Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Aν μισοκλείσεις τα μάτια θα δεις ένα γυναικείο πρόσωπο στην φωτογραφία! Γιατί συμβαίνει αυτό;


Στη παραπάνω εικόνα, με μια πρώτη ματιά βλέπεις μια εικόνα που παραπέμπει σε αντρικό πρόσωπο με έντονα χαρακτηριστικά. Δοκίμασε τώρα να μισοκλείσεις τα μάτια σου. Αν φοράς γυαλιά, δοκίμασε να βγάλεις τα γυαλιά σου. Τι βλέπεις; Μήπως αυτό που βλέπεις είναι ένα τελείως διαφορετικό γυναικείο πρόσωπο;

Ας χωρίσουμε την εικόνα στα 2 πρόσωπα:
Αν επεξεργαστούμε την παραπάνω εικόνα με εφέ θολώματος στο Photoshop, θα δούμε αυτό το αντρικό πρόσωπο (μοιάζει πάρα πολύ στον Derek Zoolander ή είναι ιδέα μας;)


και αφαιρώντας το συγκεκριμένο πρόσωπο από την κεντρική εικόνα, θα δούμε να ξεπροβάλλει το γυναικείο! (κάτι μεταξύ Jessica Alba και Eva Longoria)


Tώρα, σκρόλαρε ξανά προς τα πάνω και προσπάθησε να δεις ξανά ΜΟΝΟ την Alba. Μπορείς;

Τι συμβαίνει;

Το ένα πρόσωπο (Zoolander) είναι ζωγραφισμένο με γραμμές και το άλλο (Alba) με κηλίδες χρωμάτων. Όταν μισοκλείνεις τα μάτια σου, η εικόνα θολώνει δεν μπορείς πια να δεις τις γραμμές, γιατί είναι πολύ μικρές σε μέγεθος. Γι`αυτό βλέπεις Alba. Αντίθετα, όταν τα μάτια σου είναι ορθάνοιχτα, μπορείς να διακρίνεις τις γραμμές και όλες τις λεπτομέρειες από το πρόσωπο του Zoolander.  Αυτό συμβαίνει διότι όταν μισοκλείνεις τα μάτια σου, δεν μπορείς να διακρίνεις λεπτομέρειες σε ένα πρόσωπο, αλλά τα μάτια σου αντιλαμβάνονται μόνο ένα θολό περίβλημα ως πρόσωπο.

«Marilyn Einstein»
Η παραπάνω εικόνα θυμίζει αρκετά την οπτική παραίσθηση «Marilyn Einstein», που έγινε γνωστή από ερευνητές του πανεπιστημίου MIT. Στην εικόνα (βλέπε κάτω), αν μπορούσες να δεις το -χαραγμένο με έντονες γραμμές- πρόσωπο του Einstein, τότε αυτό σήμαινε πως η όραση σου ήταν καθαρή. Αν μπορούσες να δεις μόνο το – γεμάτο σκιάσεις- πρόσωπο της Marilyn Monroe, τότε αυτό σήμαινε πως δεν ήσουν σε θέση να διακρίνεις λεπτομέρειες σε μια εικόνα και έπρεπε να επισκεφτείς τον γιατρό σου. Είσαι #teamEinstein ή #teamAlba;







ΠΗΓΗ...http://rise.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...