Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


                   ΣΤΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
EΠΑΙΝΟΣ  ΔΙΑΣΚΕΥΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ  ΕΡΓOY ΤΗΣ «4ης ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ»
 Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Βέροιας  Kώστας Βοργιαζίδης απένειμε ΕΠΑΙΝΟ στη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Προμάχων, που  βραβεύτηκε για τη διασκευή του έργου του  Ιάκωβου Καμπανέλλη
                         « Η αυλή των θαυμάτων».

 Η βράβευση έγινε στην εκδήλωση απονομής των επαίνων και βραβείων της «4ης Θεατρικής Άνοιξης εφήβων»  το Σάββατο 23 Απριλίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Βέροια . Ο θεατρικός αυτός διαγωνισμός είναι  μια «πραγματική εφηβική Άνοιξη», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης  και  διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά από το (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) Βέροιας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πιερίας και  Πέλλας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.  Ο ίδιος τόνισε ότι «εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί  καθώς και οι θεατρικές τους ομάδες, που συμμετέχουν με ενθουσιασμό και συνέπεια στο διαγωνισμό, προάγουν τον πολιτισμό ».


Επίσης , η Πολυξενίδου Αντωνία, Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης  Πέλλας, απένειμε ΕΠΑΙΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο  Γυμνάσιο Προμάχων,  το οποίο εκπροσώπησε την ημέρα απονομής των βραβείων η Ελένη Μαζγαλτζίδου, φιλόλογος και συντονίστρια της θεατρικής ομάδας.  Υπεύθυνοι  της  θεατρικής ομάδας είναι επίσης ο Πασόης Ευστάθιος, καθηγητής φυσικής αγωγής και Διευθυντής του Γυμνασίου Προμάχων και η Αδάμου Δέσποινα, φιλόλογος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αλμπάνη Μελίνα, υπεύθυνη συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Αγωγής Σταδιοδρομίας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης  Πέλλας.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι θεατρικές ομάδες παρουσίασαν από τις 12 μέχρι τις 19 Απριλίου 2016 τις θεατρικές τους παραστάσεις και  αξιολογήθηκαν  από  εξαμελή κριτική επιτροπή  του θεάτρου. Η κριτική επιτροπή  συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Προμάχων  καθώς και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για την πειθαρχία, την ευγένεια και την οργάνωσή τους την ημέρα της διεξαγωγής της παράστασης, ενώ ο κύριος Κωνσταντίνος Κούγκας, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Πέλλας, τόνισε ότι το σχολικό  θέατρο είναι το καλύτερο σχολείο  και μπορεί να πραγματοποιείται και σε ακριτικά χωριά όπως το Γυμνάσιο Προμάχων.

Η  4η Θεατρική Άνοιξη έδωσε τη δυνατότητα  στα παιδιά  που συμμετείχαν  να εκφράσουν τα συναισθήματά τους βιωματικά ! 
Στο 18.50 του βίντεο, η βράβευση του Γυμνασίου Προμάχων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...