Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Γιάννης Σηφάκης: Σημαντικά αποτελέσματα από την επίσκεψη του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού στην Πέλλα



Γιάννης Σηφάκης : Με σημαντικά αποτελέσματα η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού στην Πέλλα μετά από πρόσκληση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη 
 -  Πέντε έργα σε αθλητικούς χώρους χρηματοδοτούνται στην Αλμωπία.  
Αποφάσεις για άμεση χρηματοδότηση αθλητικών έργων και σε Έδεσσα και Σκύδρα μετά τις ιεραρχήσεις από τους Δήμους των προτεραιοτήτων.
Ανοίγονται σημαντικές προοπτικές για τον αθλητισμό στην Πέλλα 
Σύντομα επίσκεψη του ΓΓΑ και στα Γιαννιτσά

Συσκέψεις με Δήμους και συζήτηση με αθλητικά σωματεία καθώς και επισκέψεις σε αθλητικούς χώρους σε Αλμωπία, Έδεσσα και Σκύδρα.
Ο ΓΓΑ εντυπωσιάστηκε από ευρύτητα και την ποιότητα των αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

ΑΛΜΩΠΙΑ : 
Ο ΓΓΑ πρότεινε η Αλμωπία θα γίνει ένας από τους επτά επιδεικτικούς δήμους για τον τρόπο που η ΓΓΑ σκέφτεται την προαγωγή και την ανάπτυξη του αθλητισμού αξιοποιώντας τα σημαντικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και σύσκεψη με σωματεία και ενασχολούμενους με τον αθλητισμό.
Μαζί με τον βουλευτή, τον δήμαρχο και τους συνεργάτες τους επισκέφθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και έχοντας ιδίαν άποψη,
αποφασίστηκε η υποβολή μελετών και η άμεση χρηματοδότηση από την ΓΓΑ πέντε επεμβάσεων σε αθλητικούς χώρους σύμφωνα με την ιεράρχηση που συζητήθηκε :
1. Ανοιχτό στάδιο Αριδαίας (Αλμωπού):  Ενίσχυση στεγάστρου, βελτίωση αποδυτηρίων, κατασκευή διαδρόμου αλμάτων
2. Κλειστό Γυμναστήριο Αριδαίας : Στεγάνωση οροφής και βελτίωση αποδυτηρίων
3. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο χώρο της λεγόμενης κλειστής αγοράς (μετά την παραχώρηση για γυμναστήριο και αίθουσα των σχολείων, γήπεδα αντισφαίρισης και χώρο εκδηλώσεων και εκθέσεων) : κατασκευή δαπέδου ή άλλη επιλέξιμη δαπάνη
4. Γήπεδο Προμάχων : Επισκευή περίφραξης,
5. Γήπεδο Εξαπλατάνου : Κατασκευή μικρής κερκίδας και βελτίωση αποδυτηρίων

ΕΔΕΣΣΑ :  
Έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και σύσκεψη με σωματεία και ενασχολούμενους με τον αθλητισμό και επίσκεψη σε αθλητικούς χώρους της Έδεσσας.
Θα εξετασθεί η δυνατότητα υποβοήθησης στην μεταφορά του γηπέδου ανάλογα με τον προϋπολογισμό της ΓΓΑ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Άμεση χρηματοδότηση παρεμβάσεων για συντηρήσεις και κατασκευές σε αθλητικούς χώρους μετά την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων από τον Δήμο και τα σωματεία.

ΣΚΥΔΡΑ:  
Έγινε συνάντηση με την Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και σύσκεψη με αθλητικά σωματεία και ενασχολούμενους με τον αθλητισμό και επίσκεψη στο στάδιο και στο γήπεδο αντισφαίρισης.
Άμεση χρηματοδότηση παρεμβάσεων για συντηρήσεις και κατασκευές σε αθλητικούς χώρους μετά την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων από τον Δήμο και τα σωματεία.

ΠΕΛΛΑ : 
 Ο ΓΓΑ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επισκεφτεί τον Δήμο Γιαννιτσών για επαφές με τον Δήμο και τα αθλητικά σωματεία. Η επιθυμία του αυτή επιτείνεται από το γεγονός ότι τα Γιαννιτσά είναι η έδρα του τοπικού ΣΕΓΑΣ καθόσον ο ΓΓΑ προέρχεται από τον στίβο.
Αποφασίστηκε η συγκρότηση άτυπων επιτροπών αθλητισμού σε κάθε Δήμο για την συνεχή παρακολούθηση και αποφάσεις σχετικά με την προώθηση του αθλητισμού στην Πέλλα.

Ο ΓΓΑ κ. Ιούλιος Συναδινός ανέλυσε στους παρευρισκόμενους στις συσκέψεις την φιλοσοφία της κυβέρνησης για τον αθλητισμό, τον υπό διαμόρφωση νέο αθλητικό νόμο και τους παρότρυνε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση σοβαρών παθογενειών του παρελθόντος με στόχο την εξυγίανση και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Τον Γιάννη Σηφάκη και τον Γενικό Γραμματέα αθλητισμού συνόδευε ο Πέτρος Τσαρκνιάς, πρόεδρος της  Ένωσης Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας. 

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



       Οι αγρότες του Μπλόκου Γυψοχωρίου ξαναβρέθηκαν και διαδήλωσαν στην Αθήνα το Σάββατο υλοποιώντας την υπόσχεση και το αγωνιστικό ραντεβού της Πανελλαδικής Επιτροπής των 68 μπλόκων έξω από τη Βουλή ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους της Αθήνας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, δίνοντας το βροντερό παρόν στην προσυγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

      Μαζί με τους αγροτοκτηνοτρόφους των Μπλόκων κατέληξαν με πορεία στην συγκέντρωση στην Πλατεία Ομόνοιας, όπου φτάνονας τους περίμενε θερμή υποδοχή απο τους συγκεντρωμένους με το σύνθημα “Αγροτιά - Εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά” σύσσωμης της συγκέντρωσης των εργαζομένων του ΠΑΜΕ.

    Τιμητικά μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων  Βαγγέλης Μπούτας έκανε το άνοιγμα της συγκέντρωσης και χαιρέτισε πρώτος τους συγκεντρωμένους στην Πλατεία Ομόνοιας.
      Στον χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Μπούτας ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τα λαϊκά στρώματα της Αθήνας για την διαρκή συμπαράστασή τους στον πάνω απο 40 μέρες αγώνα των μπλόκων της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη θερμή υποδοχή που έτυχαν απο τους εργαζόμενους της Αθήνας στο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ, που είχαν πραγματοποιήσει στην κορύφωση των κινητοποιήσεών τους τον περασμένο χειμώνα στο Σύνταγμα.

             Τόνισε επίσης : “Αυτό το νομοσχέδιο που ψηφίζεται απο την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή είναι πραγματικός νόμος-λαιμητόμος και για τους εργαζόμενους και για τους αγρότες. Τους καλούμε να το αποσύρουν, αν το ψηφίσουν θα συνεχίσουμε να παλεύουμε να μείνει στα χαρτιά και στα συρτάρια. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, όπως διατρανώνει με κάθε τόνο και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. 

      Ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό της Αθήνας, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και η φοροληστεία που μας ετοιμάζουν. Σε περίπτωση που αυτό περάσει, θα μας βρουν και πάλι απέναντί τους. Αυτά τα νομοσχέδια μαζί με την Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι τα εργαλεία με τα οποία συγκεντρώνονται η γη και η παραγωγή σε λιγότερα χέρια. Θέλουν να μείνουν λίγοι, μεγάλοι αγρότες και επιχειρηματίες και οι υπόλοιποι να γίνουμε είτε κολίγοι, είτε άνεργοι. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και όπως κάναμε στα μπλόκα και είχαμε κατακτήσεις από τον πολυήμερο αγώνα μας, έτσι δυναμώνοντας την κοινωνική μας συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν. 

   Με τη λαϊκή συμμαχία αγροτών - εργατών ανατρέπουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ – κυβερνήσεων και βάζουμε μπλόκο στην πολιτική που μας εξαθλιώνει και μας διώχνει από τα χωράφια μας.

     Όπως η εργατική τάξη, έτσι και η μικρομεσαία αγροτιά χτυπιέται από την πολιτική της ΕΕ, που στόχο έχει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και το πέρασμα της παραγωγής σε λίγα χέρια, πολιτική που εντείνεται με τα διαρκή μνημόνια που έφεραν και οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση.  

    Δίνουμε την υπόσχεση ότι η μικρομεσαία αγροτιά θα κάνει ό,τι μπορεί για να δυναμώσει η συμμαχία με τη εργατικής τάξη, στηρίζοντας Αγροτικούς Συλλόγους, ώστε από κοινού με τα σωματεία να διεξάγεται ενιαίος αγώνας για τη διεκδίκηση του πλούτου που παράγουμε.      

     Εμείς θέλουμε να παράγουμε φθηνά προϊόντα και εσείς θέλετε να τρώτε και να αγοράζετε φθηνά και ασφαλή προϊόντα για αυτό είναι κοινή η πορεία μας”, έκλεισε το χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. 

       Στη συνέχεια και μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία μέσο της Οδού Σταδίου προς την Πλατεία Συντάγματος, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα προς τη Βουλή για να πάρει πίσω τον “νόμο-λαιμητόμο”.


Συλλεκτικά t-shirts "ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ" από τον ΑΣ Πρόμαχοι


Από τον ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ διατίθενται συλλεκτικά t-shirts από το περυσινό "ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ"..

Υπάρχει ικανοποιητικό  απόθεμα σε τέσσερα χρώματα (λευκό-μαύρο-κίτρινο-κόκκινο) και σε όλα τα μεγέθη, με συμβολική τιμή 3 ευρώ έκαστο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Γενικό Αρχηγό της ομάδας Βασίλη Δήμπαλα καθώς και στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου. 





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...