Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ



Σχολικοί Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Πλατανότοπου Γιαννιτσών. Τους αγώνες διοργάνωσε η Ο.Ε.Σ.Α Π.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας.                                                   
   Τα αγόρια των Γυμνασίων έτρεξαν απόσταση 3 χλμ. ενώ τα κορίτσια 2 χλμ. Το Γυμνάσιο Προμάχων εκπροσώπησαν στους αγώνες πέντε μαθητές και μαθήτριες και συγκεκριμένα οι:

Βαρελά Χριστίνα (22η στα 2.000 μ. κοριτσιών),
Μητσάνης Δήμος (37ος στα 3.000 μ. αγοριών),
Μητσάνης Δημήτριος (38ος στα 3.000 μ. αγοριών),
Σαπουντζής Αλέξανδρος (48ος στα 3.000 μ. αγοριών), και 
Χατζής Δημήτριος (58ος στα 3.000 μ. αγοριών).

 Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στους συγκεκριμένους αγώνες κρίνεται απολύτως ικανοποιητική. Στα Γιαννιτσά τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου  κ. Πασόης Ευστάθιος και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Γιώργος Τραπεζανίδης. 









ΧΑΘΗΚΕ "ΣΤΑΥΡΟΣ" ΠΑΡΤΙΚΟΦ ΑΠΟ ΤΡΑΚΤΕΡ



Στον περιφερειακό δρόμο των Προμαχων, χάθηκε "σταυρός" παρτικόφ, από τρακτέρ-σχιστικό.
Παρακαλείται όποιος βρήκε το εξάρτημα, να απευθυνθεί στα Προμαχιώτικα Νέα.

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Τελευταία αφορμή για νέο γύρο τρομολαγνικών σεναρίων, σχολίων χωρίς όριο και τίτλους όπως «μετεωρολογική βόμβα» αποτέλεσαν οι ψυχρές μάζες πολικής προέλευσης που πιθανόν να επηρεάσουν τη χώρα μας από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο... Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO

Προσοχή, έρχεται σφοδρός χιονιάς», «σε παγετό η χώρα τις επόμενες μέρες - πώς εξηγούν οι μετεωρολόγοι την καιρική μεταβολή», «Σιβηρία η Ελλάδα», «έκτακτα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την πρωτεύουσα», «πολικό ψύχος απειλεί το Λεκανοπέδιο», είναι μερικές από τις φράσεις-κλισέ που συνοδεύουν συχνά τα ρεπορτάζ για τις καιρικές συνθήκες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 
 Άλλαξε ο καιρός ή αλλάξαμε εμείς και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις καιρικές μεταβολές; Υπερβολές εξαιτίας του ότι ο «καιρός πουλάει» ή αναγκαίοι, ανεξέλεγκτοι τίτλοι για λίγα μόνο κλικ παραπάνω; Τελευταία αφορμή για νέο γύρο τρομολαγνικών σεναρίων, σχολίων χωρίς όριο και τίτλους όπως «μετεωρολογική βόμβα» αποτέλεσαν οι ψυχρές μάζες πολικής προέλευσης που πιθανόν να επηρεάσουν τη χώρα μας από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Ο σφοδρότερος χιονιάς των τελευταίων 20 ετών, που φέρει την ονομασία "The big one", αναμένεται να σαρώσει τις επόμενες ημέρες την Ευρώπη, ενώ το νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις, θα "χτυπήσει" και τη χώρα μας» έγραφε ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

 Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Σάκη Αρναούτογλου, που παρουσιάζει το δελτίο καιρού στην κρατική τηλεόραση, ο οποίος υποστήριξε «καιρικός κινδυνολογικός οργασμός είναι πιθανόν να προκύψει τις επόμενες ώρες και ημέρες από ιστοσελίδες και ΜΜΕ! Οι συνήθεις ύποπτοι στην κινδυνολογία και στη μετεω-τρομολαγνεία έχουν ήδη ετοιμάσει την επόμενη παραπληροφορητική τους επίθεση, ενώ, αν τύχει να επιμείνουν τα προγνωστικά μοντέλα με την ίδια εξέλιξη έως την Κυριακή, τότε σίγουρα θα διαβάζουμε και θα ακούμε λίγο-πολύ για μετατροπή της χώρας μας σε Γροιλανδία το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς η όλη παραπληροφόρηση αναπαράγεται με περισσή ευκολία και από πολύ γνωστές ιστοσελίδες και ΜΜΕ, γιατί απλώς ο καιρός "πουλάει". Οι ίδιοι συνήθεις ύποπτοι που έταζαν φέτος από τον Οκτώβριο 10 ιστορικούς χιονιάδες και αρκτικό κρύο που όμοιό του δεν θα είχε ξαναζήσει η Ελλάδα, έσπειραν αρκετές φορές τον πανικό σε αρκετό κόσμο που δεν φιλτράρει και δεν διασταυρώνει σωστά αυτά που διαβάζει από το Διαδίκτυο, με μόνο στόχο την επισκεψιμότητα της σελίδας τους». 

  Οι παραπάνω υπερβολές δεν είναι κάτι που συναντάμε μόνο τους χειμωνιάτικους μήνες, καθώς τα ίδια σενάρια επιστημονικής φαντασίας είχαν προηγηθεί και το περασμένο καλοκαίρι, που μιλούσαν για «καύσωνες» οι οποίοι θα ήταν οι χειρότεροι των τελευταίων ετών. Αξίζει να επισημάνουμε πως στην Αθήνα σπάνια θα συναντήσουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ οι συχνές ηλιόλουστες μέρες την περασμένη χρονιά ήταν από τους καταλυτικούς παράγοντες ενίσχυσης του τουρισμού. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί από παγκόσμιους οργανισμούς μετεωρολογίας, η πρωτεύουσα έχει καταφέρει να διατηρήσει το υγιεινό και ξηρό μεσογειακό της κλίμα σταθερό τις τελευταίες δεκαετίες. Καθώς, λοιπόν, μιλάμε για μια καταιγίδα ψευδών προβλέψεων και παραπληροφόρησης, πόσο εφικτή είναι η πρόγνωση, όταν αναφέρεται σε διάστημα μέχρι και δέκα ημερών μετά την αναγγελία της;

 Τις απαντήσεις θα μας δώσει η μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη. «Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για μακροχρόνιες προβλέψεις, ειδικά όταν μιλάμε για διάστημα μιας εβδομάδας. Μια πρόβλεψη είναι έγκυρη μόνο όταν αφορά τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα. Αν δείτε τα βουνά της χώρας μας, τα περισσότερα είναι άδεια και όλοι μπορούν να αντιληφθούν ότι αυτό είναι κάτι μη φυσιολογικό. Τα πιο πολλά βουνά θα έπρεπε να είναι γεμάτα χιόνι και δεν είναι. Αυτό οφείλεται μεν στην κλιματική αλλαγή αλλά είναι και το Ελ Νίνιο, που φέτος είναι ισχυρό, συμβάλλοντας στο να έχουμε διάφορα φαινόμενα, αλλού έντονα και αλλού ήπια. Επομένως, δεν αποκλείω, την επόμενη εβδομάδα, να έχουμε μια κακοκαιρία από τα παλιά, απλώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει από τώρα. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει και το για ποιες περιοχές μιλάμε. Δηλαδή, άλλο να πεις -18 για την Αθήνα και άλλο για τη Φλώρινα, που το έχει "ψωμοτύρι". Ας θυμηθούμε ότι ο τελευταίος μεγάλος ιστορικός χιονιάς στην Αθήνα ήταν το 2008» θα πει η κ. Σούζη.

 Πάντα «πουλούσε» ο καιρός και πού αποδίδετε όλη αυτή την υστερία γύρω από τις ανεξέλεγκτες προβλέψεις, ρωτάω την κ. Σούζη; «Το μόνο κίνητρο είναι τα "κλικ". Ξέρετε, ο καιρός πάντα "πουλούσε", όλα τα χρόνια. Έχω δουλέψει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία όταν δεν υπήρχαν ούτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε sites και είχαμε ένα απλό τηλέφωνο, στο οποίο μας καλούσαν οι πολίτες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαμός γινόταν και πόσος κόσμος μας καλούσε για να μας ρωτήσει τι καιρό θα κάνει. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξαρτάται στο μέγιστο η ζωή τους από τον καιρό και ο καιρός πάντοτε θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.
 Απλώς, τα τελευταία χρόνια, με την εξάπλωση του Διαδικτύου, γίνεται άμεσα και γρήγορα η "τρίχα, τριχιά". Φυσικά, είναι κάτι που ισχύει για όλα τα θέματα και όχι μόνο για τον καιρό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να φιλτράρουμε αυτά που διαβάζουμε ή βλέπουμε και να μην πιστεύουμε ό,τι σερβίρεται. Υπάρχει, για παράδειγμα, η σελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που δίνει μια σχετικά ασφαλή πρόγνωση» επισημαίνει. 

Στη συνέχεια, η συζήτησή μας στρέφεται στα έκτακτα δελτία που εκδίδει η ΕΜΥ, που πολλές φορές όμως και αυτά κρίνονται αναξιόπιστα. «Ισχύει αυτό που λέτε, αλλά εννοείται ότι σε κάποιες προβλέψεις μπορεί να μην αγγίξεις το 100% της επιτυχίας, διότι τα μοντέλα δεν μπορούν να προβλεφθούν όλες τις φορές. Πάντως, θα ήθελα να τονίσω ότι η Μετεωρολογία είναι επιστήμη και χρειάζεται πολλά χρόνια σπουδών. Πρέπει να έχεις κάτσει στον πάγκο αρκετά έτη. Παλαιότερα, που εργαζόμουν στην ΕΜΥ, έδινα προγνώσεις για πλοία και αεροπλάνα και είναι ό,τι πιο αγχωτικό μπορεί να σου συμβεί, να σκέφτεσαι ότι κρίνονται ζωές ανθρώπων από τις δικές σου προβλέψεις. Είναι δύσκολη η δουλειά του μετεωρολόγου. Θετικό είναι ότι στα χρόνια του Διαδικτύου έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι ερασιτέχνες που ασχολούνται με τη μετεωρολογία.
 Ναι μεν υπάρχουν και μερικοί που το κάνουν για οικονομικούς λόγους, φτιάχνοντας ψεύτικες ιστοσελίδες, αλλά πραγματικά θα βρείτε και νέα παιδιά που βοηθούν πάρα πολύ στα forum, ανεβάζοντας εικόνες ή κάνοντας προγνώσεις» λέει. Τελικά, τι καιρό θα κάνει την επόμενη εβδομάδα; «Εμένα μου αρέσουν όλες οι εποχές του χρόνου και γι' αυτό θέλω κάθε εποχή να έχει τον καιρό της. Πράγματι, οι δύο προηγούμενοι μήνες ήταν από τους πιο ζεστούς των τελευταίων χρόνων, αλλά αυτό δεν είναι καλό για τη φύση. Όμως κάτι θα γίνει και η ισορροπία θα διατηρηθεί. Τώρα, για την επόμενη εβδομάδα, το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε κρύο, ένα χειμωνιάτικο σκηνικό, όπως αρμόζει στην εποχή. Αυτό που έρχεται είναι φυσιολογικό, αυτό που βιώνουμε δεν είναι λογικό» καταλήγει.
 Αναντίρρητα, τα ρεπορτάζ εντυπωσιασμού και οι ακρότητες στις μετεωρολογικές προβλέψεις αποτελούν ένα διαχρονικό φαινόμενο, από τον ανταγωνισμό των τηλεοπτικών καναλιών για το ποιο θα μεταδώσει την υψηλότερη ή τη χαμηλότερη θερμοκρασία μέχρι τους σημερινούς, ευφάνταστους τίτλους για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Ίσως να είχε δίκιο ένας Αμερικανός κωμικός που έλεγε: «Μην τα βάζετε με τον καιρό. Αν δεν άλλαζε κάθε λίγο και λιγάκι, οι εννιά στους δέκα δεν θα ήταν σε θέση να ξεκινήσουν μια συζήτηση». 




Πηγή: www.lifo.gr

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ



Λίγες ώρες πριν το Χόλιγουντ ανακοινώσει τις καλύτερες ταινίες του 2015 που κερδίζουν μια υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ, ανακοινώθηκαν και οι χειρότεροι της βιομηχανίας, στη λίστα με τα Χρυσά Βατόμουρα.
   Τα αντιβραβεία των Όσκαρ, τα οποία «τιμούν» τις πιο κακές ταινίες της χρονιάς επέλεξαν φέτος το blockbuster Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι μαζί με άλλες τρεις ταινίες (Pixels, Jupiter Ascending, και Paul Blart: Mall Cop 2)  για τις περισσότερες υποψηφιότητες. 
  Το ερωτικό δράμα της Σαμ Τέιλορ - Τζόνσον, έρχεται πρώτο στη συλλογή υποψηφιοτήτων για τα φετινά Χρυσά Βατόμουρα. Το φιλμ που είναι βασισμένο στο πρώτο βιβλίο της ομώνυμης τριλογίας της Ε. Λ. Τζέιμς, μπορεί να σημείωσε τεράστια κέρδη κατά την κινηματογραφική του μεταφορά στις αίθουσες, αλλά είναι και φαβορί για τα χειρότερα της χρονιάς.
   Η απονομή των Χρυσών Βατόμουρων - στην οποία μάλλον δεν θα παρευρεθεί κανείς από τους παρακάτω -  θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου, μία μέρα, δηλαδή, πριν την απονομή των Όσκαρ.
   Αναλυτικά, οι υποψηφιότητες για τα Χρυσά Βατόμουρα είναι οι εξής:

   Χειρότερη Ταινία 
Fantastic Four
 Fifty Shades of Grey
 Jupiter Ascending Paul
 Blart Mall Cop 2 
Pixels 

    Χειρότερη Α' Ανδρική Ερμηνεία 
Johnny Depp (Mortdecai)
 Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey)
 Kevin James (Paul Blart Mall Cop 2)
 Adam Sandler (The Cobbler and Pixels) 
Channing Tatum (Jupiter Ascending)

   Χειρότερη Α' Γυναικεία Ερμηνεία 
Katherine Heigl (Home Sweet Hell)
 Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey) 
Mila Kunis (Jupiter Ascending) 
Jennifer Lopez (The Boy Next Door)
 Gwyneth Paltrow (Mortdecai)

   Χειρότερος σκηνοθέτης
 Andy Fickman (Paul Blart Mall Cop
 2) Tom Six (Human Centipede
 3) Sam Taylor-Johnson (Fifty Shades of Grey)
 Josh Trank (Fantastic Four) 
Andy and Lana Wachowski (Jupiter Ascending) 

  Βραβείο Μεταμέλειας 
Elizabeth Banks
 M. Night Shyamalan 
Will Smith
 Sylvester Stallone 




Πηγή: www.lifo.gr

ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20 ΓΕΝΑΡΗ


       Ενόψει των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων, την Τετάρτη 13/1 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας Γυψοχωρίου στην Πέλλα.
Ύστερα από μια ζωηρή-εποικοδομητική κουβέντα καταλήξαμε και αυτή τη φορά, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ότι μέσα στο αγροτικό κίνημα θα συγκρουστούν δυο “γραμμές”, δυο κατευθύνσεις, δυο προοπτικές. Από τη μια θα είναι η “γραμμή” της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και από την άλλη είναι η “γραμμή” κάποιων αγροτοσυνδικαλιστικών “σχημάτων”. Στην πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε, εκφράστηκε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά με βάση την οξυμένη επίθεση, αλλά και η αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε με αγώνες την επιβίωσή μας.
        Σεβόμενοι λοιπόν όλοι την προηγούμενη πορεία μας τα τελευταία χρόνια, καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να απομονώσουν τους εκπροσώπους του αγροτοσυνδικαλισμού, που στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών - μεγαλοεπιχειρηματιών και να μπουν, μαζικά, στον πραγματικό αγώνα που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων για την σωτηρία μας από το ξεκλήρισμα, για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στον τόπο μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.
Στήνουμε μπλόκο στην πολιτική που μας εξαθλιώνει και μας διώχνει από τα χωράφια μας, συναποφασίζουμε την κλιμάκωση και  τις μορφές αγώνα που θα ακολουθήσουμε.
     Πήραμε απόφαση να στήσουμε ένα ισχυρό μπλόκο στον κόμβο του Γυψοχωρίου στην Πέλλα την Τετάρτη στις 20 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι,
διεκδικώντας :
·  Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο
·   Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 € προσαυξημένο με 5.000 € για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 €.
·   Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των Αγροτών από το εμπάργκο της Ρωσίας,  που μας επέβαλε η πολιτική της Ε.Ε. χωρίς να διασφαλίσει την διάθεση των προϊόντων μας σε αξιοπρεπείς τιμές ( όπως ήταν πριν το εμπάργκο).
·    Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών, κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
·    Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
·    Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·   Άμεση και γρήγορη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. Άμεση εκτίμηση και αποζημίωση της χαμένης παραγωγής λόγω παγετού ( σε συμπήρηνα ροδάκινα, επιτραπέζια ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα και δαμάσκηνα ) από τον ΕΛΓΑ. Άμεση εκτίμηση και αποζημίωση της χαμένης παραγωγής λόγω υπερβολικών βροχοπτώσεων την άνοιξη και το φθινόπωρο ( σε σιτάρια, κριθάρια, καλαμπόκια, βαμβάκια κλπ) από τον ΕΛΓΑ (Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΦΕΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ/ ΤΙΜΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ). ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
·    Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
·    Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων,  υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
·    Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας ( αν δεν στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι είναι καταδικασμένοι και οι αγρότες ). Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. 
·    Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.α). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, την παροχή από τις τράπεζες, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
·    Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα ( πληρώνουμε ΓΟΕΒ χωρίς να γίνεται συντήρηση των υπαρχόντων έργων εδώ και πολλά έτη ). Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

·    Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...