Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ



ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας και το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ τοποθετούν κουμπαράδες αγάπης σε καταστήματα της περιοχής μας, για να βοηθήσουν ένα παλικάρι από την περιοχή μας, το οποίο χρειάζεται κέντρο αποκατάστασης και η οικογένειά του αδυνατεί να αντεπεξέλθει πλήρως στις οικονομικές απαιτήσεις του κέντρου.

Όποιος επιθυμεί να ενημερωθεί περαιτέρω για το παιδί και θέλει να συνδράμει με διαφορετικό τρόπο, ας επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο 23840 22170 από Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30 - 15.00


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Στους Προμάχους θα τοποθετηθούν κουμπαράδες στα παρακάτω σημεία:

Πράσινο Περίπτερο
Καφέ-Ταχυδρομείο ΜΥΘΟΣ
Καφέ Αστεροσκοπείο
Καφέ Λίμπερ
Καφέ-Μπουγάτσα BREAK
Πρατήριο υγρών καυσίμων Μόλης Ιωάννης (Κούτερ)
Σούπερ Μάρκετ Βέσκου Άννα
Σούπερ Μάρκετ Πουσίνη Δήμητρα
Σούπερ Μάρκετ Τασιώλας
Ταχυφαγείο GRECOS
Φαρμακείο Πωλίνα Παπαδοπούλου
Alternative Hair Studio Παύλος Γιουρούκης
Πολυκατάστημα ΛΙΤΣΑ Μπάτση Ελευθερία
Κρεοπωλείο - Ταχυφαγείο Σατζάκης Πέτρος

Πληρωμή αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α. για την Φυτική Παραγωγή και το Ζωικό κεφάλαιο


Στα 8.535.863,57 η αυριανή πληρωμή  αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α. για την Φυτική Παραγωγή και το Ζωικό κεφάλαιο

Ο ΕΛ.Γ.Α. πρόκειται να καταβάλει αύριο, Παρασκευή 27 Μαΐου, 8.535.863,57 ευρώ σε 4.779 δικαιούχους για ζημιές που υπέστη η φυτική κυρίως παραγωγή αλλά και το ζωικό κεφάλαιο τους  μέσα στο 2015.
Με βάση την κατάταξη των πληρωμών το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων συγκεντρώνει ο Νομός Πέλλας, όπου θα καταβληθούν συνολικά 2.744.128,72 ευρώ, ενώ ακολουθούν  οι Νομοί Ημαθίας και Λάρισας με τους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους τους να εισπράττουν 1.359.306,24 και 1.151.895,07 ευρώ αντίστοιχα.
Η διαδικασία των εκκαθαρίσεων και των καταβολών των αποζημιώσεων συνεχίζεται με συστηματικό ρυθμό ώστε να μην υπάρξουν
καθυστερήσεις στις πληρωμές και να τηρηθεί ο προγραμματισμός που έχουν ορίσει η Διοίκηση και τα στελέχη του ΕΛ.Γ.Α.

 Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά Νομό πατήστε εδώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και της σχέσης εμπιστοσύνης που αναπτύσσει με τους καταναλωτές, ενημερώνει ότι:
Την Τρίτη 31/05/2016 και την Τρίτη 07/06/2016 από τις 9:00 μέχρι τις 13:30, υπάλληλος της Επιχείρησης θα βρίσκεται στο ισόγειο του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου και θα λειτουργεί ταμείο για την είσπραξη οφειλών των καταναλωτών προς την Δ.Ε.Υ.Α., με στόχο να εξυπηρετηθούν και να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αλμωπίας.

#ΔΕΥΑ_ΓΙΑ_ΟΛΟΥΣ

Μέτρα Βιοασφάλειας στις Εκμεταλλεύσεις κατά της Οζώδους Δερματίτιδας


Το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας ενημερώνει τους εκτροφείς βοοειδών ότι επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα Οζώδους Δερματίτιδας στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αμπελειών του Δήμου Πέλλας.  Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε ΑΜΕΣΑ με τα αρμόδια Αγροτικά Κτηνιατρεία ώστε να εμβολιάσετε τα ζώα σας. Βασικός παράγοντας αποτροπής εξάπλωσης του νοσήματος αποτελεί η εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας τα οποία πρέπει να τηρείτε υποχρεωτικά και αναφέρονται παρακάτω:

Μέτρα Βιοασφάλειας στις Εκμεταλλεύσεις

- Περίφραξη των εγκαταστάσεων για την αποτροπή εισόδου και εξόδου ανεπιθύμητων επισκεπτών και ζώων
- Απολυμαντική τάφρος στην είσοδο-έξοδο των εγκαταστάσεων
- Καθαρισμός και Απολύμανση των εγκαταστάσεων
- Απεντόμωση και μυοκτονία στις εγκαταστάσεις
- Περιορισμός της εισόδου οχημάτων και άλλων μηχανημάτων στις εγκαταστάσεις και στους βοσκοτόπους, στα εντελώς απαραίτητα. Ιδιαίτερη προσοχή σε οχήματα που έρχονται σε επαφή και με άλλες εκμεταλλεύσεις βοοειδών.
- Καθαρισμός και απολύμανση των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται από τις εγκαταστάσεις.
- Περιορισμός των ανθρώπων που εισέρχονται στις εκμεταλλεύσεις και έρχονται σε επαφή με τα ζώα και ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έρχονται σε επαφή και με άλλες εκμεταλλεύσεις βοοειδών.
 - Καθαρισμός και απολύμανση των υποδημάτων των ανθρώπων που εισέρχονται και εξέρχονται από την εκμετάλλευση.
 - Παραμονή των νεοεισαχθέντων ζώων σε περιορισμό από τα υπόλοιπα ζώα της εκτροφής, για τουλάχιστον 28 ημέρες.
- Έλεγχος της προέλευσης των ζωοτροφών, των μηχανημάτων και των συσκευών που χρησιμοποιούνται.
 - Απομάκρυνση εστιών ρύπανσης και λιμναζόντων υδάτων που ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων.
- Καταπολέμηση εξωπαρασίτων και χρήση εντομοαπωθητικών.



Ο Διευθυντής




Τσαντάκης Τρύφων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Σημαντική πτυχή του πολιτισμού ο κινηματογράφος για την Π.Ε. Πέλλας

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την επαναλειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης


Τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Διοικητήριο αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος». Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηπέγιου, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Σταματίου, η Ταμίας κα Θεανώ Σύρκου και ο Υπεύθυνος Κινηματογράφου κ. Ιωάννης Κίτκας.  

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο, τονίζοντας την πολύπλευρη παρουσία του και προσφορά του στην τοπική κοινωνία από το 1979. Το Δ.Σ. ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη να στηρίξει την επαναλειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης στην πόλη της Έδεσσας και να συμβάλλει στο κτιριακό ζήτημα που απασχολεί τον Σύλλογο. Παράλληλα, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαρίστησαν τον κ. Θεοδωρίδη για τη στήριξη που παρέχει στις προσπάθειές τους όλα αυτά τα χρόνια και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του.


Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού πολιτιστικού σωματείου, αναφέροντας ότι η Κινηματογραφική Λέσχη αποτελεί σημαντική πτυχή του πολιτισμού, όχι μόνο για την περιοχή του Δήμου Έδεσσας αλλά για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Επίσης, τόνισε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να μπορεί η ομάδα του Κινηματογράφου του Συλλόγου να παρουσιάζει το πρόγραμμα ταινιών στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, η οποία έχει μεγάλη χωρητικότητα ώστε να καλύψει τις ανάγκες του κοινού.

Ημερίδα για την πρόληψη από τον ιό HPV στην Έδεσσα



Ημερίδα για την πρόληψη από τον ιό HPV στην Έδεσσα

Δυνατότητα χορήγησης δωρεάν τεστ προληπτικού ελέγχου στην Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Έδεσσας


Ενημερωτική Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών της λοίμωξης από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV, πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα το περασμένο Σάββατο 21/5, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Έδεσσας, με πρωτοβουλία του Υπεύθυνου της Μονάδας κ. Αθανάσιου Λαμπρόπουλου και  υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Στυλιανός Καλούδης ο οποίος επισήμανε την ανάγκη για έγκυρη πληροφόρηση του πληθυσμού και τη σημασία της πρόληψης με προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμό.

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Γυναικολογίας και Μαιευτικής του Α.Π.Θ. Θεόδωρος Αγοραστός, ενώ μίλησαν και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί καλύπτοντας επιμέρους διαστάσεις του θέματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τους οργανωτές για την πρωτοβουλία της ενημερωτικής εκδήλωσης και τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στηρίζει όλες τις προσπάθειες πρόληψης και προαγωγής της υγείας των κατοίκων, στο πλαίσιο συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών και αξιοποίησης των σύγχρονων καλών πρακτικών πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας. 

Ο ιός HPV είναι υπεύθυνος για την πρόκληση καρκίνου του τραχήλου και άλλων νοσημάτων και ο συνδυασμός προληπτικών εξετάσεων και εμβολίου, που χορηγείται δωρεάν από την Ελληνική πολιτεία σε συγκεκριμένες ομάδες, είναι η καλύτερη πρακτική για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο γενικό πληθυσμό.

Η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Έδεσσας, υλοποιεί ερευνητικό πρόγραμμα μέσω του οποίου πραγματοποιείται δωρεάν χορήγηση HPV-Τεστ για την ανίχνευση του ιού. Η πραγματοποίηση του τεστ είναι εξαιρετικά απλή, απολύτως ανώδυνη και ακίνδυνη.


Όσες γυναίκες ηλικίας 25-55 ετών επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξέταση με το HPV-Τεστ μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 23810-29035 και τις υπεύθυνες Μαίες της Μονάδας Υγείας.  

ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ: ΑΛΜΩΠΟΣ - ΝΑΟΥΣΑ


ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Απάντηση στο ενημερωτικό δελτίο του Τοπικού Τμήματος Περιφέρειας στην Πέλλα από το Πολιτικό Γραφείο του Γιώργου Καρασμάνη


Από το Πολιτικό Γραφείο του Γιώργου Καρασμάνη
Απάντηση στο ενημερωτικό δελτίο του Τοπικού Τμήματος Περιφέρειας στην Πέλλα

       Σε ενημερωτικό δελτίο του Τοπικού Τμήματος της Περιφέρειας στην Πέλλα, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι ο Γιώργος Καρασμάνης, αν και είχε ενημερωθεί σχετικά, δεν εξέφρασε άποψη για την κατάργηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στον Νομό μας.
          Για την αποκατάσταση της αλήθειας καθιστούμε γνωστό πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα:
          Το έγγραφο του συλλόγου εργαζομένων του Τμήματος Πέλλας έφτασε στα χέρια του Γιώργου Καρασμάνη στις 21/10/2013. Εντός τριημέρου, στις 24 του ίδιου μήνα, ο βουλευτής ασκώντας την μοναδική αρμοδιότητα που έχει για αυτό το θέμα, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή ζητώντας έγγραφη απάντηση.
          Απαντήσεις δόθηκαν και από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και, βεβαίως, από τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα ο οποίος ενημέρωνε τον βουλευτή ότι, το σχέδιο της κατάρτισης του νέου Οργανισμού ετέθη σε διαβούλευση… η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη… και δεν έχει ολοκληρωθεί.
          Παρά ταύτα, κατά το διάστημα αυτό, ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε και έλαβε τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατόν, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη, στα πλαίσια των δημοσιονομικών αναγκών και της ορθής κατανομής των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ευαισθησία του Γιώργου Καρασμάνη για τα θέματα του Νομού μας είναι και δεδομένη και γνωστή. Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία την τελευταία παρέμβασή του και τη μάχη που έδωσε τον Δεκέμβριο του 2014 (όταν ήταν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) στην προσπάθεια να περάσει η τροπολογία του για την αυτονομία των Νοσοκομείων του Νομού μας. Μάλιστα στην προσπάθειά του αυτή, είχε ζητήσει και την παρέμβαση συγκεκριμένων φορέων, προκειμένου να αρθούν οι ανεξήγητες αντιδράσεις κάποιων παραγόντων που – προφανώς – στόχευαν στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Υστερόγραφο: τα έγγραφα-απαντήσεις έχουν δοθεί στα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης



ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ  2016          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΟΠΩΡΟΦΟΡΩΝ



       Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων απο τις περιοχές, που επλήγησαν οι δενδρώδειςκαλλιέργειες τους ( Ροδάκινα, Κεράσια, Βερίκοκα, Αχλάδια, Δαμάσκηνα, Αμπέλια ) απο τους παγετούς στις 26 Μάρτη, συναντήθηκε στο Υπουργείο Αγρ.Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό Αποστόλου Ευάγγελο.
       Στην αντιπροσωπεία των αγροτών συμμετείχαν μέλη της Πανελλαδικής Επιτρο-πής απο Αγιά & Τύρναβο Λάρισας, Πέλλα ( ο εκπρόσωπος του Μπλόκου Γυψοχωρίου Κάμτσης Χρήστος ), Βέροια ( οι εκπρόσωποι του Αγρ.Συλλόγου Βέροιας Χαλκίδης Τ. και Βράνας Γ. ) και τη Νάουσα ( ο πρόεδρος του Α.Σ.”Μαρίνος Αντύπας” Τσιολάκος Τάκης).
       Απαίτησαν απο την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Αγρ.Ανάπτυξης & Τροφίμων να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αποζημίωση των απωλειών στις δενδρώδεις καλλιέργειες μέσο του ΕΛΓΑ με εξατομίκευσητων μεγάλων ζημιών του παγετού.
      Απέρριψαν την πρόθεση και τις υποσχέσεις του Υπουργείου να προχωρήσει σε “αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εργαλείου” δηλ. την λύση των ψίχουλων της – έτσι και αλλιώς -  χρονοβόρας και υπο την αίρεση της Ε.Ε. διαδικασίας των ΠΣΕΑ.
      Επιπλέον  ακόμη και η περίπτωση των αποζημιώσεων ήσσονος σημασίας ( de minimis ), που με οροφή του πλαφόν των 15.000 ευρώ ανά παραγωγό την τριετία, θα δώσει ψίχουλα ή και καθόλου σε όσους έχουν πάρει ήδη ενισχύσεις απο το de minimis ( προηγούμενες αποζημιώσεις επι υπουργίας Γ.Καρασμάνη ). Ακόμη ο κ.Αποστόλου παραδέχτηκε ότι, και να υπάρξει τελικά η έγκριση απο την Ε.Ε., τα χρήματα πρέπει να δοθούν απο τον Προϋπολογισμό, πράγμα για το οποίο και ο ίδιος αμφιβάλει αν μπορεί να γίνει.
      Για την πιθανότητα να ζητηθούν ενισχύσεις απο το ταμείο της ΕΕ σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα καταθέσει πρόταση, αλλά για να εκταμιευθούν χρήματα, πρέπει ανάλογο πρόβλημα να έχουν κι άλλες χώρες και φυσικά να το εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
      Ακόμη πάντως κι αν προχωρήσει μια απο τις παραπάνω λύσεις, αυτό σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις που θα δοθούν θα είναι οριζόντιες.
      Ο υπουργός εμμένει στη θέση του ΕΛΓΑ, ο οποίος αναγνωρίζει ότι υπήρχε παγετός, που άλλωστε έχει καταγραφεί, ωστόσο δεν δέχεται ότι η μειωμένη παραγωγή οφείλε-ται στον παγετό αλλά προσπαθεί να πείσει ότι υπάρχουν κι άλλα αίτια τα οποία, ωστόσο, δεν κατονομάζει.
       Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων επιμένει και διεκδικεί εξατομικευμέ-νες αποζημιώσεις ανάλογα με τη ζημιά κάθε παραγωγού μέσω ΕΛΓΑ λόγω του παγετού της 26ης Μαρτίου.
       Η κοροϊδία χιλιάδων παραγωγών, που δεν έχουν άλλο εισόδημα και τίθεται θέμα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, θα βρεί την αγωνιστική απάντηση τους για :
-  Άμεση αποτίμηση των ζημιών που υπέστησαν όλες οι καλλιέργειες από τον πρόσφατο παγετό στις 26 Μαρτίου 2016.
-  Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που οφείλονται από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες από ζημιές μέσα στο 2015.
 -  ΕΛΓΑ δημόσιος κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
-  Αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει αγρότες και κτηνοτρόφους για όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους στην παραγωγή αλλά και στο κεφάλαιο.

-  Δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς.

Ερώτηση στη Βουλή 5 βουλευτών του Ποταμιού για την ενδεχόμενη νομιμοποίηση πλαστών τίτλων σπουδών



Εξετάσεις «πλυντήριο» για πλαστά πτυχία

Ερώτηση στη Βουλή 5 βουλευτών του Ποταμιού για την ενδεχόμενη νομιμοποίηση πλαστών τίτλων σπουδών 2.500 δημοσίων υπαλλήλων με θέμα: «Ενδεχόμενη νομιμοποίηση πλαστών τίτλων σπουδών δημοσίων υπαλλήλων».

Στη Βουλή έφερε το Ποτάμι το ζήτημα της ενδεχόμενης νομιμοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών δημοσίων υπαλλήλων με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄ Αθηνών), Κατερίνα Μάρκου (Β΄ Θεσσαλονίκης), Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) και Ιάσονας Φωτήλας (Αχαϊας) προς τους υπουργούς Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι βουλευτές του Ποταμιού καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που εντοπίστηκαν με πλαστούς τίτλους, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα υπολογίζονται σε 2.500 και ποιους φορείς του δημοσίου αφορά ο έλεγχος που διενεργήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πρωτοφανές κάτοχοι παρανόμων τίτλων σπουδών να παραμένουν στη θέση τους». Επιπλέον, ζητούν να διευκρινιστεί αν η κυβέρνηση προτίθεται με τη διαδικασία εξετάσεων να «επιλύσει» το θέμα της νομιμοποίησης του τίτλου σπουδών τους, σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε διαδικασία "θεραπείας" της παρανομίας προσφέρει ασυλία στους τωρινούς και τους μελλοντικούς πλαστογράφους». Τέλος, υπογραμμίζουν ότι το ζήτημα των πλαστών πτυχίων πρέπει να αντιμετωπιστεί οριστικά καθώς «ο δημόσιος τομέας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να καθίσταται «ελαφρά τη καρδία» πεδίο άσκησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και εκμετάλλευσης μικροκομματικών συμφερόντων».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...