Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΕΔΕΣΣΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ



ΕΔΕΣΣΑ 1ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ WATER.NET -  O κόσμος του νερού & οι 5 ανθρώπινες αισθήσεις - Διαπολιτισμικές συναντήσεις

Στα πλαίσια του προγράμματος Water.Net IPA-CBC, «ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ " καλούνται ερασιτέχνες φωτογράφοι να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Έδεσσας, Δήμο Οχρίδας, Αλέξανδρειο  Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο στην Οχρίδα, σε συνεργασία με τους Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας / Πολιτιστικό Κέντρο.

Μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να εξερευνήσουν την διασυνοριακή περιοχή Water.Net, ένα σταυροδρόμι και προορισμό της βαλκανικής χερσονήσου. Θα είναι σε θέση να πάρουν τις εικόνες που περιγράφουν τη συνύπαρξη και την αλληλεπίδραση του Βαλκανικού κόσμου του νερού & τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις, την πρόκληση του να είναι όλα ίδια και διαφορετικά ταυτόχρονα.

Το θέμα του διαγωνισμού αναφέρεται σε εικόνες:

Φύση & ζωή με το νερό

Διαφορετικές ταυτότητες και κουλτούρες κοντά σε νερό (ντόπιοι, μετανάστες, τουρίστες, κ.λπ.)
Ιστορικές, παραδοσιακές και σύγχρονες γειτονιές και κτίρια κοντά στο νερό

Διαπολιτισμικές συναντήσεις σε δημόσιο χώρο με τη χρήση νερού (αγορές, πάρκα, μουσεία κ.λπ.)

Κύκλος ζωής και καθημερινή ζωή με το νερό

ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αντανακλούν κάτι πέρα από την τουριστική φωτογραφία. Ιδανικά θα μπορούσαν να δώσουν μια αίσθηση του νερού μέσα από μια αίσθηση πολιτισμού. Συγκεκριμένα θα πρέπει να υπάρχει :
1. αισθητική ποιότητα, 2. Δημιουργικότητα και 3. Συνάφεια με το θέμα του διαγωνισμού. 4. Η φωτογραφία δεν θα πρέπει να έχει βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό.

ΧΡΟΝΟΔΙΆΓΡΑΜΜΑ
Υποβολές από 1 Μαρτίου, 2016 έως 1 Ιούνη, 2016.

Κατά την τελευταία εβδομάδα του Μάη 2016, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Τον Ιούνιο του 2016, οι βραβευμένες φωτογραφίες και μια επιλογή από άλλες φωτογραφίες θα εμφανίζονται σε μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Water.Net Έργου (Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας, Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης & Σχολή Τουρισμού στην Οχρίδα). 
Κατά το άνοιγμα των εκθέσεων τα βραβεία θα απονεμηθούν στους νικητές.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους τους ενήλικες (18) Οι πολίτες της ΕΕ και πολίτες των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Για να συμμετάσχετε, οι φωτογράφοι πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση διαγωνισμό φωτογραφίας σε απευθείας σύνδεση και να επισυνάψετε φωτογραφία τους, ο τίτλος της φωτογραφίας, τόπος / πόλη, ημερομηνία φωτογραφία που τραβήχτηκε, το όνομα του φωτογράφου. Μπορείτε να στείλετε επίσης το έντυπο της αίτησης (υπάρχει στο  www.edessacity.gr) και το αρχείο φωτογραφίας μέσω e-mail στο: info.edessacity@gmail.com / με Θέμα Έκθεση Water.Net Φωτογραφία 2016

Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει κατ' ανώτατο όριο του 5 φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε jpeg ή .jpg μορφή και στο αρχικό του μέγεθος και την ανάλυσή τους. Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να αποθηκευθεί από ένα όνομα αρχείου ως λεζάντα (σύντομη περιγραφή) που θα χρησιμοποιηθούν κάτω από την εικόνα κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Για παράδειγμα: traditional neighborhood .jpeg

Κάθε φωτογραφία που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μετά την έγκριση του διαχειριστή, υπό την προϋπόθεση ότι πληρεί τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.
Όταν η συμμετοχή δεν είναι αποδεκτή, ένα σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αποσταλεί στον ενδιαφερόμενο.
Τεχνικές προδιαγραφές: Ο διαγωνισμός δεκτές φωτογραφίες (ψηφιακή) μορφή JPEG, με υψηλή ανάλυση πάνω από 2.500 dpi (2,5mb), κατάλληλο για εκτύπωση σε μέγεθος 70 εκατοστά x 100 εκατοστά το μέγεθος του αρχείου που θα σταλεί μπορεί να είναι έως και 17 mb. Επιτρέπεται ελαφρά επεξεργασία για τη φωτεινότητα, την αντίθεση, μετατροπή μιας έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη και όλες γενικά τις παρεμβάσεις που μπορούν με τη σειρά τους να γίνουν και στο σκοτεινό θάλαμο.

Δεν επιτρέπεται μοντάζ (σύνθεση), προσθέτοντας ψηφιακή κορνίζα και υπογραφή (υδατογράφημα), την αφαίρεση, την προσθήκη των δεδομένων εικόνας και το μερικό αποχρωματισμό (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική παρέμβαση.

Προσθήκες στις φωτογραφίες, όπως τα σύνορα, πλαίσια, υδατογραφήματα, υπογραφές ή σημειώσεις πνευματικών δικαιωμάτων δεν επιτρέπονται. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να υποβάλουν ένα κολάζ φωτογραφιών.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ
Όλες οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα εξεταστούν από την κριτική επιτροπή. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι:
Water.Net Ομάδα Έργου- Διαχείρισης & 2 εκπρόσωποι από κάθε εταίρο οι οποίοι είναι, ο Δήμος Έδεσσας, ο Δήμος Οχρίδας, το Αλέξανδρειο  Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο στην Οχρίδα, σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας / Πολιτιστικό Κέντρο 

Η εργασία των μελών της κριτικής επιτροπής είναι μια εθελοντική συνεισφορά στο 1ο Διαγωνισμό  Φωτογραφίας Water.Net.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν ως εξής:

Waternet Βραβείο "Έδεσσα Καταρράκτες» από το Δήμο Έδεσσας 
Waternet Βραβείο "Θεσσαλονίκη Sea View" από Α.Τ.Ε.Ι.Θ. 
Waternet Βραβείο "Λίμνη Οχρίδα" από το Δήμο της ανάθεσης της Οχρίδας 
Waternet Βραβείο "Biliana Springs" από FTU Οχρίδα 
Waternet Βραβείο "Το νερό του Αλεξάνδρου" από την Ομάδα Έργου Water.και συνοδεύονται από ειδικά αναμνηστικά δώρα.

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ
Με την υποβολή σε αυτό το διαγωνισμό φωτογραφίας, συμφωνείτε με τους κανόνες εισόδου, καθώς και οι ακόλουθες νομικές προϋποθέσεις:
Οι φωτογραφίες θα πρέπει σαφώς να είναι σχετικές με το θέμα του διαγωνισμού: «Waternet - καθαρό νερό, καθαρά προϊόντα και καθαρές σκέψεις"

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι οι Εταίροι του Έργου Water.Net ή οποιοδήποτε συνδεδεμένο νομικά μέλος του Water.Net δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε κακή χρήση της εικόνας από οποιονδήποτε τρίτο.

Οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα πρέπει να είναι εντελώς πρωτότυπες και το προϊόν εργασίας του συμμετέχοντα, χωρίς να παραβιάζει τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου.

Οι συμμετέχοντες εγγυώνται ότι έχουν λάβει άδεια από τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες τους.

Οι συμμετέχοντες διατηρούν την κυριότητα και τα πνευματικά δικαιώματα για τη μελλοντική χρήση των φωτογραφιών τους. Ωστόσο, αναθέτουν την άδεια στην Ομάδα Έργου του Water.Net για χρήση, αναπαραγωγή, ή την προώθηση τους, χωρίς πληρωμή ή άλλο αντάλλαγμα.

Στους συμμετέχοντες θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τυπωμένες φωτογραφίες δεν θα επιστραφούν σε αυτούς.
Φωτογραφίες με ακατάλληλο περιεχόμενο (άσεμνες, προκλητικό, διαφημιστικό υλικό) δεν θα γίνονται δεκτές. Η ομάδα έργου Water.Net διατηρεί τη διακριτική ευχέρεια ως προς το τι συνιστά ακατάλληλο περιεχόμενο.

Όλες οι φωτογραφίες θα εξεταστούν από την επιτροπή, των οποίων οι επιλογές θα είναι οριστικές. Οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα από ένα βραβεία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ευάγγελος Κυριακού, ο Σάκης Δήμτσης 
Τηλ. +3023810 20300,
e-mail: info.edessacity@gmail.com
Water.Net, «ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ» με το ακρωνύμιο ¨WATER.NET»  από τους Δήμο Έδεσσας, το Δήμο Οχρίδας, το Πανεπιστήμιο Οχρίδας και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης το οποίο χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας IPA Cross Border program Greece – former Yugoslav Republic of Macedonia 2007-2013.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ SMART TV, 3D ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ USB STICKS 16GB


Σήμερα το βράδυ κατά τις 22.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη κλήρωση, στο καφέ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ.

ΛΑΧΝΟΙ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

Η ομάδα ενεργών πολιτών Προμάχων, συνεχίζοντας τη δράση της, σκοπεύοντας να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά απινιδωτή και την πραγματοποίηση ειδικού σεμιναρίου πιστοποίησης χρήσης του, μετά από την επιτυχημένη κλήρωση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, διενεργεί νέα κλήρωση με δώρο στον υπερτυχερό, μια υπερσύγχρονη smart tv LG 32''(LG32LF650V), δυο ζευγάρια γυαλιά 3d και ένα usb stick 16 gb με ταινίες 3d.

Επίσης, αυτή τη φορά θα υπάρξουν και άλλα μικρότερα δώρα για άλλους 5 τυχερούς.
Η τιμή των λαχνών θα είναι όπως πάντα προσιτή στο 1 ευρώ έκαστος, για να δοθεί σε όλους το δικαίωμα στην συμμετοχή.

Εκ μέρους της ομάδας, αφού ευχηθούμε καλή τύχη σε όλους, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την πρωτοφανή στήριξη και την αγάπη που δείχνετε, είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο(συγκλονίζοντάς μας με την ανώνυμη γενναιοδωρία σας) και αγκαλιάζετε την προσπάθεια να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση των υποδομών υγείας του παραμελημένου μας τόπου.


Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ 2016



Η Αναστήλωσις των αγίων Εικόνων

Απολυτίκιο εορτής  της Κυριακής της Ορθοδοξίας


Τὴν ἄχραντον Εἰκόνα σου προσκυνοῦμεν Ἀγαθέ, 
αἰτούμενοι συγχώρησιν τῶν πταισμάτων ἡμῶν, Χριστὲ ὁ Θεός· 
βουλήσει γὰρ ηὐδόκησας σαρκὶ ἀνελθεῖν ἐν τῷ Σταυρῷ, 
ἵνα ῥύσῃ οὓς ἔπλασας ἐκ τῆς δουλείας τοῦ ἐχθροῦ· 
ὅθεν εὐχαρίστως βοῶμέν σοι· 
Χαρᾶς ἐπλήρωσας τὰ πάντα, ὁ Σωτὴρ ἡμῶν, 
παραγενόμενος εἰς τὸ σῶσαι τὸν Κόσμον.











































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...