Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΔΑΣΑΚΙ» ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!



Αριδαία, 12/9/2016

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΔΑΣΑΚΙ»
ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

Με πανηγυρικό τρόπο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ανοιχτό Θέατρο Δασάκι, μετά από τέσσερα χρόνια που παρέμεινε κλειστό. Για την ιστορία, η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου ολοκληρώθηκε το 2002 και η λειτουργία του σταμάτησε το 2012 λόγω των σημαντικών φθορών που σημειώθηκαν. Για τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα η επαναλειτουργία του. Και το πέτυχε!
Η αυλαία άνοιξε με την εκδήλωση «Ακρίτεια 2016» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Αριδαίας και Περιχώρων «Ακρίτες», παρουσία πλήθους κόσμου. Η έναρξη της νέας περιόδου για το Ανοιχτό Θέατρο Δασάκι πραγματοποιήθηκε με τον καθιερωμένο Αγιασμό.
Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή έδωσε το παρόν και τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, για την οποία δούλεψαν πολύ οι «Ακρίτες». Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έδωσε το σύνθημα και αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Όπως είπε, ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη μας. Ένας χώρος που θα φιλοξενήσει τα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα της περιοχής μας. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Συλλόγους να αγαπήσουν αυτό το Ανοιχτό Θέατρο και να του δώσουν την αίγλη που του αξίζει. Τέλος, σημείωσε ότι αυτός ο χώρος θα μείνει ως παρακαταθήκη σε όλους τους Συλλόγους (Πολιτιστικούς, Μορφωτικούς, Θεατρικούς, Μουσικούς κ.α.) οι οποίοι θα έχουν το δικό τους «σπίτι» για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους.
Όσον αφορά στην τεχνική περιγραφή του έργου, τοποθετήθηκε συνθετικό δάπεδο που αντέχει στον ήλιο, το νερό και τη φωτιά. Επίσης, αντικαταστάθηκαν τα ξύλινα καθίσματα με σιδερένια που έχουν μεγάλη αντοχή στα φυσικά φαινόμενα. Παράλληλα, συμπληρώθηκε η μεταλλική βάση του Θεάτρου με επιπρόσθετες δοκούς σιδήρου, ώστε να γίνει ασφαλέστερη η κατασκευή και να αντέχει περισσότερο στο βάρος και τον χρόνο. Βάφτηκε όλη η κατασκευή του κτιρίου και τοποθετήθηκαν σιδερένιες πόρτες στις δύο κεντρικές εισόδους του Θεάτρου ώστε να ελέγχεται ο χώρος. Αντικαταστήθηκαν τα φθαρμένα φωτιστικά με νέους προβολείς και η ηλεκτρολογική υποδομή αυξάνοντας τον φωτισμό κατά 30%, χάρη στους ηλεκτρολόγους του Δήμου οι οποίοι ταχύτατα ολοκλήρωσαν τις εργασίες και τους οποίους συνεχάρη ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος για την αποτελεσματικότητά τους. Τέλος, καθαρίστηκε όλος ο χώρος πέριξ του Θεάτρου για λόγους ασφαλείας και αισθητικής.
Το κόστος της συντήρησης και επισκευής του Ανοιχτού Θεάτρου στοίχησε 50.000 ευρώ κατόπιν δημοπράτησης (Τεχνικό Πρόγραμμα 2015), ενώ τα καθίσματα στοίχησαν 12.000 ευρώ (Τεχνικό Πρόγραμμα 2016).







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...