρτι και τις συναθροίσεις
  • Μπροστά στον μπουφέ η το γιορτινό τραπέζι. Την περίοδο των Χριστουγέννων τρώνε για δύο ακόμα κι όσοι δεν περιμένουν παιδί –πόσο μάλλον εσείς που έχετε και αυξημένες ανάγκες. Απολαύστε τις γιορτινές γεύσεις –είναι άλλωστε από τις λίγες απολαύσεις που σας έχουν μείνει–, αλλά προσέξτε τους κρυμμένους διατροφικούς και θερμιδικούς κινδύνους που παραμονεύουν στον στολισμένο μπουφέ
-Η γαλοπούλα είναι ιδανική τροφή, γιατί είναι ταυτόχρονα θρεπτική και έχει λίγα λιπαρά. Πριν σερβίρετε ένα μεγάλο κομμάτι στο πιάτο σας, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά ψημένη για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να προσβληθείτε από σαλμονέλα ή τοξοπλάσμωση. Συνοδέψτε τη με άφθονα λαχανικά, πλούσια σε φυτικές ίνες, που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα στην οποία δεν αποκλείεται να σας οδηγήσει η υπερκατανάλωση λιπαρών τροφών αυτές τις μέρες
-Αποφύγετε τα μη παστεριωμένα και τα μπλε τυριά, όσα φαγητά και γλυκά περιέχουν ωμό αυγό, τα ωμά κρέατα και ψάρια (π.χ. καρπάτσο, ταρτάρ ή σούσι) και τα πατέ
- Μην ξεχνάτε να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα(αντί για ένα ή δύο μεγάλα), πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φρούτα και λαχανικά. Άλλωστε οι πρωινές ναυτίες και οι στομαχικές ενοχλήσεις δεν γνωρίζουν από γιορτές και θα συνεχίσουν να σας απασχολούν όπως οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου
-Φάτε ελαφρά το βράδυγια να αποφύγετε το αίσθημα καούρας, το οποίο είναι συχνό στην εγκυμοσύνη καθώς το μωρό και η μήτρα σας μεγαλώνουν, αναγκάζοντας έτσι το οξύ να επιστρέφει πίσω στον διατροφικό σωλήνα.
-Αλκοόλ με μέτρο ησυστηματική ή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του μωρού σας, με αποτέλεσμα το χαμηλό βάρος του νεογέννητου και προβλήματα συμπεριφοράς καθώς ό,τι πίνετε θα περάσει στο μωρό σας μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και τον πλακούντα.
  • Να είστε καλή με τον εαυτό σας. Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μασάζ ή ένα σετ με αιθέρια έλαια ή κρέμες που σας προτείνει ο γυναικολόγος σας.
  • «Μιλήστε» στο σώμα σας
    Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι στις 20 εβδομάδες το μωρό σας μπορεί να ακούσει και να αντιδράσει στους εξωτερικούς θορύβους ενώ στις 24 εβδομάδες, βάζοντας μουσική ή μιλώντας στο μωρό σας βοηθάτε στην ταχύτερη ανάπτυξη του μυαλού του.
  • Αποφύγετε τα πάρτι με πολύ κόσμο
Για να μην κολλήσετε κάποια ίωση– και τους χώρους με καπνό τσιγάρου.
            Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά.

www.drchandakas.gr, τηλ 210 6436258

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Φιλανθρωπικές δραστηριότητες ομάδας γυναικών Υδραίας

Φιλανθρωπικές δραστηριότητες του ΚΔΑΠμεΑ «Ηλιαχτίδα»

Δραστηριότητες με face panting, γράμματα στον Αη Βασίλη, ξωτικά και άλλες πολλές δράσεις και παιχνίδια

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο σπιτάκι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλμωπίας

18:00 Χριστουγεννιάτικο DJ party

ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ...ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥΣ. - "ΘΕΡΑΠΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Πηγαίνουν ζωντανοί στην κηδεία τους -Μία περίεργη «θεραπεία» για την κατάθλιψη και το άγχος [εικόνες]
Ανδρες και γυναίκες, στη σειρά, κοιτούν ευθεία μπροστά τους, ενώ ταυτόχρονα κάθονται μέσα σε ξύλινα φέρετρα. Είναι ζωντανοί, αλλά βρίσκονται στην ίδια την κηδεία τους.
Πρόκειται για μία περίεργη τάση στη Σεούλ. Εκεί όπου ομάδες ανθρώπων που μπορεί να «παλεύουν» με την κατάθλιψη, το άγχος ή τις αυτοκτονικές σκέψεις, ζουν την κηδεία τους. Δεν γίνεται κάποια ψυχιατρική θεραπεία σε αυτές τις εκδηλώσεις. Ομως σύμφωνα με την Φρανσουά Ιέρ, μία Γαλλίδα φωτογράφο που παρακολούθησε από κοντά αυτές τις περίεργες κηδείες, οι μετέχοντες εκφράζουν την πεποίθηση ότι χάρη σε αυτό που κάνουν, θα νιώσουν καλύτερα.
Η Νότια Κορέα έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών ανάμεσα στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ.  Ιδιαίτερα οι νέοι εκεί πιέζονται για να αριστεύουν στο σχολείο και τις εξετάσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία καλή δουλειά σε μεγάλη εταιρεία.
Οι άνθρωποι τους οποίους συνάντησε η φωτογράφος αποφάσισαν να βιώσουν αυτή την περίεργη θεραπεία είτε αυτοβούλως, είτε επειδή το συνέστησε κάποιος γιατρός. Πιστεύουν, όπως και οι ιδρυτές του συγκεκριμένου κέντρου στη Σεούλ που παρέχει αυτή την υπηρεσία, ότι ένας «πειραματικός» θάνατος θα τους κάνει να εκτιμήσουν περισσότερο τη ζωή.
Οταν φτάνουν στο κέντρο τους φωτογραφίζουν, προκειμένου να τους φτιάξουν το πορτρέτο που τοποθετείται συνήθως πάνω στο φέρετρο, σε μία κηδεία. Ακούνε μία ομιλία για την αυτοκτονία, παρακολουθούν μία συγκινητική ταινία και μετά φορούν ένα παραδοσιακό ένδυμα για κηδείες. Γράφουν τα δικά τους «αντίο» και τα διαβάζουν μπροστά στους υπόλοιπους.
Στη συνέχεια, μπαίνουν στα φέρετρα και τα φώτα χαμηλώνουν. Τα καπάκια κλείνουν και πρέπει να μείνουν εκεί για 10 λεπτά. Οταν ξανανοίγουν τα φέρετρα, οι αντιδράσεις διαφέρουν, περιγράφει η Ιέρ στο CNN. Κάποιοι κλαίνε εξαιτίας της κλειστοφοβίας, άλλοι έχουν κοιμηθεί. Μερικοί μοιάζουν πιο χαρούμενοι, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που βγάζουν selfie.
Ο επικεφαλής του κέντρου τους λέει «Τώρα ξέρετε πώς είναι ο θάνατος. Είστε ζωντανοί. Πολεμήστε για την Κορέα» και όλα τελειώνουν εκεί.


Πηγή: | iefimerida.gr

ΝΙΚΟΣ ΚΥΖΕΡΙΔΗΣ: "ΑΝ ΠΕΘΑΝΩ..."

«Λύγισαν» καρδιές για τον Κυζερίδη που δίνει την μάχη με τον καρκίνο: Αν πεθάνω... [βίντεο]

Η εικόνα του «λύγισε» τους πάντες. Ενας δυνατός άνθρωπος και χαρακτήρας δίνει με αξιοπρέπεια την μάχη για την ζωή του.
Ο παλαίμαχος Νίκος Κυζερίδης μπήκε ξανά στο Χαριλάου για το φιλικό των παλαιμάχων του Αρη και της Λάρισας, με τα έσοδα να συγκεντρώνονται για να τον ενισχύσουν στις θεραπείες που κάνει.
Η αγάπη που ένιωσε μεγάλη. Η συγκίνηση του ίδιου με μάτια βουρκωμένα ακόμη μεγαλύτερη. Όσοι είδαν και τον άκουσαν να μιλά... λύγισαν.
Ο Κυζερίδης (ζει μόνιμα στην Γερμανία πια), λοιπόν, βραβεύτηκε στο ημίχρονο του φιλικού και όντας φανερά συγκινημένος τόνισε ότι δε ζητάει τίποτε άλλο από τον Θεό, αφού και να φύγει από τη ζωή θα το πράξει έχοντας την αγάπη όλων. «Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για όλους εσάς, που μπορώ να εκφράσω αυτή τη στιγμή. Θα σας πω κάτι, που το μοιράστηκα με την γυναίκα μου, χθες το βράδυ στο τηλέφωνο.
Μετά από μία τέτοια καριέρα και μία οικογένεια όπως ο Άρης, δεν ζητάω τίποτε άλλο από το Θεό. Τουλάχιστον άμα φύγω από αυτή τη ζωή, θα φύγω με την δική σας αγάπη», ήταν τα λόγια του.
Για την ιστορία το φιλικό έληξε με σκορ 3-2 υπέρ του Άρη, με τον Κυζερίδη να πετυχαίνει το ένα γκολ των γηπεδούχων, με τον Άγγελο Χαριστέα να σημειώνει τα άλλα δύο, τη στιγμή που ο Θοδωρής Βουτυρίτσας άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλούς.




Πηγή   www.iefimerida.gr

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΟΡΑΕΙ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΟΥ;

Ο Αρης... φοράει δαχτυλίδι – Πώς, πότε και γιατί θα συντρίψει τον δορυφόρο του [εικόνες]
Ο κόκκινος πλανήτης έχει εμπνευσμένα πάρει το όνομα του από τον θεό του πολέμου, λόγω του έντονου χρώματος του. Ωστόσο αυτό που πρόκειται να συμβεί στον γειτονικό Αρη, θυμίζει περισσότερο την ιστορία του Ηρακλή.
Πιστός στο... μυθολογικό στοιχείο που τον ακολουθεί, ο Αρης είναι έτοιμος να συντρίψει τον δορυφόρο του. Οπως ακριβώς, σύμφωνα με τους αρχαιοελληνικούς μύθους, ο Ηρακλής σκότωσε τα παιδιά του.
Ο Φόβος, ο μεγαλύτερος από τους δύο δορυφόρους του κόκκινου πλανήτη, είναι το ουράνιο σώμα που περιφέρεται εγγύτερα στον πλανήτη του, από κάθε άλλο στο Ηλιακό σύστημα. Κάθε χρόνο ο Φόβος έρχεται ολοένα και πιο κοντά στον Αρη, γεγονός που θα αποβεί μοιραίο για την ζωή του. Ο δορυφόρος θα εκραγεί, θα αποσυντεθεί ολοκληρωτικά και θα δημιουργήσει ένα δακτύλιο γύρω από τον γειτονικό μας πλανήτη.
Με αυτό το τρόπο, ο Αρης θα γίνει ο πέμπτος πλανήτης με «δαχτυλίδι», μετά τους Δια, Κρόνο, Ποσειδώνα και Ουρανό. Τα εκατομμύρια κομμάτια σκόνης και βράχων, από την διάλυση του Φόβου, θα κυκλώσουν τον ισημερινό του πλανήτη, κάνοντας τον ακόμα πιο όμορφο.
Οι επιστήμονες πλέον είναι σίγουροι για το μέλλον του δορυφόρου. Ηδη, ο Φόβος εμφανίζεται ελαφρώς παραποιημένος από την μεγάλη βαρύτητα που δέχεται από τον Αρη. Την ίδια στιγμή ο άλλος δορυφόρος, ο Δείμος, ολοένα και απομακρύνεται από τον κόκκινο πλανήτη. Ετσι, σε λίγα χρόνια ο γείτονας μας πρόκειται να μείνει μόνος, χωρίς την συντροφιά κάποιου άλλου ουράνιου σώματος.
Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως ο Φόβος πρόκειται να συντριφτεί σε περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια. Αυτό ακούγεται πραγματικά μακρινό για τον ανθρώπινο νου. Αν αναλογιστούμε όμως πως ο Αρης έχει ηλικία μεγαλύτερη από 4.5 δισεκατομμύρια έτη, θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή είναι μια... είδηση της τελευταίας στιγμής.


Πηγή: /www.iefimerida.gr

100 ΔΟΣΕΙΣ: "ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ" ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ. ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

100 δόσεις: «Ξαφνικός θάνατος» για χιλιάδες οφειλέτες -Οι νέες προθεσμίες για τις οφειλές
Σε εφαρμογή τίθεται η νέα διάταξη του πολυνομοσχεδίου που «πετά» εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων όσους οφειλέτες δημιουργούν νέα χρέη στο Δημόσιο.
Έτσι, από σήμερα μέχρι και την 30η Ιουνίου όλοι οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις είναι υποχρεωμένοι να ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο σε διάστημα 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, θα βγουν αυτόματα από την ρύθμιση τω 100 δόσεων και θα χάσουν όλα τα πλεονεκτήματα που αυτή πρόσφερε.
Υπενθυμίζουμε ότι το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα ήθελε τους οφειλέτες να εξοφλούν τα χρέη τους σε διάστημα 30 ημερών από την λήψη του ειδοποιητηρίου το οποίο όμως σε αρκετές περιπτώσεις καθυστερούσε. Πλέον ο οφειλέτης πρέπει να πληρώσει τη νέα του οφειλή από την στιγμή που εκείνη καθίσταται ληξιπρόθεσμη και όχι από την στιγμή που θα λάβει το ειδοποιητήριο.
Αλλαγές από την 1η Ιουλίου του 2016
Τα πράγματα από την 1η Ιουλίου του 2016 γίνονται πιο δύσκολα για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς μειώνεται η χρονική προθεσμία από τις 30 μέρες στις 15. Η εν λόγω αλλαγή θα ισχύει έως την 31η Δεκεμβρίου του 2017.
Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου του 2017 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017 η ρύθμιση χάνεται στην περίπτωση που ο οφειλέτης καθυστερήσει για 10 ημέρες .
Τέλος, από την 1η Ιανουαρίου 2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους,. Έτσι όσοι καθυστερήσουν έστω και μία μέρα να καταβάλλουν την νέα τους οφειλή προς το δημόσιο, θα βγαίνουν εκτός ρύθμισης.


Πηγή: www.iefimerida.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...