Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

"ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ" ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



Ο καταξιωμένος Αμερικανός συγγραφέας O'Henry συναντά την ελληνική κρίση 110 χρόνια μετά την έκδοση της γνωστής Χριστουγεννιάτικης ιστορίας του "Το Δώρο των Μάγων". 

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης ιστορίας στην εποχή όπου όλα καταρρέουν, εκτός ίσως από τον ρομαντισμό.
 Η ταινία απέσπασε πρόσφατα το πρώτο βραβείο στο Micro μ Film Festival, κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας 2015 από 9 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
   Το έργο περιγράφει την ιστορία ενός ζευγαριού στην απελπισμένη αναζήτηση του να πάρει ο ένας δώρο στον άλλον καθώς πλησιάζουν οι γιορτές. Η Ντέλλα είναι μία νεαρή γυναίκα περιορισμένου εισοδήματος που είναι αποφασισμένη να πάρει δώρο στον σύντροφο της, την παραμονή των Χριστουγέννων. Για να το καταφέρει αυτό, αποφασίζει να πουλήσει τα μαλλιά της. Στο τέλος όμως η θυσία της μπορεί να αποδειχθεί μάταιη.  

 Πρωταγωνιστούν οι Έλσα Σίσκου, Αλέξανδρος Βοζινίδης, Ελένη Μακίσογλου, Δήμητρα Μπάτζιου και Κωνσταντίνα Τσιάπου. Το έργο είναι μία παραγωγή της Keys of Art, ενώ το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει η Ισμήνη Δασκαρόλη.

Λέει η σκηνοθέτιδα Ισμήνη Δασκαρόλη: 

 Με το "Δώρο των Μάγων" ήρθα σε επαφή όταν ήμουν παιδί και από τότε που ήθελα να ασχοληθώ με το σινεμά, ήθελα να το μεταφέρω σε μία μικρού μήκους.   Αρχικά ο στόχος ήταν να γυριστεί στην εποχή που διαδραματίζεται η πρωτότυπη ιστορία του O'Henry, δηλαδή στις αρχές του 1900. Καθώς πλησίαζε όμως η κρίση και οι συνέπειες της για την ελληνική κοινωνία, συνειδητοποίησα ότι η αξία της στο σήμερα είναι ισχυρότερη.

Ξεκινήσαμε τα γυρίσματα τα Χριστούγεννα του 13' και υπήρξα πολύ τυχερή διότι σύντομα συγκροτήθηκε μία εξαιρετικά ικανή και πρόθυμη ομάδα γύρο μου, που στήριξε το εγχείρημα με θέρμη, υπομονή και χαρακτήρα.
   Το έργο εν τέλει ταξίδεψε σε διεθνή φεστιβάλ και μας χάρισε την πρώτη μας διάκριση στο Micro μ Film Festival, με το βραβείο κοινού, που ήταν πολύ συγκινητικό. Ο στόχος του έργου για μένα είναι η υπενθύμιση του ουσιαστικού στοιχείου που επιβιώνει μεταξύ μας σε εποχές λιτότητας αλλά και που αποτελεί την λύση για το πως μπορούμε να τις υπερβούμε.
   Οι κεντρικοί χαρακτήρες βρίσκονται απέναντι από έναν κόσμο που καταρρέει και αποφασίζουν να δράσουν ούτως ώστε να μην συμβιβαστούν.  
     Προσωπικά για μένα το clue της ιστορίας βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο του έργου, όπου ο αφηγητής απευθύνεται στους σοφούς της εποχής και οριοθετεί την σημασία του "Μάγου" και του "σοφού". Όλη η ιστορία είναι μία πάλη μεταξύ της σωφροσύνης και της πραγματικής σοφίας, για αυτό και θεωρώ πως το πρωτότυπο έργο παραμένει τόσο διαχρονικό αλλά και επίκαιρο.







Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...