Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με ΕΤΑΔ για το χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν


Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με ΕΤΑΔ για το χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν 
Ενίσχυση με εκχιονιστικό από τον Παρνασσό για τον εκχιονισμό του δρόμου της Κερασιάς 
Προτάσεις του βουλευτή για επέκταση του χιονοδρομικού προς τα κάτω προς Αλμωπία και προς Έδεσσα με δύο κλάδους μήκους 1000 m  αντίστοιχα με τελεφερίκ και πίστες  που θα διπλασιάσει τον λειτουργικό του χρόνο. Θα εξεταστεί από την ΕΤΑΔ 
Εκπτώσεις στις κάρτες ( εισιτήρια) για πολίτες της Πέλλας και για αθλητές
Ο βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε με τον αρμόδιο Διευθυντή της ΕΤΑΔ κ. Πλουμάκη Κωνσταντίνο και έθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν στο χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν του οποίου ήδη ξεκίνησε η φετινή λειτουργία. 
Ζήτησε βοήθεια της ΕΤΑΔ προς τον Δήμο Αλμωπίας για τον εκχιονισμό και του δρόμου της Κερασιά, εκπτώσεις για τους κατοίκους της Πέλλας, τα μέλη των χιονοδρομικών συλλόγων ‘Εδεσσας και Αλμωπίας και τους μικρούς αθλητές των δύο συλλόγων. Ακόμη έκανε προτάσεις ( που έχει εκθέσει και στο παρελθόν) για επέκταση του χιονοδρομικού προς τα κάτω με δύο επεκτάσεις μήκους περί τα 1000 m  και προς τις δύο κατευθύνσεις προς την Αλμωπία ( μέχρι τα Καλύβια του Γιαννακούλα) και προς την Έδεσσα ( μέχρι το κτίριο του Φυσιολατρικού Ομίλου). Με τις επεκτάσεις αυτές θα δημιουργηθούν φυσικές πίστες χαμηλότερα που δεν θα είναι τόσο εκτεθειμένες στις ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα τον πιθανό διπλασιασμό του λειτουργικού του χρόνου συμβάλλοντας στην βιώσιμη λειτουργία του. Προτάθηκε η σύνδεση των δύο νέων θέσεων με τον υπάρχον χιονοδρομικό να γίνει με τελεφερίκ, με κλειστή καμπίνα που θα συμβάλει στην μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του από τουρίστες, με πολίτες που θα επισκεφτούν το χιονοδρομικό για αναψυχή και όχι μόνο για να κάνουν σκι.   
Ακόμη ζήτησε την αξιοποίηση του φυλακίου που βρίσκεται στο χιονοδρομικό. Μια πρόταση είναι η παραχώρηση του για χρήση στους χιονοδρομικούς συλλόγους Έδεσσας και Αλμωπίας. Ρώτησε ποια είναι η σκέψη της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του.
Εκ μέρους της ΕΤΑΔ ο κ.Πλουμάκης δεσμεύτηκε να προτείνει να αποφασιστεί άμεσα από την ΕΤΑΔ η μεταφορά εκχιονιστικού μηχανήματος του Παρνασσού στο Καϊμακτσαλάν για να βοηθήσει τον εκχιονισμό κυρίως του δρόμου από Κερασιά. Υπάρχει στο Καϊκακτσαλάν ένα εκχιονιστικό χωρίς πινακίδες ( βρίσκεται στο Καϊμακτσαλάν) αλλά δεν μπορεί να κινείται στις οδούς χωρίς άδειες κυκλοφορίας. 
Ενημέρωσε ακόμη ότι υφίστανται εκπτώσεις σε κατοίκους της Πέλλας ( 10 € αντί 15 € γενικού εισιτηρίου), σε αθλητές 6€, σε προπονητές ( με επίδειξη σύμβασης με σύλλογο) 10€, ετήσια κάρτα 100 € για κατοίκους Πέλλας ( αντί 180 € γενικά). 
 Για το φυλάκιο ανέφερε ότι η ΕΤΑΔ μελετά τις δυνατότητες αξιοποίησης του ως ξενώνα για αθλητές η κάποια άλλη χρήση. Σε πρώτη φάση σε αυτή την σαιζόν θα ξεκινήσει η συντήρηση του. 
Δέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του βουλευτή για την επέκταση του προς τα κάτω, αναγνώρισε την χρησιμότητα τους και δεσμεύτηκε σε εξέταση τους το αμέσως επόμενο διάστημα

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...