Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης: «Καλή σχολική χρονιά, με διάθεση συνεργασίας και υπευθυνότητα» 

Συμβολική παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής περιόδου σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Πέλλας 

Πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων σήμερα και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε συμβολικά σε σχολικά συγκροτήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρίδης συμμετείχε στον αγιασμό των Γυμνασίων και Λυκείων της Κρύας Βρύσης που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο της Κρύας Βρύσης, το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ο ίδιος το 1967. Όπως ανέφερε, ένιωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, φέρνοντας στο νου του αναμνήσεις από τη σχολική ζωή, μετά από σχεδόν μισό αιώνα. 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε ιδιαίτερα τους μαθητές των πρώτων τάξεων, τονίζοντας τη σημασία της γρήγορης προσαρμογής τους στο νέο περιβάλλον ενώ, στο μήνυμά του προς του μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αναφέρει: «Ξεκινά η νέα σχολική περίοδος με την Ελλάδα να εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης. Χρειάζεται όλοι μαζί να προσπαθήσουμε, ώστε η βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών να γίνει με ιεράρχηση προτεραιοτήτων και έμφαση στην ποιότητα, παρά στην ποσότητα. Απαιτείται στενή συνεργασία και ενεργοποίηση ενός δικτύου αλληλοβοήθειας. Οι διεθνείς εξελίξεις δείχνουν ότι εντείνεται συνεχώς ο ανταγωνισμός για τις καλές θέσεις εργασίας οι οποίες απαιτούν υψηλά προσόντα και δεξιότητες. Η Π.Ε. Πέλλας κάθε χρόνο, όπως και φέτος, διακρίνεται για τις επιτυχίες των μαθητών της, ενώ το εκπαιδευτικό έργο πλαισιώνεται από μεγάλο αριθμό παράλληλων δράσεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, των τεχνών, της τεχνολογίας, της ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος, της καινοτομίας κ.ά. που συμβάλλουν στην απόκτηση σύγχρονων δεξιοτήτων και εφοδίων για τους μαθητές. Η πιο καίρια «απάντηση» στην κρίση είναι η επένδυση στην παιδεία, που αποδίδει μακροπρόθεσμα και στο πολλαπλάσιο τα χρήματα και την προσπάθεια που επενδύουμε ως χώρα. Ελπίζω και εύχομαι η πολιτεία να ανταποκριθεί στην αποστολή της για τη στήριξη του σχολικού έργου, ενώ η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει πρόθυμα το έργο της συνεχούς βελτίωσης των εκπαιδευτικών συνθηκών. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, εύχομαι να έχουν υγεία και αισιόδοξη διάθεση ώστε, με επιμονή, ν’ αναλάβουν τον ρόλο τους και να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...