Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η ΗΠΙΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε το Science Translational Medicine, πειράματα και επιστημονικές δοκιμές πλέον αποδεικνύουν ότι στη μάχη με τον καρκίνο είναι απείρως πιο αποτελεσματική η χορήγηση συγκεκριμένου συνδυασμού φαρμάκων, παρά ο «βομβαρδισμός» του ασθενή με πανίσχυρες δόσεις χημειοθεραπείας.

Σε μία σπουδαία διαπίστωση, για τη μάχη εναντίον του καρκίνου, προχώρησαν την Τετάρτη κλινικοί ερευνητές και ογκολόγοι και πάντα αναφορικά με τη συχνότητα και τις δόσεις της χημειοθεραπείας σε ασθενείς που παλεύουν με τη νόσο.

   Έτσι και σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε το Science Translational Medicine, πειράματα και επιστημονικές δοκιμές πλέον αποδεικνύουν ότι στη μάχη με τον καρκίνο είναι απείρως πιο αποτελεσματική η χορήγηση συγκεκριμένου συνδυασμού φαρμάκων, παρά ο «βομβαρδισμός» του ασθενή με πανίσχυρες δόσεις χημειοθεραπείας.

   Βάσει των αποτελεσμάτων της πειραματικής μελέτης, που έγινε σε ποντίκια και σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού, οι επιστήμονες φαίνεται ότι άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στην ογκολογία. «Τα αποτελέσματα που προέκυψαν μας έδειξαν ότι αυτή η θεραπευτική στρατηγική μπορεί να κρατήσει υπό έλεγχο τον καρκίνο του μαστού και να παρατείνει το διάστημα ζωής της ασθενούς», αναφέρει μεταξύ άλλων η μελέτη που εκπονήθηκε από τον ογκολόγο Pedro Enriquez-Navas και τους επιστημονικούς συνεργάτες του στο αντικαρκινικό κέντρο H. Lee Moffitt στην Τάμπα της Φλόριντα.

   Όλα αυτά, ύστερα από τις ολοένα και αυξανόμενες απορίες της ερευνητικής κοινότητας για την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας, που σε κάποιες περιπτώσεις – όπως χαρακτηριστικά τονίζουν - εξουδετερώνει τον καρκίνο, πολύ συχνά, όμως, αφήνει ενεργά καρκινικά κύτταρα και μπορεί να προκαλέσει την εκρηκτική ανάπτυξη τους.

   Συγκεκριμένες δόσεις paclitaxel(πανίσχυρου φαρμάκου, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στις χημειοθεραπείες) σε εργαστηριακά πειράματα, απέδειξε οτι ναι μεν συρρικνώνει τους όγκους, οι οποίοι όμως επανέρχονται, με το πέρας της θεραπείας. Στην ίδια μελέτη, γίνεται λόγος και για ακόμη μία θεραπευτική αγωγή, κατά την οποία παραλείπονται δόσεις, κάθε φορά που διαπιστώνεται ότι ο όγκος συρρικνώνεται, ακριβώς για να μην πυροδοτηθεί το προαναφερθέν αποτέλεσμα.

   Ωστόσο, ακόμη και έτσι, και παρά το γεγονός ότι οι έρευνες στο συγκεκριμένο πεδίο συνεχίζονται, σύμφωνα με τη Giannoula Klement, ογκολόγο, στην Ιατρική του Tufts, "όλο και περισσότεροι ογκολόγοι φαίνεται ότι ασπάζονται αυτή τη θεραπευτική στρατηγική, κυρίως, λόγω αποτελέσματος. 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...