Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ


Με πρωτοφανή συμμετοχή (οι υπεύθυνοι υπολογίζουν 1.000 άτομα) πιστών, τελέστηκε και φέτος η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Προμάχων.

Ο Πάτερ Γεώργιος επιφύλασσε για την αποψινή περιφορά μια ευχάριστη έκπληξη, αφού οδήγησε την πομπή σε ένα όμορφο και μακρύ δρομολόγιο, ανηφορίζοντας στην επάνω γειτονιά, στρίβοντας πάντα αριστερά κατά το έθιμο, στη γειτονιά των Πουσίνηδων και βγαίνοντας στον περιφερειακό δρόμο, κατηφόρισε προς τον παράδρομο του γηπέδου, στη γειτονιά των Γούδηδων και κατέληξε ξανά στην πλατεία και το Ναό.
Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλο το πλήθος, που όλο το μήκος του περιφερειακού, από το ύψος της Μπιτσκίας μέχρι τη στροφή του γηπέδου, ήταν πλημμυρισμένο από πιστούς, που με τα αναμμένα κεριά τους δημιουργούσαν ένα αλλόκοσμο πύρινο θέαμα, που προκαλούσε δέος. 

Στη συνέχεια οι πιστοί κατευθύνθηκαν στο Ναό, όπου αφού πέρασαν κάτω από τον Επιτάφιο, τον οποίο κρατούσαν νέοι του χωριού, υποψήφιοι στρατεύσιμοι, πήραν λουλούδια που μοιράστηκαν σε όλους για ευλογία.

Θα ακολουθήσει η Πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μ. Σαββάτου και φυσικά η βραδινή μεγαλοπρεπής και λυτρωτική Ανάσταση τα μεσάνυχτα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

























0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...