Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ "ΜΕΤΣΚΕΣ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Οι ξενόφερτες "Μέτσκες" (αρκούδες) 
στην Θεσσαλονίκη!

Είχαμε καταγγείλει εδώ και τρία χρόνια την στοχευμένη προσπάθεια αλλοίωσης των τοπικών εθίμων της Έδεσσας που επιχειρείται με όχημα κάποιον περίεργο σύλλογο με την ονομασία"Μέτσκες-Αρκούδες" σε μια σειρά άρθρων (http://ethnologic.blogspot.gr/2012/09/blog-post_14.html και  εδώ: 
 Όπως ήταν αναμενόμενο οι φιλοσκοπιανοί έσπευσαν να τους υπερασπιστούν και το ανέφερα σε επόμενο άρθρο μου (http://ethnologic.blogspot.gr/2013/01/blog-post_21.html):
"Φαίνεται ότι το άρθρο για τις εισαγόμενες «μέτσκες» στεναχώρησε τους ψευτο-μακεδόνες της περιοχής μας και προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μέσω του γνωστού ιστολογίου των σκοπιανολάγνων belomorskamacedonia.blogspot.gr με σχετική ανάρτηση διανθισμένη με ύβρεις και τις σχετικές ασυναρτησίες, όπου επιχειρούν και πάλι να εξαπατήσουν όσους εξακολουθούν να καταναλώνουν κουτόχορτο. Στην προσπάθειά τους αυτή, όχι μόνον δεν πείθουν, αλλά απεναντίας ξεσκεπάζονται!...".

Μετά τα παραπάνω με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου κάνοντας κλικ ΕΔΩ

3 σχόλια :

Ξηλώστε αυτήν την ανάρτηση απο το blog του χωριού μας. Οι Αρκούδες και οι Μέτσκες είναι καρναβαλικός σύλλογος και κάνουν το καλύτερο για την Έδεσσα και την περιοχή. Εμείς τι κάνουμε για το Μπάχοβο; Φιλοξενούμε απόψεις τυχάρπαστων και ντρεπόμαστε για το πολιτισμό μας. Ξηλώστε το δεν έχει καμία σχέση με το χωριό μας. Καταλάβετέ το

Ο "τυχάρπαστος" όπως αποκαλείς τον κύριο Ευαγγελίδη, είναι κατά την αποψή μου ένας σπουδαίος εργάτης του τόπου μας και με την πλούσια βιβλιογραφία του, έχει αποκαταστήσει πολλές πλάνες στις οποίες είχαμε περιέλθει.Έχει δε το σθένος, αντίθετα με εσένα, να βγαίνει επώνυμα και να υπερασπίζεται και να τεκμηριώνει τις απόψεις του. Όσον αφορά τις Μέτσκες, εγώ προσωπικά που διανύω την 6 δεκαετία της ζωής μου στο χωριό, τις μόνες Μέτσκες που θυμάμαι, είναι αυτές των περιφερόμενων κατά καιρούς Αθίγγανων... Όσο για την προτροπή σου, να λογοκρίνουμε την ανάρτηση, ΔΕΝ θα το κάνουμε και αν έχεις αντίλογο για την ουσία της ανάρτησης, ευχαρίστως να φιλοξενήσουμε τις επώνυμες απόψεις σου

Υπάρχει και ένας άλλος εργάτης του τόπου μας λιγότερο ακραίος και περισσότερο σοβαρός, αν και τα βιώματα του είναι απο από την περιοχή Αγίου Αθανασίου, ο οποίος παρουσιάζεται και στο Συμβούλιο προσωπικοτήτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στην οποία συμμετέχουμε και καλά κάνουμε ως χωριό. Αυτός ο άνθρωπος στο βιβλίο του για τις Παραδόσεις στο Ν.Πέλλας αναφέρει και τις Μέτσκες. Οπότε όλες αυτές οι προσωπικές απόψεις ενός ανθρώπου που προσβάλλουν ένα σύλλογο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να βγαίνει απο το χωριό μας. Με πολλή αγάπη εύχομαι να με συχωρέσεις και να πιάσεις τα 100. Νομίζω ότι δεν πρέπει να αναρτώνται προσωπικές απόψεις που να προσβάλλουν κανένα πόσο μάλλον ένα σύλλογο. Καλή Σαρακοστή.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...