Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Παύλος Γιουρούκης - Υποψήφιος Πρόεδρος Δημ.Τ.Ο Αλμωπίας



Παύλος Γιουρούκης - Υποψήφιος Πρόεδρος Δημ.Τ.Ο Αλμωπίας

Μετά από χρόνων συνεχή και συνεπή παρουσία στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος για την θέση του Προέδρου της Δημ.Τ.Ο. Αλμωπίας στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές. Σταθερή επιδίωξη μου η πρόσφορα στην παράταξη και το τόπο. Προσδοκώντας στην υποστήριξη σας , σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας καλώ να συμμετέχετε μαζί μας στην εκλογική διαδικασία.

Με Εκτίμηση
Παύλος Γιουρούκης
Μέλος της Δημ.Τ.Ο. Αλμωπίας

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΓΕΛΗ ΓΑΤΣΟΥ



Αριδαία, 18/3/2016

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΓΕΛΗ ΓΑΤΣΟΥ

Πλατεία Αγγελή Γάτσου. Ένα σημείο αναφοράς για την πόλη της Αριδαίας και ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο για την περιοχή μας. Με την παρουσία ενός αγάλματος ιδιαίτερης αισθητικής που το έχει φιλοτεχνήσει ο μεγάλος Έλληνας γλύπτης Δημήτρης Καλαμάρας.
Πριν λίγους μήνες η Πλατεία Αγγελή Γάτσου άλλαξε μορφή!
ΗΤΑΝ μια πλατεία που δεν είχε τη δυνατότητα προσβασιμότητας. ΣΗΜΕΡΑ οι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να την διασχίζουν αλλά και να την απολαύσουν ξαποσταίνοντας στα παγκάκια που διαμορφώθηκαν στον χώρο. Επιπλέον, υπάρχει ορατότητα και από τους τέσσερεις δρόμους.
ΗΤΑΝ μια πλατεία που δεν αναδείκνυε το μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας άγαλμα. ΣΗΜΕΡΑ αναδείχτηκε αυτό το έργο τέχνης, το οποίο φιλοτέχνησε ένας από τους πιο καταξιωμένους γλύπτες, ο Δημήτρης Καλαμάρας του οποίου το όνομα έχει γραφτεί πλέον με χρυσά γράμματα.
ΗΤΑΝ μια πλατεία που δεν αναδείκνυε τον μεγάλο αγωνιστή και οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821 Αγγελή Γάτσου, γεννημένου στους Σαρακηνούς Αλμωπίας. Ενός αγωνιστή που συνέβαλε τα μέγιστα για την ελευθερία αυτού του τόπου και πέθανε πάμπτωχος με τον βαθμό του Συνταγματάρχη της Φάλαγγας. ΣΗΜΕΡΑ με την ανάδειξη αυτού του αγάλματος τιμούμε τη μνήμη του και τους αγώνες του και εκφράζουμε τον θαυμασμό μας για τα κατορθώματα του και αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας και μαχητικότητας στις δύσκολες μέρες που ζούμε ως χώρα.
Οι παραπάνω λόγοι ήταν αρκετοί για να αποφασίσουμε ως Δημοτική Αρχή να θέσουμε ως προτεραιότητά μας την ανάπλαση της Πλατείας Αγγελή Γάτσου. Και δεν μείναμε στα λόγια, προχωρήσαμε στη δράση. Πρόκειται για ένα έργο που θα μείνει ως παρακαταθήκη για την πόλη μας. Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αριδαίας, δεσπόζει το άγαλμα του μεγάλου τοπικού μας οπλαρχηγού Αγγελή Γάτσου, με μεγάλη ιστορική και καλλιτεχνική αξία.
Το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 και το κόστος του ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.




ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Κόκκινη γραμμή» η απαρέγκλιτη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και η ορθή λειτουργία των υφιστάμενων περιβαλλοντικών υποδομών


Ευρεία συνάντηση για την προστασία των υδάτινων αποδεκτών Πέλλας και Ημαθίας κατά την παραγωγική περίοδο μεταποίησης οπωροκηπευτικών

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την προστασία των υδάτινων αποδεκτών, κυρίως της Τάφρου-66 και του ποταμού Λουδία στην περιοχή της Πέλλας και Ημαθίας, κατά την προσεχή παραγωγική περίοδο λειτουργίας των βιομηχανιών μεταποίησης οπωροκηπευτικών. Στη σύσκεψη, που διοργανώθηκε πολύ έγκαιρα φέτος, παραβρέθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ενώ συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και Πέτρος Ζέρζης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας κ. Κώστας Αποστόλου, εκπρόσωποι των Δήμων, των Βιομηχανιών και υπηρεσιακά στελέχη με αρμοδιότητα στον έλεγχο τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Η συνάντηση ξεκίνησε με εμπεριστατωμένη εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη ο οποίος αναφέρθηκε στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο για την προστασία των υδάτινων αποδεκτών, του περιβάλλοντος αλλά και της ανθρώπινης υγείας. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι οι υπηρεσίες είναι στη διάθεση των βιομηχανιών για την παροχή τεχνικής υποστήριξης για τη βελτίωση της αποδοτικότητας λειτουργίας των περιβαλλοντικών υποδομών των βιομηχανιών, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή στην μη τήρηση των προβλεπομένων όρων λειτουργίας και ορίων από την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Εξάλλου η παράβαση της νομοθεσίας και η πρόκληση περιβαλλοντικών ζημιών αποτελούν κακουργηματική πράξη η οποία διώκεται αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες αρχές. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης των υδάτινων αποδεκτών σε σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία και την αγροτική παραγωγή. Στόχος είναι η πλήρης εξυγίανση των αποδεκτών, η πολιτική προστασία και δημόσια υγεία σε συνδυασμό με τη διασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και τον τουρισμό που εξαρτώνται από την ποιότητα του περιβάλλοντος.  

Στην ίδια κατεύθυνση ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης, συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την πρωτοβουλία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θετικά αποτελέσματα από την περσινή παραγωγική περίοδο. Η Ημαθία αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στην πορεία των υδάτινων αποδεκτών που ξεκινούν από την Πέλλα και εκβάλλουν στον Θερμαϊκό ενώ στο παρελθόν έχουν υπάρξει προβλήματα από την υπέρβαση των περιβαλλοντικών ορίων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ιδιαίτερα τόνισε ότι οι υπηρεσίες και οι βιομηχανίες είναι σύμμαχοι και όχι ανταγωνιστές στην προσπάθεια που γίνεται για την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και στο πλαίσιο αυτό οι βιομηχανίες θα πρέπει να λειτουργούν αποδοτικά και να εκσυγχρονίσουν τις περιβαλλοντικές υποδομές τους.

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Ε. Ημαθίας κ. Γιώργος Μιχαλιάς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Βιομηχανίας της Π.Ε. Πέλλας κ. Κώστας Μητρίας αναφέρθηκαν στη διαδικασία ελέγχου των Βιομηχανιών ενώ το στέλεχος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και συνεργάτης του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανος Αργυράκης παρουσίασε, ειδικότερα, την εθνική και κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία αναφορικά με τη διαχείριση υγρών αποβλήτων, τους περιβαλλοντικούς ελέγχους, την περιβαλλοντική ζημιά και την περιβαλλοντική ευθύνη φορέων εκμετάλλευσης καθώς και τις υποχρεώσεις που έχουν οι μονάδες που εμπίπτουν στην οδηγία IPPC να εφαρμόζουν τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές. Επίσης, αναφέρθηκε σε στοιχεία από τα Διαχειριστικά Σχέδια Υδάτων για την περιοχή τα οποία επικαιροποιούνται φέτος, καθώς και στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης των υδάτινων αποδεκτών της Π.Ε. Πέλλας με έμφαση στην Τάφρο-66 και ποταμό Λουδία.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Κώστας Αποστόλου ανέφερε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου από τις βιομηχανίες στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης από τις βιομηχανίες ενώ η τήρηση της νομοθεσίας ενδιαφέρει όλους ώστε, να περιορίζεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των βιομηχανιών.

Τις προσεχής ημέρες, ένα ειδικό κλιμάκιο με έμπειρα στελέχη των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας θα επισκεφτεί τις βιομηχανίες προκειμένου να έχει συνεργασία με τα στελέχη που θα ορίσουν και με στόχο αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, την έγκαιρη συντήρηση και προετοιμασία των περιβαλλοντικών τους υποδομών.


Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε σ’ ένα καινοτόμο έργο το οποίο θα προωθήσει για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ και αφορά τη δημιουργία ενός ενιαίου πάρκου υποδομών στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας στο οποίο θα παράγονται πιστοποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.  


ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ "ΛΙΜΠΕΡ"



Το Σαββατόβραδο 19 Μαρτίου στο cafe-bar LIBER αποκτά άλλη σημασία! 

Στην είσοδο του μαγαζιού θα υπάρχει κουτί αλληλεγγύης, ενώ θα πουληθούν και λαχνοί αξίας 1 Ε κληρώνοντας 2 φιάλες! 

Τα έσοδα θα διατεθούν για να ενισχυθεί οικονομικά ένας νέος συνάνθρωπος μας.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας




Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας στην προσπάθειά της να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές της, τους ενημερώνει ότι πλέον έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη συναλλαγές τους και με κάρτα. Ήδη, έχει τοποθετηθεί στα ταμεία μας ειδικό μηχάνημα που δέχεται κάρτα, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερη ευελιξία και καλύτερη εξυπηρέτηση.

Επιπλέον, η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας υπενθυμίζει στους καταναλωτές της που έχουν οφειλές, ότι έχουν τη δυνατότητα να τις πληρώνουν έναντι κατόπιν σχετικής ρύθμισης. Η διαδικασία για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις είναι πολύ απλή και μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενώς στα γραφεία μας που βρίσκονται στο υπόγειο του Δημαρχείου (Αριδαία, Πλατεία Αγγελή Γάτσου – Τηλ. υπηρεσίας 2384024590 – Το νέο και επίσημο e-mail: deyaalmopias1@gmail.com).

Παράλληλα, η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και τους ενοικιαστές τους, να προσέλθουν στο Λογιστήριο της Επιχείρησης, για να τακτοποιήσουν τα στοιχεία έκδοσης των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης τους, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση των ιδιοκτητών των αντίστοιχων ακινήτων.

«Προσπαθούμε καθημερινά να διευκολύνουμε τις συναλλαγές μας με τους συμπολίτες μας και ταυτόχρονα να τους βοηθήσουμε στην αποπλήρωση των οφειλών τους. Στόχος μας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η οποία θα επιτευχθεί μόνο με συλλογική προσπάθεια και συνεργασία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας κ. Χρήστος Γεωργίου.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Β.Α.



                ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια της διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε συνεργασία με την Π.Ε. Πέλλας στο πλαίσιο του Ε.Π.Ε.Β.Υ.Σ. του ΤΕΒΑ , ανακοινώνει το πρόγραμμα διανομής των ειδών : 

Δευτέρα     9:00-14:00

Τρίτη         9:00- 14:00

Τετάρτη     9:00 -14:00

Η διανομή θα γίνεται από τις εγκαταστάσεις του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ του Δήμου Αλμωπίας. για τα τρόφιμα ξηρής αποθήκευσης και από τις εγκαταστάσεις του ΑΦΟΣ Αλμωπίας για τα νωπά τρόφιμα (κοτόπουλα).

Επισημαίνεται ότι η διανομή αφορά δικαιούχους του Τ.Ε.Β.Α. και όχι του κοινωνικού παντοπωλείου. 

Πληροφορίες : 2384350211 Κας Χατζηαβραμίδου. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: Παρεμβάσεις για θέματα Νοσοκομείου Πέλλας και πολυχώρου Μέγας Αλέξανδρος



Παρεμβάσεις Γιάννη Σηφάκη για την άμεση προκήρυξη του έργου μεταφοράς της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας ( πριν το Πάσχα) και για επίλυση θεμάτων όσον αφορά τον πολυχώρο του «Μέγα Αλέξανδρου»  

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης είχε τις τελευταίες εβδομάδες συστηματικές επαφές και συναντήσεις για θέματα του Νοσοκομείου Πέλλας και του πολυχώρου του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» στην Έδεσσα. 
Νοσοκομείο Πέλλας 
Όσον αφορά το Νοσοκομείο Πέλλας έγιναν αρκετές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη και υπηρεσίες του Υπουργείου καθώς και με την 3η ΔΥΠΕ για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών όσον αφορά την προκήρυξη διαγωνισμού για την μεταφορά  της μονάδας τεχνητού νεφρού από το υπόγειο στο ισόγειο. Η διαδικασία προχωρά γρήγορα, ο στόχος είναι η προκήρυξη του έργου μέσα στον Απρίλιο.
Ακόμη μέχρι τις αρχές Απριλίου θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο  μόνιμος παθολόγος στην πολύπαθη παθολογική κλινική και επικουρικός παιδίατρος.
Για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών επίσης θα έλθει επικουρικός ορθοπεδικός και άλλες ειδικότητες επικουρικών γιατρών που έχουν ζητηθεί από το Νοσοκομείο και για τις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γιατρούς για την κάλυψη τους.
 Πολυχώρος «Μέγας Αλέξανδρος»
Μετά από συστηματικές επαφές και συναντήσεις με την αρχαιολόγο κ. Κοταρίδη, την διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Υφυπουργό ΕΣΠΑ επιδιώκεται η μη επιστροφή χρημάτων από τον Δήμο σχετικά με το έργο αυτό καθώς και να βρεθεί τρόπος ολοκλήρωσης του μέσα από χρηματοδοτικό εργαλείο. 
Μετά τις πρώτες επαφές και συναντήσεις του βουλευτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του  συνάντηση στο Δημαρχείο Έδεσσας με τον Δήμαρχο Τάκη Γιάννου και το ΔΣ του συλλόγου «Μέγας Αλάξανδρος» στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες.
Κατόπιν τούτου πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του βουλευτή και του δημάρχου με την αρχαιολογία και με τον υφυπουργό ΕΣΠΑ κ. Χαρίτση με πρώτο στόχο την μη επιστροφή χρημάτων από τον Δήμο. Υπήρξε η υπόσχεση ότι θα εξεταστεί θετικά. Ακόμη διερευνήθηκαν τρόποι ένταξης του σε πρόγραμμα για την ολοκλήρωση του. Απαιτείται εγρήγορση και συντονισμός όλων για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης αυτής.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΜΙΑ SMART TV, 3D ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ USB STICKS 16GB ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ



Η ομάδα ενεργών πολιτών Προμάχων, συνεχίζοντας τη δράση της, σκοπεύοντας να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά απινιδωτή και την πραγματοποίηση ειδικού σεμιναρίου πιστοποίησης χρήσης του, μετά από την επιτυχημένη κλήρωση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, διενεργεί νέα κλήρωση με δώρο στον υπερτυχερό, μια υπερσύγχρονη smart tv LG 32''(LG32LF650V), δυο ζευγάρια γυαλιά 3d και ένα usb stick 16 gb με ταινίες 3d.

Επίσης, αυτή τη φορά θα υπάρξουν και άλλα μικρότερα δώρα για άλλους 5 τυχερούς.
Η τιμή των λαχνών θα είναι όπως πάντα προσιτή στο 1 ευρώ έκαστος, για να δοθεί σε όλους το δικαίωμα στην συμμετοχή.

Εκ μέρους της ομάδας, αφού ευχηθούμε καλή τύχη σε όλους, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την πρωτοφανή στήριξη και την αγάπη που δείχνετε, είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο(συγκλονίζοντάς μας με την ανώνυμη γενναιοδωρία σας) και αγκαλιάζετε την προσπάθεια να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση των υποδομών υγείας του παραμελημένου μας τόπου.




LG 32LF650V

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Διαγώνιος 32 " Τύπος LED, IPS Panel 3DΝαι Τύπος 3D Passive 3D Ευκρίνεια Full HD Μέγιστο Refresh Rate (Κατασκευαστή) 550 Hz

Συνδεσιμότητα
Πλήθος HDMI 3 WiFi (Build-In)Ναι
 Άλλες Συνδέσεις Analog Audio, CI+ Slot, Component Video, Composite Video, Digital Audio Optical, Ethernet, SCART, USB, Bluetooth

Γενικά Χαρακτηριστικά
Ειδικά Χαρακτηριστικά Δορυφορικός Δέκτης
 Δυνατότητες & Λειτουργίες Smart TV, DLNA, Miracast / Screen Mirroring, USB Media Player, USB PVR, WiDi

Διαστάσεις (χωρίς βάσεις/στηρίγματα)
Πλάτος 731 mm Ύψος 437 mm Πάχος 54,5 mm Vesa Mount 200 x 200 mm


                                    ΓΥΑΛΙΑ 3D (2 Ζευγάρια)





USB STICK 16 GB

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΑ ΕΠΙΔΗΜΙΚΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ



        Περισσότερους από  14,6 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο σκοτώνουν κάθε χρόνο τα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα.
Αυτό τόνισε ο ομότιμος  Καθηγητής  του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λοιμωξιολόγος κ. Γιώργος  Σαρόγλου, κατά την διάρκεια  της ομιλίας του, σε διάλεξη του Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού  Κολεγίου  Ελλάδας με θέμα «Αξιολόγηση Κινδύνου στα Επιδημικά Λοιμώδη Νοσήματα».
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σαρόγλου τα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου  σε παγκόσμιο επίπεδο μετά  τις καρδιολογικές παθήσεις που σκοτώνουν 16,7 εκατομμύρια ανθρώπους.
Μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που πεθαίνουν από λοιμώξεις προέρχονται από τις χώρες της Αφρικής και λιγότερο από τις ανεπτυγμένες χώρες. «Όσο πιο φτωχή η χώρα τόσο πιο πολλοί θάνατοι από λοιμώξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες από το 1940 μέχρι το 2004 εμφανίστηκαν 335 νέα λοιμώδη  νοσήματα.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαρόγλου σημαντικά αναδυόμενα η και νεοεμφανιζόμενα λοιμώδη νοσήματα ( μερικά από τα οποία εμφανίστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια ) που πλήττουν αστικούς πληθυσμούς  με επιδημίες σε παγκόσμιο επίπεδο και απασχολούν τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας  είναι:
  • Ο ιός του Δυτικού Νείλου Ελλάδα  από 2009
  • Ο ιός Zικα   Βραζιλία, Πουέρτο Ρίκο από 2015
  • Ο Δάγγειος Πυρετός, Ινδία από 2010-
  • Ο ιός EBOLA Δυτική Αφρική νέα επιδημία από 2014
  • Ο πυρετός CHIKUNGUNYA  Καραϊβική επιδημία από 2015
  • Πνευμονία MERS- CoV σε χώρες Μ. Ανατολής από 2013
  • Πολιομυελίτιδα Πακιστάν από 2010
  • Λοιμώξεις από πολυανθεκτικά παθογόνα
Στην Ελλάδα σύμφωνα με τον κ. Σαρόγλου, από τα λοιμώδη νοσήματα το σοβαρότερο αίτιο νοσηρότητας αποτελούν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις  από πολυανθεκτικά  στα αντιβιοτικά  μικροβιακά  παθογόνα αίτια.                              
«Η αντιμετώπιση όλων των λοιμωδών νοσημάτων απαιτεί εξειδίκευση του ιατρικού προσωπικού, τις κατάλληλες νοσοκομειακές  υποδομές και τη σωστή ενημέρωση του κοινού για την λήψη ατομικών μέτρων προφύλαξης» τόνισε ο κ. Σαρόγλου και κατέληξε «είναι κατανοητό ότι τα λοιμώδη νοσήματα δεν γνωρίζουν κρατικά σύνορα γι αυτό η συνεργασία και η ενημέρωση με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες μέσω του Ευρωπαϊκού Κάντρου  Έλεγχου  Λοιμώξεων  ECDC κρίνεται απαραίτητη τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων».
O κ. Σαρόγλου, απαντώντας σε ερώτηση που είχε να κάνει με τους πρόσφυγες και μετανάστες- πολλοί από τους οποίους προέρχονται από χώρες που ενδημούν λοιμώδη νοσήματα- εκτίμησε  ότι  ο κίνδυνος μετάδοσης,  λοιμωδών νοσημάτων από τους διερχόμενους πρόσφυγες είναι μηδενικός και συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό.

 http://smokefreegreece.gr/

Ο ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ - ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ



«Το ψάρι είναι φίλος μου» είπε δυνατά. «Δεν έχω ξαναδεί ούτε έχω ξανακούσει για κανένα τέτοιο ψάρι». Όμως πρέπει να το σκοτώσω. Πάλι καλά που δεν είμαστε αναγκασμένοι να σκοτώσουμε τ’ αστέρια»
Φαντάσου να έπρεπε κάθε μέρα κάποιος να προσπαθεί να σκοτώσει το φεγγάρι, συλλογίστηκε. Το φεγγάρι σώνεται και χάνεται. Φαντάσου όμως να ήταν αναγκασμένος κάθε μέρα κάποιος να προσπαθεί να σκοτώσει τον ήλιο; Γεννηθήκαμε τυχεροί, σκέφτηκε.
Τότε, λυπήθηκε το μεγάλο ψάρι που δεν είχε τίποτα να φάει μα η απόφασή του να το σκοτωσει δεν κλονίστηκε στιγμή από τη λύπησή του για αυτό. Πόσους ανθρώπους θα ταΐσει, σκέφτηκε. Όμως αξίζουν να το φάνε; Όχι βέβαια. Κανείς δεν είναι άξιος να το φάει, έτσι όπως φέρεται, και έτσι περήφανο που είναι.
Δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα, σκέφτηκε. Όμως πάλι καλά που δεν είμαστε αναγκασμένοι να προσπαθήσουμε να τα βάλουμε με τον ήλιο, το φεγγάρι ή τ’ αστέρια. Φτάνει που ζούμε από τη θάλασσα και σκοτώνουμε τα αληθινά μας αδέλφια.


Το μικρού μήκους animation «O Γέρος Και Η Θάλασσα» του Ρώσου Alexandre Petrov, είναι η μεταφορά του ομότιτλου αφηγήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, με την τεχνική της ζωγραφικής με κραγιόν παστέλ και λάδι, πάνω σε επιφά­νειες γυαλιού.






ΠΗΓΗ...http://ithaque.gr

ΤΟ ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙ - 'Αγγελος Σικελιανός



Σκυμμένοι από το παραθύρι…
Kαι του προσώπου μας οι γύροι
η ίδια μας ήτανε ψυχή.


H συννεφιά, χλωμή σα θειάφι,
θάμπωνε αμπέλι και χωράφι·
ο αγέρας μέσ' από τα δέντρα
με κρύφια βούιζε ταραχή·
η χελιδόνα, με τα στήθη,
γοργή, στη χλόη μπρος-πίσω εχύθη·
κι άξαφνα βρόντησε, και λύθη
κρουνός, χορεύοντα η βροχή!


H σκόνη πήρ' ανάερο δρόμο…
K' εμείς, στων ρουθουνιών τον τρόμο,στη χωματίλα τη βαριά
τα χείλα ανοίξαμε, σα βρύση
τα σπλάχνα νά μπει να ποτίσει
(όλη είχεν η βροχή ραντίσει
τη διψασμένη μας θωριά,
σαν την ελιά και σαν το φλόμο).
κι ο ένας στ' αλλουνού τον ώμο
ρωτάαμε: "T' είναι πόχει σκίσει
τον αέρα μύρο, όμοιο μελίσσι;
Aπ' τον πευκιά το κουκουνάρι,
ο βάρσαμος ή το θυμάρι,
η αφάνα ή η αλυγαριά;"


Kι άχνισα - τόσα ήταν τα μύρα -
άχνισα κ' έγινα όμοια λύρα,
που χάιδευ' η άσωτη πνοή…
Mου γιόμισ' ο ουρανίσκος γλύκα·
κι ως τη ματιά σου ξαναβρήκα,
όλο μου το αίμα ήταν βοή!…


K' έσκυψ' απάνω από τ' αμπέλι
που εσειόνταν σύφυλλο, το μέλι
και τ' άνθι ακέριο να του πιω·
- βαριά τσαμπιά και οι λογισμοί μου,
βάτοι βαθιοί οι ανασασμοί μου -
κι όπως ανάσαινα, απ' τα μύρα
δε μπόρεια να διαλέξω ποιο!


Mα όλα τα μάζεψα, τα πήρα,
και τά 'πια, ωσάν από τη μοίρα
λύπη απροσδόκητη ή χαρά.
Tά 'πια· κι ως σ' άγγιξα τη ζώνη,
το αίμα μου γίνηκεν αηδόνι,κι ως τα πολύτρεχα νερά!…

Ο ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗΣ - Ιδού ο άνθρωπος - Ανδρέας Λασκαράτος (απόσπασμα)


122 . Ο μικροπρεπής
 
Ο μικροπρεπής είναι τοιούτος, και αν φτωχός και αν πλούσιος. Εις τον πλούσιον μάλιστα η μικροπρέπεια κάνει μεγαλήτερη φάνταξη.
Σταυρώνει κάθε ’μέρα τους πουλητάς εις την αγορά, στο παζάριασμα, έστω και δια ένα λεφτό.
Αγοράζει Μετόχι δια χιλιάδες τάλαρα; Επιμένει να βαστάξη ένα φράνκο από το συμφωνιμένο· ή και ναν το συμφωνήση ένα φράνκο ’λιγώτερο.
Του καίεται το σπίτι; Πηαίνει και μαζώνει μεσ’ από τη στάχτη τα μικρά παληοσίδερα.
Στέλνει το παιδί του στο σχολείο; Το πρώτο μηνιάτικο το πληρώνει τες πέντε του ακολούθου μηνός· το δεύτερο τες δέκα· το τρίτο τες δεκαπέντε… κ’ εξακολουθεί έτσι, ώστε κάθε τόσους μήνες ωφελείται ένανε!
Πρόκειται να σου πληρώση ένα του χρέος; ’Βρίσκει κάποια πρόφαση δια να πασχίση να σου βαστάξη ’λιγα όβολα. Αν πισμώσης και δεν του τ’ αφήνης, σε παρακαλεί ναν του τα χαρίσης.
Υποσχέθηκε να δώση ένα τάληρο σε μία συνδρομή δια φτωχούς; Στέλνει στα μαγαζιά ένα δύστηλο ζητώντας ένα πεντόφρανκο, το οποίον δίνει στη συνδρομή, και ωφελείται οχτώ όβολα.
Ζητεί δε πάντοτε χάρες από τους φτωχούς γείτωνάς του.
Αδιακριτεί και καταχράται τον ελευθέριον χαραχτήρα των άλλων, πολλαπλασιάζοντας τας χαμερπείς του παρακλήσεις εις αυτούς, ως εις εύκολο μεταλλείον.
Χαιρετά δουλοπρεπώς τους πλουσίους και άλλους δυνατούς της ημέρας, από τους οποίους ελπίζει κάτι, ή φοβείται κάτι.
Σε χοντρό λογαριασμό ανάμεσό σας, απαιτεί να λογαριασθή και το παγοτό που έλαβες με κοινά χρήματα.
Εν γένη ― Αν ποτέ αναγκάζεται σε κάτι τι ομοιάζον γενναιότητα, το συντροφεύει πάντα με κάποια μικροπρέπεια, με την οποία σμικρύνει την αξία της καλής πράξεως, και ενθυμίζει τον μικροπρεπή χαραχτήρα του.
Ο μικροπρεπής τούτος άνθρωπος φεύγει από σημά σου με κάποιαν ελεεινήν ωφέλειαν, κερδεμένην με την οχληρήν επιμονήν του· και σε αφίνει ναυτιασμένον δια την συχαντερήν μικροπρέπειάν του.

Ο χαραχτήρας τούτος, ανάμεσα στους άλλους χαραχτήρας, είναι ό,τι είναι το εμετικόν ανάμεσα στ’ άλλα φάρμακα στο φαρμακείον.

ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ Α.Ε. Πώς σβήνουν τα ψηφιακά σου ίχνη όταν πεθάνεις;


ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ Α.Ε. Πώς σβήνουν τα ψηφιακά σου ίχνη όταν πεθάνεις;

 Στο μέλλον θα υπάρχουν εταιρείες που θα φροντίζουν την ψηφιακή μετα-θάνατον εικόνα μας. 

 Με την είδηση ότι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook θα έχουν σύντομα περισσότερους νεκρούς από τους ζωντανούς χρήστες- μετατρέποντάς τα σε μονίμως διευρυνόμενα ψηφιακά νεκροταφεία για τις διαδικτυακές μας περσόνες - γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο το ερώτημα: τι συμβαίνει με τις πληροφορίες που έχουμε πρόθυμα κοινόποιήσει όταν πεθαίνουμε; 

  Στην τελευταία της ταινία η Αμερικανίδα σκηνοθέτης Emmanuelle Pickett ασχολείται μ' αυτήν ακριβώς την ερώτηση και φαντάζεται έναν μελλοντικό κόσμο στον οποίο θα υπάρχουν εταιρείες που θα φροντίζουν την ψηφιακή μετα-θάνατον εικόνα μας. 

Με αυτό το δυστοπικό όραμα θέτει ερωτήματα που σχετίζονται με την γενικότερη επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας, από την κλοπή ταυτότητας μέχρι την ψυχική υγεία. 



ΠΗΓΗ...https://www.nowness.com

ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ



Βαρέθηκα τους ανθρώπους.
  Αυτούς τους ήρεμους τύπους με την τακτοποιημένη ζωή. Με την δουλίτσα τους.
 «Ναι , αλλά εγώ έχω λεφτά, εσύ θα πεθάνεις στην ψάθα» σου λένε με ένα ύφος. Τόσο επικριτικό.
 «Ναι , αλλά πεθαίνεις κάθε μέρα». Τους λες εσύ. 

  Είναι πραγματικά τόσο μα τόσο αξιοθρήνητο και συνάμα τόσο αποτυχημένο το γεγονός ότι επειδή η κοινωνία προτάσσει χρήμα θα πουληθείς σαν σκυλάκι από πολύ νέος σε αυτό. Το παράξενο είναι ότι καμία κοινωνία δεν προτάσσει το χρήμα. Η μάλλον μόνο τούτη εδώ. Η αποτυχημένη η αλλοπρόσαλλη και πουλημένη .Η καταχρεωμένη και η αδούλευτη κοινωνία υποτάσσετε στο χρήμα. 
  -Θα ασχοληθείς με την τέχνη?
 -Ναι.
 -Και λεφτά? 

  Είναι τόσο ανορθόδοξο όταν σε μία επιθυμία.Στόχος σου είναι το χρήμα.Δεν είναι στα ανθρώπινα χαρακτηριστικά το χρήμα.Δεν γεννιέσαι γνωρίζοντας για το χρήμα.Σε μαθαίνουν να το μετράς στην αρχή για τσίχλες , μετά για παγωτό , μετά για ζωή. -1,90€ κάνει η μπύρα σας. Το ξέρω.Την μπύρα ναι μπορείς. Μπορείς να την μετρήσεις. Την έβαλες σε κουτάκι με τάδε ποσότητα και της όρισες μιαν τιμή.Η ζωή δεν μπαίνει σε κουτάκι.

 -Κύριε ήρεμε άνθρωπε, πώς ήταν τα πράγματα στην δουλεία σήμερα?
 -Χάλια!
 -Γιατί?
 -Ε τι γιατί. Ισολογισμοί, φωνές, πρέπει να κάνεις αυτό, πρέπει να κάνεις το άλλο.Κλπ 

  |Καλά να πάθεις κυρ ήρεμε άνθρωπε.
 Επέλεξα να πεθάνω στην ψάθα σπουδάζοντάς ηθοποιός.
 Επέλεξες να σπουδάζεις χρήμα και να πεθάνεις από τα 18|

Από τον αναγνώστη της Lifoland Δ.Θ.





Πηγή: www.lifo.gr

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΟΥΒΕΡΤΑΣ

Image

Γνωρίζατε ότι μια ισοθερμική κουβέρτα, που μπορεί να σώσει ένα παιδάκι με υποθερμία, στοιχίζει μόνο €0,84; Ή το ότι ένα θεραπευτικό γεύμα για ένα υποσιτισμένο παιδί στοιχίζει λιγότερο από €0,30; Και όμως, με ένα συμβολικό ποσό μπορούμε να σώσουμε τις ζωές πολλών ανθρώπων που κινδυνεύουν. 

«Οι δύο κόρες μου σκοτώθηκαν όταν το σπίτι μας χτυπήθηκε από βόμβα. Δεν είχα χρόνο να τις θρηνήσω γιατί έπρεπε να σώσω την υπόλοιπη οικογένειά μου. Το ταξίδι ήταν εφιαλτικό. Φοβόμουν τόσο πολύ που είχα τα μάτια μου κλειστά για να μην βλέπω τον θάνατο. Το νερό έμπαινε στη βάρκα και γινόμασταν όλοι μούσκεμα, μαζί και τα παιδιά.»
 Είναι μια από τις χιλιάδες καθημερινές μαρτυρίες προσφύγων που καταφθάνουν στην χώρα μας. Ερχόμενοι από εμπόλεμες ζώνες οι δυσκολίες τους στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο δεν σταματούν. Καθημερινά, παλεύουν μέσα σε βάρκες και φουσκωτά αμφιβόλου ποιότητας να γλιτώσουν από τα κύματα και την παγωμένη θάλασσα ενώ όταν ακουμπήσουν στην στεριά ένα από τα βασικά εργαλεία για να προστατευτούν είναι οι ισοθερμικές κουβέρτες.  

«Μέσα στο 2015, περισσότεροι από 850.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν το Αιγαίο για να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη ενώ, κατά μέσο όρο, 10 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους κάθε μέρα στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο. Για το λόγο αυτό, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ξεκινήσαμε επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο.
 Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει περισσότερους από 17.800 ανθρώπους να διασχίσουν με ασφάλεια το Αιγαίο. Το ταξίδι των ανθρώπων αυτών είναι δύσκολο, αλλά και επικίνδυνο, κυρίως το χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και οι θάλασσες άγριες. Όταν οι βάρκες πλησιάζουν την ακτή, συχνά οι άνθρωποι αναγκάζονται να κολυμπήσουν ή να περπατήσουν στα παγωμένα νερά.
 Ένα από τα απαραίτητα εργαλεία λοιπόν των ομάδων μας που διενεργεί επιχειρήσεις διάσωσης είναι οι ισοθερμικές κουβέρτες, καθώς πολλοί από τους διασωθέντες υποφέρουν από υποθερμία», μας λέει η εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Χάρρις Γαζή. Η χρήση της ισοθερμικής κουβέρτας αποδεικνύεται εξαιρετικά σημαντική αφού όπως τονίζει «το 2016 ήδη περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στα νησιά μας, άρα αντιλαμβάνεστε στις  επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο  εργαλεία όπως η ισοθερμική κουβέρτα παραμένουν άκρως απαραίτητα». 

Image

Τους  «Γιατρούς  Χωρίς Σύνορα» μπορεί να τους συναντήσεις  στην Αθήνα και στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, στην Πλατεία Βικτωρίας, στον Πειραιά, αλλά και σε Λέσβο, Σάμο, Δωδεκάνησα (Κως, Λέρος, Αγαθονήσι, Καστελόριζο) και φυσικά στην Ειδομένη όπου διανέμουν  είδη πρώτης ανάγκης και παρέχουν  ιατρική περίθαλψη, προσωρινή στέγαση, υπηρεσίες παροχής νερού και υγιεινής. 
Ανάμεσα στις ζωτικής σημασίας ενέργειες τους ανήκουν οι επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο. Αξίζει να επισημάνουμε ότι από την αρχή του 2015 μέχρι σήμερα βοήθησαν περισσότερους από 17.800 ανθρώπους να διασχίσουν με ασφάλεια το Αιγαίο, περιέθαλψαν 55.000 και προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια σε περισσότερους από 88.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

   Τι είναι αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι για τις δράσεις σας και με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει ο καθένας; « Ίσως κάτι που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι στις αποστολές μας ανά τον κόσμο, οι ομάδες μας μπορούν με πολύ λίγα να κατορθώσουν πάρα πολλά. Γνωρίζατε ότι μια ισοθερμική κουβέρτα, που μπορεί να σώσει ένα παιδάκι με υποθερμία, στοιχίζει μόνο €0,84; Ή το ότι ένα θεραπευτικό γεύμα για ένα υποσιτισμένο παιδί στοιχίζει λιγότερο από €0,30; Και όμως, με ένα συμβολικό ποσό μπορούμε να σώσουμε τις ζωές πολλών ανθρώπων που κινδυνεύουν.
 Πολύ περισσότερο   όταν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στηριζόμαστε αποκλειστικά σε ιδιώτες δωρητές για τη δράση μας για το προσφυγικό και είναι πραγματικά στο χέρι όλων μας να βοηθήσουμε άμεσα τους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή υποφέρουν», υποστηρίζει η κ. Γαζή. 

Image

Στα πλαίσια αυτά και για να ενισχυθεί  αγώνας υπέρ των ανθρώπων  που δοκιμάζονται στο Αιγαίο, στις 20 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Ποιος είναι ο βασικός στόχος του; «Εδώ και 4 χρόνια, η ομάδα μας «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα δρομικά δρώμενα της χώρας, αλλά και σε μεγάλους αγώνες δρόμου εκτός των συνόρων. Δρομείς μας έχουν συμμετάσχει σε μαραθωνίους στο Δουβλίνο, το Μιλάνο, το Παρίσι και τη Λεμεσό μεταφέροντας πάντα ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
  Έτσι,  στις 20 Μαρτίου, οι «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» θα συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας με στόχο να μετατρέψουν τα χιλιόμετρα των αγώνων τους σε δράση που θα σώσει ανθρώπινες ζωές. Θέλοντας να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις διάσωσης των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στο Αιγαίο, «συλλέγουν» ισοθερμικές κουβέρτες για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται στο Αιγαίο μέσα από την ειδική σελίδα msfgifts.gr. Στόχος τους να συγκεντρωθούν 3.000 ισοθερμικές κουβέρτες», καταλήγει.

   Σε αυτή την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις την ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, συνεισφέροντας με απαραίτητα και πρακτικά εργαλεία διάσωσης όπως οι ισοθερμικές κουβέρτες. Είναι ένας τρόπος για να στείλει ο καθένας το  δικό του μήνυμα ανθρωπιάς αλλά και προσφοράς στους  χιλιάδες ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη για να ζήσουν. 

Υποστήριξε κι εσύ το σκοπό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα  ΕΔΩ






Πηγή: www.lifo.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...