Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Sivert Hoyem στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού


Λίγους μήνες μετά τις άκρως επιτυχημένες, ανοιξιάτικες εμφανίσεις του σε αθηναϊκό έδαφος, ο Sivert Hoyem επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να εκπληρώσει ένα μεγάλο του όνειρο παίζοντας στο Ηρώδειο, προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα για όλους όσους τον υποστηρίζουν αυτά τα χρόνια. Και φυσικά το κοινό του Sivert είναι τεράστιο στην Ελλάδα, κάτι που αποδείχτηκε από το ασφυκτικά γεμάτο θέατρο, από την ανακοίνωση της δεύτερης μέρας στον ιστορικό χώρο και –κυρίως– από τις αντιδράσεις του κοινού, που τραγουδούσαν μαζί του πόντο-πόντο, λέξη-λέξη όλα τα μεγάλα τραγούδια από την καριέρα του με τους Madrugada και τα μετέπειτα σόλο βήματά του. 

Ο ίδιος ανέβηκε στη σκηνή με την μπάντα του και ένα κουαρτέτο έγχορδων. Η ομάδα των μουσικών είχε δουλέψει πάρα πολύ για αυτή την εμφάνιση και αυτό φαινόταν στο δέσιμο τους που δεν έμπαζε νερά από πουθενά. Το Ηρώδειο γέμισε από αγαπημένες νότες λατρεμένων κομματιών, που είχαν δουλευτεί στις πρόβες με ακρίβεια και φαντασία, για να χορέσουν τον ήχο των βιολιών και του βιολοντσέλου, της autoharp που χαϊδευε η Marie Munroe και των τόσων πολλών διαφορετικών κιθάρων και μπάσων που πήγαν και ήρθαν στα χέρια των μουσικών και του ίδιου του Hoyem. 

Το setlist περιλάμβανε μερικά από τα πιο αγαπημένα κομμάτια όλων μας, “Into The Sea”, “January Third”, “Honey Bee”, “Sleepwalking Man”, “Majesty”, “My Thieving Heart” με τη συνοδεία της φοβερής φωνής της Munroe, “Give It A Whirl”, “The Boss Bosa Nova”, “Prisoner of the Road”, ανοίγοντας τη βραδιά με το “Lioness”, όπου από την πρώτη τραγουδιστή λέξη, είχε ήδη υποσχεθεί πολλά για τη συνέχεια. Η φωνή του γέμιζε το χώρο όλο, από άκρη σε άκρη. Οξύμωρο και επαναστατικό συνάμα, αντιφατικές εξισώσεις που δημιούργησαν μια βραδιά-λαχείο, ο Sivert ταίριαξε τέλεια με τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ η αυστηρή παρουσία του με την επιβλητική χροιά του, αυτής της τόσο μοναδικής φωνής με τα κρυστάλλινα ηχοχρώματα και τις συνεπείς ακολουθίες των μουσικών του, δημιουργούσαν μια αίσθηση δέους στον αρχαιολογικό χώρο με την τεράστια ιστορία. 

Ο Sivert ήθελε να ροκάρει και κατάφερε να το ενσωματώσει αυτό σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη εμφάνιση του, με ένα σεβασμό απέναντι στη δουλειά του και στο χώρο, βλέποντας και ο ίδιος όλο αυτό που πραγματοποιούσε ως ένα θείο δώρο, μια μοναδική ευκαιρία για μια μοναδική κατάσταση, εύθραυστο, υπέροχο από κάθε άποψη. Όπως κατάφερε άλλωστε να ενσωματώσει στη δουλειά του και όλους αυτούς τους μουσικούς, μια τρομερή ορχήστρα από ταλαντούχους ανθρώπους. Τα έγχορδα του τη μια στιγμή είχαν μια δυναμική που έμοιαζε με αυτή των Apocalyptica, την αμέσως επόμενη τσιμπούσαν" τις χορδές σαν να άκουγες κάτι παραμυθένιο. Η λεπτεπίλεπτη, αέρινη μορφή του δημιουργούσε μια εικόνα κάτι απόκοσμου, κάτι άφταστου. Κάτι που κινείται στο σκοτάδι για να βρει το φως του, παρουσία Θεού και ανθρώπων, σε ένα μυσταγωγικό σκηνικό διάρκειας ούτε λίγο ούτε πολύ δύο ωρών. Τα encore δεν θα μπορούσαν να είναι λιγότερα από δύο, αφού ήταν παντελώς φανερό πως ούτε αυτός ούτε το κοινό ήθελαν να αποχωριστούν αυτό το υπέροχο κλίμα. Για το κλείσιμο δημιούργησε μια ατμόσφαιρα αισθησιασμού με το ‘Step Up Into This Room And Dance For Me’, ενώ ακολούθησαν τα “Fool To Your Crown”, “Moon Landing”, “The Kids Are On High Street” και για αποτελειωτικό αντίο το “Silences”. Και κάπως έτσι έφτιαξε ένα υπερπλήρες set για αυτή τη σπουδαία μέρα. 

Ο ίδιος χθες το βράδυ εκπλήρωσε ένα από τα μεγαλύτερά του όνειρα, όπως μας εκμυστηρεύτηκε λίγες εβδομάδες πριν τη φαντασμαγορική βραδιά. Και μήπως δεν είναι υπέροχο να βλέπεις το όνειρο κάποιου να εκπληρώνεται μπροστά στα ίδια σου τα μάτια, ακριβώς τη στιγμή που το ζει; Ευγνωμοσύνη και ευτυχία για αυτές τις κοινές μας στιγμές.

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά











ΠΗΓΗ...http://www.jumpingfish.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...