Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

"ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ"



Ένας ερευνητής βρέθηκε σε μια από τις περιηγήσεις του σε ένα χωριό.
Ο ερευνητής είναι ένας άνθρωπος που αναζητά … δεν βρίσκει πάντα αλλά ωστόσο αναζητά. 
Κάποια στιγμή αισθάνθηκε την ανάγκη να μπει σε ένα σπίτι που του φαινόταν ότι είχε κάτι ελκυστικό… κάτι που τον προσκαλούσε.
Μπαίνοντας μέσα άφησε το βλέμμα του να ξαποστάσει πάνω στα κάδρα στις καρέκλες … στην φτωχική κουζίνα, και στις ηλιαχτίδες που έπαιζαν με τις γρίλιες.
Ίσως επειδή είχε βλέμμα ερευνητή στάθηκε σε μια λευκή πέτρα που βρισκόταν ανάμεσα σε άλλες έξω στην αυλή και πρόσεξε την επιγραφή. Αμπντουλ Ταρεγκ: έζησε 8 χρόνια, 6 μήνες , δυο εβδομάδες και 3 μέρες.
Τρόμαξε λίγο συνειδητοποιώντας πως αυτή η πέτρα δεν ήταν μια απλή πέτρα αλλά μια ταφόπλακα.
Λυπήθηκε για το χαμό ενός τόσο νέου παιδιού. Σιγά σιγά συνειδητοποίησε επίσης ότι …
η πανέμορφη αυλή δεν ήταν αυλή αλλά ένα νεκροταφείο.
Μια μια άρχισε να διαβάζει τις πλάκες και παρατήρησε ότι όλες είχαν ένα όνομα και τον ακριβή χρόνο της ζωής του νεκρού.
Αυτό όμως που τον τάραξε ήταν ότι ο μεγαλύτερος δεν ξεπερνούσε τα 11 χρόνια.
Νικημένος από μια απίστευτη θλίψη κάθισε κάτω και άρχισε να κλαίει.
Μετά από λίγο ή πολύ δεν ξέρουμε ο φύλακας τον βρήκε στην ίδια θέση. να κλαίει με λυγμούς. τον ρώτησε αν έκλαιγε για κάποιο συγγενή . “Οχι για κανέναν συγγενή ή φίλο”είπε ο ερευνητής.”πια κατάρα … Τι φοβερό κακό κρύβει αυτός ο τόπος;Γιατί τόσα πολλά παιδιά είναι νεκρά;”
Ο ηλικιωμένος φύλακας χαμογέλασε και του είπε πως μπορούσε να ηρεμήσει.Δεν υπήρχε κατάρα ή επιδημία.
Του εξήγησε πως το μυστικό κρυβόταν σε μια συνήθεια που είχαν εκεί.
“Βλέπεις” του είπε “όταν κάποιος συμπληρώνει τα 15 του χρόνια οι γονείς του του δίνουν ένα τετράδιο και εκεί καταγράφει όλες τις καλές στιγμές της ζωής του…
Στα δεξιά αυτό που απόλαυσε
Στα αριστερά, πόσο χρόνο κράτησε η απόλαυση
ένα ωραίο γεύμα, ένα δώρο, το πρώτο φιλί, ένα στοργικό βλέμμα, ένα χάδι, ένα χαμόγελο …
πόση ώρα κράτησε η απόλαυση του… η σκέψη αυτού του γεγονότος … λεπτά, δύο μέρες, μια εβδομάδα , μήνες;
Πόσο κράτησε στα αλήθεια η απόλαυση των όμορφων αυτών στιγμών… αυτών των αισθήσεων….
το καταγράφει στο τετράδιο.
Έτσι συνεχίζουμε να σημειώνουμε σε αυτά τα τετράδια κάθε λεπτό που απολαμβάνουμε … κάθε λεπτό!!!!
όταν κάποιος πεθάνει τότε παίρνουμε αυτό το τετράδιο και προσθέτουμε τους χρόνους γιατί ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ."

Ευχή όλων….
"Να μάθουμε να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή τα καλά που μας περιτριγυρίζουν να είναι γεμάτο το δικό μας τετράδιο"




ΠΗΓΗ...e-steki.gr

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Στον όμορφο χώρο του εστιατορίου των ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ και σε οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας των ομάδων του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Ανδρών και Νέων(Κ17).

Οι τυχεροί της βραδιάς οι τερματοφύλακες ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ από την Ανδρών και ΤΟΥΡΜΠΕΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ από την Νέων(Κ17).Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι τύπου όλου του νομού.

 Το Δ.Σ. του ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ευχαριστεί θερμά τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου, ΤΖΗΝΤΖΙΦΥΛΛΗ Γ. και ΣΠΥΡΙΑΔΗ Δ. για την ευγενική χορηγία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛ.ΣΥΝΤΟΝ. ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ 4 ΥΠΟΥΡΓΩΝ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  συνέντευξη τύπου των 4ων υπουργών,  επιβεβαίωσε την επιμονή της κυβέρνησης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, που επιταχύνει το ξεκλήρισμα μας.
          Με επιλεκτικά και παραποιημένα στοιχεία και με πολύ συμπάθεια προσπαθούσε να κρύψουν ότι η κυβέρνηση τριπλασιάζει τις  ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη και υγεία, που αντιστοιχούν στις  σημερινές τρεις χαμηλές κατηγορίες (1η, 2η και 3η) στις οποίες ανήκουν πάνω από το 70% των ασφαλισμένων αγροτών. Είπαν ψέματα γιατί ενώ μειώνει τις συντάξεις ισχυρίστηκε ότι τις αυξάνει.     
          Το βασικό επιχείρημά της είναι όχι μόνο για τους αγρότες άλλα για όλους, ότι «δεν αντέχει ο προϋπολογισμός», που ποτέ δεν έδωσε αυτά που προϋπολογίζονταν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Εξοντώνει τους φτωχούς αγρότες με πραγματικό καθαρό εισόδημα έως 11.000 ευρώ. Τη στιγμή που πάνω από το 50% των αγροτών είναι ανασφάλιστοι, στην πλειοψηφία τους αγρότισσες.
          Φορολογεί με το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα, όπως λέει ότι επιδιώκει, που σημαίνει φορολογία για εισόδημα τουλάχιστον 10.000 ευρώ. Χρησιμοποίει μέσους ορούς αγροτικού εισοδήματος και φορών για να καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό» απέναντι στους αγρότες ότι φοροδιαφεύγουν.
           Η κυβέρνηση με αυτό το βρώμικο τρόπο επιμένει να τελειώσει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας την σε ατομική υπόθεση του καθενός και χαρατσώνει ιδιαίτερα τους φτωχούς αγρότες, με στόχο να μην πληρώνει τίποτε ο κρατικός προϋπολογισμός και να περισσέψει ζεστό παραδάκι για τον ΣΕΒ που συμφωνεί με το τερατούργημά της.
            Με το «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη»,  καλλιεργεί την διάσπαση του αγώνα, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων αγροτών. Η καθιέρωσή του δεν πρόκειται να δώσει καμιά ελάφρυνση στη ληστεία του ιδρώτα μας, όπως και η καθιέρωση του εργόσημου (10%) για την αγροτισσα και τα συμβοηθούντα μελη, αφού μειώνει ελάχιστα το καθαρό φορολογητέο εισόδημα  της οικογένειας, δίνει ψίχουλα στα έσοδα του ταμείου και ως σύνταξη στην αγροτισσα κι απ την άλλη τους εμφανίζει με εισόδημα, όποτε πέφτει και σε αυτούς το τσεκούρι της φορολογίας με τεκμήρια διαβίωσης. Τους προκαλούμε να δώσουν με νούμερα τους υπολογισμούς τους!!!!
           Δεν πρωτοτύπησαν. Ίδια τακτική είχαν και στην συνάντησή μας μετά τα περσινά μπλόκα. Δεν είπαν τότε τίποτε συγκεκριμένο στο κάθε αίτημά μας. Με «ντρίπλες» και ψευτιές δεν θα την βγάλουν καθαρή, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της ΕΕ, ΔΝΤ κλπ που μαζί κόβουν και ράβουν. Να έρθουν στα μπλόκα να μας τα πουν και να αφήσουν τους τηλεοπτικούς μονολόγους.
Συνάδελφοι αγρότες
     Βοήθεια στην κυβέρνηση δίνουν όσοι συνδικαλιστές συναντούνται μαζί της  πριν κορυφωθεί ο αγώνας μας, συζητούν χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα, που τα αλλάζουν ανάλογα με την κυβέρνηση, που άλλα λένε στους αγρότες κι άλλα στις συναντήσεις πίσω από τις πλάτες των αγροτών. Τέτοια ήταν η συνάντηση, εκπροσώπων των μπλόκων της «Πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής αγροτών κτηνοτρόφων» (Πέμπτη 21 Γενάρη με τον Κατρούγκαλο και τον Μητσοτάκη). Με τα πάρε - δώσε κάτω από το τραπέζι υπονομεύονται οι αγώνες, είναι διαπραγματεύσεις που ποτέ δε βγήκαν σε όφελός μας. Είναι γνωστή η ιστορία.
Τέτοιους «ηγέτες» πρέπει να τους απομονώσει η μαχόμενη μικρομεσαία αγροτιά που αγωνίζεται στα μπλόκα για την επιβίωση. Απαράβατος όρος για όποια συνάντηση με τους υπευθύνους της σφαγής μας είναι να αποσυρθεί και να μην φτάσει στη βουλή το αντιλαϊκό ασφαλιστικό τερατούργημα. Να καταργηθεί η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια.
       Στα μπλόκα μιλάμε και αποφασίζουμε

  Νίκαια 23 Γενάρη 2016

ΦΙΔΙ-ΜΕΔΟΥΣΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ



Ένα φίδι με δύο κεφάλια που έχει την ονομασία του μυθικού τέρατος της Μέδουσας θεωρείται το τέλειο παράδειγμα της αξονικής διχοτόμησης.
 Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Sun που παρουσιάζει το θέμα, το φίδι αυτό που ονομάζεται Albino Honduran Milk snake, είναι απόλυτα συμμετρικό και μερικές φορές η σίτισή του μπορεί να είναι δύσκολη αφού τρέφεται και από τα δύο κεφάλια που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα πάρει το φαγητό.

       Μετά τη σίτιση το φίδι πρέπει να πλένεται με σαπούνι και νερό γιατί διαφορετικά το ένα κεφάλι μπορεί να επιτεθεί στο άλλο, μυρίζοντας το φαγητό. 

          Ο YouTuber Danny Mendez ανέβασε  βίντεο που δείχνει την προσπάθεια να ταΐσει κατοικίδιό του και έχει ήδη προβληθεί 1,775,600 φορές. 







Πηγή: www.lifo.gr

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Μ.Χ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"


Την καθιερωμένη πίτα, έκοψε ο Μ.Χ.Σ. Προμάχων στο κέντρο νεότητας του χωριού, παρουσία δεκάδων μελών και χορευτών του, υπό τις ευλογίες του πατρός Γεωργίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Μπάτσης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Γιώργος Γούδης (Αμερικάνος), ο Αντιπρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Βέσκος και  η Πρόεδρος του χωριού κ. Μαρία Γιουρούκη. 






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...