Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Μ.Σ. ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ "ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ" ΚΑΙ Α.Σ. "ΗΡΑΚΛΗΣ" ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ



19 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 21:00 σας περιμένουμε

Ο Ετήσιος χορός του Μ.Σ. Γαρεφείου σε συνεργασία με τον δυναμικό Αθλητικό Σύλλογο Ηρακλή Γαρεφείου σας προσκαλεί σε μια εκδήλωση η όποια έχει γίνει θεσμός με την συμμέτοχη και την παρουσία πολλών φορέων και συλλόγων της περιοχής μας

Είναι μια εκδήλωση που με το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων μας φέρνει πιο κοντά

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στην αίθουσα εκδηλώσεων ΠΑΝΘΕΟΝ στο Λουτράκι

Με την έναρξη του Ετήσιου χορού θα υπάρχει μουσικοχορευτική παράσταση από όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας, σας περιμένουμε να περάσουμε όλοι μαζί μια ευχάριστη βράδια με πολύ παραδοσιακή ζωντανή μουσική από την Ορχήστρα Prima Vista
Ακόμη θα υπάρχει μια ξεχωριστή κλήρωση αξίας 300 ευρώ σε μετρητά αλλά και πολλά πλούσια δώρα αξίας άνω των 50 ευρώ 

Είσοδος 17 ευρώ με Πλήρες Γεύμα και απεριόριστο ποτό

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;

Γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά σε κονσέρβα κάνουν καλό στην υγεία μας
Οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά ενδεχομένως να ακολουθούν με αυτό τον τρόπο μια πιο υγιεινή διατροφή από όσους τρώνε φρέσκα, αλλά πολύ σπάνια.
Ερευνητές στην Καλιφόρνια ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες 42.000 Αμερικανών, ανάμεσα τους και παιδιά, από το 2001 έως 2010.
Για την έρευνα, οι άνθρωποι χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το τι κατανάλωναν. Η μία κατανάλωνε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, η άλλη κονσερβοποιημένα προϊόντα, από φρούτα μέχρι και θαλασσινά και η τελευταία είχε αποκλείσει τα οπωροκηπευτικά από το μενού της.
Μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσοι ενήλικες κατανάλωναν κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά είχαν κατά μέσο όρο βαθμολογία ποιοτικής διατροφής, 49% σε κλίμακα από 0 έως 100.
Συνολικά, οι άνθρωποι που λάμβαναν κονσερβοποιημένα τρόφιμα μέσα στη μέρα, έτειναν να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες ορισμένων θρεπτικών συστατικών, καθώς και περισσότερες θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό της Ακαδημιακής Διατροφής και Διαιτολογίας.
«Με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, μπορεί κανείς να αφαιρέσει από τη καθημερινή του διατροφή, προϊόντα χαμηλής θρεπτικής αξίας.» επισήμανε η καθηγήτρια Marjorie Freedman, του Πανεπιστημίου «San Jose State» στην Καλιφόρνια.
«Ως εκ τούτου, είναι λογικό ότι όσοι καταναλώνουν κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά - πιθανότατα σε συνδυασμό με άλλα είδη φρούτων και λαχανικών - να έχουν υψηλότερη πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών και να κάνουν μία πιο ποιοτική διατροφή", συμπλήρωσε η ίδια στο «Reuters Health».
Από την μελέτη προέκυψε πως τα παιδιά και οι ενήλικες που έτρωγαν κονσερβοποιημένα λαχανικά και φρούτα είχαν ισορροπημένα επίπεδα πίεσης και ζαχάρου στη διατροφή τους.
Η μελέτη δεν έχει σκοπό να αποδείξει πως τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά μπορεί να είναι πιο υγιεινά από τα φρέσκα, αλλά να διαπιστωθεί αν μπορεί να τα προτιμήσει κάποιος που δεν τρώει καθόλου τα παραπάνω, ή αν είναι δυνατόν να ενταχθούν -χωρίς ανησυχίες- σε μία ήδη ισορροπημένη διατροφή.


Πηγή: www.iefimerida.gr/

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΝΥΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΓΚΩΝ

Οι Έλληνες που δημιούργησαν το πιο καινοτόμο ιατρικό νυστέρι για την αφαίρεση όγκων -Τι ακριβώς κάνει
Ένα νέο χειρουργικό νυστέρι, το «GV/GA Sarissa-Lancet», που αποτελεί καινοτομία και χρήσιμο εργαλείο στη χειρουργική είναι το απόσταγμα της 10ετους ερευνητικής προσπάθειας μιας επιστημονικής ομάδας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Το νυστέρι «Sarissa» αποτελεί πρωτοπορία, καθώς θα επιτρέψει στον χειρουργό να γνωρίζει αν, κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης, ο όγκος έχει αφαιρεθεί επί υγιών ορίων, δηλαδή καθ΄ ολοκληρίαν. Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στη συνεχή ανάλυση του εξαιρεθέντος υλικού με τη βοήθεια της Κυτταρομετρίας Ροής. Έτσι, θα πληροφορείται ο χειρουργός αν βρίσκεται σε υπόλειμμα όγκου ή σε υγιή όρια, προκειμένου να τερματίσει με επιτυχία την επέμβασή του.
Την ερευνητική τους συνεργασία ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια, ο Γιώργος Βαρθολομάτος, Διδάκτωρ Βιοχημικός, επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Μοριακής Βιολογίας του Αιματολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, και ο Γιώργος Αλεξίου, Νευροχειρουργός, επιστημονικός συνεργάτης του Νευροχειρουργικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε μια προσπάθεια να δώσουν απάντηση στο ερώτημα, αν η Κυτταρομετρία Ροής μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση και να συνεισφέρει στην πρόγνωση των όγκων εγκεφάλου.
Ο κ. Βαρθολομάτος επισημαίνει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η συγκεκριμένη καινοτομία είναι αποτέλεσμα επιστημονικών μελετών δεκαετίας, οι οποίες είναι δημοσιευμένες από την ομάδα τους σε έγκυρα διεθνή περιοδικά, συνδυάζοντας τη βασική με την κλινική έρευνα. «Πρόκειται για μελέτες που εστιάζονται στην αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών, που ένας νευροχειρουργός αντιμετωπίζει κατά την διάρκεια του χειρουργείου. Τα αποτελέσματα της έρευνας, ήταν ενθαρρυντικά και έτυχαν ευρείας επιστημονικής αποδοχής» τονίζει ο κ. Βαρθολομάτος και προσθέτει: «Σημαντικό βήμα στην πορεία της έρευνας ήταν η ανάπτυξη ενός πρωτοκόλλου, που περιγράφηκε για πρώτη φορά και που το ονομάσαμε "Ioannina Protocol". Αυτό επιτρέπει, εντός 6 λεπτών από τη λήψη του εξαιρεθέντος δείγματος, να πληροφορείται ο χειρουργός αν ο όγκος που αφαιρεί είναι καλοήθης ή κακοήθης, απαντώντας παράλληλα και αν η εξαίρεση του νεοπλάσματος είναι επί υγιών ορίων. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο μεγάλης ερευνητικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης, η οποία εργάζεται πάνω στο ίδιο αντικείμενο με εμάς και η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Neurosurgery, αναφέροντας ότι, η ομάδα μας έχει κάνει πρωτοποριακή δουλειά πάνω στην ανάλυση του κυτταρικού κύκλου, χρησιμοποιώντας Κυτταρομετρία Ροής στην εκτίμηση των ορίων των όγκων στη χειρουργική».
Ο κ. Γιώργος Αλεξίου αναφέρει πως, ως σήμερα, υπάρχει έλλειψη απόλυτων κριτηρίων για τον εντοπισμό των υγιών ορίων του όγκου, καθώς είναι πρακτικά ανέφικτη η λήψη πολλαπλών ταχέων βιοψιών κατά την διάρκεια της εξαίρεσής του. Μάλιστα, προσθέτει πως άλλες υπάρχουσες τεχνικές, έχουν ως σήμερα αμφιλεγόμενη αξιοπιστία ή πολύ μεγάλο κόστος. «Αξίζει να σημειωθεί ότι μια επιστημονική μας ανακοίνωση στο έγκριτο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών Proceedings of the National Academy of Sciences, έχει ως θέμα την αξιοπιστία και το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος της δικής μας καινοτομίας σε αντιπαράθεση με ερευνητική εργασία που δημοσίευσε το περιοδικό και προερχόταν από επιστημονικές ομάδες του Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ)» σημειώνει.
Οι δύο επιστήμονες υπογραμμίζουν πως, όταν ένας όγκος αφαιρεθεί πλήρως ο ασθενής έχει καλύτερη πρόγνωση. «Όλες οι μελέτες τονίζουν ότι ασθενείς, στους οποίους έγινε πλήρης εξαίρεση του όγκου, έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης συγκριτικά με ασθενείς στους οποίους η αφαίρεση ήταν μερική. Επιπλέον, η μεθοδολογία μας, επιτρέπει να μειωθεί ο χρόνος του χειρουργείου προς όφελος του ασθενή».
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ονομασία του χρήσιμου χειρουργικού εργαλείου δόθηκε μετά από σκέψη. «Καταλήξαμε στην ονομασία Σάρισσα, η οποία αποτελεί φόρο τιμής στο αρχαίο μακεδονικό δόρυ, ελπίζοντας ότι θα έχει παρόμοια αποτελέσματα, αυτή τη φορά επί τω αγαθώ».
Σκοπός της ερευνητικής ομάδας, είναι η περαιτέρω έρευνα των αποτελεσμάτων σε επίπεδο βασικής έρευνας, όχι μόνο για διαγνωστικούς σκοπούς, αλλά και με θεραπευτικές προεκτάσεις. 'Αλλωστε μεγάλη ελληνική εταιρεία που εμπορεύεται κυτταρόμετρα, έδειξε ενδιαφέρον για να χρηματοδοτήσει και να κατασκευάσει το νυστέρι "Sarissa".
Στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αναφέρει ο κ. Βαρθολομάτος, έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη κονδυλίων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τη διεξαγωγή της έρευνας με πενιχρά χρηματικά μέσα. Όμως πρόσθεσε πως, όλα ξεπερνιούνται αρκεί να υπάρχει το μεράκι, το πάθος και οι στόχοι. Έτσι, τα ερωτήματα θα βρίσκουν τη λύση τους. Μάλιστα προτρέπει τους νέους επιστήμονες: «Πριν λίγα χρόνια, θα τους συμβούλευα να αναζητήσουν το μέλλον τους στο εξωτερικό! Τώρα όμως τους προτείνω να μείνουν εδώ και να αγωνιστούν για να χτίσουν τη χώρα από την αρχή για να ζήσουν καλύτερα. Έχουμε ικανότατα μυαλά που, δυστυχώς, τα εξάγουμε, με αποτέλεσμα να κάνουμε τους άλλους καλύτερους από μας».


Πηγή: www.iefimerida.gr/

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΧΕΙ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


Πριν από λίγους μήνες, είχε κυκλοφορήσει στο ίντερνετ μια είδηση που έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες της πρώην συζύγου του Πούτιν, Λουντμίλα.

   Η πρώην του "τσάρου" ισχυριζόταν ότι ο Πούτιν έχει πεθάνει εδώ και δύο χρόνια και πως η ρωσική κυβέρνηση τον αντικατέστησε με έναν σωσία του!

   Κάτι ανάλογο είχε υποστηρίξει κατά το παρελθόν και ο γνωστός συνωμοσιολόγος - ερευνητής Jones, ο οποίος, μάλιστα, είχε παρουσιάσει με φωτογραφίες τις διαφορές που υπάρχουν στο πρόσωπο του πραγματικού Πούτιν και του σωσία. 

  Τώρα ξεχάστε αυτές τι θεωρίες γιατί η νέα συνωμοσία είναι ακόμη πιο συναρπαστική και λούμπεν. Ο Πούτιν είναι Αθάνατος, κάτι ανάμεσα σε βαμπίρ και Χαϊλάντερ, ή ότι άλλο θέλετε.

   Τα πειστήρια άρχισαν εδώ και μερικά 24ωρα να εμφανίζονται στο Τwitter και η υπόθεση έχει πλάκα! 

  Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα ντοκουμέντα (λολ) - πού ήδη κάποιοι τα παίρνουν πολύ στα σοβαρά (ξανά λολ)- ο Πούτιν ζει εδώ και πολλούς αιώνες, έχει πολεμήσει το 1821, προηγουμένως υπήρξε το μυστηριώδες πρόσωπο που ενέπνευσε τη θρυλική Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι και στη συνέχεια, αρκετά χρόνια αργότερα, βρέθηκε να πολεμάει στους παγκόσμιους πολέμους! 





Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Πηγή: www.lifo.gr

"ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ BULLING Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΞΕΚ@ΛΟΥ"



Μιλάνε και ξαναμιλάνε για τραμπουκισμό τον τελευταίο χρόνο με αφορμή διάφορα περιστατικά που έλαβαν χώρα και όπως αναμενόταν έχει γίνει και λίγο μόδα το αντι -bullying, είναι ενα νέο viral και άλλες τέτοιες λεξούλες που χαρακτηρίζουν την μίζερη καθημερινότητα του μέσου Νεοέλληνα πλέον. Εν πάσει περιπτώσει, προσωπικά αντιλαμβάνομαι, από τον τρόπο που παρουσιάζουν τα media το φαινόμενο του τραμπουκισμού, μια έκπληξη. Μα καλά, είναι κάτι πρωτόγνωρο; Από πάντα, καθένας διαφορετικός είτε σε νοοτροπία είτε εμφανισιακά (όσο κλισέ και αν ακούγεται) έμπαινε στο περιθώριο με τον χι, ψι τρόπο από κομπλεξικά κ@λ@παίδια που έσερναν πίσω και άλλα 5-6 πρόβατα, τα οποία πρόβατα για λόγους που αδυνατώ να καταλάβω ένιωθαν ότι έχουν την ανάγκη της αναγνώρισης από τους νταήδες.

   Φυσικά δεν έχουν όλοι οι τραμπουκισμοί την ίδια βαρύτητα, δεν καταλήγουν όλοι οι τραμπουκισμοί σε φόνο, αλλά (επειδή έτσι είναι το σκαρί του ανθρώπου) μόνο και μόνο τότε άρχισε το θέμα να παίρνει διαστάσεις. Πέρα από αυτά, εγώ αλλού θέλω εστιάσω. Προσπαθώ να καταλάβω, εφόσον ασχολείται η κοινωνία με το θέμα "bullying" για ποιό λόγο, κανείς δεν έχει μιλήσει για τις υπόλοιπες μορφές του. Φυσικά ίσως κάποιοι, ίσως οι περισσότεροι δεν θα θεωρούσαν τραμπουκισμό αυτά που αναφέρονται παρακάτω. Τα πρότυπα που προβάλλονται στη σημερινή κοινωνία και επιβάλλονται έως ένα σημείο στη νοοτροπία του μέσου ανθρώπου δεν είναι τραμπουκισμός; Για μένα είναι, οπότε επίτρεψε μου να το έχω αυτό ως de facto στο υπόλοιπο κείμενο. 

Βullying είναι και το να περνάει σιγά σιγά η νοοτροπία πως το να είσαι μάγειρας ή καφετζής είναι κάτι πολύ σημαντικό. Επειδή αλλάζουν οι λέξεις, δεν αλλάζει και η ουσία. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά γιατί πρέπει να παρουσιάζει η κοινωνία μια ψεύτικη εικόνα ότι είναι το ίδιο το να σπουδάσεις με το να κάνεις καφέδες; Οι Έλληνες να είναι γκαρσόνια, να μην σπουδάζουν; Παίζουν και συμφέροντα από τους από πάνω, μην ξεχνιόμαστε, όλα συνδέονται. Το να δημιουργείται ένα image και ένας θαυμασμός γύρω από πρόσωπα, που στην τελική δεν έχουν κάνει και τίποτα αξιοσημείωτο στη ζωή τους, που προσφέρουν κυρίως φτηνό και εύπεπτο θέαμα, για μένα είναι μορφη bulling. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στις υστερίες του να κάνεις το τέλειο φαγητό/καφέ την ίδια ώρα που ο κόσμος πεινάει.

 Βullying είναι επίσης, καλέ μου Νεοέλληνα, και η επίμονη προβολή όπου σταθείς και όπου βρεθείς κάθε γκόμενας και κάθε γκόμενου που τσιτσιδώνεται με κάθε αφορμή (κάτι που κρίνεται ακόμα προχώ και τολμηρό αν και δεν υπάρχει πιο τετριμμένο πράγμα). Το να δίνεται έμφαση μόνο στο φαίνεσθαι και καμία στο είναι, είναι τραμπουκισμός (μη βιαστείτε να πείτε ότι ζηλεύω, θα σας στεναχωρήσω αλλά είμαι αρκετά εμφανίσιμη για να συμβαίνει κάτι τέτοιο). Το να επιβάλλεται η κουλτούρα του ξέκ@λου με άλλα λόγια, όπως έχει ειπωθεί εύστοχα στο παρελθόν από κάποια. 

Βullying είναι να θεωρείται σωστός άνδρας μόνο κάποιος που έχει ξεσκιστεί στα one night stand. Άνδρας που να μην θέλει να κάνει σεξ με οποιαδήποτε του διατίθεται; Να θέλει κάτι περισσότερο από μια ωραία εμφάνιση; Τις περισσότερες φορές θα του πουν ότι δεν είναι καλά, ότι είναι βλάκας. Να σου πει ότι θέλει να υπάρχει συναίσθημα για να γίνει κάτι; Α καλά, θα τον πάρουν με τις πέτρες.   Βullying είναι να θεωρείται αυτομάτως ό,τι κάνει θόρυβο, κάθε δήθεν με ωραίο περιτύλιγμα, κάθε μαλ@κία που λέει κάποιος που έχει χτίσει ένα ανυπόστατο γόητρο μέσω των media, ως επαναστατικό, ως νέος τρόπος σκέψης, ως τέχνη.

 Όχι ρε φίλε, το να βάζεις μπριζόλες, ουρές αλόγων και πορτατίφ σαν ρούχα δεν είναι τέχνη. Επειδή κοτσάρεις έναν ψαγμένο τίτλο σε κάτι που ουσιαστικά είναι τσόντα και παίρνεις τα εύσημα από τα κυκλώματα, δεν έκανες τέχνη. Το να γα@@@σαι ασύστολα με ό,τι κινείται και το μόνο σου κριτήριο είναι να έχει δύο πόδια δεν είναι εμπειρία φίλε/φίλη, δεν είναι επαναστατικό, είναι άρρωστο, συνάγει έλλειψη προσωπικότητας. Το να γίνεσαι ένα κομμάτι κρέας που δηλώνει με κάθε του κίνηση διαθέσιμο για γα@@σι δεν σε κάνει μοιραία, σε κάνει αντιφεμινίστρια. Το να αναλύεται κάθε μα κάθε μέρα μεσημεριάτικα στα πάνελ, με υπερβολικές λεπτομέρειες πως να κάνεις το σεξ, το να δίνουν οδηγίες και συμβουλές για το σεξ είναι το ξεφτίλισμά του, καταστρέφεται ότι τέλειο και μαγικό μπορεί να πάρει κανείς μέσα από αυτό. Δεν είναι απελευθερωτικό και εσύ το πιστεύεις επειδή στο λένε και στο ξαναλένε.

 Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορούν να αποτελέσουν τραμπουκισμό από το δικό μου πρίσμα.
 Κατά την δική μου άποψη τραμπουκισμός είναι το να υποτιμάται η νοημοσύνη σου και οι ικανότητές σου, να μην θεωρείσαι "συμβατός" με σημερινή εποχή, να αισθάνεσαι από άλλο πλανήτη. Σίγουρα κάποιοι έτσι νιώθουν για όσα αναφέρθηκαν. 


El. 


Πηγή: www.lifo.gr

ΓΙΟΡΤΕΣ

Από το υπέροχο και ξεχασμένο "Ο Θείος Μπούνμι Θυμάται Τις Προηγούμενες Ζωές Του" (2010), του Apichatpong Weerasethakul 

Aρχίζει πάλι η φρίκη των γιορτών. 

Σαν παρέλαση, ίδιο βήμα όλοι, κλίνατε επ' αριστερά, να η μαντάμ Ευτυχία στο βάθρο με τους ενωματάρχες και τους μπακάληδες.

 Κι αν φρικάρεις από το σπρώξιμο τόσης χαράς, τόσης συντονισμένης ευτυχίας (μάτια κατάθλιψης πάνω από τα δόντια που γελάνε), φρικάρεις "επειδή είσαι μίζερος", όχι επειδή δεν έχεις άλλο κουράγιο μετά από ένα annus horribιlis να κάνεις από πάνω και τον πασίχαρο.

 Από την άλλη, τόσο κουπί τραβήξαμε για άχαρα πράγματα.

 Ας τραβήξουμε και λίγο για να μη ξενερώσουμε τους φίλους.

 Θα χαμογελάσουν, θα μας φτιάξουν τη μέρα. 


Πηγή: www.lifo.gr

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΝΟΧΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 70%-90%



Προς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες (που περιλαμβάνουν και τον τρόπο ζωής, όπως το κάπνισμα και τη διατροφή) γέρνει τη ζυγαριά μία νέα επιστημονική μελέτη, εκτιμώντας ότι μόνο το 10% έως 30% των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποδοθούν σε «κακά» γονίδια ή σε άλλες φυσικές λειτουργίες του σώματος (π.χ. αυξημένες κυτταρικές μεταλλάξεις λόγω γήρανσης).

   Οι «ένοχοι» θα πρέπει πρωτίστως -σε ποσοστό 70% έως 90%- να αναζητηθούν στο περιβάλλον (τοξικά χημικά, ακτινοβολίες, τρόπος ζωής κ.α.). Δηλαδή σε παράγοντες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν τα άτομα και οι κοινωνίες έκαναν διαφορετικές επιλογές, μία εκτίμηση με την οποία δεν συμφωνούν όμως όλοι οι επιστήμονες, καθώς αρκετοί δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη συχνότητα των μεταλλάξεων στο σώμα, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο.

   Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γιουσούφ Χανούν του Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το "Nature". Μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι οι άνθρωποι που μεταναστεύουν από περιοχές με χαμηλό κίνδυνο καρκίνου σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο, εκδηλώνουν πλέον πολύ συχνότερα τη νόσο στο νέο περιβάλλον τους. Διαπίστωσαν επίσης ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις καρκίνου, χρειάζεται κάποια έκθεση σε παράγοντα περιβαλλοντικού κινδύνου για να «πυροδοτηθεί» η ασθένεια.
 Όπως είπε ο Χανούν, «οι εξωτερικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο και οι άνθρωποι δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από την κακή τύχη τους. Δεν μπορούν να καπνίζουν και μετά να λένε ότι φταίει η κακή τους τύχη που έχουν καρκίνο. 
Αν παίζεις ρώσικη ρουλέτα με ένα περίστροφο, έχεις μια πιθανότητα στις έξι να πάθεις καρκίνο λόγω κακής τύχης - και αυτό είναι μία σφαίρα. Αν όμως είσαι καπνιστής, τότε έχεις προσθέσει άλλες δύο-τρεις σφαίρες στο περίστροφό σου. Συνεπώς υπάρχει πάντα ένα ποσοστό τύχης, καθώς δεν παθαίνει καρκίνο κάθε καπνιστής, όμως έχει αυξήσει τις πιθανότητες σε βάρος του. Από την άποψη της δημόσιας υγείας, στόχος είναι να αφαιρέσουμε όσο γίνεται περισσότερες σφαίρες από το όπλο». Ο καρκίνος προκαλείται, όταν αρχίζει η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων, κάτι που μπορεί να «πυροδοτηθεί» από ποικίλες ενδογενείς αιτίες (συνήθως μεταλλάξεις) και εξωγενείς.
 Εδώ και χρόνια ερωτηματικό παραμένει ποιό είναι το ειδικό βάρος κάθε παράγοντα στην πρόκληση της νόσου. Με δεδομένο πάντως ότι κάθε μορφή καρκίνου είναι διαφορετική από τις άλλες και ότι ακόμη και στην ίδια μορφή καρκίνου υπάρχουν διαφορές, το ζήτημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και -αναπόφευκτα- επιδεκτικό σε αντικρουόμενες ερμηνείες. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) ΧXSmile «Χαρίζουμε Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2015»

Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας  με το προσωπικό και τις Δομές Βοήθεια Στο Σπίτι καθώς επίσης και με την συνεργασία Εθελοντικών, Μορφωτικών, Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αλμωπίας ενημερώνει όλους τους πολίτες, ότι πραγματοποιεί την 2η Δράση της Χριστουγεννιάτικης καμπάνιας ΧXSmile «Χαρίζουμε Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2015» Δήμου Αλμωπίας.


Στα πλαίσια της καμπάνιας συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια με σκοπό να δημιουργήσουμε πακέτα αγάπης και να τα παραδώσουμε σε  συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Η 2η Δράση της καμπάνιας  ΧXSmile 2015 πραγματοποιείται έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χαμόγελα σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Σε αυτή τη δύσκολη κοινωνική συγκυρία, στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες και τις οικογένειες που χρειάζονται τη βοήθεια μας.
Από τις 21-12-2015 έως τις 30-12-2015.

Προσφέρουμε:
Τρόφιμα
Χαρίζουμε τρόφιμα και μαζί την ευκαιρία για ανθρώπινες Χριστουγεννιάτικες στιγμές.
Φάρμακα
Το φάρμακο δίνει  ζωή και τα Χριστούγεννα ελπίδα. Χαρίζουμε φάρμακα, χαρίζουμε ελπίδα.
Παιχνίδια
Το πιο απλό παιχνίδι μπορεί να δώσει τη μεγαλύτερη χαρά σε ένα παιδί.

Σημεία συγκέντρωσης:
Γραφεία ΔΗΚΕΑ στην Δ/νση Κύπρου 32 πάνω από το ΚΑΠΗ
Γραφεία Συλλόγων Δήμου Αλμωπίας

Στις  30-12-2015 κορυφώνεται η Δράση μας στα πλαίσια της καμπάνιας XXSmile έτσι ώστε να γίνει καταμέτρηση υλικών, στη συνέχεια να δημιουργηθούν πακέτα αγάπης και τέλος να διανεμηθούν βάση των στοιχείων που έχουμε καταγράψει, από όλους τους φορείς που στηρίζουν την καμπάνια αυτή. Σκοπός μας να δώσουμε όλοι μαζί Χριστουγεννιάτικα χαμόγελα σε παιδιά και μεγάλους.

Με τιμή,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΚΡΙΤΕΣ" ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΑΛΜΩΠΙΑ

Σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 σας καλούμε στο παραδοσιακό γλέντι με τους Ακρίτες Αλμωπίας, οι οποίοι θα «ζωντανέψουν» με τους χορούς τους το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Αλμωπίας (πίσω από το Δημαρχείο).

Καθημερινά στον χώρο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλμωπίας.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α'ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β'ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η παιδεία και η διαρκής βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών προηγείται των πολιτικών συσχετισμών και θέσεων

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε συνάντηση σήμερα (17/12), στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, Περιφερειακό Διευθυντή Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε από τον κ. Ανανιάδη για την εικόνα της εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία και ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Ξεχωριστό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η προώθηση της κατασκευής νέου διδακτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Τα μουσικά σχολεία αποτελούν έναν επιτυχημένο εκπαιδευτικό θεσμό με σημαντική συμβολή στον τοπικό πολιτισμό και στην μουσική παιδεία της κοινωνίας που η πολιτεία οφείλει να στηρίξει και αναπτύξει.

Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης σε δράσεις κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς της επιμόρφωσης, του πολιτισμού και της καινοτομίας. Ακόμη, συζητήθηκε η πρόσφατη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την προσφορά φρούτων σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Πέλλας η οποία αναμένεται να συνεχιστεί με τη συνδρομή της ΕΕ.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης και ο κ. Σερμέτης Τριαντάφυλλος, υπεύθυνος Τύπου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. 

18ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

ΘΕΜΑ: «Υφιστάμενες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις χωρίς Άδεια Εγκατάστασης»

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 12 του νόμου 4351/2015 (ΦΕΚ 164Α'/04-12-2015) «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» δίδεται χρονική παράταση διάρκειας 18 μηνών για την έκδοση Άδειας Εγκατάστασης σε υφιστάμενες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν χωρίς Άδεια Εγκατάστασης.
Συγκεκριμένα, όλες οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι οποίες από τις 12-03-2012 (έναρξη ισχύος του ν.4056/2012 ΦΕΚ 52Α) λειτουργούν χωρίς Άδεια Εγκατάστασης, υποχρεούνται έως τις 12-09-2016 να λάβουν Άδεια Εγκατάστασης με την υποβολή σχετικής αίτησης συνοδευόμενης από όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Κατά τη διάρκεια της παραπάνω προθεσμίας αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων, κατεδάφισης, που τυχόν έχουν εκδοθεί, και ανακαλούνται οριστικά, εφόσον εκδοθεί η άδεια εγκατάστασης.
Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας, η άδεια εγκατάστασης χορηγείται μόνο αν υποβληθεί η αίτηση, με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και αφού καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο έχει επιβληθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ή και τις διατάξεις του άρθρου 10του ν.4056/2012 ΦΕΚ 52Α.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται
·         στα αρμόδια γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας στην Έδεσσα (τηλ.: 2381351217 & 2381351256) και στα Γιαννιτσά (τηλ.: 2381352318).

·         στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων http://wwww.minagric.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Φιλανθρωπικές δραστηριότητες ομάδας γυναικών Υδραίας

Φιλανθρωπικές δραστηριότητες του ΚΔΑΠμεΑ «Ηλιαχτίδα»

Δραστηριότητες με face panting, γράμματα στον Αη Βασίλη, ξωτικά και άλλες πολλές δράσεις και παιχνίδια

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο σπιτάκι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλμωπίας

11:00 Δραστηριότητες της Ακαδημίας του Αλμωπού Αριδαίας με πολλούς διαγωνισμούς και δώρα και ακόμα περισσότερες εκπλήξεις

19:00 Παραδοσιακό γλέντι με τους Ακρίτες Αλμωπίας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...