Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


21 σχόλια :

ΤΕΛΙΚΟΣ (εγωιστικός) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ελληνική σημαία στην κορυφογραμμή.
Δωρεά χρημάτων στην Ηλιαχτίδα.
Προσφορά τάμπλετ στο Γυμνάσιο Προμάχων.
Έρανος για τον σύλλογο καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων.
Κουμπαράδες Αγάπης για την μικρή Μαρία.
Δωρεά βιβλίων και παιχνιδιών στο Νηπιαγωγείο Προμάχων.
Κουμπαράς (μόνιμος) «αν δεν σου φτάνουν πάρε, αν σου περισσεύουν βάλε».
Φιλανθρωπικό πάρτι για ενίσχυση νεαρού συντοπίτη μας (ΔΥΟ 2).
Διοργάνωση της Ανάστασης των Προμάχων με φαναράκια και πυροτεχνήματα.
Κουμπαράδες του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Φιλανθρωπικός έρανος για ενίσχυση καρκινοπαθούς συγχωριανού.
Οργάνωση εθελοντικής δράσης για την ανακαίνιση της παιδικής χαράς.
Τοποθέτηση καλαίσθητων πινακίδων με στιχάκια τοπικών κι όχι μόνο ποιητών και διακόσμηση με γλάστρες λουλουδιών.
Ανακαίνιση του Ηρώου, με καθαρισμό, βάψιμο και φύτεμα λουλουδιών.
"Υιοθεσία" ευπαθούς οικογένειας μέσω του "κουμπαρά των 25" προσφέροντας κάθε μήνα έναν αξιοπρεπή μισθό από τη συμμετοχή των μελών.
Κατασκευή και τοποθέτηση γιγάντιας ξυλόγλυπτης εικόνας του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο ναό του χωριού.
Επιμέλεια και έκδοση τουριστικού φυλλαδίου για το χωριό και διανομή του παντού.
Συλλογή παιχνιδιών και παιδικών ρούχων για ευπαθείς οικογένειες.
Συνεχής συλλογή πλαστικών καπακιών για την προμήθεια αναπηρικών καροτσιών.

21.217 αναρτήσεις στα «Προμαχιώτικα Νέα» που διαχειρίζομαι, με καθημερινή ροή και θέματα ιστορίας, παράδοσης, πολιτισμού, αθλητισμού, καθώς και χιλιάδες φωτογραφίες, καλύπτοντας όλες τις εκδηλώσεις των συλλόγων και καθιστώντας τα ως την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών στο διαδίκτυο, ξοδεύοντας αμέτρητο χρόνο (και χρήματα), χωρίς καμμία απαίτηση από κανέναν, με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη του χωριού, παραμελώντας πολύ συχνά την οικογένεια και τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Είναι μερικά από τα λίγα, ταπεινά πραγματάκια που έχω προσπαθήσει να δώσω με την συμμετοχή μου στα κοινά της τοπικής μας κοινωνίας.

Ακούγοντας διάφορα τελευταία, όσον αφορά την διανομή καυσόξυλων που πραγματοποιούμε αυτή την περίοδο, και διαπιστώνοντας ότι κάποιοι, κινούμενοι πάντα στο σκοτάδι, μη συμμετέχοντας, αλλά μόνο κρίνοντας και μάλιστα άδικα και έχοντας άσχετα επιχειρήματα, και όντας με πεντακάθαρη και ήσυχη την συνείδησή μου πλήρως απογοητευμένος, αποφάσισα να σταματήσω την οποιαδήποτε δράση και να αφοσιωθώ στον εαυτό μου και στα αγαπημένα μου πρόσωπα, που τόσο παραμέλησα….

Ευχαριστώ όλους τους φίλους που με τίμησαν με την πολύτιμη βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Εύχομαι καλές γιορτές και υγεία σε όλους.


Δημήτρης Σαλαμάνης
Διαχειριστής "Π. Ν."

Κρίμα και ντροπή για όσους σαμποτάρουν όλη αυτή την προσπάθεια που κάνεις για να γίνει καλύτερος ο κόσμος.... Φαίνεται ότι η "πολλή" αγάπη πνίγει τους ανθρώπους και η μικροψυχία δεν κάμπτεται ούτε από το κλιμα αυτών των άγιων ημερών.... Ας προσευχηθούμε όλοι να φωτιστούν τα πνεύματα όλων αυτών που φέρθηκαν με κακία και οπισθοδρομισμό και να ζητήσουνν συγχώρεση πρώτα από τον Θεό και έπειτα από όσους πλήγωσαν.

Ελπίζω κιέυχομαι να έγινε σε βρασμό ψυχής φιλε Ρακί Πρέπει να ξέρεις οτι οι λίγοι ξεροκεφαλοι πάντα θα υπάρχουν περίεργοι πού δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό. Κάποτε σού είχα πει ότι ίσως δεν μπορείς να καταλάβεις το πόσο καλό κάνεις στο χωριό και σε όλους εμάς πόσο μάλλον όσους λείπουν από την πατρίδα. Άς μην τους κάνουμε το χατίρι και νομίζουν ότι κέρδισαν.Οι περίεργοι υπήρχαν υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν .Ας επικρατήσει το καλό για μένα για σένα για όλους Με τις ευχές μού για καλές γιορτές ένα ευτυχισμένο νέο έτος 2017 Ο φίλος και συμμαθητής Νίκος Τανουρης Castrop rauxel Γερμανίας

Κρίμα που κλείνει μια σελίδα ενημέρωτικη της περιοχής μας. Μια φανατική καθημερινή αναγνώστρια από Φιλώτεια

Ρακη.Χρονια πολλα και καλα,σε σενα και την οικογενεια σου.Προς μεγαλη μου απογοητευση ειδα σημερα την σελιδα ΠΝ κλειστη..Αυτο που μπορω ναπω ειναι οτι λυπαμαι,που καπιοι δεν μπορουν να εκτιμησουν το καλο που εκανες τοσα χρονια στο χωριο.Και να σε ευχαριστησω για ολα αυτα που διαβασα και την ενημερωση που ειχα αυτα τα χρονια για το χωριο μας μεσα απο τα ΠΝ.Ελπιζω οπως λεει και ο συντοπιτης μας να εγινε εν βρασμω ψυχης..Χρονια πολλα.Σταυρουλα Κωστινα,Αθηνα

Από τις ποιοτικότερες ιστοσελίδες. Κρίμα . Θα μου λείψει.

Κ.Α. Αττική

Μίζερα ανθρωποειδή παράσιτα που στραγγαλίζουν ότι αγνό και αγαθό υπάρχει.

Ιφιγένεια θεσ-νικη

Μην δίνεις σημασία σε καραγκιοζια είναι που δεν είναι άξιοι να κάνουν αυτά που κανείς ΕΣΥ και ζηλεύουν!!!

Αγαπητέ μου φίλε Δημήτρη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΑ. Ξέρεις την εκτίμηση μου στο πρόσωπό σου και στο σάιτ σου. Στο έχω πει πως η ποιότητα των κειμένων σου και το ήθος που προβάλεις είναι μοναδικό. Σαφώς η ηθική πολεμαται από την ανηθικότητα, η τιμιότητα από την ατιμία, η καλοσύνη από την κακία... Γενικά αντίθετες δυνάμεις προσπαθούν να αποκεφαλίσουν την αλήθεια και τις αξιες. Όμως αυτή είναι δυστυχώς η πικρή πραγματικότητα που ζούμε και που η κρίση έχει διογκωσει...
Δεν θα σου πω συνέχισε σε πείσμα των καιρών και των χαιρεκακων φίλων.
Θα σου πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για την αξιοπρέπεια των κειμένων Κ των άρθρων που φιλοξενεις.
Θα σου πω ότι ενώ ολα φθηνουν και πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την ύπαρξη μας δίνεις μικρές επιταγές για σκέψη, για οριοθετηση, για αναστοχασμο κ επαναπροσδιορισμο. Μικρες τονωτικές ενέσεις λογοτεχνών κ ποιητών.
Θα σου πω ότι σε καταλαβαίνω γιατί κι εγω σημερα εριξα ρολά σε ένα κομμάτι μεγάλο της ζωής μου κι είπα δεν αντέχω αλλο...
Θυμάσαι το ποίημα που έστειλα να δημοσιεύσεις? "ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ". Ε....χρεοκοπησαμε λιγουλάκι αλλά δεν ξοφλησαμε αγαπητέ μου!!!!!!!!!!!!!!
ΟΧΙ
Με βαθιά εκτίμηση
Βάσω Ρουμελή

Δεν πρέπει να σταματάμε κάτι καλό για 10 η και περισσότερους ανόητους και ανεγκεφαλους ανθρώπους εξάλλου όσα καλά και να γίνουν ο κόσμος παντα κάτι θα βρει να πει. Κάνε το καλό και ριξτο στο γυαλο.

" ΚΕΝΟ " ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΛΙΓΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΗΡΕΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΕΝΟ"ΘΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΣΟΥ. "ΑΓΑΠΑΜΕ,ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ,ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ,ΒΟΗΘΑΜΕ,ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΕΧΝΑΜΕ".

Είναι δυνατόν;Αν αυτή είναι τελικά η απόφαση σου, τότε λυπάμαι, οι Πρόμαχοι κάνουν βήματα προς τα πίσω.Δημήτρη συγνώμη που άργησα να απαντήσω, δεν είχα δει την ανάρτηση. Καταλαβαίνω την απογοήτευση αλλά είμαι της άποψης πως πρέπει να επιστρέψεις και θα το κάνεις γιατί αγαπάς το χωριό όσο κανένας άλλος. Εμείς σε ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις προσφέρει στα χωριά μας και στην περιοχή με την συνεχή προβολή κάνοντας τα αναγνωρίσιμα στο πανελλήνιο και ελπίζουμε κι ευχόμαστε να επιστρέψεις. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!

απευθύνω μηνημα στους χωριανους να πάνε να ριξουν ενα χερι ξυλο στον Ρακη και να ξανανοιξει τη σελιδα. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

απο ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΦΙΛΕ ΔΗΜ.ΣΑΛΑΜΑΝΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ.ΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΑΓΚΑΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

Αγαπητέ φιλε Ρακί Πρέπει να ξέρεις οτι είναι παρά πολλοί αυτοί πού είναι με το μέρος σού. Ελπίζω κιέυχομαι να το ξανασκεφτεις και να κάνεις το σωστό. Που δεν είναι άλλο από το να συνεχίσεις το τόσο καλό και μεγάλο έργο. Σε ξερω καλά Και είμαι σίγουρος ότι σου λείπει όσο λείπει και σε όλους εμάς. Με τις ευχές μου για ένα ευτυχισμένο νέο έτος σε σένα και την οικογένεια σου. Και σε ολλους τους απανταχού Προμαχιωτες Χρονιά Πολλά Νίκος Τανουρης Castrop rauxel Γερμανίας

ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΥΧΝΑ
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΝΕΧΙΣΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ Σ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

Ό,τι ποιοτικότερο υπήρχε στην Αλμωπία. Εύχομαι να συνεχίσει.

Α. Κ.
Εκπαιδευτικός

Τα προμαχιωτικα νέα ήταν για ολους μας μία καθημερινή γεύση του χωριου μας... Του τοπου μας... Οπου μεγαλώσαμε, ζήσαμε, Φύγαμε και παντα ονειρευόμαστε οτι θα επιστρέψουμε...

"Μη ακούς/ρωτάς τι θέλει ο κόσμος. Ρώτα/άκου τι είναι αυτό που σε ζωντανεύει και κάν’ το. Γιατί αυτό που θέλει ο κόσμος, είναι ζωντανούς ανθρώπους."

Howard Thurman

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...