Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Για τις μεταγραφές των φοιτητών.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη λίστα με τους δικαιούχους μετεγγραφή για το 2015-16. Από τους 9710 αιτούντες, εγκρίθηκαν μόλις οι 4534, δηλαδή περίπου το 45% των φοιτητών. Οι υπόλοιποι φοιτητές, μολονότι πληρούν τα οικονομικά και λοιπά ειδικά κριτήρια, πετιούνται κυριολεκτικά έξω από τις σπουδές. Εντωμεταξύ, τα παιδιά που πήραν τη μετεγγραφή έχουν στην πλειοψηφία τους χάσει το εξάμηνο, καθώς και τις προθεσμίες για τη δωρεάν στέγαση.
Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Το κόψιμο 5000 νέων από τις σπουδές σηματοδοτεί τη συνέχιση της υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής και στην Ανώτατη Εκπαίδευση, από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θέλει τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να προσανατολίζονται προς φτηνές καταρτίσεις και πιστοποιητικά. Για άλλη μια φορά, την πληρώνουν τα παιδιά που περισσότερο δυσκολεύονται να σπουδάσουν, που δεν έχουν να πληρώσουν την ακριβή Ανώτατη Εκπαίδευση, για τα συγγράμματα, τη φοιτητική μέριμνα, τις μετακινήσεις τους.
Πολύ περισσότερο, η ταλαιπωρία 9710 φοιτητών και σπουδαστών, η απόρριψη των μισών από αυτούς, έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη διαμορφωμένη κατάσταση που προέκυψε από την άρνηση, ένα χρόνο πριν, του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, να δεχτούν τους περυσινούς μετεγγραφόμενους, που είχε ως συνέπεια να χάσουν αυτά τα παιδιά έναν ολόκληρο χρόνο από τις σπουδές τους, καθώς και να μην πάρουν τελικά όλοι τις μετεγγραφές, μολονότι πληρούσαν τα κριτήρια. Και σε εκείνη την περίπτωση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε πάρει θέση υπεράσπισης των διοικήσεων των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων, βάζοντας στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε:
-          Να γραφτούν τώρα όλοι οι αιτούντες φοιτητές και σπουδαστές που πληρούν τις προϋποθέσεις μετεγγραφής, χωρίς επιπλέον όρους και μοριοδοτήσεις
-          να μη χαθεί το εξάμηνο για κανένα μετεγγραφόμενο φοιτητή και σπουδαστή, να εξασφαλιστούν άμεσα όλες οι παροχές της φοιτητικής ιδιότητας (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, πάσο) για όλους τους μετεγγραφόμενους μέσα από ειδικές λίστες.


Ο βουλευτής του ΚΚΕ
Γιάννης Δελής

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...