Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ενας μπαμπάς κι ο γιος του περνάνε με το αυτοκίνητο μέσα από μια γειτονιά με εκδιδόμενες.

ΟΦΘΑΛΜΙΚΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ…..ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ!


Τι είναι αλλεργία;
<<Ως αλλεργία χαρακτηρίζουμε μια παράδοξη και υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού (αμυντικού) μας συστήματος σε κάποια ουσία που την ονομάζουμε αλλεργιογόνο και που προκαλεί υπερβολικά, ενοχλητικά και μερικές φορές επικίνδυνα συμπτώματα στον οργανισμό μας, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα προκαλούσε>>, μας επισημαίνει ο διαπρεπής χειρουργός Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κος.Μάλλιας Ιωάννης.
Ποιες είναι οι οφθαλμικές αλλεργίες;
Οι αλλεργικές εκδηλώσεις στα μάτια αφορούν κυρίως την εξωτερική επιφάνεια και κυρίως τον επιπεφυκότα (το λευκό χιτώνα του ματιού).
Οι αλλεργικές επιπεφυκίτιδες περιλαμβάνουν την εποχιακή αλλεργική επιπεφυκίτιδα (όπως εαρινή ή ανοιξιάτικη), την κλασική αλλεργική επιπεφυκίτιδα σε κάποιο αλλεργιογόνο (φάρμακα ή περιβαλλοντικοί παράγοντες) που μπορεί να μας προσβάλει όλο το χρόνο και τη γιγαντοθηλαία επιπεφυκίτιδα που προκαλείται από τη χρόνια χρήση των φακών επαφής.
Πώς εκδηλώνονται οι οφθαλμικές αλλεργίες;
Το πιο κοινό χαρακτηριστικό σημείο είναι η ερυθρότητα ή κοκκίνισμα των ματιών. Επίσης μπορεί να υπάρχει οίδημα ή πρήξιμο στα βλέφαρα ή ακόμα και στον επιπεφυκότα. Τα μάτια δακρύζουν συνεχώς. Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας είναι η φαγούρα (κνησμός). Είναι τόσο έντονη που δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε από το να τρίψουμε τα μάτια μας και φυσικά αυτό επιδεινώνει την κατάσταση. Άλλα συμπτώματα είναι τσούξιμο, αίσθηση ξένου σώματος αλλά είναι λιγότερο συχνά και συνήθως συνοδεύουν τη φαγούρα, που είναι το κυρίαρχο σύμπτωμα.
Πολλές από τις αλλεργικές εκδηλώσεις των ματιών συνοδεύονται και από αλλεργικές εκδηλώσεις άλλων οργάνων, όπως η μύτη με τη μορφή της αλλεργικής ρινίτιδας.
Με ποιο μηχανισμό εκδηλώνεται η οφθαλμική αλλεργία;
<<Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα ξεκινά με την ευαισθητοποίηση ενός ατόμου σε ένα συγκεκριμένο αλλεργιογόνο>>,  μας εξηγεί ο κος.Μάλλιας. Η φάση της ευαισθητοποίησης είναι μια ασυμπτωματκή διαδικασία που 'προετοιμάζει' τον επιπεφυκότα για τις επακόλουθες αλλεργικές απαντήσεις. Όταν ένα άτομο επανεκτεθεί στο αλλεργιογόνο, ξεκινά η αλλεργική απάντηση. Τα μαστοκύτταρα αποδεσμεύουν ισταμίνη, η οποία συνδέεται με ειδικούς υποδοχείς των νευρικών κυττάρων και προκαλείται ο κνησμός (φαγούρα) καθώς και με υποδοχείς των ενδοθηλιακών κυττάρων που οδηγούν σε οίδημα και ερυθρότητα των βλεφάρων. Άλλοι μεσολαβητές όπως οι προσταγλανδίνες, λευκοτριένια και κυτταροκίνες προκαλούν αγγειοδιαστολή και φλεγμονή. Τα συμπτώματα εμφανίζονται γρήγορα, μέσα σε περίπου 2 ώρες από την έκθεση στο αλλεργιογόνο.
Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την εκδήλωση της αλλεργίας;
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον παράγοντα που μας προκαλεί αλλεργία. Γνωρίζοντας το αλλεργιογόνο μπορούμε να το απομακρύνουμε ή να αποφύγουμε την έκθεσή μας σε αυτό προστατεύοντας τα μάτια μας από την αλλεργική εκδήλωση. Το πλύσιμο των χεριών, όπως μας ενημερώνει ο κος.Μάλλιας, βοηθά στο να μη μεταφέρονται με το τρίψιμο ουσίες που προκαλούν αλλεργίες στα μάτια, όπως σκόνη, γύρη, τρίχες ζώων. Το τρίψιμο επίσης πρέπει να αποφεύγεται διότι η διαδικασία αυτή εκκρίνει περισσότερη ισταμίνη και επιδεινώνει τα φαινόμενα. Το μικροκλίμα στο σπίτι και στην εργασία μπορεί να αποτελεί αιτία αλλεργίας. Η χρήση ειδικών φίλτρων στα συστήματα κλιματισμού και η συντήρησή τους βοηθούν στον περιορισμό των αλλεργιογόνων.
Πώς αντιμετωπίζουμε την αλλεργία στα μάτια;
Οι κρύες κομπρέσες και το πλύσιμο των ματιών με άφθονο κρύο νερό από τη βρύση μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα και αυτός είναι ένας απλός τρόπος πρώτης αντιμετώπισης των συμπτωμάτων.
Επίσης, τα τεχνητά δάκρυα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε άφοβα και συχνά, ξεπλένοντας τα μάτια από τα αλλεριογόνα και προστατεύοντας τον κερατοειδή χιτώνα και ανακουφίζοντας τα συμπτώματα της αίσθησης ξένου σώματος.

Θεραπεία

Η χορήγηση φαρμάκων είναι η βασική θεραπεία της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας. Υπάρχουν πολλών ειδών σκευάσματα σε μορφή κολλυρίων που μπορούν να δοθούν για την φαρμακευτική αντιμετώπιση των οφθαλμικών αλλεργιών. Οι κύριες κατηγορίες φαρμάκων είναι τα αντισταμινικά, οι σταθεροποιητές των μαστοκυττάρων και τα κορτικοστεροειδή (κορτιζόνη). Τα αντισταμινικά αναστέλλουν τη δράση της ισταμίνης και κατά συνέπεια τη φαγούρα, το πρήξιμο (οίδημα), το κοκκίνισμα κτλ. Οι σταθεροποιητές των μαστοκυττάρων δρουν προληπτικά ώστε όταν περάσει η δράση του αντισταμινικού και ξαναεκτεθούμε στο αλλεργιογόνο να μην εμφανιστούν τα συμπτώματα καθόλου ή σε πολύ μικρότερο βαθμό.  Σήμερα υπάρχουν νέα και πολύ αποτελεσματικά αντιαλλεργικά φάρμακα που συνδυάζουν σε ένα κολλύριο και το αντισταμινικό και τον σταθεροποιητή των μαστοκυττάρων. Έτσι με την χρήση των σταγόνων αυτών 2 φορές την ημέρα έχουμε μια καταπληκτική βελτίωση των συμπτωμάτων και της κλινικής εικόνας.
<<Τα παραπάνω φάρμακα και οι ειδικά οι σταθεροποιητές των μαστοκυττάρων μπορούν να δοθούν προληπτικά λίγο καιρό πριν ξεκινήσει η εποχή που εμφανίζεται η αλλεργία αν υπάρχει μια εποχιακή αλλεργική επιπεφυκίτιδα που μας κάνει να υποφέρουμε κάθε χρόνο. Η προληπτική αγωγή βοηθά στο να μην εκδηλωθεί η αλλεργία όταν εκτεθούμε στο αλλεργιογόνο>>, τονίζει ο οφθαλμίατρος κος.Μάλλιας.
Τα αντισταμινικά από το στόμα σε μορφή χαπιών είναι άλλο ένα όπλο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οφθαλμίατροι, ειδικά σε άλλες μορφές αλλεργίας που αφορούν και άλλα όργανα όπως η αλλεργική ρινίτιδα. Η δράση των χαπιών αυτών είναι αποτελεσματική και στις αλλεργικές επιπεφυκίτιδες αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματική από την τοπική θεραπεία. Η τοπική θεραπεία αντίθετα μπορεί να είναι αποτελεσματική και στην αλλεργική ρινίτιδα που συνοδεύει πολύ συχνά την αλλεργική επιπεφυκίτιδα καθότι τα κολλύρια περνούν στη μύτη μέσω του δακρυϊκού πόρου και την δακρυϊκής οδού.
Τέλος, τα κορτικοστεροειδή είναι φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην οξεία φάση και βοηθούν στην μείωση της φλεγμονής και του οιδήματος και γενικότερα στην άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων. Όμως δεν έχουν προληπτική δράση και επομένως όταν σταματήσουμε τη χορήγηση, η έκθεση στο αλλεργιογόνο οδηγεί εκ νέου στην εκδήλωση της αλλεργίας. Τα κορτικοστεροειδή μπορούν να έχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, κατά συνέπεια θα πρέπει να χορηγούνται μόνο με συνταγή του οφθαλμιάτρου και αφού εξετασθούν κλινικά τα μάτια.
Έτσι λοιπόν, με τη σωστή διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία της οφθαλμικής αλλεργίας οι διαταραχές μπορούν να αντιμετωπισθούν και να βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό. Τα αλλεργικά άτομα είναι καλό να επισκέπτονται προληπτικά τον οφθαλμίατρό τους ώστε να προλάβουν και να θεραπεύσουν έγκαιρα τα συμπτώματά τους πριν αυτά γίνουν σημαντικά και ενοχλητικά και οδηγήσουν στον περιορισμό της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής του ατόμου.



210-9320215

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ


Επίσκεψη στο ακριτικό και ορεινό Θεοδωράκι, σε ένα από τα χωριά που χτυπά η καρδιά της Αλμωπίας, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Δημήτρη Σούγγαρη.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τη νέα πλατεία του χωριού, η οποία δημοπρατήθηκε την προηγούμενη δημοτική περίοδο και κατασκευάστηκε τους προηγούμενους μήνες. Ο κ. Μπίνος είδε την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει και τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά του Θεοδωρακίου στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού.

Επιπλέον, ο κ. Μπίνος βρέθηκε στο ανοιχτό θέατρο, στο οποίο το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν νέα σιδερένια και καλαίσθητα κάγκελα για να γίνει ακόμα πιο χρηστικό, με στόχο να πραγματοποιούνται εκεί εκδηλώσεις που θα προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι παλιές ξύλινες κατασκευές καταστράφηκαν λόγω κυρίως της φθοράς του χρόνου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος πέρασε από πολλούς δρόμους εντός του οικισμού και συνομίλησε με πολύ κόσμο, όπου διαπίστωσε ότι το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση εδώ λόγω των έργων ύδρευσης που είχαν γίνει πριν πολλά χρόνια χωρίς να έχει νοιαστεί κανείς για την αποκατάστασή τους. Γι’ αυτό το λόγο ήρθε άμεσα σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιάννη Κετικίδη και δρομολόγησε την ένταξη όλων των δρόμων στο τεχνικό πρόγραμμα που αφορά σε ασφαλτοστρώσεις. Στόχος είναι να λυθούν κάποια χρόνια προβλήματα, τα οποία είναι απαίτηση των κατοίκων του χωριού εδώ και πολλά χρόνια.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Χρήστο Μπάτση λύθηκαν κάποια σημαντικά ζητήματα καθημερινότητας με την τοποθέτηση κάποιων κάδων σε κεντρικά σημεία του χωριού η οποία έγινε άμεσα.











ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΛΟΚΟΥ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ-ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟ


       Πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 18 Φλεβάρη Σύσκεψη για ενημέρωση των αγροτών της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν με μαζική προσέλευση σ’αυτή, για τις εξελίξεις και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας σε πανελλαδικό συντονισμό στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαίφυτου.
      Πριν ακόμα ξεκινήσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, είχαν εκφραστεί και εκδηλωθεί οι «δύο γραμμές» που υπάρχουν και δρουν επί χρόνια στο αγροτικό κίνημα. Κι είναι εύλογο να υπάρχουν, αφού στους αγρότες υπάρχει διαστρωμάτωση και χωρίζονται αναλόγως με την ιδιοκτησία, την παραγωγή και το εισόδημα σε μικρούς, μεσαίους και μεγάλους.
      Στη χώρα μας, ο αριθμός των μικρομεσαίων αγροτών και ετεροαπασχολούμενων εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλος, καθώς το ποσοστό τους ξεπερνάει το 80%. Ακριβώς εξαιτίας αυτής της διαστρωμάτωσης, οι αγρότες δεν έχουν όλοι τα ίδια συμφέροντα. Σήμερα μάλιστα, τα συμφέροντα των μεγάλων έρχονται σε αντίθεσημ' εκείνα των μικρομεσαίων.
      Αυτά τα διαφορετικά συμφέροντα εκφράζουν και υπηρετούν οι «δύο γραμμές» που συγκρούονται και μέσα στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
      Τώρα, λοιπόν, την ώρα που η μεγάλη αγροτική κινητοποίηση, με πάνω από 100 μπλόκα απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, βρίσκεται στην κορύφωσή της και μετά το μεγαλειώδες παναγροτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, που ενίσχυσε τις αγωνιστικές διαθέσεις, κάποιοι πρόθυμοιεπιχειρούν να σύρουν τους αγωνιζόμενους αγρότες σε διάλογο με την κυβέρνηση.
      Διάλογο, όμως, όχι για τα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως καθορίστηκαν μετά από διεξοδική συζήτηση στη σύσκεψη 68 μπλόκων απ' όλη την Ελλάδα, αλλά για τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών, τα οποία από μέρες έχουν στείλει «πεσκέσι» στην κυβέρνηση.
      Στην ουσία, το αίτημα που θέτουν στην κυβέρνηση είναι ένα και μοναδικό: Να φύγουν από τη μέση οι μικρομεσαίοι αγρότες και να μείνουν στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή μόνο οι μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Μάλιστα, έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και αποφάνθηκαν ότι οι αγρότες που χωράνε στην Ελλάδα δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 150.000 - 200.000, που σημαίνει ότι θα πεταχτούν έξω εκατοντάδες χιλιάδες ετεροαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες.
      Πρόκειται για ένα αίτημα, που ανταποκρίνεται πλήρως στις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, μέσω της οποίας προωθείται το μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και η παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων σε λίγες μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις εκμεταλλεύσεις.
      Αυτό το μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, οι «πρόθυμοι συζητητές» της κυβέρνησης ζητούν να γίνει κυρίως μέσω του μέτρου του διαχωρισμού των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα» και μη. Συγκεκριμένα, προτείνουν ν' αυξηθεί από 35% που είναι σήμερα στο 61% (κατ' άλλους στο 71%) το ποσοστό επί του συνολικού εισοδήματος που θα πρέπει να έχει κάποιος από την απασχόλησή του στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, προκειμένου να χαρακτηριστεί «επαγγελματίας» αγρότης.
       Όλα τα άλλα αιτήματα που θέτουν - για το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής, τις επιδοτήσεις/ ενισχύσεις, τα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ. - αφορούν αποκλειστικά τους λεγόμενους «επαγγελματίες» αγρότες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι, για όλους τους άλλους, θέτουν ως αίτημα να ισχύσουν εξολοκλήρου τα εξοντωτικά μέτρα που περιλαμβάνονται στα σχέδια της κυβέρνησης.

Αντιπαράθεση στη βάση των αιτημάτων
1.    Για το Ασφαλιστικό, ζητούν να διατηρηθεί ως αυτόνομο Ταμείο ο ΟΓΑ και να χωριστεί, διοικητικά και οικονομικά, σε δύο τμήματα: Σε Ταμείο Ασφάλισης Αγροτών (ΤΑΑ), στο οποίο θα ενταχθούν μόνο οι «επαγγελματίες» αγρότες και οι συνταξιούχοι που προέκυψαν μετά την καθιέρωση της πρόσθετης Ασφάλισης το 1997 και σε Ταμείο Προνοιακής Ασφάλισης (ΤΠΑ), όπου θα ενταχθούν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων σήμερα στον ΟΓΑ. Επίσης, ζητούν να παραμείνουν οι κατηγορίες Ασφάλισης μόνο για τους «επαγγελματίες» αγρότες.
     Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, που δεν θα χαρακτηριστούν «επαγγελματίες», θα μείνουν εκτός του Ταμείου Ασφάλισης Αγροτών και θα μετατεθούν στο Προνοιακό Τμήμα, όπου θα πεταχτούν και οι υπέργηροι συνταξιούχοι αγρότες που δεν έχουν πληρώσει εισφορές στον ΟΓΑ, αλλά είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες της υπαίθρου, που με το μόχθο τους έθρεψαν τη μεταπολεμική Ελλάδα.
      Η κυβέρνηση, όπως είναι λογικό κι αναμενόμενο, σπεύδει να κάνει δεκτό με διαρροές στον Τύπο αυτό το αίτημα για αυτόνομο ΟΓΑ για «επαγγελματίες» αγρότες, με τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες και με συντελεστή ασφαλιστικών εισφορών 12%, 14% και 20% αντιστοίχως, ενώ οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν και το 6,95% για την Υγεία και το 0,50% για την Αγροτική Εστία. Άλλωστε, επιδιώκει την απαλλαγή του προϋπολογισμού από τη χρηματοδότηση των συντάξεων, που αποτελεί υποχρέωση του 3ου μνημονίου, το οποίο ψήφισαν οι 222 βουλευτές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
       Στον αντίποδα, το αίτημα μας για το Ασφαλιστικό είναι σε άλλη κατεύθυνση, αφού στοχεύει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των μικρομεσαίων αγροτών και όχι των μεγαλοαγροτών.Διεκδικούμε: Ν' αποσύρει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό σχέδιο εξόντωσης των μικρομεσαίων αγροτών. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια Υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
2.    Για το Φορολογικό, οι «επαγγελματίες» αγρότες ζητούν να φορολογούνται με συντελεστή 13% και 27,5% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, αποδεχόμενοι τα πρώτα φορολογικά μέτρα σε βάρος των αγροτών που πήρε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Τελευταία, πρόσθεσαν και το αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, κάτω από την πίεση της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενώ ουσιαστικά διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση να μείνουν αφορολόγητες οι παχυλές ενισχύσεις που εισπράττουν.
    Εμείς ζητάμε: Συνολικό αφορολόγητο καθαρό εισόδημα που είναι αναγκαίο για αξιοπρεπή διαβίωση και εξασφαλίζει τη δυνατότητα καλλιέργειας την επόμενη χρονιά - εισόδημα το οποίο έτσι κι αλλιώς υπόκειται σε εξοντωτική έμμεση φορολογία - και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
3.    Για το κόστος παραγωγής, αποδέχονται τον ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια κι απλώς ζητούν να επανέλθει από το 23%, που το ανέβασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο 13% που το είχε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Θέτουν, επίσης, ως αίτημα φθηνότερο αγροτικό πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα, αλλά μόνο για τους «επαγγελματίες» αγρότες.
    Η ποιοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σ' αυτό το αίτημα και στη δική μας θέση είναι εμφανής και σχετίζεται με τα συμφέροντα ποιων τάσσεται η κάθε πλευρά. Εμείς ως  μικρομεσαίοι αγρότες ζητάμε: Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, στα τρόφιμα, σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%.
      Εν αναμονή της νέας Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί  στην Νίκαια την ερχόμενη Κυριακή 21 Φλεβάρης στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κιλελέρ, στο τέλος της σύσκεψης απευθύνθηκε κάλεσμα στον κόσμο για περαιτέρω ενίσχυση του μπλόκου με αγροτικά μηχανήματα αλλά και με φυσική παρουσία, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή 19 Φλέβαρη στις 5 το απόγευμα.


Υ.Γ. Ενημερώνουμε τους «προθύμους», «λαγούς» κλπ, που συνωστίζονται στους «διαδρόμους του Μαξίμου» για διαλόγους απάτης, ότι οι  «παραχωρήσεις» της κυβέρνησης οδηγούν στο ξεκλήρισμα και την φτώχεια τους μικρομεσαίους αγρότες και ευνοούν τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες που τα συμφέροντα τους μαζί με την κυβέρνηση εξυπηρετούν. Τέτοιες «συμφωνίες» σας τις χαρίζουμε.    


ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ
























































Για όσους θέλουν να βοηθήσουν, υπάρχουν λαχνοί για την λαχειοφόρο αγορά, στο "Πράσινο περίπτερο" των Προμάχων.


Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ



Έτσι όπως συχνά ο ήλιος με την εντυπωσιακή του λάμψη
διώχνει το θαμπό φεγγάρι, όσο και αν αντιστέκεται
στη σκοτεινή σπηλιά του, χωρίς να ακούσει
ούτε ένα τραγούδι από το αηδόνι
έτσι η ομορφιά σου μου σφραγίζει τα χείλη
και κάνει παράφωνα για μένα τα πιο όμορφα τραγούδια

Κι όπως την αυγή πάνω από τα λιβάδια
περνά ο άνεμος με τα ορμητικά του φτερά
και σπάει τα καλάμια με τα δυνατά φιλιά του
που αυτά μόνο, μπορούν να γίνουν όργανα τραγουδιού
έτσι τα ορμητικά μου πάθη, παραδέρνουν συνέχεια μέσα μου
και η τόσο μεγάλη αγάπη κάνει την αγάπη μου βουβή

Όμως τα μάτια μου σου έδειξαν εσένα
γιατί είμαι σιωπηλός και η λύρα μου ακούρδιστη
πριν γίνει ο χωρισμός μας μοιραίος
και πριν μας αναγκάσει να φύγουμε
εσύ για άλλα χείλη που τραγουδούν με αρμονία
κι εγώ εδώ να αναπολώ μάταια
φιλιά που δεν σου έδωσα, τραγούδια που δεν σου είπα.



Oscar Wilde -Η Σιωπή του έρωτα ....

ΟΝΕΙΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ - ΕΝΤΓΚΑΡ ΑΛΑΝ ΠΟΕ



Δέξου ετούτο το φιλί στο μέτωπό σου!

Και τώρα που χωρίζουμε,

Άφησε να σου πω-

Ότι οι μέρες μου εκύλησαν μέσα στ΄ όνειρο

Είναι αλήθεια, όπως το λεγες΄

Αν, όμως, η ελπίδα πέταξε

Μες σε μια νύχτα ή μια μέρα,

Μες σ΄ ένα όραμα ή μες στο τίποτα,

Είναι γι΄  αυτό λιγότερο χαμένη;

Όλα όσα βλέπουμε ή ό, τι φαινόμαστε

Όνειρο είναι μέσα σε όνειρο.



Στέκομαι ανάμεσα στο βογκητό

Μιας θαλασσοδαρμένης ακτής,

Και μες στα χέρια μου κρατώ

Κόκκους χρυσούς της άμμου-

Πόσοι λίγοι! Κι όμως πως γλιστράνε

Από τα δάχτυλά μου και βαθιά πάνε,

Καθώς θρηνώ-καθώς θρηνώ!

Θεέ μου! μήπως θα μπορούσα  

Μέσα στο χέρι πιο σφιχτά να τους κρατούσα;

Θεέ μου! πως θα κατορθώσω

Μόνο ένα απ΄ το ανήλεο κύμα να γλιτώσω;

Όλα όσα βλέπουμε ή ό, τι φαινόμαστε

Όνειρο είναι μονάχα μέσα σε όνειρο;



Έντγκαρ Άλλαν Πόε (Μετάφραση Στ. Μπεκατώρος)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΄΄ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ΄΄ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ


Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Τα ποδοσφαιρικά σωματεία επιτελούν κοινωνικό έργο

Επίσκεψη του ποδοσφαιρικού σωματείου «Ελπίδα Έδεσσας» στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας


Τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη επισκέφθηκαν στο γραφείο του στο Διοικητήριο ο Πρόεδρος Λεωνίδας Τούσιας και αντιπροσωπεία των παικτών του ποδοσφαιρικού σωματείου «Ελπίδα Έδεσσας».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το σωματείο της Έδεσσας καθώς και οι εξελίξεις στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, είχε εγκάρδια συνομιλία με όλους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι του προσέφεραν ένα ημερολόγιο της ομάδας. Επίσης, ευχήθηκε επιτυχίες στην ομάδα και, στον Πρόεδρο, καλή δύναμη στο έργο του.


Σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Το σωματείο της ΄΄Ελπίδας΄΄ είναι ένα ιστορικό σωματείο με πλούσια ιστορία, το οποίο έχει προσφέρει επιτυχίες στο ποδόσφαιρο της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής. Σημαντική είναι η προετοιμασία που γίνεται και στις ακαδημίες του συλλόγου. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο κ. Τούσια και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη δουλειά που κάνουν και κρατάνε ψηλά τη σημαία της ομάδας. Όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Πέλλας, που, υπό αντίξοες συνθήκες λειτουργούν και σημειώνουν επιτυχίες, επιτελούν κοινωνικό έργο μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες του αθλητισμού γενικότερα στα μικρά παιδιά τα οποία κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους και παίζουν ποδόσφαιρο».

Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΤΟ CAFE-BAR "POTHOS"


Σε μια εμφάνιση από τα ....παλιά ο γνωστός σε όλους μας Πασχάλης έρχεται LIVE για μια βραδιά στο cafe-bar Pothos στο Λουτράκι αυτή την Κυριακή στις 20:30!!

 Τραγούδια του 60's - 70's - 80's - 90's ζωντανεύουν ξανά σε ένα Live που θα μας ξεσηκώσει όλους!! ......

 καιιιιι το κοπί τη πίτα από τον Σύλλογο Νέων Λουτρακίου και Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου "Το Πόζαρ"!!!!!

 Είσοδος 5€


https://www.facebook.com/events/1658754457731991/

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΕΔΕΣΣΑΣ


Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Το έργο του Μητροπολίτη κ.κ. Ιερόθεου έχει μείνει ανεξίτηλο έως σήμερα στην Π.Ε. Πέλλας

Στην εκδήλωση αναγόρευσης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου σε Επίτιμο Δημότη Έδεσσας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Σεβασμιότατο για θέματα που αφορούν την Πέλλα συζητώντας, ταυτόχρονα, για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο.


Ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι: «Αποτελεί τιμή για τον Δήμο Έδεσσας και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η αναγόρευση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου σε Επίτιμο Δημότη της περιοχής αναγνωρίζοντας την δεκαοκτάχρονη προσφορά και το έργο του στην Έδεσσα και στην Πέλλα γενικότερα. Άνθρωποι που γνωρίζουν την περιοχή μας και τους ανθρώπους της δημιουργούν ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς και είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στον τόπο όπου προσέφεραν τα μέγιστα στην κοινωνική ανάπτυξη. Συγχαρητήρια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιερόθεο και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ GREKLAND PANORAMA ΣΤΗΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ



Στη διεθνή έκθεση τουρισμού GREKLAND PANORAMA συμμετείχε η Π.Ε. Πέλλας


Με επιτυχία «στέφθηκε» η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού GREKLAND PANORAMA η οποία πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη, το διάστημα 13-14 Φεβρουαρίου. Στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού όπου συμμετείχε η Περιφέρεια, η Πέλλα εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Κ.Μ. κ. Δημήτρη Τσουφλίδη.

Ο κ. Τσουφλίδης είχε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με φορείς τουρισμού και εκπροσώπους επαγγελματιών του κλάδου για το τουριστικό προϊόν της Πέλλας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Πέλλας χάρισε στους επίσημους επισκέπτες που παραβρέθηκαν στο περίπτερο ένα λεύκωμα της Πέλλας, ενώ, απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και να γνωρίσουν από κοντά τα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών με το  περίπτερο και το έντυπο τουριστικό υλικό για την ενημέρωση του κοινού. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου οι ενδιαφερόμενοι συνέλεξαν πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο της Π.Κ.Μ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας κ.κ. Κλεόπας, η Διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. τη Σουηδία Σταυρούλα Σκαλτσή καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

Επόμενη παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα είναι σε δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στο Βερολίνο και στη Μόσχα, 9-13/3 και 23-26/3 αντίστοιχα.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς τουρισμού η Π.Ε. Πέλλας έχει στείλει σχετική ενημερωτική επιστολή για τη συμμετοχή των επαγγελματιών και όχι μόνο, του τουριστικού κλάδου στις παραπάνω εκθέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 23813 – 51386 (κ. Γιάννης Τσίκος) και 23813 – 51204 (κ. Αναστασία Μπιρόζη) για περισσότερες πληροφορίες.


ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΛΟΓΟ ΕΝΖΥΜΑ



        Τέλος  σε τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες, αρχόμενες αρθρίτιδες βάζει  ενέσιμη θεραπεία με  αυτόλογους παράγοντες(ενζυμα) από το αίμα του πάσχοντος!
Μάλιστα η θεραπεία μέσα στα πρώτα έξι χρόνια εφαρμογής της φαίνεται ότι εκτοπίζει οριστικά το χειρουργείο για τις παθήσεις του χεριού και καθιερώνεται ως θεραπεία επιλογής!
Αυτό μαρτυρούν τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο των Αμερικανικών Εταιρειών Χειρουργικής Χεριού,Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Περιφερικών Νεύρων 13-19 Ιανουαρίου στην  Αριζόνα.
«Η εφαρμογή της θεραπεία με τους ενέσιμους αυτόλογους παράγοντες τα τελευταία έξι χρόνια προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα καθώς  εκτοπίζει το χειρουργείο και βάζει οριστικό τέλος στουςβασανιστικούς και χρόνιους πόνους  »  αναφέρειοΔρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, πρώην αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού, Διευθυντή τμήματος Μικροχειρουργικής Ιατρικού Ψυχικού.

Στο αμερικανικό συνέδριο παρουσιάστηκαν αποτελέσματα και από την εφαρμογή των τοπικών ενέσεων με αυτόλογο ενζυμα και  στις αρχόμενες αρθρίτιδες μικρών αρθρώσεων όπως του αντίχειρα.
Η θεραπεία  για τις αρχόμενες αρθρίτιδες μικρών αρθρώσεων όπως του αντίχειρα εφαρμόζεται και στην χώρα  με πολύ καλά αποτελέσματα.
Η  θεραπεία με το αυτόλογο ενζυμα, όπως εξήγησε ο κ Ιγνατιάδης που την εφαρμόζει, είναι απλή , γρήγορη και έχει άμεσα αποτελέσματα. Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο και από εξειδικευμένο ιατρό, γεγονός που μειώνει συνολικά το κόστος της επέμβασης, αφού δεν γίνεται καν εισαγωγή σε νοσοκομείο.
                  ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΤΗΣ   ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Μετά τη διάγνωση της πάθησης ο γιατρός παίρνει αίμα από τον πάσχοντα. Στη συνέχεια με ειδική επεξεργασία γίνεται λήψη  από το αίμα ενός ένζυμου, το οποίο εδράζει στο περίβλημα των αιμοπεταλίων και έχει αυξητικές-επουλωτικές ιδιότητες.
Το ενζυμα αυτό εγχέεται   στο σημείο του μεγίστου πόνου ή γύρω από αυτό .Για την αντιμετώπιση της πάθησης  μπορεί να χρειασθούν 1-3 συνεδρίες ,ενώ η διαδικασία εφαρμογής δεν ξεπερνά τα 20-25 λεπτά.
                   ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΧΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Δύο απo τις πιο συχνές και βασανιστικές παθήσεις του χεριού είναι :
  • Η έξω επικονδυλίτιδα (στον αγκώνα)που ταλαιπωρεί τα χέρια αυτών που κάνουν χειρονακτικές εργασίες και  των αθλητών
  • Η αρθρίτιδα βασική άρθρωση του αντίχειρα που προσβάλλει τα χέρια των γυναικών άνω των 40χρόνων. ΕΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ:Η έξω επικονδυλίτιδα (tenniselbow) εκδηλώνεται με:
  • Άλγη διαξιφιστικά στον αγκώνα επιδεινούμενα με την χρήση του άκρου ,
  • Aιμωδίες που αντανακλούν συχνά προς το μπράτσο ή το πήχυ, ενώ κάποια στιγμή εγκαθίσταται σχεδόν ανικανότητα εκτέλεσης χειρονακτικής εργασίας και έξπτωση μυϊκής ισχύος.
Είναι δε πολύ βασανιστικό και ψυχοφθόρο να βλέπεις το χέρι σου να αχρηστεύεται προοδευτικά και να σου πέφτουν τα αντικείμενα ή να μη μπορείς να βιδώσεις μια βίδα.
 
 
 
           ΒΑΣΙΚΗ  ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ  ΤΟΥ  ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ
Χαρακτηριστικό της βασικής αρθρίτιδας του αντίχειρα
είναι ο επιδεινούμενος πόνος που συνοδεύεται από πρήξιμο στη βάσητου.Σε  προχωρημένο στάδιο αρθρίτιδας ο αντίχειρας ακινητοποιείται και ο πάσχοντας αδυνατεί να εκτελέσει βασικές κινήσεις όπως η απλή σύλληψη αντικειμένων.
Στο τελικό στάδιο  ο αντίχειρας υπεξαρθρώνεται στη βάση του και κονταίνει στο μήκος του ενώ σχεδόν αχρηστεύεται.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ    ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
Μέχρι πριν από εξι χρόνια, πριν δηλαδή από την θεραπεία με τους αυτόλογους παράγοντες, οι χρόνιοι βασανιστικοί πόνοι από τις παθήσεις του χεριού αντιμετωπίζονταν με:
  • Τη λήψη αντιφλεγμονωδών από το στόμα,
  • Ακινητοποίηση  του χεριού ( νάρθηκες),
  • Εφαρμογή ειδικών περιδέσεων ( με σκράτς),
  • Φυσικοθεραπείες (laser,υπέρηχα κλπ),
  • Παγοθεραπεία  και
  • Ενέσεις κορτιζόνης στο σημείο μεγίστης ευαισθησίας.
Σε ακόμα πλέον επίμονες μορφές της πάθησης γίνονταν χειρουργική επέμβασημε πλάγια έξω τομή στον αγκώνα και αποκόλληση ή επιμήκυνση της έκφυσης των τενόντων με αμφίβολο όμως αποτέλεσμα. Στην επικονδυλίτιδα η θεραπεία με παράγοντες έχει ένδειξη σε όλα τα στάδια, ενώ περίπτωση του αντίχειρα η εν λόγω θεραπεία έχει μεγάλη αξία κυρίως στην αρχή, ενώ στα τελικά στάδια όπου έχει εξαρθρωθεί πλέον ο αντίχειρας, η αξία του είναι κυρίως ανακουφιστική σε συνδυασμό με νάρθηκα.
 

www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr,τηλ. 210 6974280,  κιν. 6944251529.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...