Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ


Μια κολοσσιαίων διαστάσεων φωτογραφία "στρίμωξε" όλη την απεραντοσύνη του παρατηρήσιμου σύμπαντος σε ένα οπτικό πεδίο 

H ιδέα του να απεικονιστεί το αχανές σύμπαν σε μια φωτογραφία μοιάζει τουλάχιστον εξωφρενική ή και αδύνατη, αλλά ένας μουσικός κατάφερε κάπως να στριμώξει όλη την απεραντοσύνη σε ένα μόλις οπτικό πεδίο.

   Ο Pablo Carlos Budassi πέτυχε να δημιουργήσει την εικόνα αυτή μέσω ενός συνδυασμού λογαριθμικών χαρτών του σύμπαντος από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον και φωτογραφίες από τη NASA. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει το παρατηρήσιμο σύμπαν μέσα σε ένα δίσκο και παρουσιάζεται στο Τechinsider. 

Ο ήλιος μας και το ηλιακό σύστημα βρίσκονται στο κέντρο της εικόνας, και ακολουθούν ο εξωτερικός δακτύλιος του Γαλαξία μας, ο βραχίονας του Περσέα, ένα δαχτυλίδι με τους άλλους κοντινούς γαλαξίες, όπως αυτός της Ανδρομέδας, το υπόλοιπο του κοσμικού ιστού, η μικροκυματική κοσμική ακτινοβολία υπόβαθρου - το απομεινάρι του Big Bang - και ένα δαχτυλίδι πλάσματος που έχει επίσης δημιουργηθεί από το Βig Bang.

   Οι λογάριθμοι μας βοηθούν να κατανοήσουμε τους τεράστιους αριθμούς, και σε αυτή εδώ την περίπτωση, τις τεράστιες αποστάσεις.   Αντί να παρουσιάζονται όλα τα μέρη του σύμπαντος σε γραμμική κλίμακα, κάθε κομμάτι του κύκλου στην εικόνα αυτή αντιπροσωπεύει ένα οπτικό πεδίο αρκετές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη από το προηγούμενό του

  Γι 'αυτό όλο το παρατηρήσιμο σύμπαν μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα κύκλο. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...