Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Να αναλάβουμε πρόθυμα την ευθύνη που μας αντιστοιχεί για την προστασία των δασών και την φροντίδα του αστικού περιβάλλοντος 

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας – Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών 


Με τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων που συμμετέχουν στον τοπικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, εθελοντών και πολιτών πραγματοποιήθηκε η θερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Τις εργασίες συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ πρακτικά της συνάντησης κράτησε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πέλλας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρ. Μαμαρίκας, το στέλεχος της ΑΔΠΠ Ευδοκία Μάγγου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας κ. Χρήστος Μακρίδης, στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας (Ι. Σολωμονίδης), Γιαννιτσών (Μποζαρδένης Ευάγγελος) και Αριδαίας (Γ. Τσιρόπουλος), ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, εκπρόσωπος της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας (Γ. Μίχας), Ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων κ. Αθανάσιος Σταυρίδης, το στέλεχος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας κ. Στέφανος Αργυράκης, στελέχη της Διευθυντής Δασών και των Δασαρχείων Έδεσσας και Αριδαίας, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας αντίστοιχα κκ. Γ. Ιατρίδης, Σ. Νεσλεχανίδης, Θ. Αλμαλιώτης και Θ. Λιάμπας, ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Έδεσσας κ. Κ. Κυρτσόγλου, υπηρεσιακά στελέχη, μέλη εθελοντικών οργανώσεων, της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Χ. Ουζουνίδης, Α. Καραχισαρίδης) και πολίτες. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των εμπλεκομένων φορέων στην πολιτική προστασία, με έμφαση στην προετοιμασία για πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Ακόμη, έγινε αποτίμηση του έργου πολιτικής προστασίας των προηγούμενων μηνών, καθώς και της περσινής αντιπυρικής περιόδου η οποία χαρακτηρίστηκε ως επιτυχής. Πέρσι, υπήρξαν ελάχιστα περιστατικά τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με επιτυχία. Όπως διαπιστώθηκε, η κινητοποίηση των τοπικών φορέων, οι συχνές συναντήσεις, η διενέργεια ασκήσεων και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού διαδραμάτισαν ένα θετικό ρόλο. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε και συνεχάρη τα στελέχη των φορέων, όπως και τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων και τα μέσα ενημέρωσης για την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη συμβολή τους στην πολιτική προστασία της Π.Ε. Πέλλας. Επίσης, παρουσίασε τις δράσεις πολιτικής προστασίας που υλοποίησε και σχεδιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα υπάρχει συχνός και αυστηρός έλεγχος στις δασικές περιοχές ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από δόλο. Οι συναρμόδιες υπηρεσίες πρόκειται να συγκροτήσουν μεικτά κλιμάκια τα οποία θα εποπτεύουν, με συχνές και απροειδοποίητες περιπολίες, όλες τις δασικές περιοχές της Π.Ε. Πέλλας. Ενδεχόμενες παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας, όπως και προσπάθειες για πρόκληση πυρκαγιάς θα οδηγούνται άμεσα ενώπιων της ελληνικής δικαιοσύνης.




ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΙΚΡΟΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ



ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΙΚΡΟΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Εργασίες μικροεπισκευής και συντήρησης της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, υλοποίησε ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και την Τεχνική Υπηρεσία.
Μετά από αίτημα χρόνων της σχολικής κοινότητας, αποκαταστάθηκαν οι ξύλινες επιφάνειες ραμποτέ περιμετρικά της στέγης. Οι παλιές κατασκευές προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα και μεγάλο κίνδυνο λόγω του ότι είχαν σαπίσει.
Η παραπάνω παρέμβαση κόστισε 6.000 ευρώ και εντάχθηκε στην ΣΑΤΑ σχολικών.

Γιάννης Σηφάκης: Λύνεται το θέμα της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας



Γιάννης Σηφάκης:  Λύνεται το θέμα της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας
Ήρθε στο νοσοκομείο η τοποθέτηση του μόνιμου παθολόγου
Προκηρύσσεται τις επόμενες 10 ημέρες ο διαγωνισμός για την μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού 

Το σοβαρότατο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Έδεσσας ( μετά την αιφνίδια παραίτηση του υπηρετούντος επικουρικού παθολόγου) επιλύεται με άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας.
Ήδη είναι στο Νοσοκομείο η απόφαση της τοποθέτησης μόνιμου παθολόγου που θα αρχίσει να δουλεύει άμεσα μετά την δημοσίευση της πρόσληψης του στο ΦΕΚ.
Ακόμη προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού και δρομολογήθηκαν προσλήψεις άλλων 4 μόνιμων γιατρών που έχουν εγκριθεί. 
Η τοποθέτηση διοικητή στο Νοσοκομείο Πέλλας θα γίνει τις επόμενες ημέρες. 
Προκαλεί πραγματικά απορία η επιλεκτική «ευαισθησία» δημάρχων που τις εποχές που κυβερνούσαν τα Κόμματα που υποστηρίζουν ( που δημιουργήθηκε η πολύ άσχημη κατάσταση στην υγεία στον Νομό) δεν έλεγαν τίποτα και τώρα σπεύδουν να διαμαρτυρηθούν για ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από μια αιφνίδια παραίτηση.
Η πραγματική ευαισθησία τους φαίνεται όταν η κυβέρνηση αποφασίζει να ιδρύσει γραφείο εξυπηρέτησης ΕΟΠΥΥ στον δήμο τους και δεν βρίσκουν ούτε λόγο να πουν για αυτό..
Ακόμη προχωρά η προμήθεια αξονικού στα Γιαννιτσά και συστημάτων οξυγόνου και στα δύο νοσοκομεία μέσω ΙNTEREG. 

Συνεχίζουμε, στις δύσκολες αυτές συνθήκες, να ενισχύουμε τις δημόσιες δομές υγείας και εξασφαλίσαμε και την δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων για πρώτη φορά στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτά ο κ. Δήμαρχος  ούτε τα είδε , ούτε τα άκουσε..

Βραδιά ποίησης απο την ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας


Ανακοίνωση Αλμωπού



"H ΔIOIKHΣH TOY AΛMΩΠOY APIΔAIAΣ ΠPOΣKAΛEI TOYΣ  ΠAΛAIMAXOYΣ ΠOΔOΣΦAIPIΣTEΣ THΣ OMAΔOΣ  NA ΠAPAKOΛOYΘHΣOYN TO TEΛEYTAIO ΠAIXNIΔI TΩN MΠAPAZ ΓIA THN ANOΔO  ΣTHN Γ EΘNIKH ANAMEΣA ΣTON AΛMΩΠO KAI TO ΣTPATΩNI

 ΘA IΣXYEI EΛEYΘEPH EIΣOΔOΣ.
 OI ΠAΛAIMAXOI ΠOΔOΣΦAIPIΣTEΣ THΣ OMAΔAΣ MAΣ ΘA MΠOPOYN NA EIΣEPXONTAI AΠO TIΣ 16:00 EΩΣ KAI 16:45 AΠO THN ΘYPA ΔIΠΛA ΣTHN KENTPIKH EIΣOΔO TOY ΓHΠEΔOY.
 ΣTHN EIΣOΔO ΘA TOYΣ EΞYΠHPETOYN OI ΠAΛAIMAXOI ΠOΔOΣΦAIPIΣTEΣ ΓIΩPΓOΣ TΣIMTΣIPIΔHΣ  KAI ΓIANNHΣ TΣAMAPΔOΣ...

ΣAΣ ΠEPIMENOYME ΓIA NA ΠANHΓYPIΣOYME OΛOI MAZI THN ANOΔO THΣ OMAΔAΣ MAΣ ΣTH Γ EΘNIKH" 

ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ: ΑΛΜΩΠΟΣ - ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον εκπρόσωπο στην Βόρεια Ελλάδα του αγωγού TAP



Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον εκπρόσωπο στην Βόρεια Ελλάδα του αγωγού TAP 

Ζήτησε την αξιοποίηση στην κατασκευή του αγωγού τοπικών συνεργείων, μηχανημάτων , χειριστών, εργατών καθώς και επιβλεπόντων μηχανικών καθώς και την μεγιστοποίηση των ανταποδοτικών ανταλλαγμάτων προς τους Δήμους της Πέλλας από τους οποίους διέρχεται
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον κ. Απόστολο Λεμονίδη, εκπρόσωπο του TAP στην Βόρεια Ελλάδα. Συζήτησε όλα τα θέματα που αφορούν την κατασκευή, τα χρονοδιαγράμματα, τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς, τα ανταποδοτικά προς τους Δήμους καθώς και τον τρόπο της κατασκευής, την χρήση τοπικών συνεργείων από τον εργολάβο και τον έλεγχο της υλοποίησης αυτής της απόφασης από τον TAP με στόχο την μεγιστοποίηση του οφέλους στις τοπικές κοινωνίες.
Ο εκπρόσωπος του TAP ανέφερε ότι λύθηκε το θέμα που υπήρχε με τις αποζημιώσεις φυτικού κεφαλαίου στους ενοικιαστές των αγροτεμαχίων, στις περιπτώσεις που σε εκείνους «ανήκει» το φυτικό κεφάλαιο στο ενοικιαζόμενο αγροτεμάχιο.   

«Η ωραία μολυσμένη» από το Θεατρικό Εργαστήρι



«Η ωραία μολυσμένη» από το Θεατρικό Εργαστήρι

Το κλίµα αλλάζει. Ο κόσµος αλλάζει. Εµείς; Μολύνουμε την ατμόσφαιρα, ρυπαίνουμε τις θάλασσες, καταστρέφουμε το έδαφος και το υπέδαφος, η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία, η οικολογική ισορροπία έχει πληγεί. Ποιο είναι το μέλλον του πλανήτη μας; Τι ποιότητα ζωής έχουμε; Τι θα έχουν οι μελλοντικές γενιές; Τι πρέπει να κάνουμε; Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στάση ζωής και συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον μας και το φυσικό κόσμο; Η  ανάγκη προώθησης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αγωγής σε συνδυασμό με την αμεσότερη και ουσιαστικότερη επαφή μας με το περιβάλλον και το φυσικό κάλλος του τόπου μας, όσο και η  ανάγκη για καλλιτεχνικά δρώμενα με αφετηρία ένα τόσο ουσιώδη σκοπό, αποτελούν το εφαλτήριο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου ώστε να παρουσιάσει δρώμενο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 
Για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στους κινδύνους και στις προκλήσεις που θέλουν την σύγχρονη κοινωνία να χάνει τον οίστρο και τα αντανακλαστικά της. Για το περιβάλλον που οραματιζόμαστε και δικαιούμαστε, παίρνοντας στα χέρια μας την υπόθεση για τη σωτηρία του πλανήτη και κατ’ επέκταση της ζωής μας. Για να προσβλέπουμε σε ένα κόσμο καλύτερο, πιο ανθρώπινο και πιο δημιουργικό. 
Τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου με συντονίστρια τη Θεατροπαιδαγωγό κα Χρύσα Αλεξάκη, μας καλούν να αφυπνιστούμε και να δράσουμε, μέσα από ένα παραμύθι με τίτλο «Η ωραία μολυσμένη», βασισμένο στην «Ωραία κοιμωμένη» του Σαρλ Περώ.
Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 5 Ιούνη 2016 και ώρα 8μμ στο πάρκο των μικρών καταρρακτών, όπου οι λιλιπούτειοι εν δυνάμει ηθοποιοί του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, θα μας ευχηθούν «καλό καλοκαίρι», σφραγίζοντας την θεατρική περίοδο 2015-2016.


Την κωμωδία "Φτυστός ο μακαρίτης" της Πένυς Φυλακτάκη, απολαύσαμε την Κυριακή 29 Μάη στο Ξενιτείδιο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας από τον Πολιτιστικό-Θεατρικό σύλλογο "ΕΚΦΡΑΣΗ".
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, τον ευφυή σκηνοθέτη Σταύρο Καραγεωργιάδη, στον Λεωνίδα Γκέλο για την εικαστική προσέγγιση και φυσικά στους ηθοποιούς που απέδωσαν τους ήρωες του έργου στο σανίδι.
Το Εδεσσαϊκό Θέατρο συνέβαλε στην τεχνική υποδομή της παράστασης και εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του συλλόγου Δέσποινα Οτουντζίδου και τα μέλη του Δ.Σ. Λίζα Ξενίδου και Βασίλη Γκόγλη.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...