Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ο Γιάννης Σηφάκης ζήτησε εξηγήσεις από την Αν. Υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου για το κοινωφελές πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών όσον αφορά την μη συμμετοχή ( στην πρώτη φάση)των δήμων της Πέλλας


Γιάννης Σηφάκης:  Ζήτησε εξηγήσεις από την Αν. Υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου για την απουσία όλων των δήμων της Πέλλας από την πρώτη φάση του πρόγραμματος κοινωφελούς εργασίας 

Στην συνάντηση που είχε με τον διευθυντή του γραφείου της Υπουργού κ. Γρηγόρη Μαλάμη διευκρινίστηκε ότι η επιλογή της σειράς των δήμων έγινε με μαθηματικό τύπο με βάση στοιχεία και ρυθμό εξέλιξης της μακροχρόνιας ανεργίας. Η δεύτερη φάση του προγράμματος θα αφορά όλους τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.
Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης με υπόμνημα του προς την Αν.Υπουργό Εργασίας ζήτησε εξηγήσεις για την μη συμπερίληψη όλων των Δήμων της Πέλλας στην πρώτη φάση των 51 Δήμων της χώρας (17 +34) που μετέχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας διάρκειας 8 μηνών με βάση τα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.
Ο βουλευτής, παρουσιάζοντας στην Υπουργό τα στοιχεία μακροχρόνιας ανεργίας στους τέσσερεις δήμους της Πέλλας, ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάταξη των δήμων της Πέλλας με βάση τα κριτήρια που καταρτίστηκε το πρόγραμμα ύστερα από ανάλυση στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, του συστήματος Εργάνη και του ΟΑΕΔ
Ζήτησε την εξάντληση των όποιων περιθωρίων για να συμπεριληφθεί δήμος της Πέλλας στην πρώτη φάση και οπωσδήποτε την συμπερίληψη όλων των δήμων στην δεύτερη φάση του προγράμματος. 
Τα στοιχεία μακροχρόνιας ανεργίας στους δήμους της Πέλλας είναι τα ακόλουθα ( με στοιχεία του ΟΑΕΔ) :
Δήμος Αλμωπίας 958 μακροχρόνια άνεργοι
Δήμος Έδεσσας 1305 μακροχρόνια άνεργοι
Δήμος Πέλλας   3104 μακροχρόνια άνεργοι επι συνόλου 7425 εγγεγραμμένων ανέργων ( ποσοστό 42% του συνόλου) 
Δήμος Σκύδρας 595 μακροχρόνια άνεργοι

Ο κ. Μαλάμης επανέλαβε στον βουλευτή όσα είχε δηλώσει η Αν. Υπουργός στην συνέντευξη τύπου που είχε δώσει για τον νέο προσανατολισμό του προγράμματος περισσότερο προς τις ανάγκες των ανέργων και όχι της κάλυψης των παγίων αναγκών των δήμων που πρέπει να αναζητηθούν από το Υπ.Εσωτερικών.   Ακόμη ότι το πρόγραμμα αυτό είναι πιλοτικό και αμέσως μετά θα ακολουθήσει το σύνολο των δήμων της χώρας.
Όσον αφορά τον τρόπο επιλογής των 51 πρώτων δήμων διευκρίνησε ότι η επιλογή έγινε μέσω μαθηματικού τύπου με στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ ( απογραφή 2011), τον ΟΑΕΔ και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...