Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας.

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας.

Τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ερώτηση έχει ως εξής :
«Τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε «επίδομα» εργασίας προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν επιδότηση - από κονδύλια του ΟΑΕΔ που προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων - για να προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους σαν δωρεάν εργατικό δυναμικό.
Μαζί με ανάλογα προγράμματα για «κοινωφελή εργασία», «πρακτική άσκηση», «κατάρτιση», «επιταγή εισόδου», η κυβέρνηση με το πρόγραμμα  «επιδοτούμενων ανέργων» αυξάνει όσους εργάζονται δωρεάν για την εργοδοσία, καταστρατηγώντας τη σταθερή εργασία και τα εργατικά δικαιώματα κι οδηγώντας σε νέο κύμα απολύσεων ήδη εργαζόμενων όπως και σε νέες εκβιαστικές μειώσεις μισθών.
Έτσι ανοίγεται ουσιαστικά ο δρόμος για την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας που σήμερα λαμβάνει μόλις 1 στους 10 ανέργους. Ήδη σε πολλά κράτη - μέλη της ΕΕ το επίδομα ανεργίας συνδέεται με την παροχή «κοινωφελούς εργασίας».
Δεδομένου ότι εντός του β’ εξαμήνου του 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί μελέτη της Ευρ. Επιτροπής σχετικά με ένα «ευρωπαϊκό σύστημα επιδομάτων ανεργίας»,
ερωτάται η Ευρ. Επιτροπή :
- Αυτή η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσεται στο «ευρωπαϊκό σύστημα επιδομάτων ανεργίας» που απεργάζεται η ίδια και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών;
- Πώς τοποθετείται επίσης στο γεγονός ότι το επίδομα ανεργίας, το οποίο προέρχεται από εισφορές-ιδρώτα των εργαζομένων, θα χαρίζεται σε επιχειρήσεις προκειμένου να αυξάνουν την κερδοφορία τους προσλαμβάνοντας πάμφθηνους εργαζόμενους;».


07/09/2016                           

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...