Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Από το ημερολόγιο ενός περιπτερά


Ελλάδα, σωτήριον έτος 2016 μ.Χ.

".......
-Θείο, να σε ρωτήσω κάτι;
Σηκώνω το βλέμμα μου και μέσα από τον καπνό του τσιγάρου μου, που κάπνιζα αρειμανίως παρατηρώ ένα παιδικό προσωπάκι στο παράθυρο του περιπτέρου, με ορθάνοιχτα φοβισμένα ματάκια.
- Τί συμβαίνει, τί θέλεις;
-Αυτό το σκυλί, εκεί στη μέση του δρόμου, γιατί δεν κουνιέται;
Κοιτάζω προς το μέρος που μου δείχνει η μικρή Μαρία και βλέπω ένα μεγαλόσωμο σκυλί να έχει ξαπλώσει στο δρόμο.
- Ε είναι κουρασμένο και ξάπλωσε, της απαντώ μή δίνοντας σημασία.
- Έχει κομμένο πόδι, μου λέει και απομακρύνεται τρέχοντας, κατατρομαγμένη.
Βγαίνω από το καβούκι μου και πλησιάζοντας, διαπιστώνω με φρίκη, την ορθότητα των λόγων του κοριτσιού.
Κομμένο, με την πληγή να φαίνεται.
Ξεπερνώντας την τάση μου να λιποθυμήσω, προσπαθώ να το προσεγγίσω δελεάζοντάς το με κάποιο ξεροκόμματο, αλλά αυτό, επιστρατεύοντας ΄ό,τι δυνάμεις έχει, απομακρύνεται και χάνεται, ανισορροπώντας στα τρια του πόδια.
Μπαίνω στο περίπτερο, ψάχνοντας τρόπο να βρω κάποιον να το εντοπίσουμε, να δούμε αν χρειάζεται καποια βοήθεια και ξαφνικά το σοκ μου διπλασιάζεται....
Ένα δεύτερο σκυλί, σχεδόν κλώνος του πρώτου, εμφανίζεται, ακριβώς δυο μέτρα μπροστά μου..Νομίζοντας ότι ειναι το πρώτο(τέτοια ομοιότητα) παρατηρώ το πόδι του.Αυτό δεν έχει κομμένο πόδι, αλλά κοιτάζοντας πιο προσεκτικά, βλέπω ότι και αυτό έχει πρησμένο το ποδαράκι του και μάλιστα είναι σαν τούμπανο... 
Μάταια βγαίνω έξω μπας και μπορέσω να το προσεγγίσω, χάνεται κι αυτό στα στενά.....
Δεν ξέρω τί έχει συμβεί, όμως αν αυτό το "σφαγείο" έχει γίνει από άνθρωπο, τότε εγώ αρνούμαι να συγκαταλέγομαι σε αυτή την συνομοταξία.
Αν είναι κάποιος άνθρωπος που το έκανε, αναρωτιέμαι, αν αυτός έχει παιδιά, αν γελάει, αν παίζει μαζί τους, αν κοιμάται τα βράδια, αν ονειρεύεται(και τί), αν ερωτεύεται, αν αγκαλιάζει τη γυναίκα του, αν κάνει όνειρα για τον εαυτό του, αν πηγαίνει στην εκκλησία, αν προσεύχεται(και σε ποιον), αν κλαίει για κάτι, αν λυπάται, αν συγκινείται......αν ........."






1 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...