Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Αλμωπίας: Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Πέλλα



Αριδαία, 10/4/2016

Ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Αλμωπίας: Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Πέλλα

Πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 7/4 στο Δήμο Αλμωπίας εκδήλωση σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ.) ενημερωτική εκδήλωση - διαβούλευση με θέμα: «Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Πέλλα».
Στελέχη της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ παρουσίασαν το πρόγραμμα CLLD στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, επιλέξιμες δαπάνες, κτλ) και την πρόταση του Τοπικού Προγράμματος που σχεδιάζεται για την Πέλλα
Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών καθώς και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα LEADER (CLLD 2014-2020).
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της ΑΝ.ΠΕ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Αντιπρόεδρος της ΑΝ.ΠΕ. κ. Δημήτρης Μπίνος Δημτικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και ιδιώτες που ενημερώθηκαν για το νέο πρόγραμμα.


C.L.L.D. 
Το «CLLD», από τα αρχικά του «COMMUNITY-LED LOCAL DEVELOPMENT», δηλαδή, «Τοπική  Ανάπτυξη  με  Πρωτοβουλία  Τοπικών  Κοινοτήτων», είναι  η   μέθοδος σχεδιασμού  και  υλοποίησης αναπτυξιακών  στρατηγικών βασισμένη  στην προσέγγιση  LEADER-«εκ των κάτω προς τα άνω» (bottom-up), η οποία θα ισχύσει για την περίοδο 2014-2020 και αποτελεί το πιο πρωτοποριακό στοιχείο, διότι προβλέπει την από κοινού εφαρμογή των 4 ταμείων, δηλαδή: 
Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) 
Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) 
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) 
Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) 
Προβλέπει την υλοποίηση παρεμβάσεων δημοσίου  και  ιδιωτικού  χαρακτήρα, όπως: 
Ενίσχυση  υποδομών  και  υπηρεσιών,   
Υποστήριξη  της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας,  
Υλοποίηση «άυλων» παρεμβάσεων σε σχέση με τη  δικτύωση  και  την ανάπτυξη  των τοπικών ικανοτήτων. 
Κάθε  Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) θα διαλέξει μία βασική καθώς και συμπληρωματικές θεματικές κατευθύνσεις τοπικής ανάπτυξης, οι οποίες πρέπει να είναι σύμφωνες με τη στρατηγική του ΠΑΑ 2014-2020 και ενδεικτικά μπορεί να αφορούν:  
Τη διασύνδεση τομέων και οικονομικών δρώντων.  
Τη διασύνδεση της υπαίθρου με τον αστικό χώρο. 
Την υποστήριξη  της  τοπικής  επιχειρηματικότητας  και  την ανάδειξη  της  τοπικής ταυτότητας. 
Την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων για την επίτευξη κοινωνικής συνοχής  και την καταπολέμηση της φτώχειας.  
Την προώθηση της συμμετοχής, της συνεργασίας, της δικτύωσης και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ διαφορετικών περιοχών, εταίρων και κρατών. 
Την ενίσχυση της νεανικής και της γυναικείας επιχειρηματικότητας. 
Την ενίσχυση της εδαφικής καινοτομίας και των πόλων ανταγωνιστικότητας. 
Την καθιέρωση βραχέων αλυσίδων εφοδιασμού. 
Την ενίσχυση τοπικών σχεδίων για την προστασία του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και σχεδίων διαχείρισης για τις περιοχές Natura 2000. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΝΟ – ΝΕΟΧΩΡΙ – ΠΕΥΚΩΤΟ



Αριδαία, 10/4/2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΝΟ – ΝΕΟΧΩΡΙ – ΠΕΥΚΩΤΟ

Την Τοπική Κοινότητα Βορεινού με τους οικισμούς Νεοχωρίου και Πευκωτού επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μπάτση και τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Κώστα Ζαχαριάδη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Ματζηρίδης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Τσαπράζης και κ. Χαρίτων Τσαπακίδης, με τους οποίους υπήρξε άψογη συνεργασία για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τρεις οικισμοί.
Αμέσως μετά τον εκκλησιασμό, η πρώτη στάση της επίσκεψης έγινε στο Πευκωτό, ένα χωριό που έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει σωρεία ζητημάτων. Το βασικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με τον κεντρικό αύλακα του χωριού, ο οποίος έχει βουλώσει δημιουργώντας μία δυσάρεστη κατάσταση. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι από αύριο κιόλας θα αναζητήσει λύση γι’ αυτό το πρόβλημα, το οποίο έχει την απαρχή του τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν. Παράλληλα, σε κεντρικό σημείο του χωριού η άσφαλτος έχει υποστεί καθίζηση και σε συνάρτηση με τα βουλωμένα φρεάτια συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες νερού με κάθε βροχή και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Ταυτόχρονα, το επόμενο διάστημα θα λυθούν κάποια χρονίζοντα ζητήματα με τον ηλεκτροφωτισμό του χωριού και θα υπάρξει καθαρισμός της παιδικής χαράς.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος υπέδειξε στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του κάποια ζητήματα που σχετίζονται με το αγρόκτημα Νεοχωρίου και Βορεινού και πιο συγκεκριμένα με την άρδευση και την αγροτική οδοποιία. Σε γενικές γραμμές το αγροτικό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά την πρόσφατη συντήρησή του. Όσον αφορά στον τομέα της άρδευσης, υπάρχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας, ενώ το επόμενο διάστημα θα χρειαστούν κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, ο Δήμαρχος είδε από κοντά κάποιες λακκούβες που υπάρχουν μέσα στους οικισμούς, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μέριμνα για όσες απ’ αυτές μπορούν να επισκευαστούν άμεσα. Επιπλέον, ο Πρόεδρος υπέδειξε ένα σημείο στο κέντρο του Νεοχωρίου όπου χρειάζεται να κατασκευαστεί φρεάτιο, καθώς σήμερα δημιουργούνται προβλήματα.
Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η δημοπράτηση της ασφαλτόστρωσης που αφορά στην περιοχή του Παραδοσιακού Νερομύλου, τον οποίο μάλιστα επισκέφθηκε και έκανε λόγο για μια ιδιωτική πρωτοβουλία που κρατά ζωντανή την τοπική μας παράδοση, με την παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων.
Επίσης, ο Δήμαρχος συζήτησε με τον Πρόεδρο μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία έχει να κάνει με την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδοποιίας που συνδέει το Νεοχώρι και το Βορεινό με τον Εξαπλάτανο, για την οποία φυσικά θα πρέπει να υπάρξει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα. Μια πρόταση για την υλοποίηση της οποίας θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια.
Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την τοποθεσία «δώδεκα πλατάνια» στο Νεοχώρι, όπου υπάρχει μία λίμνη άγνωστη στον περισσότερο κόσμο η οποία έχει μεγάλη φυσική ομορφιά. Όπως τόνισε, τέτοιες τοποθεσίες θα πρέπει να αναδειχτούν και να αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής μας.
Τέλος, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολύ κόσμο και να συζητήσει ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Όπως δήλωσε, «αυτός ακριβώς είναι ο στόχος των συχνών επισκέψεων στα χωριά μας. Να ακούμε τα προβλήματα και να δίνουμε άμεσες λύσεις σε όσα απ’ αυτά μπορούμε. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε πλήρη γνώση των θεμάτων που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη».










"Η ΑΔΕΙΑ ΒΑΡΚΑ" - ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

post-140

Η βάρκα σου είναι δεμένη στην προκυμαία και βλέπεις το γείτονά σου να γυρίζει από το ψάρεμα στο ποτάμι.
Κωπηλατεί με την πλάτη προς την όχθη, και δεν βλέπει ότι πάει τη βάρκα του κατευθείαν πάνω στη δική σου.
Του φωνάζεις αλλά δεν σ’ ακούει.
Η πλώρη του πάει καταπάνω στη μικρή σου βάρκα.
Φωνάζεις, χτυπάς το μόλο, χτυπάς παλαμάκια…
Αλλά τίποτα…
Τελικά, η βάρκα του συγκρούεται με τη δική σου και κάνει σοβαρή ζημιά στα ξύλα και στη βαφή της πλώρης.
Θυμώνεις, τον βρίζεις, διαμαρτύρεσαι, σου έρχεται να τον χτυπήσεις…
Την επόμενη μέρα, ενώ κοιτάζεις πάλι το ποτάμι, διαπιστώνεις ότι το ρεύμα έχει κόψει τους κάβους της βάρκας του άλλου σου γείτονα και την παρασύρει προς την κατεύθυνσή σου.
Πάλι κοιτάζεις τη βάρκα σου που είναι δεμένη στην προκυμαία.
Προσπαθείς μ’ ένα ξύλο να αποφύγεις τη σύγκρουση, αλλά δεν τα καταφέρνεις. 
Τελικά, η βάρκα συγκρούεται και σήμερα με τη δική σου.
Η ζημιά στη βάρκα σου είναι ίδια όπως και χθες…
Αυτή τη φορά, όμως, δε βρίζεις κανέναν, σχεδόν δε θυμώνεις καθόλου, δε θέλεις να δείρεις κανέναν…
Το πρώτο ξεκάθαρο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε, είναι ότι την πρώτη φορά δεν θύμωσες για τη σύγκρουση· θύμωσες γιατί υπήρχε κάποιος στη βάρκα για να θυμώσεις μαζί του. Αν και τότε η άλλη βάρκα ήταν άδεια, θα είχες γλιτώσει κι από εκείνον το θυμό.
Μ’ αυτή την ανακάλυψη υπόψη, ο συλλογισμός που ακολουθεί είναι: αν κάποιος σε βρίσει, θυμώνεις. Με ποιον θυμώνεις; Και γιατί;
Είναι αλήθεια ότι μια βρισιά πάντα φέρνει άλλη βρισιά.
Θυμάσαι όλους όσοι σε έβρισαν κάποτε.
Και εξοργίζεσαι περισσότερο.
Αλλά με ποιον; Γιατί;
Την επόμενη φορά μείνε σιωπηλός. Συνειδητά.
Ο θυμός κοιτά τα πάντα μέσα απ’ το πρίσμα του παρελθόντος, αναθερμαίνει τις ματαιώσεις και αναζωπυρώνει τις παλιές μάχες που δώσαμε ενάντια στην ανημπόρια μας.
Σπάσε τα δεσμά απ’ το παρελθόν και μη θυμώνεις. Αν το μπορέσεις, θα κερδίσεις ένα ανέλπιστο βραβείο. Αν απελευθερωθείς από το παρελθόν σου θα εξαφανιστούν κι οι φόβοι που είναι δεμένοι πάνω του.





ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

"ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ"

post-112

Αν μπορούσα να ζήσω τη ζωή μου
από την αρχή, θα χαλάρωνα περισσότερο.
Θα ήμουν πιο απερίσκεπτη απ’ ό,τι σ’ αυτήν
τη ζωή. Θα ανέβαινα σε περισσότερα βουνά,
θα κολυμπούσα σε περισσότερα ποτάμια και 
θα έβλεπα περισσότερα ηλιοβασιλέματα. Θα είχα
περισσότερα πραγματικά προβλήματα και λιγότερα
πλασματικά. Βέβαια, έχω ζήσει κι εγώ τις στιγμές μου,
και αν έπρεπε να ξαναζήσω, θα φρόντιζα 
να είναι περισσότερες. Μάλιστα θα προσπαθούσα 
να ζω μόνο σπουδαίες στιγμές, τη μια μετά 
την άλλη. Και θα μάζευα περισσότερες μαργαρίτες.

Ναντίν Στερ, 89 ετών

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ανακαλύπτουν ποιο είναι το πραγματικό νόημα της ζωής μέχρι που έρχεται η ώρα να πεθάνουν. Τότε, όταν έρχονται αντιμέτωποι με τη θνητή τους φύση, αφυπνίζονται και αντιλαμβάνονται τα βαθύτερα νοήματα της ζωής και συνειδητοποιούν όλα όσα δεν έζησαν. Η ζωή μπορεί να είναι σκληρή από αυτήν την άποψη. Πολύ συχνά, ενδέχεται τα δώρα που μας χαρίζει να μη γίνονται αντιληπτά παρά μόνο στο τέλος. Όταν είμαστε νέοι και έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας, αντί να ζούμε, έχουμε την τάση να αναβάλλουμε. «Του χρόνου θα περνώ περισσότερη ώρα στη φύση ή θα γελάω περισσότερο ή θα αγαπώ περισσότερο. Του χρόνου θα περνώ περισσότερη ώρα με τα παιδιά μου και θα διαβάσω τα σπουδαιότερα έργα λογοτεχνίας. Του χρόνου θα δω περισσότερα ηλιοβασιλέματα και θα δημιουργήσω καλύτερες φιλίες. Όμως, τώρα, έχω άλλα πράγματα να κάνω». Αυτά είναι τα συνηθισμένα ρεφρέν της εποχής στην οποία ζούμε. Ε λοιπόν, προσωπικά αυτό που έμαθα είναι ότι, αν δεν αρχίσεις να ενεργείς στη ζωή σου, συνήθως ενεργεί η ζωή για λογαριασμό σου. Οι μέρες γίνονται βδομάδες και οι βδομάδες μήνες και, προτού το αντιληφθείς, η ζωή τελειώνει. Το δίδαγμα λοιπόν είναι σαφές: Πάψτε να ζείτε αφήνοντας τα πράγματα στην τύχη, και αρχίστε να ζείτε σχεδιάζοντας τη ζωή σας. Ξαναμπείτε στο παιχνίδι και αναλάβετε δράση για να δημιουργήσετε την πλουσιότερη πραγματικότητα, που βαθιά στην καρδιά σας γνωρίζετε ότι είστε προορισμένοι να δημιουργήσετε. Ξεκινήστε να ζείτε τη ζωή σας σήμερα όπως θα θέλατε να την είχατε ζήσει όταν πλέον θα βρίσκεστε λίγο πριν το θάνατο. Ή για να παραφράσω τον Μαρκ Τουέιν, ζήστε τη ζωή σας έτσι που ακόμη κι ο νεκροθάφτης να κλάψει στην κηδεία σας.

Η σοφία του γονέα
Robin Sharma





Εικόνα: ‘Old to Young ‘Case Study in Photoshop, by Cassio Braga



ΠΗΓΗ...http://www.lecturesbureau.gr

Λυκόστομο Αλμωπίας - Το άγγιγμα του Θεού

Σε έναν απάνεμο και πυκνόφυτο από καστανιές, κερασιές και αμπέλια κάμπο, εκτείνεται ο πανέμορφος οικισμός του Λυκοστόμου Αλμωπίας.
Το πράσινο και η εκκωφαντική ησυχία κυριαρχούν στο τοπίο και προκαλούν στον επισκέπτη συναισθήματα ηρεμίας και τάσεις περισυλλογής και ευεξίας.
Ο οικισμός αποτελεί ξεχωριστή κοινότητα του δήμου Αλμωπίας, ενώ στις αρχές του εικοστού αιώνα ανήκε, μαζί με το Γαρέφι στην κοινότητα Προμάχων. Τελικά οι δυο οικισμοί (Στρούπινο και Τσερνέσοβο) αποτέλεσαν ξεχωριστές κοινότητες μετά τους πολέμους και έτσι εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τις ημέρες μας.
Οι φιλότιμοι κάτοικοι του Λυκοστόμου ασχολούνται κατά το πλείστον με την γεωργία, τη κτηνοτροφία και την υλοτομία. Είναι γνωστός σε πολλούς ο κάμπος του χωριού σαν ένας επίγειος παράδεισος, αφού οι κλιματικές και γεωλογικές συνθήκες που επικρατούν είναι ιδανικές  και ευδοκιμούν τα πάντα.
Το χωριό είναι πόλος έλξης αρκετών επισκεπτών, που επιζητούν την ηρεμία και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον, ενώ υπάρχουν ξενώνες, παραδοσιακά ταβερνάκια και καφέ για να ικανοποιήσουν τον οποιονδήποτε και ο περιηγητής που θα περπατήσει τα δρομάκια του χωριού, θα ανακαλύψει κρυφές πλατειούλες με πανύψηλα πλατάνια, αρκετές πέτρινες βρυσούλες με γάργαρα τρεχούμενα νερά και πολλές παιδικές χαρές.
Μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα του χωριού είναι η «Γιορτή Κάστανου» και «Τα Λυκοστομίτικα» και η γιορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου, όπου συρρέουν πολλοί επισκέπτες και υπό την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και χορευτικών συγκροτημάτων, διασκεδάζουν στο ειδυλλιακό τοπίο.
Όμορφο και μαγευτικό χωριό το Λυκόστομο, με την καθαριότητα να εντυπωσιάζει και τους φιλήσυχους κατοίκους του να το αγαπούν και να το φροντίζουν, αξίζει κανείς να το επισκεφθεί και να νιώσει, πως η Μάνα Γη χάρισε απλόχερα τα δώρα της σε αυτή την άκρη του Ελληνισμού και της Μακεδονίας μας.


















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...