Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΛΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΟΡΜΑΣ



Ξεκίνησε η ανάπλαση της παραδοσιακής βρύσης της Όρμας, η οποία θα δώσει στο όμορφο χωριό άλλη μία παραδοσιακή «νότα» και θα φέρει όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν. Μία απαίτηση χρόνων των κατοίκων του χωριού, που γίνεται πράξη.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής την Όρμα, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Γυναικών του χωριού αλλά και με απλό κόσμο και συζήτησε για αυτό το έργο που θα ομορφαίνει ακόμα περισσότερο την πλατεία.
Επίσης, ενημερώθηκε για ένα πρόβλημα που αφορά στο κοινοτικό κατάστημα. Συγκεκριμένα, διαπίστωσε κι ο ίδιος ότι τα η στέγη του χρειάζεται επισκευή και δεσμεύτηκε να ενταχθεί η παρέμβαση αυτή στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016, καθώς αυτό το πρόβλημα θα επιδεινωθεί  σε περίπτωση που αμεληθεί περισσότερο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ "ΟΡΑΜΑ" ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



      Επίσκεψη του Κέντρου πρόληψης « Όραμα»  στο Γυμνάσιο Προμάχων.

Η σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του παιδιού για θέματα που αφορούν τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους άλλους είναι ένας πυλώνας λειτουργίας και δραστηριοποίησης του σχολείου . 
Έτσι, με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων και με αφορμή τις απορίες και τα ερωτήματα των μαθητών μας γύρω από τη σεξουαλική αγωγή , το κέντρο πρόληψης «Όραμα» πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γυμνάσιο Προμάχων. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν  με τους ψυχολόγους , τον  κ. Λάζαρο Σιάντση και τη κα Σοφία Συρομάχου   για θέματα που τους απασχολούν  και δυσκολεύονται να συζητήσουν  ανοιχτά.  
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε δυο φάσεις , την Παρασκευή 18-12-15 και την Παρασκευή 22-1-16.  Η δράση περιλάμβανε  ερωτήσεις από τους μαθητές , επεξεργασία των ερωτήσεών τους και συζήτηση με τους ψυχολόγους με στόχο την καλύτερη ενημέρωσή τους από πιο εξειδικευμένο προσωπικό. 

Στο τέλος  δόθηκαν εκατέρωθεν υποσχέσεις για  συνέχιση της πολύ επιτυχημένης  συνεργασίας μέσα στην άνοιξη.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Τ.Κ. ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ



Επίσκεψη στην Τ.Κ. Φούστανης πραγματοποίσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιάννη Κετικίδη και τον Πρόεδρο του χωριού κ. Λάζαρο Γαραντίδη, με στόχο να δει από κοντά και να διαπιστώσει τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην αγροτική οδοποιία. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η διαδικασία ασφαλτόστρωσης αγροτικού δρόμου δύο χιλιομέτρων που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αγροτών της περιοχής και θα διευκολύνει την πρόσβασή τους στα χωράφια. Επίσης, συντηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα άλλος αγροτικός δρόμος μήκους δύο χιλιομέτρων.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γαραντίδη για τα προβλήματα στην στέγη του κοινοτικού καταστήματος (όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες) και δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση του προβλήματος μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα του 2016. Παράλληλα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κακού οδικού δικτύου του χωριού, το οποίο θα αποκατασταθεί κι αυτό μέσα στο 2016, καθώς και η ασφαλτόστρωση μικρών τμημάτων οδικού δικτύου εντός του οικισμού. Όσον αφορά στον φωτισμό του χωριού, βρίσκεται σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ο φωτισμός της πλατείας.

Τέλος, το κλιμάκιο του Δήμου επισκέφθηκε το Αγροτικό Κτηνιατρείο και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον χώρο εργασίας τους.




ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ
ΩΡΑ  6,00 μ.μ. 
 
·    ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
·    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
·    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ
ΣΤΟ    Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

Ομιλητές:
·            Σμήλιος Ηλίας, δάσκαλος – Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Κομπάνι,
·            Απολυμένοι εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου»


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΡΥΔΙΩΝ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ



   Εντυπωσιακά  αποτελέσματα  έχει στις  γυναίκες   η μεταμόσχευση μαλλιών και φρυδιών με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο FUE.
Η μεταμόσχευση μαλλιών  με  την μεθοδο FUEείναι η πιο σύγχρονη τεχνική καθώς δεν αφήνει σημάδια και ουλές, ενώ είναι ελάχιστα τραυματική και εγγυάται το τελικό αποτέλεσμα
Η επιτυχία αγγίζει το 100%  και την τελευταία δεκαετία έχουμε αλματώδη αύξηση μεταμοσχεύσεων μαλλιών και φρυδιών, καθώς πλέον το …προνόμιο  δεν το έχουν μόνο οι άντρες.
Σύμφωνα λοιπόν με στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού:
                  Το 40% όσων υποβάλλονται σε μη επεμβατικές μεθόδους αποκατάστασης της πυκνότητας μαλλιών και φρυδιών είναι γυναίκες

                  Εννέα  στις δέκα γυναίκες που ενδιαφέρονται για μεταμόσχευση τριχοθυλακίων σε περιοχές που δεν αφορούν το κεφάλι, εστιάζουν στα φρύδια. 
     
 «Πράγματι η FUE δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, στις γυναίκες καθώς τα μαλλιά και τα φρύδια είναι ένα πολύ σημαντικό  χαρακτηριστικό του  προσώπου και της γυναικείας ομορφιάς»   τονίζει ο Δρ. Αναστάσιος  Βεκρής, διαπρεπής  πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός Διευθυντής της  Advanced     Hair     Clinics.
Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς η εμφύτευση  μαλλιών και φρυδιών  απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να :
  • Βελτιώσουν το σχήμα και να εμπλουτίσουν την πυκνότητα του
  • Αποκαταστήσουν κάποια ουλή ή τραύμα στην περιοχή.
Ιδανικές υποψήφιες είναι οι γυναίκες που πάσχουν από:
  • Συγγενή  έλλειψη φρυδιών,
  •  Αραίωση λόγω τριχόπτωσης
  • Ουλές από έγκαυμα ή ατύχημα,
  •  Εκτεταμένη αποτρίχωση φρυδιών στο παρελθόν
  •  Γυροειδή αλωπεκία, υποθυρεοειδισμό κ,λ,π.
 Αξίζει να τονιστεί ότι η γυροειδής  αλωπεκία στις γυναίκες συνήθως είναι διάχυτη, ενώ άλλοτε η αραίωση εντοπίζεται στην κορυφή του κεφαλιού και στην πρόσθια γραμμή του μετώπου (hairline).
 Η δημιουργία χαμηλότερης και πιο νεανικής γραμμής του μετώπου (hairline) για καθαρά αισθητικούς λόγους, είναι επίσης μια πολύ δημοφιλής εφαρμογή της μεταμόσχευσης μαλλιών στις γυναίκες.
 
                           Η    ΜΕΘΟΔΟΣ    FUE
Η μεταμόσχευση μαλλιών και φρυδιώνμε την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο FUEείναι μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σε μερικές ώρες. Γίνεται μετοπική αναισθησία  και  συνεπώς η γυναίκα δεν αισθάνεται καθόλου πόνο.

Όπως αναφέρει ο Δρ Βεκρής  «πριν από την μεταμόσχευση,   στην περίπτωση των φρυδιών, η γυναίκα σχεδιάζει με ένα μολύβι το επιθυμητό σχήμα και συναποφασίζουμε ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου την τελική μορφή και την πυκνότητα.
Ακολούθως, με εργαλεία πολύ μικρής διαμέτρου γίνεται η λήψη των  τριχοθυλακίων ένα προς ένα από το πίσω μέρος του κεφαλιού, όπου κουρεύουμε μια πολύ μικρή ζώνη, η οποία καλύπτεται από τα υπόλοιπα μαλλιά.Η εμφύτευση  των τριχοθυλακίων γίνεται ένα προς ένα στην περιοχή των φρυδιών σε μια συνεδρία».
Με την ίδια διαδικασία γίνεται και η εμφυτευση των μαλλιών σε περιπτώσεις αραίωσης, λέπτυνσης ή υποχώρησης της πρόσθιας γραμμής του μετώπου και των κροτάφων.
 Ο γιατρός λαμβάνει τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα από το πίσω μέρος του κεφαλιού και τα εμφυτεύει ένα προς ένα στη λήπτρια ζώνη που εμφανίζει αραίωση χωρίς να κουρέψει τα μαλλιά. Η υποψήφια επιστρέφει στις δραστηριότητές της άμεσα από την επόμενη μέρα.
  Η φύτρωση των τριχοθυλακίων γίνεται σταδιακά το επόμενο διάστημα και ολοκληρώνεται μετά από ενα χρόνο.Το αποτέλεσμα είναι 100% φυσικό και μόνιμο.Δεν υπάρχουν σημάδια και ουλές.

                 ΑΥΤΟΛΟΓΗ    ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ    PRP

Στην φαρέτρα των γιατρών για την αντιμετώπιση  ήπιας μορφής τριχόπτωσης, εποχιακή τριχόπτωση, γυροειδή αλωπεκία υπάρχει και η  αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.
Στην περίπτωση αυτή γίνεται   λήψη αίματος  από τον ενδιαφερόμενο και στην συνέχεια ο γιατρός απομονώνει το πλάσμα του αίματος. Στο τέλος εγχέει στην επιφάνεια του τριχωτού το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα.
Η PRPδιεγείρει την τριχοφυΐα και αυξάνει τη διάμετρο της τρίχας ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα υπάρχοντα μαλλιά και επιβραδύνει την τριχόπτωση, χάρη στην ενεργοποίηση των αυτόλογων αυξητικών παραγόντων (growthfactors) που υπάρχουν σε μεγάλη συγκέντρωση στο PRP.

  www.advancedhairclinics.gr,    info@advancedhairclinics.gr,


   Τηλ.: 210 6980451 

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



H ΥΠΕΡκαρναβαλική Ομάδα Αλμωπίας 
πραγματοποίησε την καθιερωμένη (από την ίδρυση της) κοπή της Βασιλόπιτας ,
Σε όπως πάντα χαρούμενο και ΥΠΕΡκαρναβαλικό κλίμα ,
παράλληλα συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του φετινού  μας θέματος
και  ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός  του νέου άρματος  το οποίο  είναι ήδη υπό κατασκευή.

2007:ΝΥΦΕΣ.
2008:ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ.
2009:BELITSAWATC.
2010:ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ.
2011:ΤΑ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ.
2012:Η ΜΠΥΡΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΡ.
2013:SEXY ΞΥΛΟΚΟΠΕΣ.
2014:Οίν' ο Ξηρός? .
2015:ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ.
201
6: ? ? ? ? ? ?  ? ?

Facebook:

Ευχόμαστε,
Καλή χρονιά με υγεία αλλά και  πολλές στιγμές γέλιου και χαράς σ΄όλον τον κόσμο.


"ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ. ΓΙΝΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ"



Αν χρησιμοποιείτε Facebook ή Twitter, ενδεχομένως τις τελευταίες μέρες να έχετε πετύχει κάπου τον «Βασίλη»- το μαύρο ανθρωπάκι φτιαγμένο κατά τα πολύ "παιδικά"/λιτά πρότυπα, με δυο γραμμές για πόδια κι άλλες δυο για χέρια.
   Ενδεχομένως επίσης να έχετε παρατηρήσει και πως εκφέρει γνώμη για πολλά και διάφορα θέματα, κυρίως συμπεριφοράς. Χρησιμοποιώντας ένα αντιπαράδειγμα, κάθε φορά ο «Βασίλης» καταλήγει σε αυτό που είναι σωστό και πρέπον, δίνοντας πρώτος το καλό παράδειγμα.
 «Ο Βασίλης είναι έξυπνος. Γίνε σαν τον Βασίλη» είναι η κάθε φορά η κατακλείδα πρόταση. Ποιος είναι όμως πραγματικά ο Βασίλης και γιατί κάνει μαθήματα savoir vivre μέσω ίντερνετ; Αν και το συγκεκριμένο meme έχει «προσαρμοστεί» τέλεια στην ελληνική καθημερινότητα και τη συμπεριφορά μας, μάθετε πως δεν είναι Έλληνας.
 Είναι ξένος, τον λένε Bill και στο εξωτερικό η επίσημη σελίδα του στο Facebook (Be Like Bill) έχει 1,25 εκατομμύρια likes.

Η Ελληνική έχει αυτή τη στιγμή γύρω στις 9.000. 


Ο Bill είναι δημιούργημα του σκιτσογράφου Eugeniu Croitoru, που ζει στο Μιλάνο. Αν και το σχέδιο έχει κυκλοφορήσει από πέρυσι, τον τελευταίο καιρό γνωρίζει την απόλυτη διασημότητα. 
«Η ιδέα ήταν πολύ απλή. Ο "Bill" μπορεί να είναι οποιοσδήποτε λίγο έξυπνος και με κοινή λογική άνθρωπος, ο οποίος δεν κάνει ενοχλητικά πράγματα» εξηγεί ο δημιουργός του στο BBC.
 «Θα παρατηρήσετε επίσης πως ο Bill ενίοτε κοροϊδεύει και τον ίδιο του τον εαυτό και κάνει πλάκα με τους άλλους» συμπληρώνει.  
 Φυσικά, όπως και με οποιοδήποτε άλλο meme στο ίντερνετ, ο Bill είναι "προσαρμοστικός" σε άλλες γλώσσες, εξ' ου και ο δικός μας Βασίλης.





Πηγή: www.lifo.gr

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ "ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ " ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Image

27 εθελοντές της GloVo «υιοθέτησαν» για μια νύχτα δεκαεννιά παππούδες και γιαγιάδες και τους συνόδευσαν στην παράσταση «Η Βασίλισσα του Χιονιού» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

   Η δράση έλαβε χώρα ένα Σαββατο πριν λίγες εβδομάδες, από τις 5.30μμ μέχρι τις 11.30μμ. Οι εθελοντές παρέλαβαν τους «υιοθετημένους» παππούδες και γιαγιάδες από το φιλανθρωπικό σωματείο Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου και το 3ο ΚΑΠΗ Αθηνών, τους συνόδευσαν στις εγκαταστάσεις της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, παρακολούθησαν την παράσταση «Η Βασίλισσα του Χιονιού» και στη συνέχεια τους επέστρεψαν «σπίτι». 
Τη μεταφορά από και προς τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ανέλαβαν τα Taxibeat. (Η GloVo είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών, στην οποία άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές και να συμμετέχουν σε κάθε είδους events ανάλογα με την τοποθεσία τους, τα ενδιαφέροντά τους και τις ικανότητές τους.
 Επίσης οι διοργανωτές εκδηλώσεων και events μπορούν να επωφεληθούν βρίσκοντας εθελοντές που θα απασχοληθούν στο δικό τους event.)

Λέει ο Kωσταπάνος Μηλιαρέσης, ιδρυτής και CEO της Glovo: «Έχουμε την τάση να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα δικά μας μάτια. Μα αυτό που είναι δικό σου δεδομένο δεν είναι πάντα και δεδομένο του άλλου. Τα Χριστούγγενα είναι μια καλή αφορμή μα δε φτάνει. Αν κάθε μέρα κάθε ένας από εμάς αφιέρωνε λίγο από το χρόνο και από το ενδιαφέρον του στο διπλανό του ο κόσμος μας θα ήταν λίγο καλύτερος» 

  Το βίντεο

https://www.facebook.com/GloVoPlatform/videos/976121602445540/





Πηγή: www.lifo.gr

ΙΟΣ ΖΙΚΑ: ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΥΜΟΝΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018

Ο ιός Ζίκα τρομάζει: Χώρες της Λ.Αμερικής συστήνουν στις γυναίκες να μην εγκυμονήσουν έως το 2018

Mετά την Κολομβία και το Ελ Σαλβαδόρ συνέστησε στις γυναίκες να αποφύγουν να μείνουν έγκυες τουλάχιστον μέχρι το 2018, λόγω του ιού Ζίκα. 

Με το ιό Ζίκα, ο οποίος συνδέεται με την ανάπτυξη ασυνήθιστα μικρών κεφαλιών και με την πρόκληση εγκεφαλικής βλάβης στα νεογνά, να εξαπλώνεται ταχύτατα στη νότια Αμερική, ιδιαίτερα στη Βραζιλία και την Κολομβία και να μεταφέρεται και σε γειτονικές χώρες, είναι λογικό οι αρμόδιες αρχές των εν λόγω αρχών να προχωρούν σε λήψη μέτρων με τη μορφή συστάσεων, φυσικά, σαν και αυτή που απηύθυναν οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ. 

Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται από το κουνούπι Aedes aegypti, το οποίο, είναι γνωστό για τη μεταφορά του δάγκειου, κίτρινου πυρετού και του ιού Chikungunya. Οι επιστήμονες μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουροι γιατί ο ιός, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αφρική το 1947, αλλά ήταν άγνωστος στην Αμερική μέχρι πέρυσι, εξαπλώνεται τόσο γρήγορα στη Βραζιλία και τις γειτονικές της χώρες. 

Την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του Ελ Σαλβαδόρ Εδουάρδο Εσπινόζα, ανέφερε ότι 5.397 κρούσματα του ιού Ζήκα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του 2015 και έως και σήμερα. «Θα ήθελα να προτείνω σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία να λαμβάνουν μέτρα και να αποφύγουν να εγκυμονήσουν φέτος και του χρόνου», συνέστησε. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στο Ελ Σαλβαδόρ, 96 έγκυες γυναίκες πιθανολογείται ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα. Μέχρι στιγμής, όμως, κανένα μωρό δεν έχει γεννηθεί με μικροκεφαλία.

Στην Κολομβία, η οποία είναι η χώρα με το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων μετά τη Βραζιλία, επίσης η κυβέρνηση συνέστησε τις γυναίκες να αποφύγουν να μείνουν έγκυες για τους επόμενους οκτώ μήνες τουλάχιστον. 

Εντωμεταξύ, στη Βραζιλία, ο αριθμός των βρεφών που γεννήθηκαν από τον Οκτώβριο έως σήμερα και υπάρχουν υποψίες ότι πάσχουν από μικροκεφαλία ανέρχεται σε 4.000. 



Πηγή: /www.iefimerida.gr

1.500 ΤΡΙΚΙΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ(McCain) ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Εδώ στην Αλμωπία γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει «Αλληλεγγύη», όχι απλά ως μια έννοια αλλά ως μια πράξη ειλικρινούς αγάπης για τον συνάνθρωπο.
Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα μας για την δημιουργία ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα βοηθά εκείνους τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη για βοήθεια. Όλους αυτούς που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απαραίτητα, που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

Και από την ιδέα, περάσαμε στην πράξη. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλμωπίας είναι πλέον γεγονός και το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμο να ανοίξει και επίσημα τις πύλες του, στον χώρο όπου στεγάζεται (παλαιά γραφεία Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Κόμβος Αριδαίας-Λουτρακίου).

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλμωπίας θα ξεκινήσει δυναμικά την λειτουργία του με την διανομή 1.500 τρίκιλων συσκευασιών πατάτας (χορηγία της εταιρίας McCain) σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης τον συγκεκριμένο χώρο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, ενώ ταυτόχρονα συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη ο οποίος ανέλαβε να φέρει σε πέρας αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!».



ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ (ΑΝΩ ΓΑΡΕΦΙ, ΑΕΤΟΧΩΡΙ, ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ, ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Η ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών (Άνω Γαρέφι, Αετοχώρι, Περίκλεια, Αρχάγγελος) είναι βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής μέσω προγραμμάτων για την ανακαίνιση και ανάπλαση των παραπάνω. Η σύνδεση του χθες με το σήμερα οδηγεί στην ανάδειξη αυτών των τοποθεσιών με στόχο όχι μόνο την προσέλκυση τουριστών αλλά και την παρουσίαση της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Είναι μία άλλη μορφή τουριστικής προβολής που μπορεί να γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση και δυναμική.

Προς αυτή την κατεύθυνση, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή της παραδοσιακής πλατείας Αετοχωρίου, προϋπολογισμού 186.530 ευρώ, την οποία επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμο Σωτηριάδη και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Χρήστο Γεωργίου.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στα πλαίσια διασυνοριακού προγράμματος και σημαντική ήταν η συμβολή του Αρχιτέκτονα κ. Νίκου Τσίμα στην εξασφάλισή του και στον γενικότερο σχεδιασμό του, καθώς επίσης και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, «Η ανατολική Αλμωπία έχει τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και εμείς ως Δημοτική Αρχή σκοπεύουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη συνεργασία και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της ορειβασίας, μπορούμε να αναδείξουμε και αυτή την δυνατότητα που δίνει ο τόπος μας στους επισκέπτες».






ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΧΡΥΣΑΣ-ΤΣΑΚΩΝ-ΡΟΔΩΝΙΑΣ


Μία σημαντική παρέμβαση κάνουν τα μηχανήματα του Δήμου Αλμωπίας στην Τ.Κ. Χρύσας – Τσάκων – Ροδονιάς με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Χρήστου Μπάτση, η οποία διευκολύνει το έργο των αγροτών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται διάνοιξη αγροτικών δρόμων που για πολλά χρόνια δεν ήταν προσβάσιμοι, μετά από σχετικό αίτημα πολλών συμπολιτών μας και του Προέδρου κ. Δήμου Δέλλιου ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή μέσα από την οποία λύνονται σημαντικά και χρόνια προβλήματα για το χωριό.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε το χωριό για να δει από κοντά την δουλειά που γίνεται στους αγροτόδρομους και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει ότι μπορεί και θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των αγροτών οι οποίοι εργάζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ



Τοποθέτηση βουλευτή Γιάννη Σηφάκη στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων για τις γεωτρήσεις και το ρόλο τους στη διαχείριση υδάτινων πόρων. (20-01-2016)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...