Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΠΕΡΔΙΚΑΤΣΗ


Συγχαρητήρια επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη στον Πέτρο Περδικάτση


Συγχαρητήρια επιστολή για την αναβάθμιση και την τοποθέτηση του στη θέση του Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στον κ. Πέτρο Περδικάτση, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θεοδωρίδη:

«Αγαπητέ  Πέτρο,

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων καθηκόντων σου, ως Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας.

Η σημαντική εμπειρία και η μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία σου στην Ελληνική Αστυνομία αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχή θητεία που είμαι πεπεισμένος ότι θα έχεις και στη νέα σου θέση.

Εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα και καλή δύναμη. Θεωρώ δεδομένη την μελλοντική συνεργασία μας, όπως τόσα χρόνια άλλωστε, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων αφού η δημόσια ασφάλεια, η τήρησης της δημόσιας τάξης και η προστασία των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην καθημερινότητά τους αποτελούν κοινούς μας στόχους.

Σε ευχαριστώ, εύχομαι εις ανώτερα και ελπίζω η θητεία σου να συνοδευτεί από πολλές υπηρεσιακές και προσωπικές επιτυχίες.

Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»

ΠΕΘΑΝΕ Ο "ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ" ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΪΦ

Παγκόσμια θλίψη: «Έφυγε» ο Γιόχαν Κρόιφ!

«Με θλίψη ανακοινώνουμε πως ο Γιόχαν Κρόιφ (68) έφυγε από τη ζωή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο, στη Βαρκελώνη στις 24 Μαρτίου. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες». 

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, η οικογένεια του Γιόχαν Κρόιφ έκανε γνωστή την άσχημη είδηση του θανάτου του μεγάλου Ολλανδού. 

Μόλις στις 22 Οκτωβρίου είχε γίνει γνωστό πως ο Κρόιφ έδινε μάχη με τον καρκίνο στους πνεύμονες. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και τη γενναία μάχη που έδωσε ο ίδιος, ο εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών δεν τα κατάφερε. 

Γεννημένος στο Άμστερνταμ, ο Κρόιφ έκανε σπουδαία καριέρα στον Άγιαξ (1964-1973) και την Μπαρτσελόνα (1973-1978), προτού μετακομίσει στις ΗΠΑ και επιστρέψει στην Ευρώπη για να ολοκληρώσει την καριέρα του στη Λεβάντε, τον αγαπημένο του «Αίαντα» και Φέγενορντ. 


Πολλοί τον θεωρούσαν εφάμιλλης κλάσης με τους Πελέ και Μαραντόνα, μονίμως αδικημένο γιατί δεν έμπαινε κι αυτός στη σύγκριση για τον κορυφαίο όλων των εποχών. Κατέκτησε τρεις φορές την κορυφή της Ευρώπης με τον Άγιαξ (1971-1973), ενώ πανηγύρισε εννιά πρωταθλήματα Ολλανδίας (τα οκτώ με τον «Αίαντα») και ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο με την Μπαρτσελόνα. 

Αγωνίστηκε 48 φορές με την εθνική Ολλανδίας πετυχαίνοντας 33 γκολ, αλλά δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο μαζί της, παρότι έφτασε ως τον τελικό του Μουντιάλ του 1974 και τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1976. Πάντως βραβεύτηκε τρεις φορές με τη Χρυσή Μπάλα (1971, 1973, 1974), ενώ το 1999 αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής του αιώνα και κορυφαίος Ολλανδός αθλητής του αιώνα. 

Όλα αυτά, προτού ακολουθήσει μια αξιόλογη καριέρα προπονητή... 

Εργάστηκε στις δύο μεγάλες του αγάπες, τον Άγιαξ (1985-1988) και την Μπαρτσελόνα (1988-1996). Δύο πρωταθλήματα και το Κυπελλούχων με τον «Αίαντα», καθώς επίσης τέσσερα πρωταθλήματα, το πρωταθλητριών του 1992 και το Κυπελλούχων του 1994 με την «Μπάρτσα» ήταν η απόδειξη πως ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής μπορεί-τελικά-να πετύχει και σαν προπονητής. Από το 2009 μέχρι το 2013 εργαζόταν τιμής ένεκεν ως προπονητής της μη αναγνωρισμένης από την UEFA εθνικής Καταλονίας. 

Αντίο μεγάλε Γιόχαν, το ποδόσφαιρο δεν θα είναι ποτέ το ίδιο χωρίς εσένα...





ΠΗΓΗ...sport-fm.gr

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ


Τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, εμείς οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι. Γι' αυτό το λόγο, πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος στην ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας. Στις 3 Απριλίου ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον! Και επειδή μου αρέσει να είμαι ξεκάθαρος στις επιλογές μου, δηλώνω ότι στηρίζω τον Χρήστο Δόντσο για Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ν.Πέλλας.

Σάββας Ευσταθίου
Υποψήφιος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας



ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Φ.Ο.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ


Ενημέρωση σχετικά με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Προς τους Παραγωγούς της Αλμωπίας,

     Ο Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ» μέσα από τμήμα του ΚΕΑ Αλμωπίας ενημερώνει τους παραγωγούς της Αλμωπίας έπειτα από ανακοίνωση του ΕΛ.Γ.Α  ότι :  
Το  έτος 2015 ήταν χρονιά που σημειώθηκαν πολλά δυσμενή καιρικά φαινόμενα, ασφαλιστικά καλυπτόμενα από τον ΕΛ.Γ.Α. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές αυτές είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.
Από τις μέχρι τώρα πληρωμές που πραγματοποίησε ο ΕΛΓΑ για τις ζημιές αυτές παρατηρήθηκε ότι μεγάλος αριθμός παραγωγών δεν έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο σύνολό τους, με συνέπεια να μην τους καταβάλλονται οι υπολογισθείσες αποζημιώσεις.
Για το λόγο αυτό, ενημερώνουμε τους παραγωγούς  πως η καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για το 2015 είναι η 31η Μαρτίου 2016 και τα αντίστοιχα ποσά θα πρέπει να κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α στην Τράπεζα Πειραιώς, με κωδικό ΜΠ 715.
Ειδικότερα:
  • Όσοι παραγωγοί είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2015 την εξουσιοδότηση και χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ θα πρέπει να ελέγξουν τις κινήσεις του λογαριασμού τους ή να επικοινωνήσουν με το 1540 προκειμένου να βεβαιωθούν για το αν υπάρχει ή όχι οφειλή. Σε περίπτωση που υπάρχει οφειλή, αυτή θα πρέπει να κατατεθεί απευθείας στον ως άνω τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ και μέχρι 31/03/2016. Σημειώνουμε πως ο ΕΛΓΑ, πριν την εκπνοή της προθεσμίας, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει, σε όσους τον έχουν εξουσιοδοτήσει, σε χρεώσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών  και είναι ευνόητο πως δεν θα γίνονται εκ νέου χρεώσεις σε ήδη εξοφλημένες ασφαλιστικές εισφορές.
Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε πως όσοι παραγωγοί είχαν εξουσιοδοτήσει τον ΕΛ.Γ.Α. να προβεί σε χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού και δεν διαπιστώσουν κινήσεις χρέωσης από τον ΕΛ.Γ.Α. στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή όσοι παραγωγοί είχαν επιλέξει την απ’ ευθείας κατάθεση ως τρόπο εξόφλησης  και δεν λάβουν γραπτό μήνυμα, θα πρέπει να επικοινωνούν με το 1540 προκειμένου να ενημερωθούν για το ακριβές ποσό της οφειλόμενης ασφαλιστικής τους εισφοράς έτους 2015.
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το τμήμα του ΚΕΑ Αλμωπίας για να παραλάβετε το αντίγραφο πληρωμής  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του συνεταιρισμού ή στα τηλ. 23840.21380 / 23454.


ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΙΙας Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο νέος Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσας, Υποστράτηγος Δημήτριος Γλυμής, στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.


Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης υποδέχτηκε τον κ. Διοικητή, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας μετά από επιτυχημένη θητεία ως Διευθυντής ΔΙΣΧΕΑ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Οι δύο άντρες σχολίασαν τις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ, συζήτησαν θέματα συνεργασίας και κοινών δράσεων ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Θεοδωρίδη να καλωσορίζει τον κ. Γλυμή στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και καλή θητεία στην ΙΙα Μεραρχία. Με τη σειρά του ο κ. Διοικητής ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο του κ. Αντιπεριφερειάρχη.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ


ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ

Σήμερα έχω μια χαρά!

ήρθε κι εμένα η σειρά

να γίνω τσολιαδάκι.



Για της Πατρίδας τη γιορτή

Να η φουστανέλα η λευκή,

το κόκκινο φεσάκι!



Λεβέντικα θα περπατώ

με τι καμάρι θα κρατώ

τη γαλανή σημαία.



Και τα χεράκια θα χτυπώ

για σε που τόσο αγαπώ,

Πατρίδα μου ωραία!





















ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ



   Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Πολυκάρπης, της Παρασκευής 25 Μαρτίου 2016, να διενεργηθεί το Σάββατο  26 Μαρτίου 2016, λόγω της αργίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 

Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 

                ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  

ΜΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΤΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Αριδαία, 24/3/2016

ΜΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΤΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Με έναν ιδιαίτερο και συμβολικό τρόπο υποδέχτηκε την Άνοιξη ο Δήμος Αλμωπίας, ο οποίος μετά από την ευγενική προσφορά των Φυτώριων Γιαννούση με έδρα την Φιλώτεια Αλμωπίας, διένειμε φυτά και δενδρίλια σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες καθώς επίσης και στην πόλη της Αριδαίας σε συνεργασία με τους Προέδρους.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που σχετίζεται με την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα θα γεμίσουν χρώματα και αρώματα από τα πολύχρωμα λουλούδια τα χωριά μας. Τα σημεία που θα φυτευτούνε, θα επιλεγούν από τις τοπικές κοινωνίες.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε τα Φυτώρια Γιαννούση, όπου είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει θερμά τους ιδιοκτήτες για την ευγενική τους πρωτοβουλία και με αυτή την ευκαιρία ευχήθηκε καλή Άνοιξη σε όλο τον κόσμο.


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Το ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στην Κοινωνική Ασφάλιση. Ταυτόχρονα, θέλει να μας φορτώσει με νέους δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια για να εξασφαλίσει νέες δυνατότητες οικονομικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων.
Η επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να πάρει απάντηση.
Όλοι εμείς, που βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων, επιβάλλεται να δυναμώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ.
Έχουμε κοινό συμφέρον και τον ίδιο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε.
Βιώνουμε τα ίδια προβλήματα, την ανεργία, την αναδουλειά, τα "σκοτωμένα" μεροκάματα και μισθούς. Έχουμε την ίδια ανησυχία για το τι πρέπει να γίνει. Νιώθουμε την ανασφάλεια αν "καταφέρουμε" ποτέ να πάρουμε σύνταξη, πώς θα τα βγάλουμε πέρα σήμερα και αύριο. Είμαστε μπροστά στο ίδιο αδιέξοδο. Μας κυνηγάνε τράπεζες, δάνεια, φόροι και κινδυνεύουμε να βρεθούν τα σπίτια μας στο "σφυρί". Η επίθεση είναι ενιαία και διαρκής. Οι απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλοεργολάβων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, δεν πρόκειται να σταματήσουν. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και προσδοκίες ότι οι λύσεις που έχουμε ανάγκη θα προκύψουν χωρίς το δικό μας αγώνα. Ούτε αυταπάτες ότι θα μας τις “προσφέρει” σε “βάθος χρόνου” οποιαδήποτε εκδοχή κυβερνητικής αστικής πολιτικής. Άλλωστε, έχουμε γνωρίσει από πρώτο χέρι όλες τις εκδοχές και τις κυβερνητικές παραλλαγές που καταλήγουν στα ίδια εχθρικά αποτελέσματα για εμάς.
Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων που έχουμε ανάγκη με επίκεντρο το αίτημα:
"Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο - λαιμητόμο".
Διεκδικούμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, με βάση τις ανάγκες μας, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αναθερμανθεί η δραστηριότητα όλων των κλάδων με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας και με επίκεντρο την ικανοποίηση των αυξημένων λαϊκών αναγκών.
Είναι χρέος μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη αναμέτρηση που έχουμε με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Να προετοιμάσουμε αγωνιστικά τη 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία εφόσον η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το νόμο - λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση.
Να συντονίσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας στους χώρους δουλειάς, όπου η μεγαλοεργοδοσία εκβιάζει, τρομοκρατεί, αφήνει απλήρωτους για μήνες χιλιάδες συναδέλφους και κλέβει την ασφάλισή τους, λέγοντας προκλητικά ότι "με το νέο νομοσχέδιο δεν χρειάζεται κανείς να κολλά όλα τα ένσημά του", ότι "έτσι και αλλιώς η σύνταξη που θα πάρετε θα είναι ψίχουλα και πρέπει να φροντίσετε να κάνετε ιδιωτική ασφάλιση".
Συνάδελφοι, Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Έχουμε την πείρα να μην ξεγελαστούμε.
Να μη μας πιάσουν στον ύπνο χρησιμοποιώντας παλιά κόλπα και ταχτικές. Ξέρουμε καλά, ότι πίσω από τις εκκλήσεις για συνεννόηση, για υπομονή, για "ισότιμη" συζήτηση, κοινωνικούς διαλόγους και "αμοιβαία" κατανόηση, καμουφλάρονται οι βαριές συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής. Πίσω από τα καλέσματα για εξεύρεση λύσης που δήθεν θα ωφελεί όλους, κρύβονται τα συμφέροντα των λίγων, που η ικανοποίησή τους φορτώνει όλους εμάς αδιάκοπα με αντεργατικά μέτρα και συνέπειες.
Μπορούμε με τον αγώνα μας να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας
κάτω από τα κοινά μας συμφέροντα.
Να δυναμώσουμε τις προϋποθέσεις για να βγούμε εμείς νικητές.
Να αφήσουμε πίσω συντεχνιακές αντιλήψεις και αυταπάτες ότι μπορεί κάποιοι από εμάς να εξαιρεθούν από την εφαρμογή του αντεργατικού οπλοστασίου και από τους επόμενους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.
Όλοι στον αγώνα
Για να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας, - για να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία που θα φέρει νικηφόρα αποτελέσματα για τη ζωή και τα συμφέροντά μας».

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ 
Πέμπτη 31 Μάρτη ώρα 7μμ, Πλατεία ΕΠΟΝ-Γιαννιτσά 

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΝΤΣΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ Ν. ΠΕΛΛΑΣ



Αριδαία, 24/03/2016

Η χώρα μας βιώνει μία πρωτοφανή κρίση που έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και κατ επέκταση της ίδιας της πολιτικής.
Σε μία τέτοια περίοδο, είναι πιο χρήσιμη από ποτέ η ενασχόληση των νέων ανθρώπων με τα κοινά. Οφείλουμε όλοι μαζί να σηκώσουμε ψηλά την ελπίδα και την αισιοδοξία για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας.
Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο κλίμα εμείς οι νέοι άνθρωποι δεν έχουμε το δικαίωμα να μένουμε αμέτοχοι. Οφείλουμε να βάλουμε πλάτη στα δύσκολα και να μην αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για το δικό μας μέλλον.
Γι’ αυτό, θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση των συνομήλικων μου και είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Ν. Πέλλας. Πάμε όλοι μαζί, δυνατά! Οι νέοι μπροστά, όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη!

ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Χρήστος Δόντσος
Υπ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...