Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

"Οι επιλογές του αντιπεριφερειάρχη απαξιώνουν την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την πρωτεύουσα πόλη."



Οι επιλογές του αντιπεριφερειάρχη απαξιώνουν την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την πρωτεύουσα πόλη.

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι οι φετινές εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή  22 Μαΐου στα Γιαννιτσά με διοργανώτρια την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη , πρέπει να στηρίξουμε τις εκδηλώσεις « για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι, η ιστορία δεν παραχαράσσεται από κανέναν».

Η ιστορία όχι μόνο δεν παραχαράσσεται αλλά  είναι ζωντανή αναπνέει και καθημερινά διαμορφώνεται από εμάς τους ίδιους που την δημιουργούμε.

Η ιστορία λοιπόν αναφέρει ότι κατόπιν εισήγησης του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, η βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994 και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε και όρισε Ημέρα Μνήμης την 19η Μάιου, όχι μια τυχαία ημερομηνία μέσα στο Μάιο, παραδείγματος χάριν την πρώτη Κυριακή, μετά ή πριν την 19η Μάιου.

Η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία. Την 19η Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Ότι δεν κατάφερε ο Σουλτάνος σε πέντε αιώνες το πέτυχε ο Κεμάλ, σε ελάχιστα χρόνια.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας, αν και έγινε καθυστερημένα από την Ελληνική Βουλή, αν και αμφισβητείται από κάποιους, οφείλει να έχει την τιμή και το σεβασμό των αρχόντων μας και όχι να αποτελεί μια φιέστα, προκειμένου να ικανοποιηθούν πολιτικές σκοπιμότητες και τοπικισμοί.

Θεωρώ λοιπόν, ότι πάνω στη λογική μικροπολιτικών συμφερόντων επιλέχτηκε η κεντρική εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στα Γιαννιτσά, σε ημερομηνία λάστιχο, άσχετη με την ιστορική πραγματικότητα. Πιθανόν, του χρόνου να επιλεγεί η πόλη της Σκύδρας, της Κ. Βρύσης, της Αριδαίας προκειμένου να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη η Ημέρα Μνήμης είναι 19 Μάιου και επιβάλλεται οι εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στην πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας.    

 ΣΙΩΝΗΣ ΤΑΣΟΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...