Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Εδεσσαϊκό θέατρο: «Λήξη θεατρικής περιόδου με το Θεατρικό εργαστήρι»



«Λήξη θεατρικής περιόδου με το Θεατρικό εργαστήρι»

Υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας το Εδεσσαϊκό Θέατρο  σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε., την ΔΕΥΑ Έδεσσας και τον Ποδηλατικό σύλλογο του Αερωπού, καλεί τους δημότες της Έδεσσας να συμμετέχει αλλά και να  απολαύσει ένα τρίωρο εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από την πλατεία Στουγιαννάκη στις 6 το απόγευμα με τους ποδηλάτες, θα ακολουθήσει η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού Ανθοέκθεσης από τον Δήμαρχο κο Δημήτρη Γιάννου και η σκυτάλη θα περάσει στο Θεατρικό Εργαστήρι  του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, όπου τα παιδιά με συντονίστρια τη Θεατροπαιδαγωγό κα Χρύσα Αλεξάκη θα παρουσιάσουν δρώμενο με τίτλο « Η Ωραία μολυσμένη» στο πάρκο των μικρών καταρρακτών.
Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού «Η ωραία κοιμωμένη» του Σαρλ Περώ,  μια ιστορία που θα μας διδάξει να αγαπάμε και να φροντίζουμε το περιβάλλον.Με αυτό το δρώμενο αποχαιρετούμε τη  Θεατρική περίοδο 2015-2016 και δίνουμε ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Μια απολαυστική θεατρική βραδιά μας χάρισαν  την Δευτέρα 23 Μάη στο Ξενιτείδιο Πνευματικό Κέντρο , οι μαθητές του τμήματος Υποκριτικής του ΙΕΚ Αριδαίας, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από έργα Ελλήνων και ξένων δραματουργών σε σκηνοθεσία Νίκης Ποζίδου. Το Εδεσσαϊκό Θέατρο συνέβαλε όχι μόνο στηρίζοντας υλικοτεχνικά την εκδήλωση αλλά και με δυναμικό παρόν σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τον Διευθυντή του ΙΕΚ κο Γεώργιο Γιόρτσο, σε όλους τους συντελεστές και κυρίως στα παιδιά που μας ταξίδεψαν στα μαγικά θεατρικά μονοπάτια.


Την Πέμπτη 19 Μάη , ο σύλλογος Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» τίμησε την ιερή μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων των Ελλήνων του Πόντου, τελώντας τρισάγιο στο μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού. Το Εδεσσαϊκό Θέατρο εκπροσώπησε η Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. κα Λίζα Ξενίδου.

Το ίδιο απόγευμα, η  Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Δέσποινα Οτουντζίδου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής της εκδήλωσης  « Ο χορός είναι ζωή»  και εκπροσώπων συλλόγων της πόλης μας, με χαρά αποδέχτηκε την πρόταση-πρόσκληση ώστε το Εδεσσαϊκό Θέατρο με το ανθρώπινο δυναμικό του, να συμβάλει στην επιτυχία της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016.
Η ταυτόχρονη συνύπαρξη μουσικής, κουλτούρας, πολιτισμικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, θα συνθέσει το πολύχρωμο παζλ της Ελλάδας. Μακεδονία, Πόντος, Θράκη, Νησιά, Μικρά Ασία, Κρήτη και Ήπειρος, 100 σύλλογοι και 2000 χορευτές,  θα ενώσουν όλοι μαζί τα χέρια χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους. Η συνδιοργάνωση ανήκει στους Συλλόγους της πόλης: Φιλοπρόοδος Μ. Αλέξανδρος, Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών «η Μπίγα», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Κρητών ο «Ψηλορείτης».

Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου καλεί τα μέλη του συλλόγου και τους συνδημότες μας,  να στηρίξουν την εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός στην πόλη, που εκτός από την πολιτισμική της διάσταση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα καθαρά έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση φορέων της πόλης μας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...