Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

"ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ. ΓΙΝΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ"



Αν χρησιμοποιείτε Facebook ή Twitter, ενδεχομένως τις τελευταίες μέρες να έχετε πετύχει κάπου τον «Βασίλη»- το μαύρο ανθρωπάκι φτιαγμένο κατά τα πολύ "παιδικά"/λιτά πρότυπα, με δυο γραμμές για πόδια κι άλλες δυο για χέρια.
   Ενδεχομένως επίσης να έχετε παρατηρήσει και πως εκφέρει γνώμη για πολλά και διάφορα θέματα, κυρίως συμπεριφοράς. Χρησιμοποιώντας ένα αντιπαράδειγμα, κάθε φορά ο «Βασίλης» καταλήγει σε αυτό που είναι σωστό και πρέπον, δίνοντας πρώτος το καλό παράδειγμα.
 «Ο Βασίλης είναι έξυπνος. Γίνε σαν τον Βασίλη» είναι η κάθε φορά η κατακλείδα πρόταση. Ποιος είναι όμως πραγματικά ο Βασίλης και γιατί κάνει μαθήματα savoir vivre μέσω ίντερνετ; Αν και το συγκεκριμένο meme έχει «προσαρμοστεί» τέλεια στην ελληνική καθημερινότητα και τη συμπεριφορά μας, μάθετε πως δεν είναι Έλληνας.
 Είναι ξένος, τον λένε Bill και στο εξωτερικό η επίσημη σελίδα του στο Facebook (Be Like Bill) έχει 1,25 εκατομμύρια likes.

Η Ελληνική έχει αυτή τη στιγμή γύρω στις 9.000. 


Ο Bill είναι δημιούργημα του σκιτσογράφου Eugeniu Croitoru, που ζει στο Μιλάνο. Αν και το σχέδιο έχει κυκλοφορήσει από πέρυσι, τον τελευταίο καιρό γνωρίζει την απόλυτη διασημότητα. 
«Η ιδέα ήταν πολύ απλή. Ο "Bill" μπορεί να είναι οποιοσδήποτε λίγο έξυπνος και με κοινή λογική άνθρωπος, ο οποίος δεν κάνει ενοχλητικά πράγματα» εξηγεί ο δημιουργός του στο BBC.
 «Θα παρατηρήσετε επίσης πως ο Bill ενίοτε κοροϊδεύει και τον ίδιο του τον εαυτό και κάνει πλάκα με τους άλλους» συμπληρώνει.  
 Φυσικά, όπως και με οποιοδήποτε άλλο meme στο ίντερνετ, ο Bill είναι "προσαρμοστικός" σε άλλες γλώσσες, εξ' ου και ο δικός μας Βασίλης.





Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...