Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΒΕΡΣΑΛΙΕΣ: ΟΡΓΙΑ, ΣΚΗΝΕΣ ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ BBC





Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄, γνωστός και ως «βασιλιάς Ήλιος», ήταν βασιλιάς της Γαλλίας και της Ναβάρρας από το 1643 έως τον θάνατό του το 1715. Το BBC ετοιμάζεται να προβάλει μια νέα σειρά παραγωγής Canal+ που θα αφηγείται την ιστορία του καταγράφοντας την άνοδο και την πτώση της βασιλείας του, σε μια γαλλική παραγωγή που κόστισε περίπου 20 εκατομμύρια λίρες. 

  Τα σχόλια και οι αντιδράσεις έχουν όμως ήδη αρχίσει να πρωταγωνιστούν στον βρετανικό τύπο, ο οποίος δηκτικά σχολιάζει πως από το ποσό αυτό ελάχιστα έχουν ξοδευτεί για το ενδυματολογικό κομμάτι. 
Αιτία για τα αιχμηρά υπονοούμενα είναι οι σκηνές του πρώτου επεισοδίου, το οποίο κρίνεται ως αυστηρώς ακατάλληλο.



Αν οι βρετανικές εφημερίδες επαληθευτούν, τότε το Versailles, θα είναι το πιο τολμηρό πρόγραμμα που έχει ποτέ προβληθεί στη βρετανική τηλεόραση.

   Από το πρώτο κιόλας μέρος, οι τηλεθεατές θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλές σεξουαλικές σκηνές, όργια αλλά και βία. Σύμφωνα με την Daily Mail, το πρώτο επεισόδιο περιλαμβάνει γκέι σεξ, έναν πρίγκιπα crossdresser, στοματικό έρωτα και μια βασίλισσα που συνευρίσκεται με νάνους. 
Σε μια από τις πιο προκλητικές σκηνές, ο βασιλιάς, τον οποίο υποδύεται ο Βρετανός ηθοποιός George Blagden, χώνει το κεφάλι του ανάμεσα στα πόδια της ερωμένης του.



Αν και η σειρά περιγράφεται από τους παραγωγούς της ως "νόστιμη λιχουδιά" για τους τηλεθεατές, πάρα πολλοί βουλευτές αλλά και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δηλώνουν έξαλλοι με τις γυμνές σκηνές και το πολύ παραστατικό σεξ, χαρακτηρίζοντάς την "πορνό ντυμένο με γραβάτες και καλσόν". 

   Η Γαλλία έχει ήδη εκφράσει έκδηλα τη δυσαρέσκειά με το Versailles, που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης. Οι κριτικοί μάλιστα έχουν εκνευριστεί πολύ με την παραγωγή που "υπεραπλουστεύει" την ιστορία ενός από τους εμβληματικότερους μονάρχες της χώρας αλλά και με το γεγονός πως η σειρά γυρίστηκε στα αγγλικά, που σημαίνει πως οι Γάλλοι τηλεθεατές θα αναγκαστούν να τη δουν με υπότιτλους.

Στην Βρετανία από την άλλη έχουν εστιάσει περισσότερο στις πολύ προκλητικές σκηνές σεξ αλλά και στη βία, καθώς γίνεται αναπαράσταση πολύ σκληρών βασανιστηρίων από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, όπου ο βασιλιάς ξυλοκοπά μέχρι θανάτου έναν άνδρα με ένα σφυρί. Σε μετέπειτα επεισόδιο υπάρχει άλλη σκηνή που δείχνουν να κόβεται το χέρι ενός ανθρώπου στον καρπό.  

  Εκπρόσωπος των συντηρητικών εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την επιλογή ενός τέτοιου προγράμματος από το BBC και υποστηρίζει πως τέτοιο πρόγραμμα δεν είναι κατάλληλο και δεν προσφέρει τίποτα στο βρετανικό κοινό.
 Αντιρρήσεις εκφράζουν όμως και φορείς Family Education Trust που επίσης αναφέρουν πως η δημόσια τηλεόραση πρέπει να απορρίπτει τέτοια προγράμματα.
 Για των ώρα πάντως, το BBC δεν φαίνεται να κάνει πίσω ως προς την προβολή. 






Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...