Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Το  Γυμνάσιο Προμάχων, με τον Διευθυντή κ. Πασόη Ευστάθιο   την  καθηγήτρια κ. Τόλκα Αικατερίνη και την υπεύθυνη του  Κέντρου Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας  κ. Μελίνα Αλμπάνη, διοργάνωσε και υλοποίησε στο πλαίσιο της Συμβουλευτικής - Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που εφαρμόζεται στη Γ΄ τάξη,  την Πέμπτη 31 Μαρτίου, την Παρασκευή 01 Απριλίου 2016 και την Δευτέρα 04 Απριλίου 2016  Ημερίδες  με τίτλο   «Ημέρες Σταδιοδρομίας στο σχολείο»,  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων  και το Σύλλογο Γονέων –Κηδεμόνων.
Οι «Ημέρες Επαγγελμάτων» καθώς  επίσης και οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» βασίζονται σε Υπουργικές Αποφάσεις και σκοπό έχουν να υποστηρίξουν τους μαθητές στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους. Για το λόγο αυτό -και μετά από επιθυμία των  μαθητών -  δίδεται σχετικό ερωτηματολόγιο με λίστα επαγγελματιών. Σύμφωνα με τις επιθυμίες των μαθητών , προσκαλούνται επαγγελματίες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς . Οι επαγγελματίες παρουσιάζουν στους μαθητές την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία. Η παραπάνω δράση σε όσα σχολεία πραγματοποιείται λειτουργεί θετικά στην εφαρμογή των στόχων του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής διαδικασίας καθώς επίσης εξυπηρετεί τις μεταγυμνασιακές επιλογές των μαθητών που επιβάλλεται να επιλέξουν τύπο σχολείου.
Για την υλοποίηση  της Ημερίδας κλήθηκαν να διδάξουν στη Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Προμάχων την Πέμπτη 31-03-2016 - και για μία διδακτική ώρα ο καθένας- τέσσερις επαγγελματίες της τοπικής μας κοινωνίας και πιο συγκεκριμένα: ο ειδικός καρδιολόγος κ. Τσαβδάρης Κωνσταντίνος μέλος του ιατρικού συλλόγου Πέλλας, ο πρώην Ευρωβουλευτής και Γεωπόνος κ. Γκλαβάκης Ιωάννης, ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Καραπάνος Ιωάννης και ο Δημοσιογράφος και διαχειριστής του Blog aridaianews.blogspot.gr κ. Βαφειάδης Σταύρος. 
Η εμπειρία που αποκόμισαν και οι δύο πλευρές ήταν σημαντική. Στα παιδιά δόθηκε η δυνατότητα να μάθουν για επαγγέλματα, να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν ουσιαστικές απαντήσεις, οι οποίες στο μέλλον ενδεχόμενα να διαμορφώσουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.  Από την άλλη πλευρά οι επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους μαθητές για την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Οι μαθητές οι οποίοι  συμμετείχαν ενεργά στην πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία διατύπωσαν ουσιαστικές ερωτήσεις, εξέφρασαν απορίες, και εκδήλωσαν την ανησυχία αλλά και την αγωνία τους για το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μέλλον που τους επιφυλάσσεται.
Την Παρασκευή 01-04-2016 και για δύο διδακτικές ώρες μίλησε στους μαθητές για τους κινδύνους από τον καπνό και το αλκοόλ, ο Ψυχολόγος από το Κέντρο Πρόληψης ‘’ ΟΡΑΜΑ’’ Πέλλας κ.Τραμποσίνης Χρήστος.
Η Δράση των μαθητών τελείωσε την Δευτέρα 04-04-2016 με την επίσκεψη της κ. Πούλου Αικατερίνης, επισκέπτριας Υγείας στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, η οποία αναφέρθηκε στην παροχή των Α΄Βοηθειών και την τεράστια σημασία στην διάσωση ζωών.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να ευχαριστήσουμε δημόσια τους προσκεκλημένους επαγγελματίες  κ.κ. Τσαβδάρη Κωνσταντίνο, Γκλαβάκη Ιωάννη, Καραπάνο Ιωάννη και Βαφειάδη Σταύρο, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση, αψηφώντας τις υποχρεώσεις τους και αφιλοκερδώς υποστήριξαν την εκδήλωση. 
Επίσης ευχαριστούμε θερμά  το ψυχολόγο κ.Τραμποσίνη Χρήστο και την επισκέπτρια Υγείας κα Πούλου Αικατερίνη για την επίσκεψή τους στο σχολείο μας και για τις πολύτιμες συμβουλές που παρείχαν στους μαθητές μας

Η Υπεύθυνη Συμβουλευτικής - ΕΠ                        Ο Διευθυντής                           
& Αγωγής Σταδιοδρομίας 

Αλμπάνη     Αντ. Αλμπάνη                                     Πασόης Ευστάθιος        
                                                                                    Φυσικής Αγωγής     

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...