Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ:Ο ΕΛΓΑ έδωσε παράταση 3 μηνών για την καταβολή των εισφορών



  Γιάννης Σηφάκης :  Ο ΕΛΓΑ έδωσε παράταση 3 μηνών για την καταβολή των εισφορών 
     Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τον παγετό στην Πέλλα
     Ως τα μέσα Απριλίου η πληρωμή των αποζημιώσεων από τις ζημιές του 2015
      Ξεκινά ο διάλογος για την αλλαγή του κανονισμού – Οι αγρότες της Πέλλας οφείλουν να συμμετέχουν με συγκεκριμένες προτάσεις

 Ο ΕΛΓΑ, με δελτίο τύπου του, έδωσε παράταση τριμήνου για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας στον αγροτικό κόσμο αυτή την περίοδο, διευκρινίζοντας ότι η 30/06/2016 είναι η τελική καταληκτική προθεσμία για να μπορέσουν οι αγρότες να πληρωθούν τις αποζημιώσεις του 2015.
Στην Πέλλα ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τον παγετό των προηγούμενων ημερών, η Υπηρεσία κάνει καλά και έγκαιρα την δουλειά της με δεδομένες τις αδυναμίες στην στελέχωση της.  Και θα την κάνει σωστά χωρίς περιττές νουθεσίες και παρεμβάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές. 
Μέχρι τα μέσα του Απριλίου θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις από τις περσινές ζημιές. 
Ο διάλογος για την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ είναι προ των πυλών. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πέλλας οφείλουν να ετοιμαστούν με συγκεκριμένες προτάσεις για να συμμετέχουν στον διάλογο με στόχο να γίνουν αναλογιστικές μελέτες και για επιπλέον ζημιές κυρίως στις δενδρώδεις καλλιέργειες, στην θέσπιση προαιρετικής πρόσθετης ασφάλισης με βάση τις αναλογιστικές μελέτες κλπ. 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΝΝΕΔ ΠΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΟΝΤΣΟΥ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ανακοινώσαμε την υποψηφιότητά μας, έχοντας στο πλευρό μας προεγγεγραμμένους έναν μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων ο οποίος ξεπέρασε κάθε προσδοκία για πρώτη φορά σε όλο το Νομό και ιδιαίτερα στο Δήμο Αλμωπίας. Νέοι άνθρωποι που πίστεψαν σε κάτι διαφορετικό, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με παλαιοκομματικές τακτικές, αποκλεισμούς και μεθοδεύσεις οι οποίες δεν ταιριάζουν σε μία σύγχρονη κομματική νεολαία, στην οποία είμαστε σίγουροι ότι επενδύει πολλά και ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Γι’ αυτούς τους λόγους, ξεκινήσαμε μία προσπάθεια και αποφασίσαμε να πάμε κόντρα στις συνήθεις τακτικές και στους παραγοντισμούς. Έτσι, δημιουργήθηκε μια ομάδα πολλών νέων ανθρώπων για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η οποία μέσα από αυτή τη διαδικασία θέλησε να δώσει το δικό της μήνυμα ανανέωσης για μία κοινωνία αξιών.
Δυστυχώς, κάποιοι “γνωστοί-άγνωστοι” όπως αποδεικνύεται έχουν προσωπικές φιλοδοξίες και θέλουν μια ΟΝΝΕΔ βουβή και αποστασιοποιημένη στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία και τους νέους. Γι’ αυτό το λόγο δεν δίστασαν να απορρίψουν εκατοντάδες προεγγραφές μελών που στήριξαν την υποψηφιότητά μας (πάνω από 300).
Καλούμε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τη ΝΟΔΕ Πέλλας, τον Βουλευτή του Νομού μας, τους πολιτευτές, τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης να πάρουν επίσημα θέση ενάντια σε πρακτικές που αμαυρώνουν την ιστορία της οργάνωσης και την μεγάλη Δημοκρατική διαδικασία, αποκλείοντας εκατοντάδες νέους και απομακρύνοντας τους από την μεγάλη οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ.
Ως ομάδα δουλέψαμε πολύ όλο το προηγούμενο διάστημα και κάναμε έναν καθαρό και τίμιο αγώνα. Είμαστε περήφανοι γιατί μέσα μας γνωρίζουμε ότι τα καταφέραμε. Συγκεκριμένα, καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό: Να τους βγάλουμε τις μάσκες!
Προτείνουμε στα αρμόδια όργανα της ΟΝΝΕΔ να επανεξετάσουν τον εκλογικό κατάλογο του Νομού Πέλλας, ο οποίος προήλθε από νόμιμες προεγγραφές όπως όριζε και η σχετική εγκύκλιος.
Σε αντίθετη περίπτωση, καλούμε τις νέες και τους νέους που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας, να μην συμμετέχουν σε αυτό το φιάσκο, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι ως νέοι δεν αποδεχόμαστε να ακολουθήσουμε αντιδημοκρατικές και μεθοδευμένες διαδικασίες. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε μία οργάνωση «φάντασμα».
Υ.Γ. Οι αιτήσεις που καταθέσαμε και απορρίφτηκαν χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία, είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε μέσω του φυσικού αρχείου που διαθέτουμε.

Χρήστος ΔΟΝΤΣΟΣ, υπ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Πέλλας
Σάββας ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, υπ. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας
Θεόδωρος ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, υπ. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας
Πέτρος ΔΕΚΟΣ, υπ. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας
Γιώργος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, υπ. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας
Χαράλαμπος ΦΕΣΑΤΟΓΛΟΥ, υπ. ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αλμωπίας
Βαρβάρα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, υπ. Σύνεδρος ΟΝΝΕΔ Πέλλας
Σταύρος ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ, υπ. Σύνεδρος ΟΝΝΕΔ Πέλλας
Νικόλαος ΜΗΤΣΑΝΗΣ, υπ. Σύνεδρος ΟΝΝΕΔ Πέλλας
Χρήστος ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας
Αναστάσιος ΔΙΟΥ, Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας
& πάνω από 300 νέοι που αποκλείστηκαν από την διαδικασία των εκλογών

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 3-4-2016 από τις 10:00 έως τις 19:00, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. και μελών ΔΗΜ.Τ.Ε. στην είσοδο του Δήμου Αλμωπίας. 
Εκλογή για αντιπροσώπους (συνεδρίας) των Νομαρχιακών Οργανώσεων για το Εθνικό συνέδριο δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω ακριβή αριθμού συμμετεχόντων.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 20 Δεκεμβρίου 2015 και όσοι εγγραφήκαν έως 11-3-2016 μέσω της ειδικής φόρμας εγγραφής που ήταν αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.
Για την συμμέτοχη απαιτείται χρηματική συνδρομή

Για την εκλογή πρόεδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο.  υποψήφιοι είναι: 
1. ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
2. ΣΑΠΑΚΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Για την εκλογή μελών ΔΗΜ.Τ.Ε. υποψήφιοι είναι:
1. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΑΜΠΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
3. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
4. ΓΙΑΝΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5. ΓΚΙΑΒΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
6. ΓΟΥΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
7. ΔΟΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
9. ΚΑΡΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10. ΚΕΛΙΚΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
11. ΚΙΟΥΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
12. ΠΕΓΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΣΑΝΙΑ)
13. ΤΟΠΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
14. ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ  

«ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ» ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας σας προσκαλεί στην επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ» την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα καλύψουν με τις ανακοινώσεις τους όλη τη χρονική περίοδο της έκθεσης και θα αναδείξουν σημαντικές όψεις της έρευνας της περιοχής.  Η εξέλιξη του τοπίου, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών και ιδεών, αλλά και η μετακίνηση πληθυσμών θα είναι μερικά από τα θέματα που θα θιγούν, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει και για το στήσιμο της έκθεσης από τους υπεύθυνους συντηρητές.

Θα προηγηθεί παρουσίαση του έργου συντήρησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων Γ΄ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ 2007-2013.


Πρόγραμμα

10.00-10.20 Χαιρετισμοί
10.20-11.00 Ακαμάτη Μ., Ακαμάτης Ι., Τσιγαρίδα Ε.
Παρουσίαση της έκδοσης «Συντήρηση – ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Πέλλας και περιοχής της» με αντικείμενο το έργο που επιτελέστηκε στην Πέλλα την περίοδο 2002-2015 (Γ΄ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ)

Πρωινή συνεδρία. Προεδρείο: Παππά Μ.
11.00 Ghilardi M.
15 years of research dealing with the reconstruction of the landscape within the Thessaloniki Plain: some highlights.
11.30 Κωτσάκης Κ.
Τότε που ξεκίνησαν όλα. Πρώιμοι γεωργοκτηνοτρόφοι γύρω από τον Θερμαϊκό Κόλπο.
12.00 Χρυσοστόμου Παν.
Ο νεολιθικός κόσμος μέσα από τα υλικά κατάλοιπά του. Η ενότητα των ειδωλοπλαστικών έργων και η προσπάθεια ερμηνείας της χρήσης και της λειτουργίας τους.

12.30-13.00 Διάλειμμα

13.00 Παπανθίμου-Παπαευθυμίου Αικ.
Ο προϊστορικός οικισμός του Αρχοντικού στο πλαίσιο της Εποχής του Χαλκού.
13.30 Χρυσοστόμου Α.
Οι περιοχές της Βόρειας Βοττιαίας και της Αλμωπίας στην Εποχή του Σιδήρου.
14.00 Μπαλάφα Π. - Σερπεζούδη Χ. - Χρυσοστόμου Ε.
Πίσω από τις προθήκες. Πριν από τη μεγάλη πρωτεύουσα. Εργασίες συντήρησης – στήσιμο έκθεσης.

14.30-17.00 Διάλειμμα

Απογευματινή συνεδρία. Προεδρείο: Ακαμάτης Ι.
17.00 Τιβέριος Μ.
Η Μακεδονία στην Εποχή Σιδήρου. Γενική επισκόπηση.
17.30 Ξυδόπουλος Ι.
Η επέκταση των Μακεδόνων στη Βοττιαία.
18.00 Χρυσοστόμου Π.
Οι Μακεδόνες του Αρχοντικού Πέλλας.
18.30 Μισαηλίδου Β.
Παράδοση και νεωτερισμοί στα έθιμα ταφής της αρχαϊκής Μακεδονίας. Σκέψεις και προβληματισμοί από τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα έρευνας.
19.00 Κλείσιμο – απολογισμός

street tennis ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ



Street tennis στην Αριδαία.

Το tennis μπήκε στην καρδιά πόλης. Το παιχνίδι έδωσε ψυχαγωγία, διασκέδαση, γέλιο και χαρά. Ολοι μαζί μια μεγάλη παρέα. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας συνεχίζει τις εκδηλώσεις που αλλάζουν και ομορφαίνουν τις μέρες μας. Σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση και την βοήθεια σας.












ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ 'ΠΗΓΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ' ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Τ.Κ. ΑΛΩΡΟΥ" ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ


Δημοπρατείται την Τρίτη, 5/4, το έργο αποκατάστασης χειμάρρου «Πηγή Μαργαρίτας» στην Τ.Κ. Αλώρου συνολικού Π/Υ 35.000,00 €

Την Τρίτη, 5/4 δημοπρατείται το έργο με τίτλο «Εργασίες αποκατάστασης χειμάρρου ‘Πηγή Μαργαρίτας’ στην περιοχή Τ.Κ. Αλώρου».

Είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 35.000,00 € το οποίο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και χρηματοδοτείται από πόρους που εξασφαλίστηκαν για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από θεομηνίες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, το έργο αφορά τον καθαρισμό και την επαναφορά της υδραυλικής διατομής του ρέματος «Πηγή Μαργαρίτας» έτσι, ώστε, να αυξηθεί η παροχετευτικότητά του. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφών κοίτης και αποκατάστασης αναχωμάτων, με συνολικό μήκος επέμβασης τα 1000 μέτρα.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η δημοπράτηση κι άλλων έργων και επεμβάσεων σε περιοχές της Π.Ε. Πέλλας ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν εντοπιστεί και τα διαθέσιμα μέσα.

Σε σύντομη αναφορά του για το έργο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ώστε, παράλληλα, με το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αλμωπίας προϋπολογισμού 11.000.000,00 € που υλοποιείται, να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις που θα αποτελέσουν μια συνολική επέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας.

                                                                                                                                                            

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ



Το ποντιακό θέατρο Μακεδονίας του συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης» Ν. Τραπεζούντας Πιερίας παρουσιάζει την Κυριακή 10 Απριλίου στις 8:00μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Κρύας Βρύσης τη ποντιακή κωμωδία του Φίλωνα Κτενίδη « Ο Χωρέτες», σε σκηνοθεσία Γεωργίου Φουρνιάδη – Σταύρου Λυρίδη . Η παράσταση γίνεται σε συνεργασία  με τον Σύλλογο Ποντίων Κρύας Βρύσης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»


Σας προσκαλούμε όλους να παραβρεθείτε και να απολαύσετε την εκδήλωση.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...