Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Άμεση καταγραφή των ζημιών σε παραγωγές και αποζημίωση των αγροτών – Πρόταση για αλλαγή του Κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με εκπροσώπους των αγροτών με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων στην Π.Ε. Πέλλας


Κρίσιμη συνάντηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις αγροτικές παραγωγές λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/4) στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Την συνάντηση συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ενώ συμμετείχαν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκης, υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωποι των αγροτών.

Ο κ. Θεοδωρίδης παρουσίασε τα προβλήματα στις αγροτικές παραγωγές που αφορούν σχεδόν σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (κυρίως πεδινές περιοχές, αλλά και ημιορεινές και ορεινές) και πολλές διαφορετικές ποικιλίες (κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, ροδάκινα, κ.ά.) μεταξύ των οποίων και κάποιες ιδιαίτερα ανθεκτικές ποικιλίες. Τα αίτια των ζημιών που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν το 80-90% της παραγωγής, είναι ακραίες καιρικές συνθήκες (παγετού, υγρασίας, βροχοπτώσεων) που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας και καρπόδεσης των φυτών.  

Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και επιπλέον στοιχεία που θα συγκεντρωθούν τις προσεχείς ημέρες, πρόκειται να διαβιβαστούν αρμοδίως στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον ΕΛΓΑ προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.

Για την αντιμετώπιση μεγαλύτερου εύρους ζημιών που λαμβάνουν χώρα στις αγροτικές παραγωγές της Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης πρότεινε την οργάνωση ειδικής Ημερίδας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας, της πανεπιστημιακής κοινότητας, των αγροτών και άλλων. Στόχος της Ημερίδας θα είναι η υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων για την αλλαγή του Κανονισμού Αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.


Για την περαιτέρω οργάνωση της διαδικασίας των αποζημιώσεων για τις απώλειες της φετινής παραγωγής, θα πραγματοποιηθεί νέα ευρεία σύσκεψη την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 12.00μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...