Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΚΟΥΚΟΥΡΟΥ"


Από τον Ορειβατικό-Περιηγητικό σύλλογο Προμάχων "Κουκουρού" ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου, τα γραφεία του συλλόγου θα είναι ανοιχτά από τις 21.00μ.μ. μέχρι τις 22.00μ.μ. λόγω του ενδιαφέροντος για εγγραφές μελών.

Τα γραφεία του συλλόγου στεγάζονται σε αίθουσα της κοινότητας Προμάχων και θα υπάρχουν μέλη του, για πληροφορίες, απορίες και φιλική συζήτηση.

Πρωτοφανής συμμετοχή σε επιστημονική ημερίδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη



Πρωτοφανής συμμετοχή σε επιστημονική ημερίδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη

Με πρωτοφανή συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια "Ο Απόστολος Παύλος".  Η επιστημονική ημερίδα είχε θέμα τις Μαθησιακές Δυσκολίες και εισηγήτρια ήταν η συνεργάτιδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας Δρ. Ελένη Λιβανίου.

Η Δρ. Ελένη Λιβανίου, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, απευθυνόμενη σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και επιστήμονες της Ειδικής Αγωγής αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα για τις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη ΔΕΠΥ, τα προβλήματα συμπεριφοράς και τη σωστή διαχείριση και προσέγγιση των παιδιών σε αυτές τις δυσκολίες.

Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με έδρα τα Ιωάννινα. Ως κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης, με τα ποιοτικά σεμινάρια που διοργανώνει, έχει, επί σειρά ετών, επωμισθεί, ως μια διαρκή πρόκληση, ένα σημαντικό μέρος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, δίνοντας ένα λαμπρό και επιτυχημένο παράδειγμα του έγκυρου επιστημονικού του λόγου.

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ


Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Μέσα από την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων μπορούμε να προωθήσουμε την βιώσιμη ανάπτυξη 

Συνάντηση Εργασίας για τη Διαχείριση της στάθμης της Λίμνης Βεγορίτιδας στο Δήμο Αμυνταίου 


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμυνταίου για τη διαχείριση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης και τη δρομολόγηση κατάλληλων ενεργειών. Η στάθμη της λίμνης εξακολουθεί να έχει ανοδική τάση, παρά το ότι είχαμε σχετικά λίγες βροχές την χειμερινή περίοδο. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνους Θεοδωρίδης, υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωποι συναρμόδιων αρχών και φορέων. 

Οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες των τοπικών αρχών και φορέων έχουν ως στόχο την ολοκληρωμένη προσέγγιση του ζητήματος, από περιβαλλοντική, οικολογική, κοινωνική και οικονομική άποψη και διασφάλιση της προστασίας της λίμνης, με παράλληλες δυνατότητες για αγροτική και τουριστική ανάπτυξη, σύμφωνα με την ιδέα της Αειφόρου Ανάπτυξης. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που απορρέουν από την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων της υδρολογικής λεκάνης, η κατάλληλη αξιοποίηση των οποίων μπορεί να υποστηρίξει πλήθος βιώσιμων δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και της γεωργίας - κτηνοτροφίας. Κοινός τόπος συμφωνίας των παραβρισκόμενων ήταν η επείγουσα προώθηση μέτρων διαχείρισης της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας, ορίζοντας ένα εύρος ανώτερης και κατώτερης στάθμης, σε πλήρη συμφωνία με το υφιστάμενο νομικό και θεσμικό πλαίσιο και με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων αρχών και φορέων, καθώς επίσης και την τοπικής κοινωνίας. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση, παρουσιάστηκαν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε δημόσιες υποδομές, από την συνεχιζόμενη άνοδο της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας, καθώς και οι κίνδυνοι για καλλιέργειες που έχουν δοθεί σε δικαιούχους με νόμιμες διαδικασίες. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το νομικό και θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση των νερών της ευρύτερης υδρολογικής λεκάνης, τόσο στα ανάντη όσο και στα κατάντη της λίμνης. 

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τις επαφές που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη με τον οποίο, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση. Στόχος είναι να αναλάβει το Υπουργείο και οι συναρμόδιες κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες έναν καθοδηγητικό και συντονιστικό ρόλο για την υιοθέτηση των ενδεδειγμένων λύσεων. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΙΨΕΙΣ ΔΟΛΩΜΑΤΩΝ



Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας γίνεται γνωστό ότι διενεργήθηκαν στις 06-04-2016, 07-04-2016 και 08-04-2016 εναέριες ρίψεις δολωμάτων με εμβόλιο κατά της λύσσας για την ανοσοποίηση των άγριων ζώων.
Οι  ρίψεις που θα διαρκέσουν ως και τις 10-04-2016 εστιάζονται σε μη κατοικημένες περιοχές.
Επισημαίνουμε και πάλι τις οδηγίες προφύλαξης αν βρείτε δόλωμα-εμβόλιο:

  -Μη το πιάνεται με γυμνά χέρια.

  -Χρησιμοποιήστε χοντρά πλαστικά γάντια και πλαστικές σακούλες.

Ενημερώστε την Κτηνιατρική υπηρεσία για την ανεύρεση δολωμάτων-εμβολίων σε κατοικημένη περιοχή.

  Αν άτομο έρθει σε επαφή με δόλωμα-εμβόλιο, κίνδυνος υπάρχει όταν το υγρό της κάψουλας του εμβολίου έρθει σε επαφή με ανοιχτές ή μη καλά επουλωμένες πληγές και βλεννογόνους (μάτια, στόμα). Σ΄ αυτήν την περίπτωση:     

-Πλύνετε καλά με νερό και σαπούνι την περιοχή του δέρματος που ήρθε σε επαφή με το δόλωμα-εμβόλιο. Εφαρμόστε τοπικά οινόπνευμα ή ιώδιο.
  
-Πλύνετε με άφθονο νερό τους βλεννογόνους.    

-Αν η επαφή ήταν επικίνδυνη με το δόλωμα-εμβόλιο θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε σε Μονάδα  
 Υγείας και να ζητήσετε Ιατρική Βοήθεια μεταφέροντας και το δόλωμα-εμβόλιο αν είναι δυνατό, με  
 όλες τις παραπάνω προφυλάξεις.  


                                                    

                                            ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...