Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μια Δεύτερη Ευκαιρία για όλους! Ίδρυση Τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλμωπία



Μια Δεύτερη Ευκαιρία για όλους!
Ίδρυση Τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλμωπία
Τα τελευταία χρόνια όσοι ασχολούμαστε με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, διαπιστώνουμε με αυξανόμενη βεβαιότητα ότι τόσο η μαθητική διαρροή όσο και τα προσωπικά-οικογενειακά ή οικονομικά προβλήματα, οδήγησαν πολλούς νέους ανθρώπους εκτός του συστήματος της υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης (δημοτικό-γυμνάσιο).
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να μείνουν χωρίς κανένα τίτλο σπουδών ικανό να τους δίνει ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες (απολυτήριο γυμνασίου).
Μια αδικία της ζωής που υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί μέσω του θεσμού των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.
Με την ανοικτή αυτή επιστολή θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους ενδιαφερόμενους-ες που για οποιοδήποτε λόγο «άφησαν» τις σπουδές είτε για να κτίσουν νωρίς την οικογένειά τους, είτε λόγω προβλημάτων που τους έστρεψαν εκτός σπουδών.
Να κινητροδοτήσουμε όλες και όλους όσοι θέλουν με τον πιο πρόσφορο τρόπο να ξανα-αποκτήσουν πρόσβαση στις όποιες ευκαιρίες έχουν απομείνει σε μια χώρα που ταλαιπωρείται ήδη εδώ και επτά χρόνια από την ανεργία και την οξεία οικονομική κρίση.
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ανταποκρίνονται σε αυτό ακριβώς το ρόλο, καλύπτοντας το κενό και δίνοντας μια δεύτερη πραγματική ευκαιρία για ομαλή επανένταξη στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι.
Σας καλούμε άμεσα να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, δηλώνοντας τα στοιχεία σας στην ανάλογη φόρμα που θα βρίσκεται στο κέντρο του χωριού (Περίπτερο Ράκη) με την ελπίδα να εγκριθεί η λειτουργία παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αριδαία, την ώρα που ήδη αυτό λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία σε Έδεσσα και Γιαννιτσά.

Τα μαθήματα διαρκούν από Οκτώβριο ως Ιούνιο κάθε σχολική χρονιά. Οι απόφοιτοι του ΣΔΕ, ύστερα από φοίτηση 2 ετών αποκτούν απολυτήριο Γυμνασίου. Παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, να ολοκληρώσουν την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες με ώρα έναρξης από 16:45. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς οι μαθητές αξιολογούνται από τους εκπαιδευτικούς χωρίς γραπτές εξετάσεις ή διαγωνίσματα.
Οι απόφοιτοι του ΣΔΕ πέρα από το γεγονός ότι ισχυροποιούν ή βελτιώνουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (Ενιαίο Λύκειο ή ΕΠΑΛ) ή σε συστήματα επαγγελματικής κατάρτισης, όπως ΕΠΑΛ, Ι.Ε.Κ., ΤΕΙ ΑΕΙ)
Αν αναλογιστούμε τη λειτουργία ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ στην Αριδαία αμέσως μπορεί να γίνει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για φοίτηση στα ΣΔΕ και μετέπειτα είσοδο στο Εσπερινό ΕΠΑΛ για απόκτηση Τεχνικής Ειδικότητας (Μηχανολογικά, Πληροφορική, Οικονομικά, Ηλεκτρολογία κλπ) αλλά και ακόμη περεταίρω με φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ (βλ. ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ) σε δημοφιλείς ειδικότητες όπως (Chef, εργοθεραπεία, βοηθοί φαρμακείων, τουριστικά, security, φυσικοθεραπεία, αισθητική, τυροκομία,  αρτοζαχαροπλαστική κλπ)
Για να εγγραφεί κάποιος στο Σ.Δ.Ε. πρέπει να υποβάλλει αίτηση στο Σχολείο, προσκομίζοντας απολυτήριο δημοτικού ή ισοδύναμο τίτλο αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος, καθώς επίσης και Πιστοποιητικό γέννησης.
Όλα τα παραπάνω για να συμβούν όμως θα πρέπει αρχικά να κινητοποιηθούμε όλοι όσοι γνωρίζουμε και όλοι όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε με τη συμμετοχή μας ή με την απλή παρότρυνση στον διπλανό να ξεπεράσει τις αναστολές και να ξαναεισέλθει στο κοινωνικό κύτταρο του σχολείου.
Σας καλώ αρχικά να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, ώστε το αμεσότερο δυνατό να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ακόμη και για έναρξη τμήματος αυτή τη σχολική χρονιά 2016-2017.
Είναι το πρώτο βήμα για να χτυπηθούν οι κοινωνικές ανισότητες, με τον πιο ποιοτικό  και συνάμα αποτελεσματικό τρόπο….την παιδεία και την εκπαίδευση.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Γεώργιος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...