Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ


ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ( ΔΗ.Κ.Ε.Α )
3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


             ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
  Τα δικαιώματα των Α με Α απασχόλησαν τον ΟΗΕ και άλλους Διεθνής Οργανισμούς. Συντάχθηκαν πρότυποι κανόνες που εφαρμόζονται από μεγάλο αριθμό κρατών και αποτελούν την ηθική και πολιτική δέσμευση για εξίσωση ευκαιριών. Η 3 Δεκέμβρη <<Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας >>καθιερώθηκε για την προάσπιση πολιτικής δράσης των  Α με Α και των οργανώσεών τους.   To σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν μέτρα που εξασφαλίζουν την αυτονομία τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρα.
Η αναπηρία δεν είναι νόσος. Είναι κατάσταση που αφορά διαφορετικούς όρους και συνθήκες ζωής του ανθρώπου. Η διαφορετικότητα δεν πρέπει να ορίζεται σαν στίγμα  ή  ιδιαίτερη ταυτότητα αλλά, να αποτελεί πράξη συνείδησης  προς όφελός τους. Οφείλουμε σεβασμό και αποδοχή της ιδιαιτερότητας συμβάλλοντας έτσι στην αλλαγή κοινωνικών στάσεων και αντιλήψεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη ζωή τους.
  Όλοι από την πλευρά μας να συμβάλλουμε στην αλλαγή νοοτροπίας και στην προσέγγιση των ατόμων με αναπηρία μέσα από ενημερωτικές και εκπαιδευτικές εκστρατείες.
  Οι μικρές ηλικίες νηπιακή και δημοτικού είναι η πιο ιδανικές για παρέμβαση αλλαγής νοοτροπίας.
Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης προχώρησε στην έκδοση ενός οδηγού όπου περιέχει 18 κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με Α με Α . Σχεδιάστηκε για να βελτιωθεί η καθημερινή ζωή τους.
  Το κείμενο αποτελεί μετάφραση από τα αγγλικά αντίστοιχης έκδοσης Κροατικής Συνομοσπονδίας. Α με Α.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...