Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «LIVING HISTORY, LIVING NATURE II» ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ NOVACI


Αριδαία, 22/10/2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «LIVING HISTORY, LIVING NATURE II» ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ NOVACI

Με την Ημερίδα παρουσίασης των έργων και δράσεων που υλοποιήθηκαν στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «4 Εποχές» στο Λουτράκι, ολοκληρώθηκε το έργο «Living History, Living Nature II». Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, υποδέχτηκε την αποστολή του Δήμου Novaci με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Λάζαρ Κοτέβσκι τον οποίο ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Παρόντες επίσης στην Ημερίδα η Υφυπουργός κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Βουλευτής κ. Γιάννης Σηφάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμος Σωτηριάδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, κ. Γιάννης Κετικίδης και κ. Χρήστος Μπάτσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ κ. Χρήστος Δόντσος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Γιώργος Γούδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης και κ. Ανδρέας Κόγιος, υπηρεσιακοί παράγοντες και αρκετός κόσμος.
Η Ημερίδα συμπεριλάμβανε στις βασικές θεματικές της ενότητες την παρουσίαση του έργου Lhi-Lna II στους Δήμους Αλμωπίας και Novaci, τις θεματικές διαδρομές της φύσης και της ιστορίας, την ωρίμανση του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου της Χρυσής, το Θερινό επταήμερο εργαστήριο αρχιτεκτονικής, βιωματικές εμπειρίες από την υλοποίηση των δύο ταξιδιών εξοικείωσης, την ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου ως αφετηρία των δρόμων Ζωντανής Ιστορίας καθώς και την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής για τις διασταυρώσεις της Ιστορίας και της Φύσης. Παράλληλα με την Ημερίδα πραγματοποιήθηκε έκθεση παρουσίασης των εργασιών του θερινού εργαστηρίου αρχιτεκτονικής.
Η δράση είναι ενταγμένη στο διασυνοριακό έργο «Living History, Living Nature II» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Οι βασικές δράσεις που υλοποιήθηκαν από μεριάς του Δήμου Αλμωπίας στο πλαίσιο του έργου είναι οι εξής:
- Ωρίμανση της ανάδειξης/αποκατάστασης του Κάστρου της Χρυσής.
- Ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου.
- Οργάνωση εργαστηρίου αρχιτεκτονικής για τη διαμόρφωση των τόπων των Διασταυρώσεων της Ιστορίας και της Φύσης στην Αλμωπία.
- Διοργάνωση περιοδειών για την εφαρμογή μεθόδων crowd sourcing.
- Ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής ανάδειξης τόπων τουριστικού ενδιαφέροντος της Αλμωπίας.
- Μελέτη για την ανάδειξη του σπηλαιοβαράθρου των Λουτρών Πόζαρ (σε εξέλιξη).

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Ο απολογισμός απ’ αυτή τη συνεργασία που ξεκίνησε την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο και ολοκληρώθηκε σήμερα, είναι θετικός. Ο Δήμος μας συνεργάστηκε άψογα με τον Δήμο Novaci και σε αυτό συνέβαλε σημαντικά ο κ. Νίκος Τσίμας τον οποίο ευχαριστώ και ταυτόχρονα συγχαίρω για τη συμβολή του στο συγκεκριμένο έργο. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ τον συνεργάτη μου Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη που συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια, καθώς επίσης και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική. Θεωρώ ότι τέτοιες συνεργασίες αποτελούν ευκαιρίες και για τους δύο Δήμους που συμμετέχουν και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς η συνεργασία μας με τον Δήμο Novaci στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία και απέδειξε ότι μέσα από κοινές δράσεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά, χτίζοντας ταυτόχρονα μία σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού».







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...