Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Επίσκεψη και επαφές του Γιάννη Σηφάκη στην έκθεση FRESKON



Επίσκεψη Γιάννη Σηφάκη στην 2η FRESKON στην HELEXRO 
Συνάντησε συνεταιριστές και μεταποιητές της Πέλλας
Απαραίτητη η αναδιοργάνωση του αγροτικού κόσμου σε ομάδες παραγωγών και κοινοπραξίες ομάδων ανά προϊόν

Ο Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε το Σάββατο την 2η έκθεση φρούτων και λαχανικών στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στην Θεσσαλονίκη. 
Συναντήθηκε με συνεταιριστές και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της Πέλλας  και συζήτησε μαζί τους για την ανάγκη συνολικής αναδιοργάνωσης του αγροτικού χώρου στην Πέλλα και συνεργασία παραγωγών – μεταποιητών και εμπόρων με τέτοιους όρους που να κατοχυρώνεται η βιωσιμότητα όλων των εμπλεκομένων ( έτσι μόνο μπορεί να παράγεται ποιοτικό προϊόν) και η καλύτερη προώθηση των προϊόντων στη διεθνή και στην εγχώρια αγορά. 
Η αυτοοργάνωση των αγροτών σε ομάδες παραγωγών ανά προϊόν και κοινοπραξίες ομάδων παραγωγών είναι καίριας σημασίας για την αναβάθμιση της παραγωγής και την επίτευξη σοβαρών και βιώσιμων συνεργασιών σε όλη την αλυσίδα από το χωράφι ως το ράφι. 
O αγρότης πρέπει να μπορεί να καλλιεργήσει σωστά και να απολαύσει τον κόπο της δουλειάς του. Ακόμη απαιτείται και η επίλυση θεμάτων της μεταποίησης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στον διεθνή ανταγωνισμό.
Συνεχάρη τους οργανωτές της έκθεσης και τέθηκε στην διάθεση τους, αν χρειαστεί, για την εξασφάλιση της μακροημέρευσης και περαιτέρω ανάπτυξης του σημαντικού αυτού θεσμού που από τα πρώτα του βήματα δείχνει δυναμισμό και βοηθά σημαντικά την προβολή και διάθεση των αγροτικών προϊόντων.   



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...