Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΟΥΒΕΡΤΑΣ

Image

Γνωρίζατε ότι μια ισοθερμική κουβέρτα, που μπορεί να σώσει ένα παιδάκι με υποθερμία, στοιχίζει μόνο €0,84; Ή το ότι ένα θεραπευτικό γεύμα για ένα υποσιτισμένο παιδί στοιχίζει λιγότερο από €0,30; Και όμως, με ένα συμβολικό ποσό μπορούμε να σώσουμε τις ζωές πολλών ανθρώπων που κινδυνεύουν. 

«Οι δύο κόρες μου σκοτώθηκαν όταν το σπίτι μας χτυπήθηκε από βόμβα. Δεν είχα χρόνο να τις θρηνήσω γιατί έπρεπε να σώσω την υπόλοιπη οικογένειά μου. Το ταξίδι ήταν εφιαλτικό. Φοβόμουν τόσο πολύ που είχα τα μάτια μου κλειστά για να μην βλέπω τον θάνατο. Το νερό έμπαινε στη βάρκα και γινόμασταν όλοι μούσκεμα, μαζί και τα παιδιά.»
 Είναι μια από τις χιλιάδες καθημερινές μαρτυρίες προσφύγων που καταφθάνουν στην χώρα μας. Ερχόμενοι από εμπόλεμες ζώνες οι δυσκολίες τους στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο δεν σταματούν. Καθημερινά, παλεύουν μέσα σε βάρκες και φουσκωτά αμφιβόλου ποιότητας να γλιτώσουν από τα κύματα και την παγωμένη θάλασσα ενώ όταν ακουμπήσουν στην στεριά ένα από τα βασικά εργαλεία για να προστατευτούν είναι οι ισοθερμικές κουβέρτες.  

«Μέσα στο 2015, περισσότεροι από 850.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν το Αιγαίο για να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη ενώ, κατά μέσο όρο, 10 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους κάθε μέρα στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο. Για το λόγο αυτό, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ξεκινήσαμε επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο.
 Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει περισσότερους από 17.800 ανθρώπους να διασχίσουν με ασφάλεια το Αιγαίο. Το ταξίδι των ανθρώπων αυτών είναι δύσκολο, αλλά και επικίνδυνο, κυρίως το χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και οι θάλασσες άγριες. Όταν οι βάρκες πλησιάζουν την ακτή, συχνά οι άνθρωποι αναγκάζονται να κολυμπήσουν ή να περπατήσουν στα παγωμένα νερά.
 Ένα από τα απαραίτητα εργαλεία λοιπόν των ομάδων μας που διενεργεί επιχειρήσεις διάσωσης είναι οι ισοθερμικές κουβέρτες, καθώς πολλοί από τους διασωθέντες υποφέρουν από υποθερμία», μας λέει η εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Χάρρις Γαζή. Η χρήση της ισοθερμικής κουβέρτας αποδεικνύεται εξαιρετικά σημαντική αφού όπως τονίζει «το 2016 ήδη περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στα νησιά μας, άρα αντιλαμβάνεστε στις  επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο  εργαλεία όπως η ισοθερμική κουβέρτα παραμένουν άκρως απαραίτητα». 

Image

Τους  «Γιατρούς  Χωρίς Σύνορα» μπορεί να τους συναντήσεις  στην Αθήνα και στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, στην Πλατεία Βικτωρίας, στον Πειραιά, αλλά και σε Λέσβο, Σάμο, Δωδεκάνησα (Κως, Λέρος, Αγαθονήσι, Καστελόριζο) και φυσικά στην Ειδομένη όπου διανέμουν  είδη πρώτης ανάγκης και παρέχουν  ιατρική περίθαλψη, προσωρινή στέγαση, υπηρεσίες παροχής νερού και υγιεινής. 
Ανάμεσα στις ζωτικής σημασίας ενέργειες τους ανήκουν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο. Αξίζει να επισημάνουμε ότι από την αρχή του 2015 μέχρι σήμερα βοήθησαν περισσότερους από 17.800 ανθρώπους να διασχίσουν με ασφάλεια το Αιγαίο, περιέθαλψαν 55.000 και προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια σε περισσότερους από 88.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

   Τι είναι αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι για τις δράσεις σας και με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει ο καθένας; « Ίσως κάτι που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι στις αποστολές μας ανά τον κόσμο, οι ομάδες μας μπορούν με πολύ λίγα να κατορθώσουν πάρα πολλά. Γνωρίζατε ότι μια ισοθερμική κουβέρτα, που μπορεί να σώσει ένα παιδάκι με υποθερμία, στοιχίζει μόνο €0,84; Ή το ότι ένα θεραπευτικό γεύμα για ένα υποσιτισμένο παιδί στοιχίζει λιγότερο από €0,30; Και όμως, με ένα συμβολικό ποσό μπορούμε να σώσουμε τις ζωές πολλών ανθρώπων που κινδυνεύουν.
 Πολύ περισσότερο   όταν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στηριζόμαστε αποκλειστικά σε ιδιώτες δωρητές για τη δράση μας για το προσφυγικό και είναι πραγματικά στο χέρι όλων μας να βοηθήσουμε άμεσα τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή υποφέρουν», υποστηρίζει η κ. Γαζή. 

Image

Στα πλαίσια αυτά και για να ενισχυθεί  αγώνας υπέρ των ανθρώπων  που δοκιμάζονται στο Αιγαίο, στις 20 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Ποιος είναι ο βασικός στόχος του; «Εδώ και 4 χρόνια, η ομάδα μας «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα δρομικά δρώμενα της χώρας, αλλά και σε μεγάλους αγώνες δρόμου εκτός των συνόρων. Δρομείς μας έχουν συμμετάσχει σε μαραθωνίους στο Δουβλίνο, το Μιλάνο, το Παρίσι και τη Λεμεσό μεταφέροντας πάντα ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
  Έτσι,  στις 20 Μαρτίου, οι «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» θα συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας με στόχο να μετατρέψουν τα χιλιόμετρα των αγώνων τους σε δράση που θα σώσει ανθρώπινες ζωές. Θέλοντας να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις διάσωσης των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στο Αιγαίο, «συλλέγουν» ισοθερμικές κουβέρτες για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται στο Αιγαίο μέσα από την ειδική σελίδα msfgifts.gr. Στόχος τους να συγκεντρωθούν 3.000 ισοθερμικές κουβέρτες», καταλήγει.

   Σε αυτή την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις την ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, συνεισφέροντας με απαραίτητα και πρακτικά εργαλεία διάσωσης όπως οι ισοθερμικές κουβέρτες. Είναι ένας τρόπος για να στείλει ο καθένας το  δικό του μήνυμα ανθρωπιάς αλλά και προσφοράς στους  χιλιάδες ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη για να ζήσουν. 

Υποστήριξε κι εσύ το σκοπό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα  ΕΔΩ






Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...