Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΝΟ – ΝΕΟΧΩΡΙ – ΠΕΥΚΩΤΟ



Αριδαία, 10/4/2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΝΟ – ΝΕΟΧΩΡΙ – ΠΕΥΚΩΤΟ

Την Τοπική Κοινότητα Βορεινού με τους οικισμούς Νεοχωρίου και Πευκωτού επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μπάτση και τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Κώστα Ζαχαριάδη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Ματζηρίδης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Τσαπράζης και κ. Χαρίτων Τσαπακίδης, με τους οποίους υπήρξε άψογη συνεργασία για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τρεις οικισμοί.
Αμέσως μετά τον εκκλησιασμό, η πρώτη στάση της επίσκεψης έγινε στο Πευκωτό, ένα χωριό που έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει σωρεία ζητημάτων. Το βασικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με τον κεντρικό αύλακα του χωριού, ο οποίος έχει βουλώσει δημιουργώντας μία δυσάρεστη κατάσταση. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι από αύριο κιόλας θα αναζητήσει λύση γι’ αυτό το πρόβλημα, το οποίο έχει την απαρχή του τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν. Παράλληλα, σε κεντρικό σημείο του χωριού η άσφαλτος έχει υποστεί καθίζηση και σε συνάρτηση με τα βουλωμένα φρεάτια συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες νερού με κάθε βροχή και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Ταυτόχρονα, το επόμενο διάστημα θα λυθούν κάποια χρονίζοντα ζητήματα με τον ηλεκτροφωτισμό του χωριού και θα υπάρξει καθαρισμός της παιδικής χαράς.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος υπέδειξε στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του κάποια ζητήματα που σχετίζονται με το αγρόκτημα Νεοχωρίου και Βορεινού και πιο συγκεκριμένα με την άρδευση και την αγροτική οδοποιία. Σε γενικές γραμμές το αγροτικό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά την πρόσφατη συντήρησή του. Όσον αφορά στον τομέα της άρδευσης, υπάρχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας, ενώ το επόμενο διάστημα θα χρειαστούν κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, ο Δήμαρχος είδε από κοντά κάποιες λακκούβες που υπάρχουν μέσα στους οικισμούς, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μέριμνα για όσες απ’ αυτές μπορούν να επισκευαστούν άμεσα. Επιπλέον, ο Πρόεδρος υπέδειξε ένα σημείο στο κέντρο του Νεοχωρίου όπου χρειάζεται να κατασκευαστεί φρεάτιο, καθώς σήμερα δημιουργούνται προβλήματα.
Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η δημοπράτηση της ασφαλτόστρωσης που αφορά στην περιοχή του Παραδοσιακού Νερομύλου, τον οποίο μάλιστα επισκέφθηκε και έκανε λόγο για μια ιδιωτική πρωτοβουλία που κρατά ζωντανή την τοπική μας παράδοση, με την παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων.
Επίσης, ο Δήμαρχος συζήτησε με τον Πρόεδρο μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία έχει να κάνει με την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδοποιίας που συνδέει το Νεοχώρι και το Βορεινό με τον Εξαπλάτανο, για την οποία φυσικά θα πρέπει να υπάρξει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα. Μια πρόταση για την υλοποίηση της οποίας θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια.
Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την τοποθεσία «δώδεκα πλατάνια» στο Νεοχώρι, όπου υπάρχει μία λίμνη άγνωστη στον περισσότερο κόσμο η οποία έχει μεγάλη φυσική ομορφιά. Όπως τόνισε, τέτοιες τοποθεσίες θα πρέπει να αναδειχτούν και να αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής μας.
Τέλος, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολύ κόσμο και να συζητήσει ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Όπως δήλωσε, «αυτός ακριβώς είναι ο στόχος των συχνών επισκέψεων στα χωριά μας. Να ακούμε τα προβλήματα και να δίνουμε άμεσες λύσεις σε όσα απ’ αυτά μπορούμε. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε πλήρη γνώση των θεμάτων που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη».










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...