Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στις εκδηλώσεις εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά



 Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η Παναγία Σουμελά διατηρεί ζωντανή την ιστορική μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στις εκδηλώσεις εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο


Παρουσία του Εξοχότατου Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκεκλημένος των διοργανωτών που ήταν «Tο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα» και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά». 

Ο κ. Θεοδωρίδης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου καθώς και τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά σε μια κατανυκτική και συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο καθώς και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Ο ιερός χώρος της Παναγίας Σουμελά αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κεντρική Μακεδονία και για τον Ποντιακό Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις αυτές παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας στέλνουν ηχηρό μήνυμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Με την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και εθνική ομοψυχία η Κεντρική Μακεδονία και η Ελλάδα μπορεί να βαδίσει σε δρόμους ανάπτυξης, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο».    



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...