Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: H Πέλλα, αν χρειαστεί, θα δείξει για άλλη μια φορά αλληλεγγύη και ανθρωπιά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες



Γιάννης Σηφάκης :   H Πέλλα, αν χρειαστεί, θα δείξει για άλλη μια φορά αλληλεγγύη και  ανθρωπιά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες 
Σε συνεργασία Υπουργείων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λυθούν τα πραγματικά προβλήματα σε ότι αφορά το στρατόπεδο Φιλιππάκου και θα ακουστούν όλες οι απόψεις σχετικά με το θέμα αυτό προκειμένου να παρθούν τελικές αποφάσεις. 
Με δεδομένη την δύσκολη συγκυρία με τις προσφυγικές ροές η κυβέρνηση απαιτεί από την Ευρώπη την αλληλεγγύη και την εξασφάλιση των ανοικτών συνόρων στον Βαλκανικό Διάδρομο. Ο πρωθυπουργός στη Βουλή επέδειξε αποφασιστικότητα μιλώντας ακόμη και για μπλοκάρισμα σημαντικών αποφάσεων της ΕΕ αν δεν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν. Οι ενέργειες προς την Αυστριακή πλευρά αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα αυτή. 
Πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Η ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για διάθεση 5 στρατοπέδων για κέντρα φιλοξενίας κοντά στην Ειδομένη ( 4 στο Κιλκίς και 1 στα Γιαννιτσά) κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. Η ίδια η ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναφέρει ρητά για συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Προσωπικά τίθεμαι στην διάθεση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας για τον ορισμό συνάντησης με τους αρμόδιους Υπουργούς κ. Μουζάλα και κ. Καμμένο για διευκρινίσεις και από κοινού αντιμετώπιση των υπαρχόντων θεμάτων ( υποδομές, λειτουργία Ωδείου στον χώρο του στρατοπέδου, άλλες απόψεις που μπορεί να έχουν  κλπ). 
Ο λαός της Πέλλας με τον ίδιο τρόπο που επέδειξε αλληλεγγύη και ανθρωπιά συλλέγοντας και μεταφέροντας τρόφιμα, ρούχα και άλλα απαραίτητα στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσει την πιθανή, αν χρειαστεί, φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών και στα Γιαννιτσά. 
Θα απομονώσει τις ακραίες ρατσιστικές η ξενοφοβικές φωνές απανθρωπιάς και αναλγησίας. 
Δεν χρειάζεται η δημιουργία αναστάτωσης με υποθετικά και ανύπαρκτα σενάρια περί εγκατάστασης προσφύγων και στο στρατόπεδο στην Σκύδρα ή στην Έδεσσα. Η δημιουργία ανησυχίας στους πολίτες μόνο την ρεαλιστική και ψύχραιμη αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος δεν βοηθά. Ακόμη πολύ κακές υπηρεσίες προσφέρουν οι κινδυνολογούντες ότι στο στρατόπεδο στα Γιαννιτσά θα εγκατασταθούν 10000 ( !!!) πρόσφυγες και μετανάστες όταν και στα 5 κέντρα που ανακοινώθηκαν προβλέπεται η εγκατάσταση ( αν γίνει) 4000 ανθρώπων συνολικά και στα πέντε.   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...