Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Με πολύπλευρη ατζέντα η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Π.Ε. Πέλλας

Οδικό δίκτυο, Αγροτική Οικονομία - Κτηνοτροφία, αποτελεσματικότητα και εξυπηρέτηση των πολιτών στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων    


Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επισκέφτηκε σήμερα (23/5) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών που επιδιώκει να έχει με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τις υπηρεσίες, τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς και την τοπική κοινωνία των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Νωρίς το πρωί ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους προβλήματα που δημιουργούν δυσχέρεια στη λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά και προτάσεις για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση από τους εργαζόμενους ήταν και αυτό του υπό κατάρτιση ΟΕΥ.

Με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, των Περιφερειακών Συμβούλων κκ. Μαρίας Ζωγράφου - Τσαντάκη, Μαρίας Καράμπελα και Πέτρου Ζέρζη, του Εκτελεστικού Γραμματέα κ. Νικόλαου Ιωάννου, των  Γενικών Διευθυντών της ΠΚΜ, των εκπροσώπων των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων και των υπαλλήλων υπήρξε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση, καταλυτική για τον συντονισμό της προσπάθειας των στελεχών στους προγραμματισμένους στόχους και στην αποστολή της Περιφέρειας.

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου όπου συζητήθηκε το θέμα των οδικών υποδομών. Στην σύσκεψη εκτός από τον κ. Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Πέλλας, παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς, οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Πέλλας κκ. Τάκης Γιάννου, Γρηγόριος Στάμκος, Αικατερίνη Ιγνατιάδου και Δημήτριος Μπίνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Ιωάννης Βακουφτσής κι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι η ολοκλήρωση του ενιαίου έργου των δύο παρακάμψεων «Γιαννιτσών» και «Χαλκηδόνας» αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα αναφορικά με τις οδικές υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας και, μέσω συντονισμένων ενεργειών που ανέλαβε η Περιφέρεια, διαθέτει πλήρη μελετητική ωριμότητα για την άμεση ένταξή του στο Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών. Για την ένταξη του έργου ζήτησε να υπάρξει «ένωση δυνάμεων», στενή συνεργασία και από κοινού διεκδίκηση με εκπροσώπους της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές και άλλους τοπικούς φορείς, μέσω προγραμματισμένων επαφών με τον αρμόδιο Υπουργό και τον Πρωθυπουργό. “Ως διοίκηση της Περιφέρειας, εκτελέσαμε στο ακέραιο αυτό που είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες του έργου και πλέον είναι απολύτως ώριμο να ενταχθεί για χρηματοδότηση και να ξεκινήσει η υλοποίησή του. Η μοναδική πηγή χρηματοδότησης είναι το Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και γι' αυτό ζήτησα από όλους τους τοπικούς φορείς ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε συντονισμένα από την Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει αυτό το σημαντικό έργο για τον τόπο μας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε ότι η ολοκλήρωση του έργου των παρακάμψεων «είναι πλήρως ανταποδοτική μέσω της ασφαλούς και γρήγορης μεταφοράς προσώπων και αγαθών, της προσέλκυσης επενδύσεων και της τουριστικής ανάπτυξης». Σε ερωτήματα αναφορικά με την συντήρηση του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, ο κ. Περιφερειάρχης ανέφερε ότι υπάρχει μία σημαντική μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων (υπερβαίνει το 75%), αλλά παρόλα αυτά καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι ανάγκες να καλύπτονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Ακολούθησαν δύο σημαντικές συσκέψεις για την Αγροτική Οικονομία και Κτηνοτροφία με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών ενώσεων, αγροτικών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών καθώς και κτηνοτρόφων. Στις συσκέψεις παραβρέθηκαν επίσης ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για την Αγροτική Οικονομία κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Κρέατος κ. Λευτέρης Γίτσας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκης.

Συζητήθηκαν ειδικότερα το θέμα της ορθολογικής και δίκαιης κατανομής βοσκοτόπων και των αποζημιώσεων καταστροφών στις αγροτικές παραγωγές λόγω ακραίων καιρικών και άλλων φαινομένων. Όπως ανέφερε ο κ. Ταχματζίδης, η αγροτική οικονομία και η επίλυση των αντίστοιχων προβλημάτων είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Περιφέρειας, καθώς αποτελεί τη βάση της τοπικής οικονομίας. Η Περιφέρεια έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις στους συγκεκριμένους τομείς ενώ συνεργάζεται στενά και με τις κεντρικές υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων που έχουν την ευθύνη του κεντρικού σχεδιασμού.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και όλους τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στην συζήτηση και ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που άπτονται της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, με συγκεκριμένους στόχους, ρεαλισμό και διάθεση συνεργασίας. Από τη μεριά του ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε τη διαθεσιμότητά του για ειλικρινή διάλογο και συνεργασία καθώς, επίσης και την πλήρη δέσμευσή του για την προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων και στόχων της Περιφέρειας.  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...