Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΤΣΙΓΑΡΟ Η ΥΓΕΙΑ; ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ;

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόψουμε το κάπνισμα;




Οι γιατροί όταν θέλουν να πείσουν κάποιον καπνιστή να κόψει το κάπνισμα του λένε πως κάθε τσιγάρο που καπνίζει, του κόβει 10 λεπτά από τη ζωή. Είναι ένα επιχείρημα το οποίο εκείνη τη στιγμή ο θεριακλής καπνιστής δεν το καταλαβαίνει και δεν του δίνει σημασία, αλλά ισχύει πέρα για πέρα. Γνωρίζετε τι συμβαίνει μέσα στον οργανισμό μας, όταν αποφασίσουμε μια “Δευτέρα, να κόψουμε το κάπνισμα”; Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και ξανασκεφτείτε να ανάψετε το επόμενο τσιγαράκι. Σίγουρα δεν θα το ευχαριστηθείτε.

Του
Δημητρίου Σαρατσιώτη, Καρδιολόγου
Όταν λοιπόν είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι και κάνουμε το μεγάλο βήμα, λέγοντας “δεν θα ξανακαπνίσω”, τότε στην κυριολεξία ο οργανισμός μας ξαναγεννιέται από τα δηλητήρια που του βάζαμε, τόσα χρόνια. Τα αποτελέσματα του να κόψει κάποιος το τσιγάρο είναι άμεσα
Χωρίς τσιγάρο λοιπόν τα πρώτα 20 λεπτά, η πίεση του αίματος αλλά και οι σφυγμοί, πέφτουν στο φυσιολογικό και το κυκλοφορικό “ανασαίνει”. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και η θερμοκρασία των άκρων μας (χέρια και πόδια) να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.
Μέσα στις 8 πρώτες ώρες που δεν έχουμε καπνίσει το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα μας, υποχωρεί αισθητά σε φυσιολογικά επίπεδα και ταυτόχρονα διαπιστώνεται μια αύξηση του οξυγόνου, στα επίπεδα που έχει κάποιος μη καπνιστής.
Μια ημέρα χωρίς τσιγάρο, και έχει μειωθεί στο μισό η πιθανότητα να πάθουμε καρδιακή προσβολή.
Σε 48 ώρες νιώθουμε την όσφρηση και τη γεύση μας διαφορετική. Αντιλαμβανόμαστε πιο έντονα αλλά και πιο φυσιολογικά τις μυρωδιές και τις γεύσεις. Απολαμβάνουμε το φαγητό και το ποτό σαν να τα έχουμε δοκιμάσει για πρώτη φορά. Είναι εντελώς διαφορετικά. Ακόμη και το επιχείρημα των θεριακλήδων ότι “ένα τσιγαράκι μαζί με τον καφέ είναι απόλαυση”, καταρρίπτεται αφού χωρίς τσιγάρο βιώνουμε στο έπακρο την υπέροχη μυρωδιά του.
Αν συνεχίσουμε χωρίς να ανάψουμε τσιγάρο για 72 ώρες, τότε θα νιώσουμε πως αναπνέουμε διαφορετικά. Θα ρουφάμε κυριολεκτικά τον αέρα. Η αναπνοή λειτουργεί ομαλά, ενώ παρατηρείται αύξηση της χωρητικότητας των πνευμόνων μας.
15 ημέρες μέχρι 2 μήνες χωρίς τσιγάρο, σταματάμε να λαχανιάζουμε με το παραμικρό, περπατάμε πιο εύκολα και δεν κουραζόμαστε. Μέσα σε 3 μήνες η χωρητικότητα στα πνευμόνια μας τα οποία σιγά σιγά “καθαρίζουν”, έχει αυξηθεί κατά 30%.
Στους 9 μήνες, πριν καν δηλαδή συμπληρώσουμε χρόνο, οι πνεύμονες αναπλάθονται, για την ακρίβεια το ενδοθήλιο των βρόγχων. Επίσης έχει υποχωρήσει, σχεδόν έχει εξαφανιστεί, ο περίφημος “τσιγαρόβηχας”.
Εάν καταφέρουμε να μην καπνίσουμε για 5 χρόνια, τότε έχουμε ανεβάσει τις πιθανότητες μας να μην προσβληθούμε από καρκίνο του πνεύμονα. Συγκεκριμένα, κάποιος που έχει κόψει το τσιγάρο για 5 χρόνια, έχει μειώσει τις πιθανότητες από το 132 στο 72, ανά 100.000 καπνιστές.
Στα 10 χρόνια πια, είμαστε σχεδόν καθαροί. Οι προκαρκινικές κυψέλες έχουν εξαφανιστεί και οι πιθανότητες για καρκίνο του φάρυγγα, του στόματος και του οισοφάγου, σχεδόν έχουν εκμηδενιστεί.
Σκεφτείτε καλύτερα εάν θα συνεχίσετε να καπνίζετε. Η ζωή είναι υπέροχη δίχως τσιγάρο...

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Είναι δυο φίλοι και ανταλλάζουν εμπειρίες:-

TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Σας καλούμε να έρθετε στις 27 Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00΄π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2016.

ΘΕΜΑ 2ο   Χορήγηση παράτασης σύμβασης του έργου ¨Επέκταση Χ.Υ.Τ.Α 1ης διαχειριστικής ενότητας Ν.Πέλλας (Χ.Υ.Τ.Α. Αλμωπίας) και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος Βιολογικού¨» 

ΘΕΜΑ 3ο   Χορήγηση παράτασης του έργου  με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΚΛΠ) ΔΕ ΑΡΙΔΑΙΑΣ»

ΘΕΜΑ 4ο   Ορισμός μελών Ε.Π.Π.Ε της υπηρεσίας “Υλοποίηση της πράξης Living history, living nature II του προγράμματος IPA-CBC Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – Υπ.3 – Δράσεις πληροφόρησης, δημοσιότητας και ανάδειξης”. 

ΘΕΜΑ 5ο   Χορήγηση παράτασης σύμβασης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις στη Δ.Ε. Αριδαίας» .

ΘΕΜΑ 6ο   Χορήγηση παράτασης σύμβασης του έργου «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων οικισμού Αριδαίας» 

ΘΕΜΑ 7ο   Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης για το έργο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΙΠΕ ΑΡΙΔΑΙΑΣ»

ΘΕΜΑ 8ο   Έγκριση πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού «Υλοποίηση της πράξης Bee-conomy-Yπ.3-Δράσεις υποστήριξης και ανάπτυξης της οικονομίας των προϊόντων της μέλισσας»

ΘΕΜΑ 9ο   Καθορισμός των όρων του επαναληπτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Υλοποίηση της πράξης Bee-conomy-Yπ.3-Δράσεις υποστήριξης και ανάπτυξης της οικονομίας των προϊόντων της μέλισσας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ Λ.Ο. "ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Λαογραφικού Ομίλου «Οι Άλμωπες» στον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο, ο οποίος τους υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και έπεσαν στο τραπέζι πολλά σημαντικά θέματα που αφορούν στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Σύλλογο για την πλούσια πολιτιστική του δράση και τόνισε ότι αποτελεί τιμή για τον Δήμο μας που υπάρχουν άνθρωποι με διάθεση για προσφορά στην παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο «Δασάκι», η επισκευή του οποίου έχει ήδη ανατεθεί σε εργολάβο και θα ξεκινήσει άμεσα, ώστε να δοθεί και πάλι προς χρήση το Καλοκαίρι και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στα δρώμενα της Αλμωπίας.


ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ...

enfo.gr

Το χειρότερο όλων είναι να συνηθίζεις... Να συνηθίζεις τον πόνο, να βλέπεις τη βαρβαρότητα και να μην σου κάνει εντύπωση καμιά. Να αισθάνεσαι μα να μη νιώθεις το παγωμένο, γυάλινο βλέμμα του ανθρώπου που κάθεται σ’ ένα παγκάκι περιμένοντας το τίποτα.

Το χειρότερο όλων είναι να ζεις μια ζωή σα να ‘βλεπες ταινία. Που οι πρωταγωνιστές είναι οι άλλοι κι εσύ είσαι απλά ο θεατής. Να πιστεύεις πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις γιατί σου είναι αδύνατον να μπεις μεσα στο πανί ή ν’ ανέβεις στη σκηνή. Να συνηθίζεις την εικόνα ανθρώπων που κρυώνουν, ανθρώπων που συνωστίζονται για μια θέση στο συσσίτιο της γειτονιάς σου. Να φοβάσαι μην τυχόν και χάσεις το σπίτι σου μα να μην περνάει απ’ το μυαλό σου πως κι όλοι αυτοί που χαλάνε την αισθητική της εξουσίας σε πάρκα και πλατείες είχαν κάποτε ένα σπίτι... Να γνωρίζεις πως τόσοι και τόσοι φίλοι σου κρύβονται γεμάτοι με ντροπή γιατί τους έβγαλαν στην ανεργία και να μη σε πιάνει το στομάχι.

Και να περιμένεις. Δίχως να ξέρεις τι να περιμένεις. Υπομονετικά, χωρίς φωνές και γκρίνια... Να περιμένεις να αλλάξει ο κόσμος γύρω σου. Μα να μην κάνεις τίποτα για αυτό... Να περιμένεις τη στιγμή που θα ‘ρθει κι η σειρά σου και να μην κάνεις τίποτα για να το σταματήσεις. Να βλέπεις το παιδί σου να ετοιμάζεται να παλέψει έναν αγώνα δίχως όπλα και να μην το παίρνεις αγκαλιά για να το σώσεις.

Απλά να περιμένεις...






Στέφανος Μαντζαρίδης
http://enfo.gr/ar2206

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ



«Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των αγροτών Ημαθίας και Πέλλας» δηλώνουν οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Καλαϊτζίδης και Θεόδωρος Θεοδωρίδης


Κοινή δήλωση συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των αγροτών Ημαθίας και Πέλλας πραγματοποίησαν οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Συγκεκριμένα η δήλωση έχει ως εξής:

«Συμπαραστεκόμενοι στους συμπολίτες μας σε Ημαθία και Πέλλα, δυο κατεξοχήν  αγροτικές περιφερειακές ενότητες και, βιώνοντας την αγωνία των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα για τα απαράδεκτα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, δηλώνουμε αλληλέγγυοι  στα  δίκαια αιτήματα των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων όλης της χώρας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τα  σχεδιαζόμενα, εξοντωτικά, ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, τα οποία μαθηματικά οδηγούν στην κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας, του μόνο εναπομείναντα εξαγωγικού πνεύμονα της εθνικής μας οικονομίας.

Ο υπερτριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του ΟΓΑ, η φορολογική λαίλαπα, η κατάργηση φθηνού αγροτικού πετρελαίου και ρεύματος, σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες  στα αγροτικά φάρμακα, λιπάσματα κ.α, οδηγούν στην ερήμωση της υπαίθρου και σε απόγνωση τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς.
Η κυβέρνηση, αντί να ανοίξει, όπως υποσχέθηκε πέρσι, την ρωσική αγορά, η οποία αποτέλεσε τον βασικό εξαγωγικό στόχο για την πρωτογενή παραγωγή σε Ημαθία και Πέλλα, στέλνει  τους συμπολίτες μας στον Καιάδα της εξαθλίωσης.

Ποιος το περίμενε άραγε, εκατό και πλέον χρόνια από τις αιματηρές αγροτικές εξεγέρσεις εναντίον του γαιοκτημονισμού, μια ελληνική κυβέρνηση, με τις πράξεις της να μετατρέπει τον αγροτικό πληθυσμό της Ελλάδας σε σύγχρονους κολίγες!"

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΛΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ



Τον κίνδυνο να χάσουν το νεφρό τους διατρέχουν όσοι μετά από κολικό δεν υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις!
Αυτό επισημαίνουν οι ουρολόγοι τονίζοντας πως η υποχώρηση του πόνου, μετά από κολικό νεφρού, δεν σημαίνει ότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα!
«Πράγματι  αρκετές φορές συμβαίνει μετά από έντονο κολικό ο πόνος να υποχωρεί όχι φυσικά γιατί έφυγε η πέτρα που τον προκάλεσε αλλά γιατί σταμάτησε να λειτουργεί ο νεφρός»τονίζει   ο διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ Βασίλης Πρωτογέρου  Επικ. Καθηγητής  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ Πρωτογέρου ο κολικός νεφρού προκαλείται όταν  κάποια πέτρα που δημιουργήθηκε στο νεφρό παρασυρθεί από τα ούρα και φράξει τον ουρητήρα.
Τότε σταματά η έξοδος των ούρων με αποτέλεσμα αυτά να συσσωρεύονται μέσα στο νεφρό ο οποίος  αρχίζει να «φουσκώνει» και να δημιουργείται έτσι μια κατάσταση γνωστή ως υδρονέφρωση. Αυτή η διάταση είναι που προκαλεί και  το φοβερό πόνο γνωστό και ως κολικό νεφρού.
          «Αυτή η κατάσταση πέρα από επώδυνη είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη»συμπληρώνει ο κ Πρωτογέρου και εξηγεί « Αν η πέτρα μετακινηθεί έστω και λίγο τα ούρα βρίσκουν δίοδο αποσυμφορείται ο νεφρός μειώνεται η διάταση και υποχωρεί ο πόνος. Αν όμως αυτό δε συμβεί η διάταση μεγαλώνει μέχρι που κάποια στιγμή ο νεφρός σταματάει να δουλεύει. Αν το πρόβλημα δε λυθεί, προοδευτικά το όργανο θα καταστραφεί».
Σύμφωνα με τους ουρολόγους  ο πόνος μετά από έντονο κολικό νεφρού   σταματάει για δύο λόγους.
  • Πρώτον γιατί μετακινήθηκε η πέτρα και λύθηκε το πρόβλημα
  • Δεύτερον γιατί αντίθετα η πέτρα έμεινε στη θέση της αλλά ο νεφρός σταμάτησε να λειτουργεί.
Η δεύτερη αυτή κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί παραπλανά τον ασθενή που νομίζει οτι επειδή δεν πονάει, το πρόβλημα λύθηκε, ενώ αντίθετα  έχει περάσει στην επικίνδυνη φάση της διακοπής λειτουργίας του νεφρού.
          «Κατά συνέπεια η εκδήλωση ενός κολικού θα πρέπει να μας οδηγήσει  άμεσα στον ουρολόγο, προκειμένου με τις αναγκαίες εξετάσεις να διαπιστώσει το μέγεθος της πέτρας, αλλά και μετά την υποχώρηση του πόνου  να ελεγθεί ο ουρητήρας για να βεβαιωθούμε ότι το πρόβλημα λύθηκε»αναφέρει ο κ Πρωτογέρου.
          Η αντιμετώπιση της λιθίασης του ουρητήρα γίνεται με πολλούς τρόπους και ο ουρολόγος είναι αυτός που θα επιλέξει τον καταλληλότερο σε κάθε περίπτωση. Συγκεκριμένα με :
  • Λιθοτριψία που πραγματοποιείται χωρίς νοσηλεία και  είναι ο πιο απλός
  •  Ενδοσκοπική αφαίρεση ή αλλιώς ουρητηρολιθοτριψία,  που είναι εναλλακτική και συνήθως η  πιο αποτελεσματική λύση.
Ειδικότερα με την δεύτερη μέθοδο, η πέτρα θρυμματίζεται με χρήση laserαπό ένα λεπτό εργαλείο  το οποίο εισέρχεται από την ουρήθραστην ουροδόχο κύστη και  στη συνέχεια στον ουρητήρα, λύνοντας άμεσα το πρόβλημα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ουρολόγοι προκειμένου να ανακουφίσουν τον ασθενή από τον έντονο πόνο προχωρούν στην τοποθέτηση ενός μικρού καθετήρα (pigtail) μέσα στον ουρητήρα για να κυλούν τα ούρα παρακάμπτοντας το λίθο. Είναι όμως  μια προσωρινή λύση που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του νεφρού μέχρι να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.
 
                        ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ      ΝΕΦΡΟΥ
 
          Ο κολικός νεφρού είναι το σύμπτωμα που μας προειδοποιεί ότι ο νεφρός μπορεί να βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Απαιτεί προσεκτική διερεύνηση ακόμα κι όταν υποχωρήσει για να βεβαιωθούμε πως  ο νεφρός είναι ασφαλής.
Η καταστροφή ενός νεφρού έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία του ανθρώπου καθώς μπορεί να προκαλέσει από υπέρταση μέχρι και πιο σοβαρές παθήσεις όπως νεφρική ανεπάρκεια μέχρι και βαριά σηψαιμία.

 www.uroandrology.gr. Τηλ  210 77 92 949, 6974 442 335

ΑΠΟΨΗ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ


Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή στον αγρότη της Πέλλας.

Αγαπητέ Γιάννη...

Στο όνομα του πρόωρα ρυτιδιασμένου, ιδρωμένου μετώπου του πατέρα μου, που θέριζε με το δρεπάνι τα στάρια, και τα πατούσε με τα πόδια για να βγάλει το αλεύρι, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα της ασθενικής μου μητέρας, που με την κοιλιά "τύμπανο" οχτώ μηνών, οδηγούσε το γαϊδουράκι, φορτωμένο από το κακοτράχαλο χωράφι στο σπίτι, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα της άθλιας ζωής που τους επιφυλάξατε για τα γεράματά τους, δίνοντάς τους χαρτζιλίκι για τα φάρμακά τους και τίποτα άλλο, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα της δικής μου ζωής, που την δώσατε αντιπαροχή σε υπερπόντιους "φίλους" σας, σηκώνοντας σιδερένιους φράχτες στις ελπίδες και τα όνειρά μου, για μένα και την οικογένειά μου, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των απελπισμένων αναζητήσεων των παιδιών μου για δουλειά, το απλανές βλέμμα τους, την απογοήτευσή τους, το ψαλίδισμα των προσδοκιών τους, τις καθημερινές σφαλιάρες, το ξερίζωμα των φτερών τους, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των δεκάδων φίλων τους, που σαν σύγχρονοι δούλοι, "πουλήθηκαν" στα επιστημονικά σκλαβοπάζαρα της "Ένωσης", αφήνοντας πίσω οικογένειες και πατρίδα, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των δεκάδων  συμπατριωτών μου, που βουτάνε καθημερινά σε βρώμικους σιδερένιους κάδους, αναζητώντας το "Ιερό Δισκοπότηρο", μια στάλα λάδι, ένα μαρούλι, ένα μουχλιασμένο έστω ψωμί, για να κορέσουν την πείνα τους, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των αμέτρητων ειδοποιητηρίων από τις απρόσωπες υπηρεσίες που εκπροσωπείς, που έχουν σχηματίσει πύργο στα τραπέζια των ανήμπορων νοικοκυριών, των πολλών αναπάντητων τηλεφωνημάτων εισπρακτικών εταιρειών, των αδηφάγων και χαϊδεμένων από εσάς Τραπεζών, ΔΕΝ θα σε πιστέψω. 

Στο όνομα των χιλιάδων "υπνοβατών" πολιτών, που σαν Ζόμπι αδυνατούν να κοιμηθούν από το βάρος των ανυπέρβλητων  υποχρεώσεών τους, ενώ τα ψυχοφάρμακα έχουν καταστεί "καραμέλες, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των μικρών παιδιών, που λιποθυμούν από την ασιτία, των γονιών που δεν έχουν το δικαίωμα στη χαρά να τους αγοράσουν ένα καινούριο ρουχαλάκι, ανακυκλώνοντας τα παλιά των μεγαλύτερων για τα μικρότερα, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα του εξαϋλωμένου χαμόγελου από τα πρόσωπα όλων, στο όνομα την μόνιμα ζωγραφισμένης θλίψης στα βλέμματα ακόμη και μικρών παιδιών, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των πάλαι ποτέ υπερήφανων νοικοκυρών, που σπρώχνονται στην ουρά των ενοριών, για να πάρουν μια συσκευασία ρυζιού, από την "βοήθεια" της "Ένωσης", καταρρακώνοντας την τιμή και την υπόληψή τους, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των χιλιάδων αγροτών, που βρίσκονται στους δρόμους και υπό συνθήκες αντίξοες, αρνούνται αυτά που τους ετοιμάζεις, εσύ και οι συνάδερφοί σου, χωρίς να τους υπολογίζεις, κοιτώντας μόνο τις λίστες με τα νούμερα που "πρέπει" να ισορροπούν, άσχετα αν το τεντωμένο σκοινί έχει σπάσει, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των παιδαριωδών κατηγοριών, "αυτοί φταίνε, όχι εμείς", ενώ η ευθύνη για την ατολμία είναι όλων σας, ανεξαρτήτως χρώματος και χωροταξικής θέσης στα έδρανα του Ναού, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των υπερήφανων "ΟΧΙ", που με κάποιες μαγειρικές αλχημείες μετατράπηκαν σε δουλοπρεπή "ΝΑΙ" γκρεμίζοντας κάθε ικμάδα ελπίδας για κάτι καλό, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

ΟΧΙ αγαπητέ Γιάννη, δεν πείθετε εσύ, οι όμοιοί σου και οι παρόμοιοί σου, γιατί είστε όλοι ταμπουρωμένοι ο καθένας στο μαντρί του και κοιτάτε να διαφυλάξετε μόνο τα δικά σας πρόβατα, ενώ δίπλα ο λύκος κατασπαράσσει τον γείτονα.

Μόνο αν ενωθείτε, μόνο αν σηκώσετε ανάστημα, μόνο αν βγείτε από τα γυάλινα φρούριά σας και φορέσετε την πανοπλία του λαού, αποφασισμένοι να πέσετε στην ιερή μάχη των μαχών, και δώσετε έμπρακτα σημάδια αποτελεσματικότητας και επανέλθει το χαμόγελο, μόνο τότε θα σας πιστέψω.



ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΠ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ



Μια οφειλόμενη απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ΕΕ, την ΚΑΠ και τη φτωχομεσαία αγροτιά. 
Κάθε προπαγανδιστικό ψέμα επιστρατεύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να χτυπήσει τους εξελισσόμενους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς και να τους διασπάσει. Με χτεσινές δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, αφού τονίζει ότι η συγκυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που διαμορφώνει μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ και παρουσιάζει προκλητικά τον οδοστρωτήρα της ΚΑΠ και τα δεσμά της ΕΕ που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες σαν … ευλογία. Όπως είπε ο υπουργός της συγκυβέρνησης, η Ε.Ε στηρίζει τον αγρότη(…). Για τους Έλληνες αγρότες, όπως για όλους τους Ευρωπαίους, διασφαλίζεται μέσα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική ένα ποσό (….) έχουμε μια συμφωνία, την οποία πρέπει να την υπηρετήσουμε, να την υλοποιήσουμε(...) είναι αναγκαία για τους ίδιους τους αγρότες, 3,5 δισ. είναι ανάγκη κάθε χρόνο να εισρέουν στον αγροτικό χώρο».
Πρόκειται για προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν σήμερα τεράστια πείρα από την ΚΑΠ και τα καταστροφικά της αποτελέσματα. Η ΚΑΠ της ΕΕ τους μόνους που υπηρετεί είναι τους μεγαλοαγρότες  Τα στοιχεία από την εφαρμογή της αποδεικνύουν ότι το 80% των αγροτών παίρνει μόνο το 20% των επιδοτήσεων και το 20% των αγροτών απολαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων, ευνοούνται οι μεγάλοι να γίνουν ακόμα μεγαλύτεροι. Ειδικά με τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020, 90.000 δικαιούχοι της πενιχρής επιδότησης έμειναν εκτός, είτε επειδή έχουν καλλιέργειες κάτω από 4 στρέμματα, είτε επειδή η επιδότησή τους ήταν κάτω των 250 ευρώ και είχε διοικητικό κόστος η διανομή της. Αυτή την πολιτική υπηρετούν διαχρονικά όλες οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τη φοροληστεία, το αντιασφαλιστικό τερατούργημα και μια σειρά μέτρα όπως η κατάργηση του αφορολόγητου πετρελαίου και της επιστροφής του ΦΠΑ κλπ, δίνει τη χαριστική βολή στη φτωχομεσαία αγροτιά. 
Αντί άλλης απάντησης, δημοσιεύουμε ξανά την ερώτηση που έχει υποβάλει η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τα αποτελέσματα της ΚΑΠ. Η ερώτηση έχει κατατεθεί ήδη από τον Δεκέμβρη του 2015 στην Επιτροπή, χωρίς η τελευταία να έχει ακόμη απαντήσει, κατά τη συνηθισμένη τακτική της να κωλυσιεργεί, όταν πρόκειται για ερωτήσεις που αποκαλύπτουν την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ.
Το κείμενο της ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλου είναι το ακόλουθο:             
«Η μελέτη της Eurostat για τον αγροτικό τομέα στην ΕΕ είναι αποκαλυπτική για τους στόχους και τα αποτελέσματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Στη δεκαετία 2003-2013 στην ΕΕ πάνω από 4 εκατομμύρια αγροτικές εκμεταλλεύσεις (πάνω από μία στις τέσσερις - 27%) εξαφανίστηκαν, ενώ η γεωργική έκταση παρέμεινε σταθερή στα 1,7 δισεκατομμύρια στρέμματα. Για παράδειγμα, στη Σλοβακία, στη Βουλγαρία, στην Ιταλία, στην Τσεχία, στην Πολωνία και στο Η. Βασίλειο, η μείωση ανήλθε αντίστοιχα σε 67,1%, 61,8%, 48,6%, 42,6%, 34,2% και 34%. Το 55,8% των κατόχων εκμεταλλεύσεων έχει ηλικία άνω των 55 ετών. Στην Ελλάδα το διάστημα αυτό, εξαφανίστηκε το 14% των αγροτικών νοικοκυριών.
Τα στοιχεία καταδεικνύουν, επίσης, την τάση αύξησης της μέσης έκτασης ανά εκμετάλλευση, την τάση συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης της γεωργικής γης και παραγωγής στα χέρια των καπιταλιστών μεγαλοαγροτών, ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού για την κερδοφορία, την καπιταλιστική ανάπτυξη που επιταχύνεται με εργαλείο την ΚΑΠ της ΕΕ και οδηγεί στο μαζικό ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών.
Την ίδια στιγμή, οι τιμές των μικροπαραγωγών βρίσκονται σε εξευτελιστικά επίπεδα, η επισιτιστική επάρκεια και ποιότητα επιδεινώνονται, το κόστος παραγωγής ανεβαίνει, ενώ η λαϊκή οικογένεια πληρώνει πανάκριβα τα τρόφιμα.
Η ΚΑΠ 2014-2020 δίνει τη χαριστική βολή και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα ολοκληρώνει το έγκλημα σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς, με φοροεπιδρομή στο πενιχρό εισόδημά της, μείωση της επιστροφής του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και άλλα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες βρίσκονται, το διάστημα αυτό, σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ΚΑΠ και την πολιτική της κυβέρνησης που τους ξεκληρίζουν.
Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών που συνεπάγεται η ΚΑΠ σε συνδυασμό με τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που από κοινού στο πλαίσιο της Τρόικα και του 3ου μνημονίου συνδιαμορφώνουν;»

25/01/2016          Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


        Σε εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Πέλλας του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, μίλησε το Σάββατο 23 Γενάρη στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών , ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που στην τοποθέτησή του επισήμανε ανάμεσα σε άλλα :
        «Δε θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερος χρόνος για να γίνει η σημερινή εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Πέλλας του Κόμματος, για την Κοινωνική Ασφάλιση, εν μέσω του λαϊκού ξεσηκωμού, εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
         Και από αυτό το βήμα, επαναλαμβάνουμε όχι μόνο τη συμπαράσταση και ενεργό συμπαράταξη του ΚΚΕ στον αγώνα που εξελίσσεται. Το ΚΚΕ δραστήρια, πρωτοπόρα μπαίνει μπροστά, σαν το μοναδικό κόμμα που δεν στήριξε ούτε μνημόνια, αλλά ούτε και τη μήτρα που τα γεννά, την κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων - της ατμομηχανής της καπιταλιστικής οικονομίας, τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
          Καλεί κάθε λαϊκό άνθρωπο, να συναισθανθεί τι διακινδυνεύει, ότι χτυπιέται το δικαίωμά του και των παιδιών του ακόμα και στην επιβίωση, όχι για 2-3 χρόνια των μνημονίων, αλλά για όλη την υπόλοιπη ζωή του, ιδιαίτερα να απευθυνθούμε στη νεολαία που της ετοιμάζουν ένα μαύρο μέλλον διαρκείας, δίχως τέλος στο αδιέξοδο. Να καλέσουμε τους πάντες να πάρουν τη θέση τους στο μετερίζι του αγώνα. Η απογοήτευση, η μοιρολατρία, η λογική του "τίποτα δε γίνεται", η αδιαφορία και η αποχή θα πληρωθεί πανάκριβα. Και θα ανοίξει το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση, μεγαλύτερη οπισθοχώρηση, μεγαλύτερες, πιο αιματηρές απώλειες (έπονται άμεσα τα νομοσχέδια για το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, το εργασιακό και τις Συλλογικές Συμβάσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, κ.ά.). Απώλειες που δε θα υπήρχαν, αν η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία δε συμβιβαζόταν με τη λογική του "μικρότερου κακού" που καταλήγει πάντα να είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο, δεν αρκούνταν με την απλή εναλλαγή εργολάβων που αναλαμβάνουν να κατεδαφίσουν ό,τι κέρδισε και όσα -έστω λίγα- απόλαυσε ο λαός.
         Όσοι σκέφτονται ότι ο κατήφορος - δεν μπορεί - θα έχει ένα τέλος, δεν μπορεί να πάει πολύ μακρύτερα μετά τα όσα έχουμε θυσιάσει, μέχρι τώρα διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ακόμα πιο δραματικά. Ας θυμηθούν: τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές του προηγούμενου Γενάρη που έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο περισσότερος κόσμος που τον ψήφιζε, έλεγε : "Εντάξει, μπορεί ο Τσίπρας να μην κάνει όσα υπόσχεται, αλλά τουλάχιστον θα σταματήσει αυτή η κατηφόρα". Το σύστημα που υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο καπιταλισμός δε γνωρίζει από "στάσεις". Η κίνηση του κεφαλαίου, η επιθετικότητα του ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης δεν είναι παραξενιά κάποιων, είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσής του. Και η κατηφόρα δε σταμάτησε, έγινε γκρεμός στον οποίο ο λαός πέφτει με "ελεύθερη πτώση".
          Τώρα, όχι αύριο, (π.χ. στις επόμενες εκλογές), είναι η ώρα να σταματήσει αυτή η "ελεύθερη πτώση". Είναι η ώρα να αντιστραφεί η πορεία, να κοιτάξουμε προς τα πάνω. Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές δίνουν και θα δώσουν τα πάντα για αυτή την υπόθεση. Αλλά πρώτα από όλα είναι υπόθεση και ευθύνη του ίδιου του λαού.
         Είμαστε πεισμένοι, ότι αν ο λαός συνειδητοποιήσει την τεράστια δύναμή του, μπορεί να προκαλέσει μια πρώτη ρωγμή, να αρχίσει να ξηλώνει στο τείχος που έχουν ορθώσει χρόνια τώρα οι εκμεταλλευτές του και τα κόμματα που τους δίνουν "γη και ύδωρ", κατασφάζοντας το λαό.
         Γινόμαστε συγκεκριμένοι. Πρώτος στόχος : να μη γίνει δυνατό, να εμποδιστεί η κυβέρνηση να καταθέσει το άθλιο, εγκληματικό αντιασφαλιστικό τερατούργημα στη Βουλή. Να συναισθανθεί, να φοβηθεί η ίδια αλλά και ολόκληρο το σύστημα ότι έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν αν το προχωρήσουν. Ότι η αμφισβήτησή τους μπορεί να πάει πολύ πιο μακριά από το Ασφαλιστικό, πιο βαθιά. Και αυτό είναι κάτι που βαθιά (όπως οι ίδιοι ομολογούν) ανησυχεί όχι μόνο τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, τα κόμματά της, που ψήφισαν και στηρίζουν το μνημόνιο και τον τρόπο ανάπτυξης που αυτό εξυπηρετεί, ανησυχεί και τους δανειστές, την τρόικα, την ΕΕ, τις ΗΠΑ. Ξέρουν πως ο αδύναμος κρίκος στο καπιταλιστικό τους σύστημα, τώρα η Ελλάδα, μπορεί -αν το αποφασίσει ο λαός- να γίνει ο δυνατός κρίκος του κινήματος που μπορεί να φέρει ριζικές ανατροπές.
        Το σύστημα, οικονομικό και πολιτικό ξέρει ότι έχει μπροστά του δύσκολα μέτρα να περάσει. Μπορεί σήμερα για λόγους εντυπώσεων η ΝΔ (που επιδιώκει να ανασυγκροτηθεί σαν ο άλλος αξιόπιστος εναλλακτικός πόλος του συστήματος μετά την εκλογή του νέου αρχηγού της), το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, να ξιφουλκούν κατά του ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει ότι οι ίδιοι όχι μόνο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και τον περασμένο Αύγουστο, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βούτηξαν ξανά τα χέρια τους στο αίμα και ψήφισαν το απολύτως ακριβές, αναλυτικό -και ιδιαίτερα όσον αφορά το Ασφαλιστικό- τρίτο μνημόνιο : δηλαδή μόνο για το 2016, 1,8 δισ. περικοπή δαπανών για την Κοινωνική Ασφάλιση. Δηλαδή όταν το ψήφιζαν, από πού φανταζόντουσαν ότι θα έβγαινε αυτή η τερατώδης περικοπή, αν όχι από τις περικοπές στις συντάξεις, την Υγεία, την Πρόνοια;
         Αλήθεια, τι θα γίνει αν καταφέρει ο λαός μας με την πάλη του να εμποδίσει την κυβέρνηση να φέρει το σχέδιο αυτό στη Βουλή. Ο λαός δεν πρέπει να έχει καμιά αυταπάτη : θα τρέξουν όλοι οι υπόλοιποι να κλείσουν τις ρωγμές που άνοιξε ο λαός, θα μιλήσουν πάλι για την "εθνική υπόθεση" -όπου από το έθνος εξαιρείται η συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία και αυτό περιορίζεται σε μια χούφτα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που όπως λένε θα κινήσουν την οικονομία. Δε μας λένε όμως ότι το καύσιμο για την εκκίνηση αυτή θα είναι η μόνιμη σφαγή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων στη δουλειά, στο μεροκάματο, στη Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία και την Πρόνοια, στην Παιδεία, σε όλα τα λαϊκά δικαιώματα. Η μίζα που θα βάλει ξανά μπροστά την καπιταλιστική ανάπτυξη θα είναι η μόνιμη, γενικευμένη λαϊκή φτώχεια.
         Θα τρέξουν λοιπόν να απαιτήσουν για να μείνουμε στην ΕΕ να προχωρήσει η ασφαλιστική κατεδάφιση, με παραλλαγμένη ίσως συνταγή, αλλά ακριβώς στην ίδια σκληρή αντιλαϊκή γραμμή. Και αν απαιτούνται πολιτικές συμμαχίες -ακόμα και στην κυβέρνηση- για να περάσουν ενωμένοι αυτοί, το λαό "δια πυρός και σιδήρου", μην έχει ο λαός καμιά αμφιβολία ότι θα το κάνουν. Ήδη το πολιτικό σκηνικό αναμορφώνεται διαρκώς, με επίκεντρο αυτό: Πώς καλύτερα, πιο ανώδυνα για το σύστημα θα περάσει ο σφαγιασμός του λαού. Ενδιαφέρεται ο ΣΕΒ που το δηλώνει καθαρά και επεμβαίνει στην κατεύθυνση αυτή. Ενδιαφέρονται η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Το συζητάνε τα επιτελεία των κομμάτων όταν κλείνουν τα παράθυρα της τηλεόρασης και τελειώνουν οι προσχηματικοί ψευτοκαυγάδες τους. Ανησυχούν. Το ΚΚΕ λοιπόν λέει αυτή την ανησυχία τους, να την κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη. Να τους υποχρεώσουμε να αποκαλύψουν ακόμα περισσότερο την ταύτισή τους -πέρα από επιμέρους υπαρκτές διαφορές τους- στην ψυχή της αντιλαϊκή καταιγίδας, να δει ο λαός καθαρή την εικόνα:
        Ή με τα μονοπώλια και τα κόμματά τους προς τον γκρεμό ή με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, με τη Λαϊκή Συμμαχία, με δυνατό ΚΚΕ παντού, για να βγούμε από αυτόν.
         Ο λαός που τα δοκίμασε όλα και υποψιάζεται τι πρόκειται να συμβεί, να αφήσει τη σιγουριά του δρόμου της καταστροφής. Να δοκιμάσει να ανοίξει τα φτερά του, να διεκδικήσει, να κατακτήσει. Το έκανε σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες και κέρδισε κατακτήσεις. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ή θυσίες δίχως τέλος για τους άλλους ή θυσίες αλλά με σκοπό και τέλος, για τον εαυτό μας και τα παιδιά μας.
         Πρέπει ο λαός να απεγκλωβιστεί από τα δόκανα του νέου διπολισμού που του στήνουν. Να σταματήσει να επιλέγει ποιος θα κάνει τη βρώμικη δουλειά του συστήματος εναντίον του. Το 2009 ήταν ο ελπιδοφόρος Γ. Παπανδρέου: Μνημόνιο 1. Ακολουθεί ο πρώτος αντιμνημονιακός Σαμαράς και με το "mea culpa" υπογράφει το μνημόνιο 2. Ακολουθεί ο σούπερ αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ που μετά τις συγκινητικές διαπραγματεύσεις του υπογράφει το χειρότερο μνημόνο 3.
           Για τη βρώμικη δουλειά, που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, δε μιλά πλέον μόνο το ΚΚΕ. Μιλά και ο ίδιος ο Βαρουφάκης. Αυτός που υπέγραψε μαζί με τον Τσίπρα την παράταση του προηγούμενου μνημονίου, την προετοιμασία του επόμενου 3ου, δήλωσε ότι χρειάζεται λιτός βίος και ότι το 70% των προηγούμενων μνημονίων ήταν σωστά, σήμερα δηλώνει ότι πέραν της διαχείρισης του δημόσιου χρέους (σαν έμπειρος παίκτης των διεθνών χρηματιστηρίων), δεν έχει καμιά αντίρρηση για όλες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις - όπως του Ασφαλιστικού. Αποκάλυψε στη γνωστή συνέντευξή του, ότι ο Σαμαράς δεν μπορούσε να περάσει αυτά τα μέτρα. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε. Να τους διαψεύσουμε.
        Τα μνημόνια δεν έχουν τέλος. Είναι η μόνιμη λογική της ΕΕ, για όλες τις χώρες, γενικευμένα, μόνιμα.
        Όσον αφορά το Ασφαλιστικό υλοποιείται ο διακαής πόθος της πλουτοκρατίας για ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, που αποτελούσε δικαίωμα δεκαετιών, κατακτημένο με αίμα και θυσίες, σε περιόδους που το εργατικό κίνημα, παγκόσμια, είχε νίκες στην κατάκτηση της εξουσίας και που ο καπιταλισμός ένιωθε τον κίνδυνο της ανατροπής του.
        Σήμερα, δημιουργείται το πλαίσιο για την οριστική απεμπλοκή του Κράτους από τις ευθύνες του στην Ασφάλιση. Αυτή μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη και η σύνταξη σε προνοιακό επίδομα. Στόχος να γίνει ακόμη πιο φτηνή για το κεφάλαιο η εργατική δύναμη, να δώσει πιο γρήγορα και περισσότερο κέρδος. Αυτό είναι το κίνητρο της ανάκαμψης και των επενδύσεων. Να ενισχυθεί η δράση των μεγαλεμπόρων Υγείας και των ασφαλιστικών εταιρειών. Από τις αλλαγές θα επιταχυνθεί ο εκτοπισμός των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των φτωχών αγροτών.
       Για αυτό και ο ΣΕΒ, οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να στηρίξουν το σχέδιο της κυβέρνησης. Για αυτό η κυβέρνηση κατέθεσε ταυτόχρονα νομοσχέδιο για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης, με βάση τις οδηγίες της ΕΕ.
      Όχι στην κοροϊδία και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί τις άθλιες τακτικές και επιχειρήματα που αξιοποίησαν, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
       Προκαλεί, όταν λέει ότι εξασφαλίζει την "προστασία των αδυνάτων", την στιγμή που πετσοκόβει ΕΚΑΣ, αναπηρικές συντάξεις, που καθιερώνει μια εθνική σύνταξη πείνας 384 ευρώ, την οποία, με τα σημερινά δεδομένα ανεργίας και ημιαπασχόλησης, θα παίρνει η πλειοψηφία των εργαζομένων. Η "κοινωνική δικαιοσύνη" της κυβέρνησης είναι η εξομοίωση προς τα κάτω, ο φτωχός να πληρώνει για το φτωχότερο και το κεφάλαιο να μένει στο απυρόβλητο.
       Η κυβέρνηση, την ώρα που διαλαλεί ότι δεν κόβει συντάξεις, έχει ήδη μειώσει την κύρια σύνταξη κατά 2% μέσω των κρατήσεων υπέρ Υγείας και εφαρμόζει νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, με μειώσεις στην κύρια σύνταξη κατά 2-3%. Ενώ μειώνει κατά 1,8 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, την κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.
       Κοροϊδεύει, όταν λέει ότι η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη θα οδηγήσει σε αποκατάσταση απωλειών. Τα νέα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και στη φάση της όποιας ανάκαμψης, που και αυτή είναι αβέβαιη, με βάση την πορεία της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας. Τα ίδια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Αποτελούν κατευθύνσεις από τις αρχές της δεκαετίες του '90.
        Το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκίνησε σε συνθήκες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης».
         Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε και στις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι «Δεν μπορεί σήμερα να υπάρχει αίτημα που θα βρίσκεται πιο κάτω από την αναπλήρωση όλων των απωλειών σε δικαιώματα που εξανεμίστηκαν ολικώς ή μερικώς, από την αποκατάσταση της απώλειας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτά για εμάς δεν είναι περασμένα-ξεχασμένα!
         Για αυτό το ΚΚΕ στήριξε και στηρίζει τους αγώνες επιβίωσης και τα αιτήματα της μαχόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς.  

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΦΔΧ ΠΕΛΛΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


            Οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα τους, διεκδικούν το ίδιο το δικαίωμα να μείνουν στα χωράφια τους, διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Κύριο πρόβλημα τους  το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις  που είχε δώσει στους αγρότες για λύσεις των προβλημάτων τους.
             Ο αγώνας των αγροτών δεν είναι μια στενά δική τους υπόθεση. Η σημασία του ξεπερνάει τα όρια του αγροτικού πληθυσμού και αποχτάει μια ξεχωριστή σημασία ακόμα και για εμάς τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Με αλλά λόγια ο αγώνας επιβίωσης των αγροτών, δένεται αντικειμενικά με δεσμά ζωής και  με μας τους ίδιους.
             Άρα η ανάπτυξη τώρα της πιο αποφασιστικής συμπαράταξης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες υπηρετεί τα πιο ζωτικά συμφέροντα ολοκλήρου του ελληνικού λαού. Το μόνο που φοβάται αυτή η κυβέρνηση, αλλά και κάθε κυβέρνηση (παλιά ή νέα), είναι η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον αγωνιζόμενο λαό.
              Κλείνοντας εκφράζουμε την συμπαράσταση και την   αλληλεγγύη μας  στον δίκαιο αγώνα των αγροτών δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε δίπλα τους.
             






                                                        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΦΔΧ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...